שרשור תגובות: IFA 2016: חברת Minix מציגה Mini PC מבוסס Intel Cherry Trail
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46354
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73275
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
"ה- NEO Z83-4 בעל מארז ללא מאווררים ועדיין שומר על טמפרטורת עבודה נמוכה, בכך הוא נמנע מ- Throttle וחימום יתר, תופעות אשר מתקיימות לעיתים במחשבים בהם פיזור החום אינו אופטימלי."
בהתחשב על כך שהמעבד המוטמע בפנים מבוסס על טכנולוגיית מזעור של 14 ננומטר, ובהתחשב בכך שזה אטום עם TDP של 2W בלבד, צריך ממש ממש להתאמץ בשביל ליצור מוצר שיגיע למצב שתיארת. המעבדים הללו בכל מוצר שאני ראיתי מגיעים עם קירור פאסיבי ואני אישית לא נתקלתי בבעיות התחחממות באטום החדש.
פה למשל הכניסו תצורה די דומה (מעבד, זיכרון וכו) במארז הרבה הרבה יותר קטן:
http://www.anandtech.com/show/9939/the- ... ail-review
לגבי המחיר, יש מוצרים מאוד דומים בכמעט חצי מהמחיר:
http://www.geekbuying.com/item/Wintel-W ... AiGG8P8HAQ
https://he.aliexpress.com/item/Free-shi ... 6-VnYZvQVf
בהתחשב על כך שהמעבד המוטמע בפנים מבוסס על טכנולוגיית מזעור של 14 ננומטר, ובהתחשב בכך שזה אטום עם TDP של 2W בלבד, צריך ממש ממש להתאמץ בשביל ליצור מוצר שיגיע למצב שתיארת. המעבדים הללו בכל מוצר שאני ראיתי מגיעים עם קירור פאסיבי ואני אישית לא נתקלתי בבעיות התחחממות באטום החדש.
פה למשל הכניסו תצורה די דומה (מעבד, זיכרון וכו) במארז הרבה הרבה יותר קטן:
http://www.anandtech.com/show/9939/the- ... ail-review
לגבי המחיר, יש מוצרים מאוד דומים בכמעט חצי מהמחיר:
http://www.geekbuying.com/item/Wintel-W ... AiGG8P8HAQ
https://he.aliexpress.com/item/Free-shi ... 6-VnYZvQVf
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Huber,
כל המוצרים של Minix תמיד נמכרו במחירים גבוהים יותר ממקביליהם חסרי המותג בשל היצע מחברים עשיר יותר ושימוש בחומרה היקפית טובה יותר - וכל מי שהחזיק פעם מוצר שלהם בידיים, נוכח בזאת בעצמו. לא יודע אם שמת לב, אבל אתה הצגת דוגמאות עם נפח RAM נמוך יותר, גרסת Bluetooth נמוכה יותר והיצע חיבורים מצומצם יותר. הדגם של Intel עולה אותו מחיר - ועם מפרט נמוך יותר.
אם תחפש מספיק טוב אני מאמין שתמצא מותג סיני עם מפרט דומה, אך כאמור, בעל מארז פחות איכותי.
בנוגע ל- Throttle ל- CPU, זה דווקא די קל עם המעבדים הללו, פשוט משחקים משחק. תנסה לשחק Minecraft מעל מעבדי Celeron/Atom ותראה שתוך דקות ספורות המעבד נכנס ל- Throttle והטמפרטורה מטפסת ל- 80 מעלות.
כל המוצרים של Minix תמיד נמכרו במחירים גבוהים יותר ממקביליהם חסרי המותג בשל היצע מחברים עשיר יותר ושימוש בחומרה היקפית טובה יותר - וכל מי שהחזיק פעם מוצר שלהם בידיים, נוכח בזאת בעצמו. לא יודע אם שמת לב, אבל אתה הצגת דוגמאות עם נפח RAM נמוך יותר, גרסת Bluetooth נמוכה יותר והיצע חיבורים מצומצם יותר. הדגם של Intel עולה אותו מחיר - ועם מפרט נמוך יותר.
אם תחפש מספיק טוב אני מאמין שתמצא מותג סיני עם מפרט דומה, אך כאמור, בעל מארז פחות איכותי.
