זמן חיים של מסך

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Evydr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שבת שלום חברה

רציתי לדעת מכם, כל כמה זמן אתם מחליפים מסך?
כמה זמן אמורה להחזיק טלוויזיה יקרה,
השקעה גדולה של נגיד 15,000 ש.ח?

נגיד שימוש ממוצע, סרט פעם ביומיים ואולי מרתון כמה פרקי סדרות כל שבת שניה
ואולי שעה-שעתיים משחק מהמחשב מידי פעם, גם כן פעם ביומיים שלוש

מסך סמסונג ks9000 או js9000 שבניהם אני מתלבט כרגע

בעוד כמה זמן עלי לצפות להחליף אותו?
אני מבין שאי אפשר להגיד בדיוק, אבל פחות או יותר ממוצע חיים
האם זו השקעה שתחזיק אותי לשלוש שנים, או עשר?

החלפה ברגע שהטכנולוגיה ישנה לגמרי, או שהמסך מת מן הסתם
תודה רבה!

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4199
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #2 

אצל אמא שלי הלך המסך של lg בדיוק 3 שנים וחודש.
המסך השני שקניתי לאמא שלי גם של lg כמעט שנתיים
ומתחיל לגלות את אותם סימפטומים של המסך הקודם.
חבל להשקיע יותר מ3000-4000 ש"ח.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #3 

אני לא יודע כמה זמן מחזיקים מסכים היום,
אבל לי היתה CRT סוני שמתה בת 14 אחרי כ26,000 שעות עבודה (אולי יותר)
לא נראה לי שמחיר של 15K משקף חיים ארוכים יותר למסך שלך.
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #4 

לי יש סוני HX800 בת 6 כמעט.
עלתה 11K בזמנו.
עובדת כל יום כ- 10 שעות, הכל טוב, ולא מתכוון להחליף בזמן הקרוב.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אי אפשר להעריך זמן חיים של מסך.
המון גורמים משפיעים על כמות הזמן שהמסך יעבוד ללא תקלות.
החל מאיכות ההרכבה וכלה בסביבת העבודה (מבחינת טמפ', לחות וכו') ושעות העבודה של המסך.

אם אתה מתכנן להשאר עם המסך להרבה זמן, הייתי ממליץ ללכת על המסך החדש ביותר שתומך ב-HDR10, עם ניגודיות סטטית מצויינת (מאחר ולאף אחד מהמסכים האלה אין FALD). זה אומר ה-KS9000.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #6 

מסך מחברה איכותית כמו סמסונג ולא מוצר מדבקה, נניח LED LCD יכול לשרת ללא הגבלה עד אשר ימאס לך ותרצה לשדרג למסך מתקדם יותר. אפילו מוצר מדברה כמו הייאר, יהיה בעל זמן חיים ארוך יותר משמעותית מתוכלת חיים של אזרח סורי ממוצע כיום...

בקיצור, זה ממש לא צריך להיות שיקול ברכישת מסך כיום...

hypno12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

@Evydr
·
לפני 9 שנים קניתי מסך סוני בסכום דומה, התעקשתי אז על full hd ומה שלא היה בכל מסך בזמנו - native resolution
הטלויזיה עדיין עובדת, אבל הפכה לקטנה מדי במעבר הדירה האחרון והוחלפה בסוני גדולה יותר
הלקח שלמדתי הוא שבזמן הזה הייתי יכול להחליף מסך כבר פעמיים או 3 אם הייתי מסתפק במסך שעונה על רוב הצרכים שלי
ועוד בשליש או חצי מחיר כל פעם.
מבין כל הטכנולוגית שמוכרים לנו היום - 4k לא ממש מעניינת כרגע כי אין תכנים וגם ככה אף אחד לא יושב קרוב מספיק כדי להנות ממנו
hdr אמיתי לא תקבל כרגע במסך שציינת
קנה לעצמך מסך full hd סביר לשנתיים שלוש, תהנה ממנו עד שהמחיר של oled 4k עם hdr יהיה ההפרש בין מה שתשלם היום למה שהתכוונת להוציא ותשאר עם 2 טלוזיות, שאחת מהן כנראה טובה וגדולה יותר מכל מה שתוכל למצוא כרגע

Evydr פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

TheCoolest כתב:אי אפשר להעריך זמן חיים של מסך.
המון גורמים משפיעים על כמות הזמן שהמסך יעבוד ללא תקלות.
החל מאיכות ההרכבה וכלה בסביבת העבודה (מבחינת טמפ', לחות וכו') ושעות העבודה של המסך.

