המכונית הראשונה שתיסע על וודקה?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73363
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
טוב, מודה שזה היה קליקבייט, אומנם לא וודקה, אבל אתנול שהוא המרכיב האלכוהולי במשקאות חריפים. היתרון? צמצמום משמעותי בפליטת CO2 (ומה שכבר נפלט אמור להיספג חזרה ולהפוך לחמצן ע"י הגידולים החקלאיים מהם יופק האתנול), והביטול בתלות שלנו בדלק. לדברי ניסאן הטכנולוגיה תיושם ברכבים כבר מ 2020:
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@Huber
·
המכונית הראשונה שתסע על אתנול? ממש לא. אתנול כמקור לדלק ברכבים קיים כבר עשורים רבים. למעשה, השימוש בו הרבה יותר נפוץ ממה שרובנו חושבים, רק שעד היום לפחות הוא נפוץ בעיקר באמריקה.
מה שכן, זה אולי הרכב ההייברידי הראשון אשר עושה שימוש במנוע אתנול כמנוע תומך במקום במנוע דלק מאובנים, כפי שמקובל כיום.
המכונית הראשונה שעשתה שימוש במנוע הפועל ב- 100% על אתנול היתה הפיאט 147 בשנת 1978 בברזיל (מודה שאת זה לא ידעתי. פשוט מחיפוש בגוגל --> ויקיפדיה, תוך כדי שרשמתי את התשובה..)
https://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol_fuel
·
המכונית הראשונה שתסע על אתנול? ממש לא. אתנול כמקור לדלק ברכבים קיים כבר עשורים רבים. למעשה, השימוש בו הרבה יותר נפוץ ממה שרובנו חושבים, רק שעד היום לפחות הוא נפוץ בעיקר באמריקה.
מה שכן, זה אולי הרכב ההייברידי הראשון אשר עושה שימוש במנוע אתנול כמנוע תומך במקום במנוע דלק מאובנים, כפי שמקובל כיום.
המכונית הראשונה שעשתה שימוש במנוע הפועל ב- 100% על אתנול היתה הפיאט 147 בשנת 1978 בברזיל (מודה שאת זה לא ידעתי. פשוט מחיפוש בגוגל --> ויקיפדיה, תוך כדי שרשמתי את התשובה..)
https://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol_fuel
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73363
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
שחר - אבל האם היא ידעה ליסוע על וודקה?
טוב, למדנו משהו, אבל עדיין מעודד כי אם חברה גדולה ומסחרית תשיק קוו מכוניות במחיר שפוי, אולי זה יצליח להזיז את זה קדימה וזה יהפוך ליותר נפוץ ויתן פתרון אמיתי למשבר הנפט.
מעניין מה יקרה למחירי האלכוהול בארץ כשהרכבים הללו יגיעו לישראל
טוב, למדנו משהו, אבל עדיין מעודד כי אם חברה גדולה ומסחרית תשיק קוו מכוניות במחיר שפוי, אולי זה יצליח להזיז את זה קדימה וזה יהפוך ליותר נפוץ ויתן פתרון אמיתי למשבר הנפט.
מעניין מה יקרה למחירי האלכוהול בארץ כשהרכבים הללו יגיעו לישראל
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
כן, תמיד מעודד לראות שחברות גדולות עובדות על כל מיני רעיונות בתחום הזה. (זה אחד התחומים שהכי מעניינים אותי. אני קורא לעצמי אדם ירוק/סביבתי, "קיימות" או כל תיאור כזה או אחר). הבעיה המרכזית שקיימת כרגע בעולם בתחום האנרגיה היא אגירת אנרגיה. אין לך מושג כמה כסף זורם (ובצדק) למחקר ופיתוח בתחום הזה. פריצת הדרך הגדולה מבחינת ניהול אנרגיה בעולם תבוא מפריצת דרך בטכנולוגיות אגירת האנרגיה. הפיתוח בתחום הסולארי (מבחינת יעילות ועלות ייצור) הקדים בהרבה את הצפי והופך להיות יותר ויותר נגיש וכדאי. ויש עוד הרבה סוגי אנרגיה מתחדשת, אבל גלשתי פה לגמרי 
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- itamars2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2551
- נתן תודות: 241 פעמים
- קיבל תודות: 328 פעמים
בעקבות סיבסוד של אתנול כדלק נקי עלו מאוד מחיר התירס והסויה ובעקבותיהם מוצרי החלב הבשר וכו' בעקבות מעבר של חקלאים מהגידולים האלה.
עניין מה הניצולת של התהליך וכמה באמת זה אקולוגי לגדל בשביל אתנול.
תיקון טעות- הטכנולוגיה כאן והחידוש הוא שבעצם המתנול הואל רכיב במערכת של תא הדלק של המכונית.
כמו מודל החלפת הסוללה של בטר פלייס ה"יד,
המתנול למעשה מאפשר לרכב לסחוב סוללה מרוכזת וגדולה יותר- במקום 250 ק"מ 600 ק"מ למיכל של 30 ליטר,
שלדעתי זה ביצועים לא מדהימים לרכב עם נהג אחד בתנאי מעבדה
אני עם פיאט S60 ידנית קיבלתי נתונים דומים בנסיעה בין עירונית.
http://www.biofuelsdigest.com/bdigest/2 ... all-about/
למרות שאני חושב שלא מדייק בחישובים ולא מחשב את כלל העלויות.
הסבר כללי על תאי דלק
עניין מה הניצולת של התהליך וכמה באמת זה אקולוגי לגדל בשביל אתנול.
תיקון טעות- הטכנולוגיה כאן והחידוש הוא שבעצם המתנול הואל רכיב במערכת של תא הדלק של המכונית.
כמו מודל החלפת הסוללה של בטר פלייס ה"יד,
המתנול למעשה מאפשר לרכב לסחוב סוללה מרוכזת וגדולה יותר- במקום 250 ק"מ 600 ק"מ למיכל של 30 ליטר,
שלדעתי זה ביצועים לא מדהימים לרכב עם נהג אחד בתנאי מעבדה
אני עם פיאט S60 ידנית קיבלתי נתונים דומים בנסיעה בין עירונית.
http://www.biofuelsdigest.com/bdigest/2 ... all-about/
למרות שאני חושב שלא מדייק בחישובים ולא מחשב את כלל העלויות.
הסבר כללי על תאי דלק