טכנולוגית המסכים החדשה של סמסונג - QD-LED

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

• אקדים ואומר שהכותרת אולי מעט מטעה, הכינוי QD-LED עלה בדיונים קודמים כאן בפורום, ולכן זה מה שרשמתי בכותרת וכך אני אתייחס אליה בהודעה.
Digital Trends העלו מאמר המסביר איך מסכי ה"QD-LED" של החברה עובדים.
מדובר במעין שילוב בין טכנולוגיה פולטת אור וחוסמת אור, זאת אומרת המסכים האלה עדיין משתמשים בפאנל LCD ביסודם, אבל בצורה שונה לחלוטין.
התאורה האחורית של המסך מבוססת על LEDים כחולים, כמו מסכי הQD הנוכחיים.
לאחר התאורה נמצא פאנל הLCD. ורק לאחר הפאנל נמצא "פילטר" הצבעים. כאן לא מדובר בפילטר חוסם אור כמו במסכי LCD סטנדרטיים, אלא בעצם במטריצה של QD אשר פולטת אור בצבעים הנדרשים כאשר התאורה האחורית פוגעת בה.
דרך זו אמורה להיות יעילה בהרבה מאשר שימוש בפילטרים החוסמים אור וגורמים להפסדים גדולים בכמות האור המגיע לעיניים שלנו, מה שאומר מסכים עם יכולת הארה גבוהה יותר. ייתרון נוסף של הטכנלוגיה הוא ברמת השחורים. מאחר ו-QD בעצם פולטים אור כאשר מאירים עליהם באורך גל ספציפי, כמות האור הנפלטת כאשר המסך חוסם את התאורה האחורית תהיה מינימלית ובאורכי גל שהעין האנושית פחות רגישה אליהם. זה אמור לשפר את יחס הניגודיות שאליו המסכים יכולים להגיע ויקטין את תופעת ההילה שיש במסכים של היום.
בכל אופן עדיין לא מדובר בטכנולוגיה שתלך ראש בראש עם OLED, אבל אמורה לקרב את מסכי הLCD צעד אחד קדימה, והיא תהיה זולה בהרבה לייצור ממסכי OLED של היום.

www.digitaltrends.com/home-theater/sams ... -than-oled

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

אכן טכנולוגיה מאד מעניינת ואכן דובר על זה פה ושם בפורום, אבל ייקח לזה קצת זמן להגיע למוצר סופי לצרכנים.
מה שכן, לדעתי זו לא טכנולוגיה של סמסונג אלא טכנולוגיה של NANOSYS שהיא החברה המפתחת את טכנולוגיות ה- QD עבור היצרנים (ואולי בשיתוף עם היצרנים), כשבינהם נמצאת גם סמסונג. אבל יש כאן מעט בלבול - מה שמדברים כאן הוא לא QLED אלא טכנולוגיית ביניים שנקראת CFA-QD. אבל במקום שאני אכנס פה לחפירות והסברים על מה זה מה ומהם ההבדלים וכו', כל מי שמתעניין בנושא הזה ובכלל בכל מה שקורה היום מדעית בתחום התצוגה - אני ממליץ מאד לצפות בסרטון הבא של HomeTheaterGeeks בו ד"ר צ'רלי הוטז, סמנכ"ל מחקר ופיתוח בחברת NANOSYS מלווה בג'ף יורק, מנהל הדוברות של החברה, מסבירים בערך "כל מה שצריך לדעת" על Quantom Dots וקצת מעבר.

מדברים ספציפית על טכנולוגיית ה- CFA-QD בערך בדקה ה- 54. (יש איזשהו אב טיפוס לטכנולוגייה אבל עדיין לא בשל לייצור).
ומדברים על טכנולוגיית QLED (זה ש-"מקבילה" ל- OLED) בערך בדקה 59. (בינתיים רעיון תיאורטי, צ'רלי הוטס חוזה משהו כמו 5-6 שנים עד מוצר).
הוידאו מאד מעניין גם בלי קשר לטכנולוגיות האלה נקודתית. שוב, אני מאד ממליץ למי שאוהב להבין מה באמת קורה מאחורי הקלעים כרגע עם הטכנולוגיות.

acc2
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

זהו בהחלט הדבר הבא בתחום המסכים!

