איך אני יודע אם יש לי PCI-E במחשב לחבר USB 3.0 נוספים ואיזה מומלץ ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

יש לי מחשב יחסית ישן שאני מעוניין להוסיף עוד פורטים

תודה

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

moshebit כתב:יש לי מחשב יחסית ישן שאני מעוניין להוסיף עוד פורטים

תודה
...
תבדוק לפי דגם לוח האם שיש לך באתר היצרן, במפרט רשום בדיוק אלו סלוטים כולל הלוח. רק תוודא שאצלך הסלוט פנוי, לפני שאתה רוכש כרטיס הרחבה.

תוכל גם לבדוק עם התוכנה המצוינת Speccy (מבית CCleaner), שמספקת מידע מקיף על החומרה המותקנת במחשב.
piriform.com - גרסת ה-Portable שלה ניתנת להרצה ללא התקנה (תמצא אותה בעמוד ה-Builds).

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

Lee כתב:
...
...
תבדוק לפי דגם לוח האם שיש לך באתר היצרן, במפרט רשום בדיוק אלו סלוטים כולל הלוח. רק תוודא שאצלך הסלוט פנוי, לפני שאתה רוכש כרטיס הרחבה.

תוכל גם לבדוק עם התוכנה המצוינת Speccy (מבית CCleaner), שמספקת מידע מקיף על החומרה המותקנת במחשב.
piriform.com - גרסת ה-Portable שלה ניתנת להרצה ללא התקנה (תמצא אותה בעמוד ה-Builds).
...
·תודה רבה
ואם יש מקום פנוי הגודל של הכרטיס סטנדרטי כי יש כרטיס עם 4 USB ויש גם עם 7 כולם באותו גודל ?
https://www.amazon.com/gp/product/B00FPIMICA

יש חברה מסוימת או קישור למוצר ספיציפי כי אני לא מבין בחברות בכרטיסים האלה .

תודה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

moshebit כתב:
...
...
·תודה רבה
ואם יש מקום פנוי הגודל של הכרטיס סטנדרטי כי יש כרטיס עם 4 USB ויש גם עם 7 כולם באותו גודל ?
https://www.amazon.com/gp/product/B00FPIMICA

יש חברה מסוימת או קישור למוצר ספיציפי כי אני לא מבין בחברות בכרטיסים האלה .

תודה.
...
לא משנה כמה יציאות הוא מוסיף, כל עוד ממשק החיבור ללוח (סלוט) הוא מאותו סוג, הגודל בחלקו התחתון שמתחבר ללוח זהה.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

Lee כתב:
...
...
לא משנה כמה יציאות הוא מוסיף, כל עוד ממשק החיבור ללוח (סלוט) הוא מאותו סוג, הגודל בחלקו התחתון שמתחבר ללוח זהה.
...
·אני מריץ :
https://www.piriform.com/speccy
ואז רואה אם יש יציאת כרטיס PCI-E ואם יש בודק אם היא פנויה ואז כל כרטיס הוא סטנדרטי של USB 3.0 ואני יכול לחבר או יש בגדלים שונים שאני אמור לשים לב ?

תודה

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

moshebit כתב:
...
...
·אני מריץ :
https://www.piriform.com/speccy
ואז רואה אם יש יציאת כרטיס PCI-E ואם יש בודק אם היא פנויה ואז כל כרטיס הוא סטנדרטי של USB 3.0 ואני יכול לחבר או יש בגדלים שונים שאני אמור לשים לב ?

תודה
...
Speccy מציגה מידע רב על כל חומרה המותקנת במחשב. למשל, מספר הסלוטים הקיימים בלוח לטובת זיכרון, תדר הזיכרון וכו', ומציגה את המידע לגבי כרטיסי הזכרון (יצרן, נפח, תדר עבודה וכו') המותקנים.
אני מניח שזה יהיה כך גם לגבי סלוטים PCI: יוצגו הפנויים ואם ישנו סלוט תפוס, יוצג מידע לגבי הכרטיס המותקן בו.
בכל מקרה, אתה יכול לבדוק לפי דגם הלוח שהתוכנה תציג לך, מול אתר היצרן של הלוח.
תשים לב לא להתבלבל עם סלוט PCI-E x16 שמיועד לכרטיסי מסך.
תבדוק באתר פלונטר, תחת קטגורית "מיתוג, כבלים ומתאמים", נראה לי שיש שם כרטיס הרחבה שמוסיף 4 פורטים usb3 בממשק pci-e x1 בעלות של כ-100 ש"ח. ישנם כרטיסי הרחבה במהירות אפיק גבוהה יותר PCI-E x2/PCI-E x3 (ויקרים קצת יותר), אבל כתבת שהמחשב שלך ישן יחסית, אז תצטרך לבדוק במפרט לוח-האם, אם הוא תומך במהירויות אלו.
אם תחליט לרכוש דרך פלונטר, תוכל לבחור בתהליך הרכישה שנציג יחזור אליך טלפונית, ואז תוכל לוודא אתו סופית, אם מה שבחרת מתאים לך.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1589
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #7 

