מעבר לחלון בווינדווז-10

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
SHAULISHKO פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 195
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אתה פותח את התיקייה של ה-מחשב-שלי בווינדווז-10 ואתה מסדר שבחלון של התיקייה הזאת יהיו 5-סנטימטרים פנויים מצד ימין ו-5 סנטימטרים פנויים מצד שמאל, כלומר שהתיקייה תיהייה בדיוק באמצע של הדסקטופ ולא תזוז כדי שאתה תיראה את האייקונים בדסקטופ שנימצאים בצד-ימין של הדסקטופ ובצד-שמאל של הדסקטופ...
אבל כשאתה סוגר את התיקייה ופותח אותה אחרי 5-דקות למשל, היא זזה סנטימטר ימינה וסנטימטר למעלה כאילו פתחת תיקייה שנייה בו-זמנית, אבל זאת התיקייה היחידה!!!....זה מזה מעצבן.....דיברתי עם מייקרוסופט-ישראל על זה לפני שנה כי הווינדווז-10 שלי הוא חוקי, והם ענו לי שזה בטיפול אבל עד היום הם לא תיקנו את הבעייה המוזרה הזאת, שהיא כניראה ב-DNA של הווינדווז-10 הצולע הזה....
חשבתי אולי למישהו כאן בפורום המשוכלל של HT יש איזה פיתרון לבעייה המעצבנת הזאת, שביגללה כשאתה פותח את התיקייה של ה-מחשב-שלי אתה צריך להזיז אותה בכול פעם מחדש סנטימטר שמאלה וסנטימטר למטה בכול פעם מחדש....
זה כניראה ב-DNA של הווינדווז-10 ואי-אפשר לתקן את זה וזאת אחת הסיבות העיקריות לכך שכימעט כול חבריי והמישפחה נישארו עם הווינדווז-7 וביניהם יש שני מהנדסי-תוכנה ומומחה לאבטחת-מידע אחד.....מדהים......
אני נאלצתי לעבור לווינדווז-10 ביגלל סיבות עסקיות לצערי.....

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

היי,
אתחיל בזה שאין לי מה לעזור לך, ותגובתי היא תגובת "ספאם" במובן מסוים, אז סליחה מראש.

אבל אני חייב לציין שמכל הטיעונים ששמעתי בחיי נגד ווינדוס, קטפת את המקום הראשון לגבי הסיבה הכי מצחיקה ל-"למה אני שונא את WINDOWS" או "למה לא לשדרג לWIN10" :lol:

ומתוך סקרנות נטו,
מה הסיבה לפדנטיות שהחלון יהיה 5 ס"מ מימין ו5 משמאל?
כדי להריץ תוכנות שעל הדסקטופ מהר?
אפשר לחשוב על אלף אלטרנטיבות...
אתה יכול לעשות WIN+D ולעבור לדסקטופ, או פשוט ללחוץ על הלחצן בפינת המסך התחתונה שמעבירה אליו.
או ללחוץ על START ולשים לך שם אפליקציות שאתה עובד איתן באופן קבוע כאריחים,
או לעשות קיצורי דרך ב TASKBAR,
או להשאיר את האפליקציות הפופלריות פתוחות, או לעשות להם קיצורי מקשים, או להתקין סרגל כלים שמציג את הדסקטופ בחלון עצמו, או עוד הרבה או"ים....

אגב מודה שהייתי חייב לנסות, ובתחילת התגובה פתחתי את המחשב שלי וכיווצתי אותו קצת מהצדדים בצורה סימטרית, והנה עכשיו בסוף התגובה אני הפעלתי מחדש את החלון הזה, ואצלי הוא שמר על הפרופורציות...
אבל אולי לא חיכיתי מספיק זמן.

SHAULISHKO פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מעניין מאוד....

שליחה #3 

@tomer953
·י
מעניין מאוד תומר איך אצלך התיקייה שומרת על אותן הפרופורציות בדסקטופ אם מייקרוסופט-ישראל אמרו לי שהם מכירים את הבעייה והיא בטיפול וזה היה לפני כשנה.....זה בהחלט מאוד מעניין.....

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

אני מקווה שהמעניין מאוד לא בנימה חשדנית באופן מסוים, ואני פשוט לא מבין את הטונציה.

