האם אפשרי לבצע חציבה ארוכה?

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
squid10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום, אני מעוניין להתקין מצלמות אבטחה בבית, בשביל זה אני צריך לחצוב בעומק 1.5 או 2 סמ לאורך כמה קירות בבית.
בשביל להגיע מדלת הכניסה לסלון למשל עליי לעבור לאורך הממד, לעבור עוד חדר רגיל, ועמוד בטון. כל זה לא יכול לגרום להתמוטטות?

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #2 

לא יגרום שם התמוטטות רק צריך לעבוד נכון ולעשות חריץ עם דיסק מתאים ואז עם פטישון אבל לקחת
בחשבון שיהיה הרבה אבק ולכלוך
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
שם מלא: hipoo
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #3 

@squid10
·
אתה מדבר על חציבה של 1 או 2 ס"מ, מזה אני מבין שאתה מתכוון לשים את הכבלים ללא צנרת.
אם כן, אל תעשה זאת, שים צינור 20 מ"מ תחצוב 3 ס"מ עומק ו 3 או 4 רוחב, שים צינור ותסגור עליו עם בטון.
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

squid10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אני רוצה להשתמש בצנרת. עובי כבל RG59 הוא בערך 8ממ. אני אשתמש בצינור של 1.2 ממ ובשביל זה מספיק לי לחצוב בין 1.5 ל2... אם נהיה קצת יותר אמיתיים אז 2 סמ. אבל 3? זה לא קצת מוגזם?

hipoo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2125
שם מלא: hipoo
נתן תודות: 537 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #5 

@squid10
·
צינור בעובי כזה לא תיקני עד כמה שאני יודע אבל נעזוב את עניין התקן.
אתה מדבר על חציבה ארוכה, יהיה לך קשה להשחיל את הכבל בצינור כזה, שים צינור 20 ותשחיל הרבה יותר בקלות.
בקשר לחציבה, תבין שאם החציבה תהיה במידות הצינור +2 או 3 מ"מ יהיו לך סדקים אח"כ.
תן קצת "בשר" לבטון שאמור להידבק לקירות הקיימים.
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.

כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.

squid10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

מטריד אותי קצת לחצוב כל כך עמוק... זה פשוט לא מסתדר לי בהגיון איך אין סכנת התמוטטות לקירות. אבל אם אתם עושים את זה בעצמכם ואתם אומרים שבוודאות לא אמורה להיות בעיה אז אני אלך על זה. פשוט זה קצת מפחיד :)
אגב מה עובי הטיח הפנימי? חצי ס"מ?
לגבי מילוי - אתה ממליץ למלא בבטון? לא בקלסימו או פרופיליה?
בכל אופן, חציבות זה לא משהו שחדש לי. ייצא לי לחצוב כבר כמה פעמים, פשוט למרחקים של עד 5 מטר ולא דרך עמודי בטון. עכשיו זה הזמן לעלות רמה :)

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #7 

מצטרך ל hippo,
בצינור של 12מ"מ ואפילו 16מ"מ יהיה קשה להשחיל rg59 במיוחד אם יש הרבה פניות.
קח בחשבון שדיסק לא סלחן ואוכל את כל מה שנקרא בדרכו, אם זה כבלים של חשמל או צנרת של מים (צנרת של מים מן הסתם לא אמורה להיות בתקרה, לפי התקן הצנרת אמורה לעבור ברצפה ומהרצפה לעלות לנקודות המים).

לפני שאתה אוטם תשחיל את הכבל בצינור
שחר

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

מותר לחצוב לרוחב רק מעל קורה עליונה (צמוד לתקרה) מותר לחצוב לאורך כלפי מעלה או מטה בכדי לעבור לקופסה הבאה, לרוחב מותר לחצוב למרחק קצר שאינו חוצה צנרת חשמל\מים בדרך (לדוגמה בין קופסת חשמל למפסק)
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #9 

לטעמי, שים צינור 16, מניסיון רב, זה בהחלט מספיק. זכור להעביר בו חוט השחלה (אם ניתן מבעוד מועד - הכי טוב).

כפי שכתבו קודמי, את התוואי תעשה על דיסק בטון, את הפנים תוריד יפה ומסודר עם פטישון. בפינות, כנראה תצטרך יותר עומק בגלל זווית הכיפוף של הצינור (להיזהר לא "לשבור" אותו). ובכל מקרה זו לא עבודה במעבדה תחפור כך שהצינור "יישב" טוב בתעלה ולא יראו כלום כשתסגור.

בכל אופן בממד אין שום בעיה לחפור גם הרבה יותר ממה שאתה צריך, בעמודי וקורות תמך תשתדל לחפור את המינימום ההכרחי, בכל מקרה מקדמי הביטחון הם נכבדים וככל הנראה זה לא הצינור היחיד שעובר שם.