פשוט תבדוק על הלוח עם יש לך חיבור כזה פנוי:
המחבר הקטן x1 PCI Express

[img2=800x684]http://www.hardwaresecrets.com/wp-conte ... 90_051.jpg[/img2]

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

Lee כתב:
...
...
Speccy מציגה מידע רב על כל חומרה המותקנת במחשב. למשל, מספר הסלוטים הקיימים בלוח לטובת זיכרון, תדר הזיכרון וכו', ומציגה את המידע לגבי כרטיסי הזכרון (יצרן, נפח, תדר עבודה וכו') המותקנים.
אני מניח שזה יהיה כך גם לגבי סלוטים PCI: יוצגו הפנויים ואם ישנו סלוט תפוס, יוצג מידע לגבי הכרטיס המותקן בו.
בכל מקרה, אתה יכול לבדוק לפי דגם הלוח שהתוכנה תציג לך, מול אתר היצרן של הלוח.
תשים לב לא להתבלבל עם סלוט PCI-E x16 שמיועד לכרטיסי מסך.
תבדוק באתר פלונטר, תחת קטגורית "מיתוג, כבלים ומתאמים", נראה לי שיש שם כרטיס הרחבה שמוסיף 4 פורטים usb3 בממשק pci-e x1 בעלות של כ-100 ש"ח. ישנם כרטיסי הרחבה במהירות אפיק גבוהה יותר PCI-E x2/PCI-E x3 (ויקרים קצת יותר), אבל כתבת שהמחשב שלך ישן יחסית, אז תצטרך לבדוק במפרט לוח-האם, אם הוא תומך במהירויות אלו.
אם תחליט לרכוש דרך פלונטר, תוכל לבחור בתהליך הרכישה שנציג יחזור אליך טלפונית, ואז תוכל לוודא אתו סופית, אם מה שבחרת מתאים לך.
...
השתמשתי בתוכנת סריקה וזה מה שרשום לי הדגם של MOTHERBOARD :
DG41RQ וזה העלון :
http://ark.intel.com/products/39683/Int ... ard-DG41RQ
[img2=1175x1080]http://www.saharamicro.com/images/dg41rq.jpg[/img2]
·

לפי מה שאני רואה אין לו PCI-EXPRESS תקנו אותי אם אני טועה , ומצאתי באמזון רכיב שעובד על PCI בלבד , זה יעבוד במדרבורד שלי :
StarTech.com 2 Port PCI SuperSpeed USB 3.0 Adapter Card with SATA Power PCIUSB3S22, Red
https://www.amazon.com/gp/product/B00ARJN5G0/

השאלה אני ירגיש בהבדל בינו לבין USB 2.0 שכרגע יש לי ?
וגם אם אני מחבר דרכו HUB של ANKER :
https://www.amazon.com/gp/product/B00IJ331WY

היה לו מספיק כוח להפעיל שני דיסק און קים על HUB שהוא מחובר בעצם לכרטיס PCI בחיבור USB 3.0 אחד ?
וגם רשום שכל USB 3.0 יקבל עד 900MA גם עם חיבור חשמל של המחשב , האם זה נחשב הרבה ומספיק להחזיק דיסק או קיים על HUB של אנקר ?

תודה רבה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אם יש לך כרטיס מסך שהוא לא מובנה בלוח אם, אז אכן אין לך חריצי הרחבה PCI-E פנויים.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

