בעייה בטלויזיה hisense 50k610

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ymeni99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
אני יש לי טלויזיה סמארט 3d של חברת HISENSE דגם 50k610 יש לי בעיה שהתמונה רצה מהר מידי וגם יש מידי פעם ריבועים כשיש תזוזה מהירה דיברתי עם החברה אמרו לי שצריך לעדכן אוליי את התוכנה וזה יעזור ושכרגע אין עדכון לתוכנה ושצריך להמתין אחרי הרבה פעמים שביררתי מולם עד עכשיו אין עדכון ורציתי לדעת מה עושים? מישהו נתקל במצב כזה?

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 617
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #2 

ה SMR(החלקת תנועה) כבוי?

ymeni99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא הוא לא כבוי אבל בוא נגיד והוא פועל למה הריבועים האלה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

התמונה זזה מהר כי מנגנון להחלקת התמונה אצלך מופעל (ה-SMR).
הריבועים, או פיקסלציה, יכולים להגרם עקב תוכן באיכות לא טובה (למשל יס\הוט) או ארטפקטים של המנגנון עצמו.

ymeni99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כן הוא מופעל ואני צופה ביס וזה קורה הריבועים וזה גם קורה אם אני רואה סרטים במחשב ב- full-hd השאלה זה מעיד על בעיה או שזה תקין? ואם אני רוצה לבדוק בנוסף עדכון תוכנה האם אפשרי?

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

ymeni99 כתב:כן הוא מופעל ואני צופה ביס וזה קורה הריבועים וזה גם קורה אם אני רואה סרטים במחשב ב- full-hd השאלה זה מעיד על בעיה או שזה תקין? ואם אני רוצה לבדוק בנוסף עדכון תוכנה האם אפשרי?
...
·תכבה אותו וזה יסתדר סביר להניח, זה לא באמת מועיל במשהו.
בלי SMR רואים הכי חלק.
עדכון אתה יכול לבדוק בהגדרות(סביר להניח שיש סעיף בתפריט של 'מערכת')
אם אתה רואה את הריבועים שאתה מתאר גם בסרט אז יכול להיות שיש תקלה כלשהי..
אבל תתחיל מלכבות את ה SMR ותראה מה אתה מקבל..

ymeni99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

שחכתי לציין כשאני מכבה אז כמו שאמרת רואים רגיל וטוב בלי ריבועים ובלי המנגנון הזה של ההחלקת תמונה אבל בוא נגיד ואני לא אכבה אותו הרי למה עשו אותו? האם יכול להיות שיש בעייה במנגנון הזה והאם זה בכלל חלק בתוך הטלויזיה או משהו תוכנתי? למה הריבועים האלה מופיעים כשמנגנון ההחלקה הזה עובד ובכל מצב כשהוא דלוק? ולגביי העדכון אי אפשר לחפש דרך ההגדרות עדכון מערכת לגביי הדבר הזה זה גם משהו שמעניין אותי לדעת.