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #4 

נושא השירשור הוא באמת הצעד הבא בטכנולוגית ה- QD שאמור להביא עוד שיפור משמעותי למסכי LCD, וכמו שנכתב
מקודם כבר דיברנו עליו וגם על הצעד שיבוא אחריו בטכנולוגיה הזו בשירשורים קודמים. זה נושא מעניין וטוב שהוא מוזכר
במאמרים כל כמה זמן כדי לתת לאנשים כאן מבט על עוד טכנולוגיות חוץ מזו שכולם מדברים עליה כטכנולוגיה הכי
איכותית למסכים היום, אבל לדעתי כדאי גם לקחת נושא כזה ולהסתכל עליו לא רק כעוד התפתחות נקודתית בטכנולוגיה
מסויימת שתעזור לקדם תמונה יותר איכותית במסכים שמשתמשים באותה הטכנולוגיה, אלא במבט מעט יותר רחב
על התחום ועל המגמות השונות בהן הוא מתפתח. מבט כזה לדעתי יכול לעזור לנו להיות צרכנים יותר מתוחכמים
כשאנחנו ניגשים לקניית המסך החדש שלנו.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

אגב, אתמול צפיתי במשחק של הנבחרת שלנו. לא היה קשה להבחין בפרסום של Hisense למסכי ULED 8K !!
אתם מבינים? אנחנו פה דנים בטכנולוגיות מיושנות - OLED, QD, QLED, HDR, HFR, 4K וכו' והייסנס כבר מזמן לא שם. הם כבר בעתיד. מציעים מסכי ULED (ביטוי חסר כל משמעות טכנית) עם פאנל 8K (שאין לו שום משמעות יישומית בעשור הקרוב בערך. מה גם שלא נתקלתי בשום מסך כזה שלהם בפועל, אלא רק בפרסום.)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

מעניין אותי לדעת איך יעבוד עניין זוויות הצפיה במסכים הללו. האם עדיין נסבול מזויות צפיה מוגבלות? מה יהיו התופעות של צפיה מהצד? אלה יהיו דברים חדשים לחלוטין עקב זה שהמסך הופך מחוסם אור בלבד ותלוי בסוג הפאנל שבו הוא משתמש למסך היברידי חוסם-פולט אור.
ההגיון הישר אומר: מאחר ושכבת ה-QD נמצאת אחרי הפאנל, ז"א בזווית ישרה לפאנל ולא נחסמת על ידיו, יכול מאד להיות שהטכנולוגיה הזו תהווה שיפור משעותי ביותר בעניין זוויות הצפיה. מצד שני אם היישום של שכבת ה-QD לא תהיה מושלמת יכולות להיות זליגות הרבה יותר גדולות ממה שאנחנו רואים במסכים של היום.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@jacko-il

העניין עם הדבר שעליו אתה כותב הוא גם אם היתה לזה היום משמעות יישומית במסכים ובתוכן, כמה באמת זה היה
משנה את איכות התמונה על המסך שלנו בבית. וזה בדיוק העניין שאני מדבר עליו כשאני אומר שכדאי לנו להיות צרכנים
יותר מתוחכמים ולנסות לנהל דיון במבט יותר רחב על המגמות בטכנולוגיות השונות ובמה שקורה בשוק הזה.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@TheCoolest

חבל שלא ראינו אותך באירוע של LG, כי בדיוק הנושא הזה (שיפור זוויות הצפיה בעזרת הטכנולוגיה הזו) עלה בדיון
שקיימנו בקבוצה קטנה של אנשים באותו המפגש. דעתי היא שאם הדבר הזה יחליף את הפילטרים בכל סאב פיקסל
בצד החיצוני של פאנל ה- LCD אז יכולה באמת להיות לזה השפעה לטובה על זוויות הצפיה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