תסגור במלט ולאחר ייבוש מלא תסגור בשפכטל אמריקאי - יהיה לך יותר קל לשייף ולצבוע מעל. גם פרופילה וקלסימו יעשו את העבודה רק קצת יותר קשה. אגב, גם אם תסגור בקלסימו לא יקרה כלום...(במקרה כזה לא עם שפכטל אמריקאי כי יהיו שקעים...לא בנוי לעבודות עומק).

אגב, למה rg59 ולא כבל רשת??? אני העברתי CAT7 אבל CAT6 בהחלט יעשה את העבודה מעולה...

אתה לא הולך על מצלמות IP?

squid10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה על כל התגובות

שליחה #10 

תודה על כל התגובות!
לגבי חציבה באיזורים עם בטון - אני צריך דיסק יהלום נכון?

לגבי מצלמות, אני לא הולך על מצלמות ip, אני גם לא רואה צורך. Dvr סטנדרטי מתחבר גם לרשת, בנוסף האיכות של המצלמות האנלוגיות הקוויות הוא יותר טוב, ועל כל זה גם המחיר הרבה יותר זול.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

Re: תודה על כל התגובות

שליחה #11 

squid10 כתב:לגבי מצלמות, אני לא הולך על מצלמות ip, אני גם לא רואה צורך. Dvr סטנדרטי מתחבר גם לרשת, בנוסף האיכות של המצלמות האנלוגיות הקוויות הוא יותר טוב, ועל כל זה גם המחיר הרבה יותר זול.
...
·
הו, אתה הולך להתחרט על זה. אני מכיר כאלה שכבר היום מתחרטים על זה. ולגבי המשפט עם האיכות... זה נשמע לך הגיוני? האיכות של אנלוגיות זה איכות קומפוזיט, מה שאומר 480p. איך זה יותר איכותי מFHD?
..

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

ZiggyMan כתב:
...
...
·
הו, אתה הולך להתחרט על זה. אני מכיר כאלה שכבר היום מתחרטים על זה. ולגבי המשפט עם האיכות... זה נשמע לך הגיוני? האיכות של אנלוגיות זה איכות קומפוזיט, מה שאומר 480p. איך זה יותר איכותי מFHD?
...
·בדיוק בגלל זה לא מצאתי טעם להסביר ולנסות לשכנע. אני לא מבין בזה מספיק ולא מתיימר להבין, אבל מהמחקרים והבדיקות שאני ערכתי, הבנתי שאם זו דעתו של הכותב אין טעם לנסות ולהסביר...אבל, אולי טעיתי ותצליח לחסוך לו את עוגמת הנפש.

ladani79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
שם מלא: Roee Ledani
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #13 

לגבי המצלמות - בכל זאת עדיף לך להשתמש בכבל רשת. אם בעתיד תרצה להחליף ל-IP, כבר תהיה לך תשתית מוכנה ולא תסתבך עם החלפת כבלים.
תוכל לחבר לכבל רשת בלונים בקצוות ולחבר אותם למצלמות ולDVR.

לגבי האיכות - מצלמות AHD מגיעות לרזולוציות של 2MP ומעלה

squid10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אני דווקא מאוד מעוניין לשמוע את כל מה שאתם אומרים, למען האמת אני מאוד מתלבט בין אנולגי לIP אבל באמת שלא הצלחתי להבין את הייתרון עד היום ואני אפרט:
1. נכון מצלמות IP שמחוברות בצורה קווית הן הרבה יותר איכותיות, אך זה פחות איכותי כאשר המצלמה מחוברת באלחוטי - לזה התכוונתי.
2. אם המצלמות IP מתחברות בצורה קווית אז מה הייתרון חוץ מהאיכות? בסופו של דבר מצלמה אנלוגית עם 700 קו באמת מספקת אותי מעל ומעבר
3. הNVR מחובר לאינטרנט בצורה מאוד רשלנית! יש סיסמה בשביל להיכנס לNVR מרחוק, אבל השידור הוא לא SSL! יש מלא רובוטים באינטרנט שמחפשים את הפידינג הזה, פורצות את הסיסמה ומפה כל התנועות שלך בבית מפורסמות בכל מיני אתרים בעולם :)
4. עוד לגבי אבטחה - שכן האקר גם יכול לקלוט את המצלמה ולפרוץ אליה
4. מחיר: פחות רלוונטי לי כי אני מוכן להשקיע גם פי 2 בשביל איכות ונוחות, אבל עדיין - מצלמת IP עולה פי 2, NVR גם עולה פי 2 מDVR ובסוף שתי המערכות מתחברות באופן קווי....
5. DVR גם יכול להתחבר לאינטרנט. המטרה שלי היא לחבר אותו רק כשאני יוצא לחופשה לכמה ימים, אז לא באמת יפריע לי אם איזה האקר יפרוץ לי למצלמות ויראה את הקירות :)
לגבי DVR על תשתית של כבל אינטרנט - זה באמת אפשרי? מה זה הבלונים האלה? אפשר לקבל לינק למוצר?

