לפני שבועיים רכשתי לבת שלי טלויזיה JVC 32 FULLHD 1920X1080 בטרקלין חשמל בקניון חיפה - היבואן - ניופאן.
על האריזה רשום הדגם LT-32N350, רשום FULL HD ורשום RESOLUTION 1920X1080.
עד כאן הכל טוב ויפה. הגעתי הביתה חיברתי את הטלויזיה וחשכו עיניי!!! פיקסלים בגודל של מגרש כדורגל!!!!!
לא האמנתי, ולכן התחלתי לספור כמה פיקסלים יש בס"מ אחד לרוחב ולגובה (מצורפות תמונות).
גיליתי שיש 20 פיקסלים לסנטימטר. רוחב המסך 69.5 סמ אז כפול 20 פיקסלים לס"מ יוצא 1390 פיקסלים לרוחב המסך.
בצורה דומה מתקבל 20X38.5 = 770 פיקסלים לגובה המסך.
כלומר, מדובר במסך HD READY !!!!!!!!!
ניסיתי להסביר למוכר, למנהל החנות, לשירות לקוחות טרקלין, לשירות לקוחות ניופאן כולם צחקו עלי!
מנהל החנות הגדיל ואמר: "על הקופסה כתוב FHD אז זה FHD!" ולא הסכים לבטל את העסקה!
לאחר שבוע הצלחתי לקבל את הטלפון של סוכן המכירות של ניופאן.... גם הוא צחק עליי שספרתי פיקסלים..... לטענתו המסך הזה עבר ביקורת של מכון התקנים הישראלי - אמרתי לו שהמסך שקניתי הוא לא מה שכתוב על הקופסה, כל המדבקות תקינות ועל הכל כתוב FHD ו 1920X1080 אבל המסך לא FHD. השיחה הסתיימה. לאחר רבע שעה חזר אלי הסוכן ואמר שכדי לא להשאיר טעם רע, הם יזכו אותי בטרקלין חשמל.
אני מאוד התעצבנתי שעבדו עלי ועד היום פניתי מספר רב של פעמים לשירות טרקלין ובמכתב להנהלת טרקלין שאני רוצה מסך 32 אינטש FHD מתוצרת JVC או פירמה מוכרת אחרת TOSHIBA או SAMSUNG או LG וכו' - עד היום לא קיבלתי תשובה.
מה לעשות? אני מיואש, הטלויזיה בקרטון כבר שבועיים והבת שלי מאוכזבת....
אודה לתגובותיכם,
שחר