גיל, כמובן שמה שרשמתי נכתב בשיא הסרקאזם. וכן, כנראה שאין לזה שום משמעות גם בהיבט של שיפור בתמונה בכלל, למעט אולי מקרים בהם מדברים על מסכי ענק..
ומסכים איתך שצריך להיות צרכנים הרבה יותר מתוחכמים, אבל אני גם תמיד דוגל בפרקטיקה. כלומר, להיות מודע לכל מה שקורה כרגע בתחום אך לבחור בסוף באפשרות הגיונית שגם אפשרי ליישם.
הרבה פעמים אנשים שוכחים (וגם דברנו על זה בקבוצת הדיון שהרמנו לאחר המפגש בהשקה של ח.י) להתייחס למשל לרזולוצייה בתנועה ולא רק לרזולוצייה הסטטית. למשל, אני די בטוח שמעבר ל- HFR עם HDR ושימוש בקידוד-פענוח יעילים יותר HEVC ב- 1080p ייתנו תוצאה טובה בהרבה מסתם מעבר ל- 4K. אבל, לך תמכור את זה לאנשים. במה יותר קל לשכנע את ההדיוט הממוצע, במעבר לכל המושגים שרשמתי עכשיו או במעבר ל- 4K. תראה כמה שזה פשוט - צירוף של הסיפרה "4" לאות הלועזית "K" והופ, אתה בעולם אחר לגמרי, נוצץ ומהפנט איפה שרק השמיים הם הגבול..

אגב, LG הציגו ב- IFA עכשיו מסכי OLED שהציגו תכנים ב- HDR עם HFR (ב- 100Hz אמיתיים) וקראתי באתרים המוכרים לנו בחו"ל שזה היה פשוט מהמם..
אגב ב' שקפץ לי לראש תוך כדי שרשמתי את המשפט האחרון - צריך גם לקחת בחשבון זמן תגובה של מסכים בהיבט של QD מול OLED. בשימוש הנוכחי במסכי LCD שום היבט בכיוון הזה לא שופר מאחר והמטריצה היא עדיין LCD לכל עניין ודבר, מה שאומר שעדיין יכולה להיות בעיית מריחות בתמונה כאשר אנו מדברים על תנועה מהירה ולא רק על תמונה סטטית. מעניין לדעת מה יביאו לשולחן הפיתוחים החדשים שאנחנו מדברים עליהם ב- QD בהיבט הזה.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #10 

jacko-il
ב- Hisense הסינית לא בוחלים בשום דרך שתעזור להם לחדור חזק ומהר לשוק.
מבצעי חבר, פרסום ביורו ובמונדיאל ובאזזרים בפורומים.

הבעיה היא שאחרי שרוכשים את המוצרים החדישים המתיימרים ביכולות מפוצצות כמו
8K, מסכי ULED ושאר ירקות, אנשים מתפתים נוכח המחיר הזול וההבטחות הרבות
ומגלים עד מהרה שחלק מההבטחות לא מחזיקות מים.
גם חברות אחרות נוהגות להכניס מושגים שמות ומספרים שאין להם תמיד כיסוי כדי למכור המוצר שלהם
אבל נראה לי שכאן מדובר באינטנסיביות יתר כדי לחדור מהר וחזק לשוק ובעיקר לשוק מסכי המידיום והפרימיום.

ראה גם אצלנו בפורום את ההייפ החזק ואלפי הפוסטים שהיו כאן והמליצו לכל אחד לרכוש את המסכים
ואילו כיום רוב הפוסטים, כאן ובמקומות אחרים, הם של רוכשים טריים שנתקלים בבעיות ובהבטחות ליכולות ולשירות שלא מתממשות.

אני מקווה שמדובר ב"חבלי לידה" ושעם הזמן יבינו שמחיר זול הוא חשוב,
אבל אמינות של המוצר שנמכר, לאורך זמן, חשובה הרבה יותר.
אחרת הם יהיו בבעיה רצינית.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #11 

מעניין. אני דווקא רואה כאן הרבה יותר תלונות (והרבה יותר מהותיות) על סמסונג מסדרות 8 ו-9 מאשר על הייסנס.

