מחפש מקרן קול לסלון

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
starrywolf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

אני מעוניין לקנות מקרן קול לסלון די קטן (בערך 3X3 מטר) וחשבתי על ה-YSP-1600 של YAMAHA.

המקרן מיועד בעיקר לצפייה בסרטים ומשחקי PS4 ופחות למוסיקה.

מכיוון שאשתי היקרה מתנגדת נחרצות לכל נוכחות של Subwoofer בסלון רציתי לשאול האם המקרן הנ"ל יעשה את העבודה ולא יאכזב אותי מבחינת הבאסים (המובנים במקרן), אפקט הסראונד והאם הוא אכן מסוגל להפיק סאונד שנחשב "5.1".

במידה ויש משהו אחר טוב יותר עד £350 אשמח לשמוע.

תודה רבה.

Audemars
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

יש לי את מקרן קול ״הדגל״
Ysp5600
חייב סאב! לא צריך פשוט חייב.
לא בטוח לגביי הדגם שציינת אבל ב 5600 הוא מגיע יחד עם מחבר אלחוטי שאליו מחברים את הסאב פיזית והוא מתקשר עם היחידה המרכזית.. ככה שניתן להפוך כמעט כל סאב אקטיבי, בצורה הזו לאלחוטי.
המקרן קול צמא לסאב. ויש סאבוופרים שנראים ממש טוב
ויכולים להתמזג טוב למי שאוהב משהו מינימליסטי בסלון

starrywolf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אם כך האם כדאי להוסיף עוד £150 ולקנות את ה-YSP-2500 שכולל כבר סאב ונותן סאונד 7.1 עם תמיכה בפורמטים מתקדמים ?

החשש הכי גדול שלי הוא שהאפקט של הצליל ההיקפי לא יהיה מוצלח בגלל שהסלון לא ממש סגור מכל הצדדים אלא פתוח בצד אחד ולכן ייצא שסתם אזרוק הרבה כסף לפח. האם כדאי ללכת על סאונד בר פשוט יותר במצב כזה ?

תודה על העזרה. (Y)

Audemars
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

אם אתה מצפה שזה ישמע כמו 5.1 או 7.1 מלא זה לא....
בysp5600 על דיסק בלוריי של אטמוס שומעים סאונד מעליך אך מאחור שומעים לעיתים (אפילו די בקושי) ! זה לעולם לא יחליף 7.2.1 אמיתי. גם לא 5.1.
כל מערכת 5.1 סבירה תשמע טוב יותר..
בהתקנה הראשונה אתה משתמש ב״אינטליבים״ זו מערכת עם מיקרופון שאתה מניח ״בסוויט ספוט״ ומכווינה את הסאונד אליך או דרך אפליקציה לאייפון..דרך טסט עצמאי..
שוב, אם אתה רוצה להינות מסאונד מלא אין מנוס ממערכת שלמה. אם אתה לא רוצה להסתרבל עם חוטים וקלאטר מלא בסלון, המקרני קול של ימאהה הם הפיתרון הכי טוב כיום..במיוחד כשמשווים לסאונדבר.

לסלון יש נתבך משמעותי בהצלחת הקרנת הקול...
בעיקרון צריך להיות סגור מ2 הכיוונים בקיר חלק וגם התקרה למעלה צריכה להיות חלקה

לא מיובא לארץ בייבוא רשמי אבל בחצי מחיר של הימאהה יש סאונדברים של סמסונג מגיעים לרוב עם סאב (יש דגמים אף שתומכים באטמוס..)
עם טלוויזיות חדשות של סמסונג המערכת הזו אלחוטית לגמריי. כך שאם יש לך סמסונג זה שווה לבדוק. לא האזנתי להם אבל למיטב הבנתי הם עושים את העבודה בצורה טובה.

starrywolf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אני לא מצפה לשמוע 7.1 או 5.1 מלא - אני יודע שזה בלתי אפשרי ללא מערכת ייעודית לזה אבל אני כן רוצה משהו הכי קרוב לזה ללא מערכת ייעודית.

אני לא גר בארץ ואני יודע שכן מוכרים סאונדברים של סמסונג פה אבל אין לי טלויזיה של סמסונג אלא של LG. חוץ מזה שמתי לב שרוב הסאונדברים של סמסונג (לפחות אלו שתומכים ב-5.1 ומעלה) מעוקלים ולא ישרים, מה שלא מתאים לטלויזיה הישרה שלי.

לאור הביקורות שקראתי באינטרנט ואחרי שקראתי מה שכתבת נראה לי שאני בכל זאת אלך על ה-YSP-2500 - בעיקר בגלל הסאב החיצוני שיש לו, ה-LCD שהיה חסר לי מאוד, התמיכה בפורמטים המתקדמים וכמות החיבורים המכובדת. נראה לי שזה שווה את ההפרש.

המון תודה על העזרה! (Y)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”