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

ymeni99 כתב:שחכתי לציין כשאני מכבה אז כמו שאמרת רואים רגיל וטוב בלי ריבועים ובלי המנגנון הזה של ההחלקת תמונה אבל בוא נגיד ואני לא אכבה אותו הרי למה עשו אותו? האם יכול להיות שיש בעייה במנגנון הזה וזה בכלל חלק בתוך הטלויזיה או משהו תוכנתי? למה הריבועים האלה מופיעים כשמנגנון ההחלקה הזה עובד ובכל מצב כשהוא דלוק? ולגביי העדכון אי אפשר לחפש דרך ההגדרות עדכון מערכת לגביי הדבר הזה זה גם משהו שמעניין אותי לדעת.
...
בכל דגם מכבים את זה.. אני לא יודע באמת מה המטרה של זה, יכול להיות שבחברות הגדולות זה כן מועיל אבל אני בספק.
לא רוצה להגיד סתם, כי בקטע של למה יש את ה SMR או למה זה מה שזה גורם אני לא באמת מבין, אבל אני יודע שאצל רוב האנשים הSMR כבוי, זה בערך הדבר הראשון שעשיתי כשקיבלתי את ה M7000 שלי.
יכול להיות שיש תכנים שזה כן משפר אותם, אבל שוב, לא רוצה להגיד סתם.
אם עובד לך טוב בלי המנגנון החלקה אז פשוט תכבה אותו וזהו, גם אם המנגנון החלקה היה עובד טוב עדיין הייתי מעדיף את התמונה הרגילה, בלי ה SMR.
זה לא משהו בעייתי אצלך בטלויזיה או איזשהי תקלה, זה פשוט מה שקורה כש SMR מופעל.
אני ממליץ לך לכבות אותו, הרי זה לא משהו שהיה לך בראש(אני מניח לפחות) כשרכשת את המסך, ככה שזה לא אמור להציק לך שהמגנון לא עובד כביכול.. ואם זה עובד טוב בלי, אין סיבה להשאיר אותו דלוק.
ב M7000 שלי זה כבוי והתמונה שאני מקבל חלקה בדיוק כמו שאני מצפה..

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #9 

זה לא מעיד על תקלה, זה פשוט מעיד על יישום גרוע של היצרן.

NBMH
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

TheCoolest כתב:זה לא מעיד על תקלה, זה פשוט מעיד על יישום גרוע של היצרן.
...
סתם מתעניין - אצל חברות גדולות יותר זה מיושם בצורה טובה?
זה באמת מועיל למשהו ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #11 

אני לא יודע, לא יצא לי לבחון את הפונקציה הזו לעומק באופן אישי במסכים. באופן כללי אני גם לא ממש סובל אותה.
התנועה ה"מהירה" שפותח השרשור מתאר נקראת נקראת "אפקט אופרת סבון" או Soap Opera Effect (SOE). יש אנשים שאוהבים את זה, יש כאלה שלא. מי שאוהב לראות את התכנים שלו "איך שהם אמורים להראות", יימנע ממנה כמו מאש.
מאחר ומדובר על תהליך של יצירת פריימים מלאכותיים והכנסתם בין שני פריימים שקיימים בתוכן יכולות להיות לזה כל מני תופעות לוואי לא רצויות. גם אצל החברות הגדולות אני מניח שזה לא תמיד עובד בצורה נפלאה. אבל תופעת פיקסלציה כמו שפותח השרשור מתאר פשוט מצביעה על יישום בעייתי. יכול להיות שזה באג בקושחה שניתן לתיקון, אני לא יודע.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #12 

זה מועיל למי שאוהב החלקת תנועה ולא מפריעה לו התוצאה ה"מלאכותית". בלי זה, על מסכים גדולים אי אפשר להגיד שתנועה בסרטי 24fps נראית חלק, לא כשיש תנועות מצלמה רציפות עם הבדלים גדולים בין פריימים.

בקצת שהסתכלתי על החלקת התנועה של דגמי סוני 2013-2014 אולי רואים קצת ארטיפקטים לפעמים, אבל לא נפוץ שזה באמת בעיה. בטח לא מה שמשתמע מהשאלה המקורית כאן. אבל לא הסתכלתי על זה לעומק.

ymeni99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אני גיסי קנה עכשיו של led חברת סוני 55 אינץ גם סמארט וגם 3d ואצלו המנגנון החלקה עובד ואין לו ריבועים בתמונה כמו אצלי וגם אצל בן דוד של אשתי בדקתי הוא גם יש לו לד 50 אינץ של סמסונג ואין לו ריבועים בגלל זה אני לא יודע מה לעשות ואם מדובר בתקלה והאם המנגנון הזה זה רכיב שנמצא בטלויזיה שאפשר להחליף או שזה תוכנתי והאם זה תקין הריבועים האלה במנגנון הזה? כל הדבר הזה פשוט מוזר לא מפריע לי ההחלקת תמונה אם היא קיימת האמת פשוט מעצבן הריבועים האלה וכמו שציינתי אם אני מכבה את זה אז הכל בסדר ועובד רגיל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #14 