בנוגע ל- Throttle ל- CPU, זה דווקא די קל עם המעבדים הללו, פשוט משחקים משחק. תנסה לשחק Minecraft מעל מעבדי Celeron/Atom ותראה שתוך דקות ספורות המעבד נכנס ל- Throttle והטמפרטורה מטפסת ל- 80 מעלות.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
Huber, סתם שתדע, מעבד ATOM מטבעו, כשאתה מעמיס את הליבה הגראפית יכניס את ה-CPU CORES לThrottle גם בלי קשר לטמפ', ב-Z8300 שהיה לי איתו נסיון כשאתה מנסה להריץ HeavenBenchmark המעבד צונח ל480MHz בכל הליבות והליבה הגראפית מטפסת ליותר מ-6W בצריכת החשמל, תריץ CPU STRESS TEST בו זמנית עם זה ומהר מאוד תקבל טמפ' גבוהות מ-80 וצריכת חשמל כוללת גבוהה מ-7W. כל ה-TDP במעבדי ה-אטום זה נושא בעייתי.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73275
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
·ziv_r כתב:Huber,
כל המוצרים של Minix תמיד נמכרו במחירים גבוהים יותר ממקביליהם חסרי המותג בשל היצע מחברים עשיר יותר ושימוש בחומרה היקפית טובה יותר - וכל מי שהחזיק פעם מוצר שלהם בידיים, נוכח בזאת בעצמו. לא יודע אם שמת לב, אבל אתה הצגת דוגמאות עם נפח RAM נמוך יותר, גרסת Bluetooth נמוכה יותר והיצע חיבורים מצומצם יותר....
לא כולם צריכים גירסת BT מתקדמת (או בכלל BT), ועלות של עוד 2 גיגה זיכרון בהחלט לא מצדיקה הפרש במחיר של עשרות דולרים (80-90). סטיק ל 4 ג'יגה שלם עולה ללקוח סופי כ 15-20 דולר. מי שמספיק לו החיבורים במכשירים הללו, יכול בשקט לחסוך כמעט חצי מעלות המכשיר.
·ziv_r כתב:Huber,
בנוגע ל- Throttle ל- CPU, זה דווקא די קל עם המעבדים הללו, פשוט משחקים משחק. תנסה לשחק Minecraft מעל מעבדי Celeron/Atom ותראה שתוך דקות ספורות המעבד נכנס ל- Throttle והטמפרטורה מטפסת ל- 80 מעלות....
אני באמת לא יודע איך להגיב לזה. מי קונה מעבד אטום למשחקים?! מי שעושה את זה, בהחלט מגיע לו לסבול מטרוטלינג. בכל שימוש סביר אחד (למשל HTPC שזה השימוש המרכזי למוצרים הללו - שוב, לא צריכה להיות בעיה. אם הסתכלת בלינק שנתתי מקודם (ואתן שוב), הם העמיסו על המעבד עומס מקסימלי, ורק באמת שה GPU היה בניצולת מקסימלית היה טרוטלינג:
http://www.anandtech.com/show/9939/the- ... l-review/5
[left]"The thermal solution is able to keep all temperatures around the 80C mark without excessive throttling."[/left]
IamEzio התגובה לגבי הטרוטלינג תקפה גם אליך.
כן - אני מבין שהאיכות בניה פה יותר גבוה, אבל השאלה היא האם זה מצדיק מחיר כפול.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Huber,
רוב האנשים שקונים מחשבים כאלו לא מבצעים Modding ומחליפים סטיקים של זכרון.
אתה הצגת את הדגמים הללו בתור אלטרנטיבה דומה, אך חשוב לציין וזה מה שעשיתי, כי הם מגיעים עם חומרה נחותה יותר מבחינת מארז, חיבוריות, זכרון ורכיב Bluetooth.
בנוגע לגיימינג, אתה רשמת: " צריך ממש ממש להתאמץ בשביל ליצור מוצר שיגיע למצב שתיארת". אז נכון, מחשבים כאלו אינם יעודיים לגיימינג, אבל הדוגמה שלי באה להראות כיצד שימושים פשוטים כן גורמים למחשב להגיע למצב כזה. דוגמה יותר פשוטה זה משחק (תובעני יחסית) דרך דפדפן, כמו diep.io או slither.io
רוב האנשים שקונים מחשבים כאלו לא מבצעים Modding ומחליפים סטיקים של זכרון.
אתה הצגת את הדגמים הללו בתור אלטרנטיבה דומה, אך חשוב לציין וזה מה שעשיתי, כי הם מגיעים עם חומרה נחותה יותר מבחינת מארז, חיבוריות, זכרון ורכיב Bluetooth.
בנוגע לגיימינג, אתה רשמת: " צריך ממש ממש להתאמץ בשביל ליצור מוצר שיגיע למצב שתיארת". אז נכון, מחשבים כאלו אינם יעודיים לגיימינג, אבל הדוגמה שלי באה להראות כיצד שימושים פשוטים כן גורמים למחשב להגיע למצב כזה. דוגמה יותר פשוטה זה משחק (תובעני יחסית) דרך דפדפן, כמו diep.io או slither.io
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

@Huber
·
הפואנטה של הפוסט היתה להגיד לך, ש-TDP של 2W במעבדי אטום הוא לא באמת ה-TDP הקבוע, לאינטל יש ווריאצות שונות להגדרה TDP, כמו TDP משתנה, TDP רגעי וכו'.. מעבדי אטום חסכוניים, כן, אבל בקלות אתה יכול לראות אותם שואבים מהסוללה יותר מ-6W, זה אולי לא נראה הרבה אבל במכשיר קטן שמקורר בקירור פאסיבי קטן, זה מספיק כדי לגרום לך לחמם את הידיים, זה שימוש לא נפוץ, ולמרות שהליבה הגראפית עצמה לא כל כך חלשה, רוחב הפס הנמוך והמעבד החלש שמוגבל עוד יותר מאוד מחזיקים אותה מאחור, כנ"ל גם מעטפת החום והחשמל. אבל אני בהחלט רואה טעם במחשב חרישי שיכול להחזיק את הרכיבים שלו בטווח טמפ' בריא כיתרון.