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #15 

העניין הוא שאתה צריך לחשוב כמה שנים קדימה.
אתה חושב שעוד 10 שנים נניח יהיה מכשיר DVR? או מצלמות אנלוגיות? יש כאלו שבספק, אני די בטוח שלא. בערך כמו למצוא מכשיר VCR בימינו.

לגבי אבטחה, כל אבטחה שקיימת בDVR, קיימת גם בNVR.
אתה יכול לחסום גישה למצלמות עצמן מבחוץ, ולאפשר גישה רק לNVR. קשה לומר שDVR יהיה מאובטח יותר.
..

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

squid10 כתב:אני דווקא מאוד מעוניין לשמוע את כל מה שאתם אומרים, למען האמת אני מאוד מתלבט בין אנולגי לIP אבל באמת שלא הצלחתי להבין את הייתרון עד היום ואני אפרט:
1. נכון מצלמות IP שמחוברות בצורה קווית הן הרבה יותר איכותיות, אך זה פחות איכותי כאשר המצלמה מחוברת באלחוטי - לזה התכוונתי.
2. אם המצלמות IP מתחברות בצורה קווית אז מה הייתרון חוץ מהאיכות? בסופו של דבר מצלמה אנלוגית עם 700 קו באמת מספקת אותי מעל ומעבר
3. הNVR מחובר לאינטרנט בצורה מאוד רשלנית! יש סיסמה בשביל להיכנס לNVR מרחוק, אבל השידור הוא לא SSL! יש מלא רובוטים באינטרנט שמחפשים את הפידינג הזה, פורצות את הסיסמה ומפה כל התנועות שלך בבית מפורסמות בכל מיני אתרים בעולם :)
4. עוד לגבי אבטחה - שכן האקר גם יכול לקלוט את המצלמה ולפרוץ אליה
4. מחיר: פחות רלוונטי לי כי אני מוכן להשקיע גם פי 2 בשביל איכות ונוחות, אבל עדיין - מצלמת IP עולה פי 2, NVR גם עולה פי 2 מDVR ובסוף שתי המערכות מתחברות באופן קווי....
5. DVR גם יכול להתחבר לאינטרנט. המטרה שלי היא לחבר אותו רק כשאני יוצא לחופשה לכמה ימים, אז לא באמת יפריע לי אם איזה האקר יפרוץ לי למצלמות ויראה את הקירות :)
לגבי DVR על תשתית של כבל אינטרנט - זה באמת אפשרי? מה זה הבלונים האלה? אפשר לקבל לינק למוצר?
...
·ממש לא מתכוון להיכנס לוויכוח אבל סתם שיעשע אותי...אתה שואל על חציבות והנחת כבילה אבל התכוונת למצלמות IP אלחוטיות???:roll:

700 קו מספק אותך...גם מאזדה 3 מספקת אותי. האם אוכל לומר שהיא יותר איכותית ממרצדס S500???

מחיר פחות רלוונטי עבורך כי אתה מוכן להשקיע אבל בסוף שתיהן מתחברות קווית...מצטער לא הבנתי:oops: חשבתי שהתכוונת לאלחוטי :lol:

תחליט או סעיף 4 (הראשון מביניהם) או סעיף 5...יחד מורכב מידיי עבורי

כפי שאמרתי, אני סתם מוצא עניין בכאלה שאינם יכולים לומר OK טעיתי...
נערך לאחרונה על ידי amira ב 06/09/2016 18:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

squid10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אני לא מבין למה זה כזה משעשע? אני לא יכול לומר אוקיי טעיתי לפני שאני מבין מה ההבדל בין IP לאנלוגי. ככה זה בכל דבר לא? קודם תבין את הטעות שלך, אחכ תגיד אוקיי טעיתי
אגב בסופו של דבר אני מחליט ללכת על IP מסיבה אחת - הרוב המוחלט פה ממליץ על זה.

תודה רבה חברים! אחלה פורום

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

squid10 כתב:תודה על כל התגובות!
לגבי חציבה באיזורים עם בטון - אני צריך דיסק יהלום נכון?

לגבי מצלמות, אני לא הולך על מצלמות ip, אני גם לא רואה צורך. Dvr סטנדרטי מתחבר גם לרשת, בנוסף האיכות של המצלמות האנלוגיות הקוויות הוא יותר טוב, ועל כל זה גם המחיר הרבה יותר זול.
...
אם אתה לא יכול לומר "טעיתי" לפני שאתה מבין את ההבדל בין מצלמות אנלוגיות למצלמות IP איך אתה יכול לכתוב את המודגש לעיל???

ואז לנסות לתרץ זאת בכך שבעצם התכוונת לאלחוטי...

תראה, מטרתי אינה להוכיח אותך, רק להראות שמעט צניעות ויכולת להודות בטעות או באי ידיעה/הבנה, מכובדת יותר מניסיון נואש להגן עליה.

squid10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

תשמע באמת שאני לא יודע למה אתה לוחץ על הנקודה הזאת. אז סבבה הנה אני מודה - אתה תותח ואני טועה.
עכשיו אני אשמח אם נוכל לחזור לדיון ענייני

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”