זה נכון - הייסנס רוצים להיכנס חזק לשוק, אבל לפי מה שקראתי עליהם בחו"ל, התמורה שהם נותנים הרבה יותר גבוהה מהמחיר שהם דורשים והביקורות (שלמרבה הצער אין הרבה מהן) פשוט מציינות את סדרה 7000 כ"מסכים טובים", לא כ"מסכים טובים יחסית לכמה שתשלמו עליהם".

se1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Malcontent
הכל "בעיני המתבונן" וכל אחד רואה מה שהוא רוצה לראות כשהוא קורא ביקורות.
וכך גם במחקר מדעי אחד יכול להבין X והשני יפרש זאת Y
מציע שתכניס מילת חיפוש Hisense כאן ותווכח בהבדלים בין הפוסטים היום ולפני 2-4 חודשים.
זה לא שולל שיש תלונות על יצרנים אחרים וכך כתבתי, ההבדל הוא באינטנסיביות של התופעה לכאן וכאן.
ואנשים צריכים לדעת למה הם הולכים ושזה מוצר חדש יחסית (הכוונה בעיקר למוצרי הפרמיום שלהם).
ואת זה לא ציינו מספיק בעבר.
להיפך, טענו שמדובר במוצר שלא נופל ממותגים ותיקים ועולה מחצית מחיר.
ברור לי גם שלמרות הכל יש כאלה שלמרות הגליצ'ים מרוצים מאד מהמסך ומהמחיר ששילמו.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #13 

בסופו של דבר, כמו שאפשר לראות - אין מסך מושלם. כשיש בעמוד הראשון של הפורום שני פוסטי תלונה מאוד משמעותיים על סמסונג ובהתחשב בעובדה שאין לי כסף ל OLED, אני לא מוצא סיבה שלא לבחור בהייסנס. אם כבר יש לי מסך עם עננות קשה, לפחות שיהיה אחד שלא מכרתי כליה בשביל לקנות אותו.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@jacko-il

אני לגמרי מסכים עם מה שאתה אומר על יישום נכון והגיוני בפרקטיקה של להיות צרכנים יותר מתוחכמים ובדיוק על זה
אני מדבר. כי בעיקר מה שאנחנו רואים זה שאת האנשים לא מעניין להבין את הנושא הם פשוט רוצים לדעת את השורה
התחתונה של מה כדאי לקנות. זה אפילו יותר נכון לאנשים בארץ שכאן הגישה להכל היא בדרך כלל יותר קיצונית,
ואנשים כאן מחפשים תשובה מוחלטת על מסך אחד או שני, טכנולוגיה זו או האחרת, ובדרך כלל לא מוכנים לעצור לרגע
לראות את הניואנסים שיכולים להיות בהחלטה בין מסך אחד לשני בטכנולוגיה זו או האחרת. וזה לא שאנשים לא יכולים
להבין, זה שפשוט לא מעניין אותם להתאמץ מעט כדי להבין כי אם הם היו מנסים הם אולי היו רואים שבהחלטה היום
בין מסך מספר 1 למסך מספר 2 יכול להיות שלמצב כמו שהוא כרגע התשובה הכי נכונה היא מסך מספר 1, אבל למצב
שיהיה בעוד שנה מהיום מאוד יכול להיות שהמסך שכדאי לקנות היום הוא מסך מספר 2 וכאן נכנסים גם עוד הרבה גורמים
אחרים כמו כמה למשל גודל ההוצאה או כמה זמן מתכוננים להשאיר את אותו המסך לפני שיחליפו אותו. החלטות כאלו
הרבה יותר נכון לקחת לדעתי כשמבינים מגמות כמו אלו שאני כותב עליהן, והתחשבות גם בהן ולא רק במה שכותבים
בביקורות או בפורומים או במה שהרוב אומר זה מה שאני קורא לו להיות צרכן יותר מתוחכם.