·
הפואנטה של הפוסט היתה להגיד לך, ש-TDP של 2W במעבדי אטום הוא לא באמת ה-TDP הקבוע, לאינטל יש ווריאצות שונות להגדרה TDP, כמו TDP משתנה, TDP רגעי וכו'.. מעבדי אטום חסכוניים, כן, אבל בקלות אתה יכול לראות אותם שואבים מהסוללה יותר מ-6W, זה אולי לא נראה הרבה אבל במכשיר קטן שמקורר בקירור פאסיבי קטן, זה מספיק כדי לגרום לך לחמם את הידיים, זה שימוש לא נפוץ, ולמרות שהליבה הגראפית עצמה לא כל כך חלשה, רוחב הפס הנמוך והמעבד החלש שמוגבל עוד יותר מאוד מחזיקים אותה מאחור, כנ"ל גם מעטפת החום והחשמל. אבל אני בהחלט רואה טעם במחשב חרישי שיכול להחזיק את הרכיבים שלו בטווח טמפ' בריא כיתרון.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

כמו המעבדים בסדרה הזאת מהדורות הקודמים, הוא תומך, אבל אינטל החליטה שזה לא יעבוד על גבי ווינדוס, אתה יכול לקבל LPCM7.1 על ווינדוס ממה שאני מבין, אבל בשביל לראות DTS-HD ו-TrueHD אתה צריך להריץ לינוקס כגון Libreelec וכו'.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
·תודה.IamEzio כתב:כמו המעבדים בסדרה הזאת מהדורות הקודמים, הוא תומך, אבל אינטל החליטה שזה לא יעבוד על גבי ווינדוס, אתה יכול לקבל LPCM7.1 על ווינדוס ממה שאני מבין, אבל בשביל לראות DTS-HD ו-TrueHD אתה צריך להריץ לינוקס כגון Libreelec וכו'....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
ספציפית על המחשב הזה, לא הצלחתי להתקין עליו LibreELEC. כנראה חוסר תאימות ל-BIOS.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
בלבלת אותי קצת, אז תומך או לא תומך?IamEzio כתב:כמו המעבדים בסדרה הזאת מהדורות הקודמים, הוא תומך, אבל אינטל החליטה שזה לא יעבוד על גבי ווינדוס, אתה יכול לקבל LPCM7.1 על ווינדוס ממה שאני מבין, אבל בשביל לראות DTS-HD ו-TrueHD אתה צריך להריץ לינוקס כגון Libreelec וכו'....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

רק ווינדוס. ניסיתי שני שחרורים של LibreELEC, כולל כזה המיועד ל-UEFI 32 bit, ושניהם לא עלו.
לא ניסיתי שחרורים רגילים של לינוקס. ייתכן שהם כן עובדים.
לכן, הוא למעשה לא תומך ב-DTS-HD וב-Dolby TrueHD, אלא רק ב-DTS ו-DD, אבל גם ב-LPCM 7.1.
מה שיקרה בקודי כאשר תנסה לנגן תכני DTS-HD, הוא יוציא DTS Core לכיוון הרסיבר. כאן יש הפסד מסויים (קטן מאוד) מהאיכות המלאה.
כאשר תנגן Dolby TrueHD, קודי ימיר אותו ללא הפסדי איכות ל-LPCM 7.1.
בקיצור, אם העניין הזה עקרוני לך, הייתי ממליץ לך להוציא את המיני PC הזה מהמשוואה...
לא ניסיתי שחרורים רגילים של לינוקס. ייתכן שהם כן עובדים.
לכן, הוא למעשה לא תומך ב-DTS-HD וב-Dolby TrueHD, אלא רק ב-DTS ו-DD, אבל גם ב-LPCM 7.1.
מה שיקרה בקודי כאשר תנסה לנגן תכני DTS-HD, הוא יוציא DTS Core לכיוון הרסיבר. כאן יש הפסד מסויים (קטן מאוד) מהאיכות המלאה.
כאשר תנגן Dolby TrueHD, קודי ימיר אותו ללא הפסדי איכות ל-LPCM 7.1.
בקיצור, אם העניין הזה עקרוני לך, הייתי ממליץ לך להוציא את המיני PC הזה מהמשוואה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יכול להיות שיש תקווה - בקרוב תהיה תמיכה בלינוקס (שעליו כמובן תוכל להתקין קודי):
http://www.minixforum.com/threads/libreelec.14022
http://www.minixforum.com/threads/libreelec.14022