עד שלא נבין למה אתה מתכוון בדיוק כשאתה מתאר "ריבועים" אף אחד לא יוכל לעזור לך במדויק.
ככל הנראה אתה מדבר על ריבועים שהם תוצאה של דחיסת וידאו מוגזמת וביטרייט נמוך בשילוב עם מנגנון עיבוד תמונה לא מהשורה הראשונה. (ואני משער שלהייסנס אין שם בעולם, במה שנוגע לעיבוד תמונה ממקור באיכות נמוכה, ביחס לסוני וסמסונג). אולי תנסה לצלם תמונה באיכות טובה ותסמן למה אתה מתכוון - אולי אלו ריבועים של פיקסלזיצייה "סטנדרטית" כמו שתיארתי או שאתה בכלל מדבר על תקלה שונה לגמרי.
בנוסף - איזה ממיר יס יש לך? איך הוא מוגדר? איך הוא מחובר למסך? באילו ערוצים אתה חווה את הבעיה? מהן הגדרות התמונה במסך?
אני שואל מפני שמצאתי כבר לא מעט אנשים שיש להם ממיר HD אבל כלל לא טרחו לחבר אותו עם HDMI ו/או בכלל לא הגדירו אותו להוציא 1080i.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #15 

בנוגע לשאלה היותר טכנית, בדרך כלל זהו שילוב של תוכנה וחומרה. חומרה שהיא חלק מיחידת העיבוד המרכזית של המסך (המעבד), לא ניתנת להחלפה (אפשר להחליף את הלוח הראשי במסך כמובן). את התוכנה (נקראת קושחה) ניתן לשדרג, אבל זה תלוי ביצרן האם הוא יציע עדכון לקושחה אשר פותר את הבעיה או לא. לא כל בעיה ניתן לפתור ע"י עדכון קושחה מאחר וחלק גדול מעיבוד התמונה מתבצע בחומרה, אותה לא ניתן פשוט לשדרג. אם המסך עדיין באחריות הייתי אומר שאתה יכול להתקשר להייסנס ולהזמין טכנאי שיגיע לבדוק, אני פשוט לא חושב שהם יציעו פתרון כלשהו לתופעה.

ymeni99 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

אני יש לי יס בבית הטלויזיה מחוברת בחיבור hdmi ואני צופה עם הממיר יס מקס טוטאל שלהם והוא מוגדר ל-1080i שזה האופציה המקסימלית של הממיר לא ראיתי שם משהו יותר מזה הריבועים האלה מופיעים לא קבוע אלה בנקודות מסויימות בתנועה כשיש תמונה מהירה בסצינה מסויימת למשל זה קורה בערוצי הסרטים שלהם וזה לא קורה רק בצפייה בכבלים אלה גם אם אני מנגן סרט במחשב ב-1080p.
מקווה שהבאתי אינדקציה טובה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #17 

אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון. סצינות מהירות עם הרבה פרטים דורשות הרבה יותר מידע ממה שהרוחב פס יכול לספק. אני נתקל בתופעה הזאת על בסיס קבוע בערוצי נשיונל ג'יאוגרפיק גם ביס בעבר וגם בהוט עכשיו. אם אצלך זה לא קורה כשהSMR מנותק אבל קורה כשהוא מופעל, אז כנראה שיש לו השפעה כלשהי על איך הטלויזיה מטפלת במצב שבו יש מעט פיקסלציה. זה יכול לקרות גם בתוכן ממחשב, אבל זה תלוי באיכותו. אישית לא יצא לי להתקל בזה בהורדות שלי, אבל אני יודע שאצלי המקור בדרך כלל מאד איכותי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”