לפי המפרט יש לך רק סלוט PCI-E x16 (שכאמור בד"כ משמש לכרטיס מסך) ושני סלוטים PCI, שזהו ממשק מיושן ואיטי, שהוחלף כבר לפני יותר מ-10 שנים ע"י ה- PCI-E x1, כך שלא בטוח שהייתי ממליץ לך להשתמש בו. סלוטים נוספים של PCI-E לא קיימים בלוח עפ"י המפרט.
למרות שפיזית סלוט ה- PCI-E x16 ארוך יותר מזה של PCI-E x1, לא חושב שתהיה בעיה להתקין אותו בסלוט זה (תומך לאחור). אבל כמו שציין קודמי, אם התקנת כרטיס מסך חיצוני בנוסף לזה המובנה בלוח, אז גם ה- PCI-E x16 תפוס.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@moshebit
הביצועים המקסימלים במגבלת חיבור ה-PCI לפי מה שכתוב ב AMAZON הם 1.3Gb שזה בערך פי 2-3 מהמקסימום של USB2
לאומת זה כרטיס PCIe 1x יש ביצועים של 2.5Gb שגם זה רק חצי מהתקן המקסימלי של USB3 שהוא 5Gb...
כך שתעשה חשבון האם משתלם לך להשקיע בכרטיס מיושן ויקר (יחסית לכרטיס PCIe 1x) ולא יהיה לך בו שימוש במקרה של שדרוג מחשב, ולקבל מהירות העברה של פי 2 מהמהירות שיש לך היום.

לגבי חיבור HUB חיצוני עם שני USB KEY's זה יעבוד למרות שאם תעביר לשניהם נתונים הם יתחרו על אותו רוחב פס מוגבל והביצועים ירדו.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

תודה לכולם על העזרה,
אכן PCI-E x16 תפוס בכרטיס מסך חיצוני , ולא ידעתי שאכן ניתן לשים על X16 שהוא ארוך גם התקן USB 3.0 .
ומה הבדל בין PCI-E x1 או X2 או X4 , זה המהירות שלו ?

מה הכדאי לעשות להשתמש על PCI או עדיף לא לשדרג ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #13 

ההבדל הוא ברוחב הפס וכמות המידע שהחיבור יכול להעביר בזמן נתון. (בעיקרון כן, זה ה"מהירות" שלו)
לשדרג מה? אנחנו בכלל לא יודעים מה אתה רוצה לחבר ולמה אתה צריך USB3.0 ספציפית. חוץ מזה אם יש לך צורך בכרטיס הרחבה אז עדיף אחד בממשק PCI מאשר שום דבר. השאלה היא: האם בכלל שווה לשלם 200 שקל על כזה כרטיס.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

TheCoolest כתב:ההבדל הוא ברוחב הפס וכמות המידע שהחיבור יכול להעביר בזמן נתון. (בעיקרון כן, זה ה"מהירות" שלו)
לשדרג מה? אנחנו בכלל לא יודעים מה אתה רוצה לחבר ולמה אתה צריך USB3.0 ספציפית. חוץ מזה אם יש לך צורך בכרטיס הרחבה אז עדיף אחד בממשק PCI מאשר שום דבר. השאלה היא: האם בכלל שווה לשלם 200 שקל על כזה כרטיס.
...
·המטרה שלי זה לחבר דרך HUB שהוא USB3.0 של אנקר :
[img2=157x157]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1000_.jpg[/img2]
כמה דיסק און קי ולעביר ביניהם גיגות , ולכן אני עד היום משתמש ב USB 2.0 שמעביר איתי , הפי 2 מהירות יבוא לביטוי בשטח באמת והיה לי מהירות העברה גבוהה ? ( כי לעומת זאת יש לי מחשב חדש עם USB 3.0 ואני לא רואה שזה מעביר לי ב 100 מגה בייט בשניה אלה גג 10 מגה , ולכן מעוניין לדעת אם השידרוג בגלל שהוא מגביל עד 1.3 גיגה בייט וזה יוצא 100+ מגה בייט , השאלה אם זה יבוא לידי ביטוי בעברה מהירה ? )

וגם אני מעוניין בגלל שזה מקבל חשמל מ SATA אז שלא היה בעיה שאני מחבר 2 דיסק און קי לHUB מבחינת חשמל ואחד מהם לא יזוהה זה עוד משהו שאני לוקח בחשבון .
עם USB 2.0 לפעמיים לא ניתן להכניס יותר מדיסק און קי אחד או כרטיס MICROSD בשל כנראה יותר מדי צריכת חשמל .
ולכן על USB 3.0 לתת 900MA זה נחשב הרבה לHUB ? זה ישרוד 2 דיסק און קיים במקביל ?

תודה רבה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

@moshebit
מה זה 100 מגה בייט בשנייה?
קצב העברה של usb3 הוא כ-5 ג'יגה ביט לשנייה, שהם 625 מגה בייט לשנייה (שים לב להבדל בין מגה ביט שמציין קצב העברת נתונים, למגה בייט שמציין נפח).