גם עם מה שאתה כותב על רזולוציה בתנועה ( מה שאני קראתי רזולוציה דינאמית, שאני גם לא חושב שזה בדיוק
המושג הנכון, וצריך לדעתי למצוא בעברית מושג יותר נכון למה שנקרא Temporal Resolution ) אני מסכים.
מצב איכות התמונה היום היה הרבה יותר טוב אם במקום לבזבז רוחב פס על מעבר מ- FHD ל- 4K היו
משתמשים בו ל- HDR ( עם bit depth יותר גדול) ול- HFR אבל זה חלק מאותו מעגל הקסמים שאני מדבר עליו
כשאני מדבר על להיות צרכן יותר מתוחכם. כי יצרני המסכים (ובעיקר הפירסומאים שעובדים בשבילם) יוצרים
מודעות מוקצנת לנושא אחד ספציפי לשיפור התמונה במסך, ואז מתחילה תנועת העדר של הצרכנים לחפש
את המסך שנותן את התשובה הכי טובה רק לנושא הזה בלי לחשוב אם תמיכה אולטימטיבית בנושא הזה היא
באמת הדבר הכי חשוב לתמונה טובה. ושקיימת כבר תנועת עדר של קונים אז למה שהיצרנים לא ינצלו אותה
לתת לכולם יותר מהדבר הספציפי שהם רוצים אפילו שהם יודעים ששיפורים אחרים יכולים להביא לאיכות
תמונה יותר טובה. אז גם כאן אם אנשים היו צרכנים יותר מתוחכמים והיו יותר מודעים על מה באמת כדאי
לשים את הדגש בקניית מסך היצרנים שרוצים בסך הכל למכור יותר מסכים היו משפרים יותר גם את הנושאים
הללו.

sagioto
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #15 

הטכנולוגיה בהחלט מרשימה מבחינת הפוטנציאל ונקווה שתהיה תחרות ל-OLED כמה שיותר מהר,
מעניין אותי להתייחס להערה על הייסנס:
מסך 8K: http://www.fudzilla.com/news/39657-hise ... t-ces-2016
ULED: http://televisions.reviewed.com/feature ... e-uled-tvs

ממש מעניין אותי מה עומד מאחורי ההערות האלה, בסה"כ רב החברות לוקחות טכנולוגיה מסויימת ונותנות שם אחר לאותה טכנולוגיה, טכניקה או אלגוריתם, למה שזה מגיע להייסנס זה כביכול לא לגיטימי או שהם עובדים על מישהו
נכון, מצחיק שזה מה שהם בחרו לפרסם כי זה בטח לא משהו שאנשים צריכים או יהיו מסוגלים לקנות אבל גם OLED זה כרגע לעשירים,
קיצר סתם עניין אותי למה LG,SAMSUNG,SONY וכו יכולות לפרסם מה שבא להם אבל הייסנס זה סוג של בדיחה?

se1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

Hisense זה בודאי לא בדיחה.
אבל ברגע שהחליטו שהם מתחרים בליגה של הגדולים
והשקיעו מאות מיליוני דולרים בפרסום וביצירת באז עולמי הם הופכים
גם למושא לביקורת ולהשוואה.

למה לא לוקחים אותם עדיין ברצינות כמו חברות אחרות?
כי בפועל "עדיין לא קרעו זוג נעלים".
הם מוציאים כל הזמן הכרזות גדולות כמו אלו שהבאת.
אבל מבחן ההוכחה עדיין לפניהם.

זה מזכיר קצת את המערכון של הגשש על "פוקר מספרים" (הראשון אומר מספר והשני עונה במספר יותר גבוה וכך הלאה).
וכך זה כשהם מצהירים ש: Ultra LED =ULED
על משקל השם OLED המוכר והותיק.

ברגע שיתברר שאכן יש כיסוי אמיתי להצהרות ולטכנולוגיות החדשות של הייסנס
כולם יתייחסו אליהם יותר ברצינות.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

@sagioto
·
לא יודע אם זו בדיחה אבל זה נתפס כסוג של חירטוט ובלבולי ביצים, לפחות ע"י מי שקצת מבין מעל הממוצע (ואני תופס אותנו חברי הפורום ככאלה שמבינים, או לפחות אמורים להבין בתחום, קצת מעל הממוצע).
לא יודע לגבי אחרים, אבל אני נותן ביקורת ומשועשע גם מביטויים שיווקיים של יצרנים אחרים מובילים, כלדעתי מחלקת הפרסום/שיווק של סמסונג לוקחת פה בהליכה בלי למצמץ..

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”