אם אתה מתכנן להשאר עם המסך להרבה זמן, הייתי ממליץ ללכת על המסך החדש ביותר שתומך ב-HDR10, עם ניגודיות סטטית מצויינת (מאחר ולאף אחד מהמסכים האלה אין FALD). זה אומר ה-KS9000.
...
·FLAD זה החל מ20 אלף שקל, מעבר למה שאני מוכן להוציא על טלוויזיה

גם אני נוטה ל ks , החיסרון שלה מבחינתי הוא ה3D שיש בJS וזוויות הצפיה המוגבלות קצת
כמובן שזה לא דיל ברייקר, אבל זה פיצ'ר nice to have
לגבי ההבדלים ב HDR, תוכל לפרט? Js לא תומך?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #9 

לא חייב שמוצר אם שם יעבוד יותר שנים וזאת לפי מה שראיתי שהיה לי את הטושיבה שמזמן היא בפח *** .פלזמה . וחבר מהעבודה שלי קנה פיילוט מהסופר ועד היום עובדת.
Sony 1040
Monitor mass

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

@Evydr
עד כמה שידוע ל הJS סובלות הרבה יותר מבעיות בלומינג, כי יחס הניגודיות הסטטי של הפאנלים הרבה יותר נמוך מסדרת ה-KS.

סמור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

יש לי סמסונג מסדרה F שנקנתה ב2008, בדיוק כשנכנסו הFHD לשוק, 40 אינץ'. שילמתי מחיר שכיום נשמע מגוחך - כמעט 18K לדעתי.
הטלוויזיה מצויינת, אבל בערך ב2013 הפסיקה להדלק. פתחתי אותה והחלפתי את הקבלים שהתנפחו ונזלו (מחלה ידועה בסמסונג), ומאז היא כמו חדשה שוב.

בעיקרון, לא הייתי משלם שוב מחיר כזה עבור טלוויזיה. עדיף לקנות שלוש פעמים טלוויזיה ב6K, כל ארבע שנים, מאשר לקנות פעם אחת במחיר הזה.
בפרקטיקה, שבוע שעבר הזמנתי טלוויזיה מעט יקרה יותר. למה? OLED. זה משהו שהLCD לא מסוגל לתת. אין לי ספק שתוך שנתיים הOLED יהיו במחיר שפוי יותר אבל כרגע יש די קפאון, כל עוד LG מחזיקים במונופול בשוק הזה. ההבדל בין הOLED לLCD (בטח מול הedge lit שנמכרות בארץ) הוא לא הבדל של "תמונה מעט טובה יותר", לדעתי, אלא דבר מהותי שהופך את החוויה לקסם, ובשביל זה אני מוכן לשלם.

מה שכן, הSMART TV מאוד מסבך את העניין. אני לא מצפה מטלוויזיה לשמור על כל הפיצ'רים ליותר משלוש שנים, בדיוק כמו שהחודש סוני הודיעו על הפסקת תמיכה ביוטיוב בטלוויזיות מ2012. כשנגיע לגשר, נראה.

acc2
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

בעוד שנתיים פלוס מינוס כבר תהיה טכנולוגיה עדיפה בהרבה מOLED. כך שעד שהמחירים ירדו יגיע הדבר הבא ושוב.. במחירים גבוהים.. גם המונופול של LG לא יחזיק מעמד יותר מדי זמן מהסיבות שלמעלה.

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #13 

נראה לי שאני סוג של שובר כאן שיא...יש לי פיוניר 506. ניתן למצוא את שירשור הקנייה שלה כאן במחיר דימיוני (ביחס למקובל היום) של 28 אלש"ח במקום 45 שעלתה אז.

מי שכבר ראה שרשור או שניים שלי, יכול להבין שאני "קצת" נקשר רגשית לציוד שלי וקשה לי מאד להחליף. כשזה קורה זה כבר לדבר "הגדול" הבא, כמו שהיה במקרה של הפיוניר או האונקיו (רסיבר) או הפוקל (רמקולים), אבל לוקח הרבה זמן עד שזה קורה....

לא רואה, כרגע, שום סיבה להחליף אותה למרות שהיא על הקיר ממרץ 2006!!! לטעמי, היא לא פחות ממעולה. אה כן, היא "רק" HD Ready :oops:
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken

סמור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

רמקולים זה מקרה שונה. זו באמת קניה לדורות, או עד שנמאס. אני עם מערכת שעלתה לי באיזור 50K - מגבר של PASS, פרה אמפ של CARY, רמקולים של COINCIDENT - היא תסגור אצלי עוד מעט 15 שנים... טלוויזיה, ובמיוחד SMART, היא מוצר מתכלה פחות-או-יותר.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”