אם עדיין לא רכשת USB HUB, תרכוש אחד עם חיבור לחשמל וזה יחסוך לך את כל הלבטים אם המתח משקע ה-usb3 יספיק לכל ההתקנים שתחבר ל-HUB.
נערך לאחרונה על ידי Lee ב 07/09/2016 13:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

Lee כתב:@moshebit
מה זה 100 מגה בייט בשנייה?
קצב העברה של usb3 הוא כ-5 מגה ביט לשנייה, שהם 625 מגה בייט לשנייה (שים לב להבדל בין מגה ביט שמציין קצב העברת נתונים, למגה בייט שמציין נפח).

אם עדיין לא רכשת USB HUB, תרכוש אחד עם חיבור לחשמל וזה יחסוך לך את כל הלבטים אם המתח משקע ה-usb3 יספיק לכל ההתקנים שתחבר ל-HUB.
...
·זהו אני יגיד לך יש לי אחד של ANKER עם מתח חיצוני ועדיין עושה בעיות שמחובר כמה USB ים עליו .
https://www.amazon.com/Anker-Ultra-Slim ... 00XMD7KPU/

בכל מקרה לגבי המהירות זה אמור לשדרג לי את החוויה פי 2 , נכון ?
ואין בעיה עם זה שזה על PCI עצמו ?
אני צריך לפתוח את המחשב כי יש לי כרטיס 8600GT של נוידיה לראות שלא תפס את הסלוטים כי אם הכרטיס גדול זה יכול לחסום .

דר"כ עדיין לא קניתי .

תודה .

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

נפלה טעות כשהקלדתי את ההודעה הקודמת, צ"ל 5 ג'יגה ביט לשנייה ולא 5 מגה ביט לשנייה (לגבי usb3).

עקרונית אם ממשק PCI היה מנחית את מהירות ה-usb3, לא היו מייצרים כרטיס כזה (עם זאת, כמו שציינתי קודם, אפיק PCI איטי יותר מ- PCIe).

למה עדיין עם HUB עם חיבור לחשמל יש לך בעיה, אין לי מושג.
מה שאתה כרגע יכול לעשות, אם ברצונך להוסיף חיבורי usb3, זה לרכוש כרטיס הרחבה PCI, מהזולים שיש (אחרי שווידאת שיש סלוט פנוי בלוח).

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

מהירות העתקה תלויה גם בסוג הדיסק און קי שלך.
אם הוא usb2 בדרך כלל המהירות כתיבה לא תעלה על 10MB לשניה.
ואז לא משנה באיזה חיבור תשתמש.
המהירות המקסימלית בחיבור USB2 היא בארך 40-50MB.
אם יש לך את הדגמים של הדיסק און קי אפשר לבדוק בגוגל מה הביצועים שלהם.

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

Lee כתב:נפלה טעות כשהקלדתי את ההודעה הקודמת, צ"ל 5 ג'יגה ביט לשנייה ולא 5 מגה ביט לשנייה (לגבי usb3).

עקרונית אם ממשק PCI היה מנחית את מהירות ה-usb3, לא היו מייצרים כרטיס כזה (עם זאת, כמו שציינתי קודם, אפיק PCI איטי יותר מ- PCIe).

למה עדיין עם HUB עם חיבור לחשמל יש לך בעיה, אין לי מושג.
מה שאתה כרגע יכול לעשות, אם ברצונך להוסיף חיבורי usb3, זה לרכוש כרטיס הרחבה PCI, מהזולים שיש (אחרי שווידאת שיש סלוט פנוי בלוח).
...
·תודה, יש לך חברות נוספות או מה שהבאת יעשה את העבודה ?

rm1 : אני מדבר על דגמי USB 3.0 בהתחלה זה טס ואחרי זה יורד חזק למטה ומתייצב שמה , למה זה ככה?
ודר"כ מהירות העברה של שני דיסק און קיים זה מהיר רק על אותו HUB ( ברור שזה יתחלק במהירות ) או שזה רלוונטי גם אם אני מעביר משרת לתוך דיסק און קי USB 3.0 ?

תודה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #20 

בהתחלה הדברים טסים כי יש buffer ומערכת ההפעלה שומרת את המידע בזכרון ורק אח"כ מעתיקה אותו לכונן. בגלל שחישוב מהירות ההעתקה הוא סוג של ממוצע זה נראה כאילו המהירות יורדת בהדרגה, כשלמעשה בהעתקה לDOK עצמו המהירות תמיד היתה אותו דבר.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”