בכל אופן, תבדוק אם ביצעת את עדכון השנה שלהם (יצא לפני מס' שבועות) - אולי הם סידרו את זה.

עברו כבר 10 דקות וסגרתי ופתחתי את המחשב שלי והוא עדיין שומר על הפרופורציות, אצלי הווינדוס מעודכן.

SHAULISHKO פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לתומר החביב

שליחה #5 

והסיבה לפדנטיות תומר היא, שאני לוחץ על האייקון "THIS PC" שנימצא בצד ימין למעלה בדסקטופ שלי והחלון שניפתח פולש עליו ואני צריך להזיז את החלון שמאלה ולמטה בשביל לילחוץ על אייקון אחר כמו "RECYCLE BIN" למשל שנימצא צמוד אליו מתחתיו....

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

שים את הסל מחזור בגישה מהירה של המחשב שלי (תגרור את הסמל של סל המחזור לסרגל "גישה מהירה" \ Quick Access)
בכל אופן - בדקת שקיבלת את עדכון השנה? כפי שציינתי, אצלי החלון שומר על פרופורציות מדויקות לחלוטין, לא זז אפילו מ"מ.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

בגדול @shaul5540 צודק. זה מגוחך שמערכת הפעלה המתגאה בשם "חלונות" אינה מסוגלת לטפל בחלונות כפי שצריך.

זו כנראה הצקה נוספת כדי לשכנע את המשתמשים לעבוד תמיד עם חלונות המכסים את כל המסך, מה שמצטרך להשטחת הממשק, ביטול ההצללות וכדומה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

SHAULISHKO פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לתומר הנחמד

שליחה #8 

@tomer953
י
אבל הווינדווז-10 החוקי שלי נימצא על "עידכונים אוטומטים" תומר ידידי הטוב, אז למה אתה מיתכוון כשאתה אומר ,,תיבדוק אם עידכנת את העידכון"?
עוד משהו - תוודא שאתה אכן פותח את התיקייה "THIS PC", שם אותה על מצב-חלון ומזיז את הגבול הימני של החלון שיהייה כמה מילימטרים מאיזה שני אייקונים ששמת בצד ימין למעלה בדסקטופ ואותו המרחק בערך שיהיה הגבול השמאלי של החלון בצד שמאל ואז תיסגור ב-X את החלון ותיפתח אותו מחדש.
האם החלון שפתחת שוב, לא זז איזה חצי-סנטימטר ימינה וחצי-סנטימטר למעלה ופולש על האייקון ששמת למעלה בצד ימין, כאילו פתחת חלון שני בו-זמנית?
אם לא זז החלון ככה, אז אתה בר-מזל רציני תומר, כי לאח שלי אם הווינדווז-10 החוקי שלו יש אותה בעייה מעצבנת בדיוק.....

·

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

זו אכן אירוניה מסוימת, ומודה שאני תמיד עבדתי על FULL SIZE, ורק לצורך הניסוי הקטנתי את החלון עכשיו.
יש שיטות נוספות למשל "זריקת" החלון לצד ימין או שמאל, מאפשרת עבודה על 2 אפליקציות במקביל (חצי\חצי), ודווקא בתחום הזה "חלונות" עשו עבודה יפה, אני מוצא את עצמי לא מעט עובד על מספר חלונות במקביל בשיטה הזאת.

לצערי (בעצם לשמחתי?), אני לא חווה את הבעיה שפותח השרשור חווה, והחלונות נשמרים בגודל הקודם שלהם, לכן אני מניח שמדובר בגירסה מסוימת או דרייבר או רזולוציה מסוימת, או כל משתנה כזה או אחר שגורם לתזוזה...

SHAULISHKO פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תגובה לך סקינר

שליחה #10 

@Catskinner
י
המישבצות הציבעוניים הללו נורא מעצבנים אותי סקינר ואני מישתדל להיכנס למישבצות האלה כמה שפחות....
לצערי נאלצתי לעבור מהווינדווז-7 הניפלא לווינדווז-10, ביגלל שבעסק שלי יש איזו בעייה שאני לא רוצה להיכנס אליה שבווינדווז-10 הטיפול בבעייה הוא יותר טוב מבווינדווז-7 והאמת היא שזה הייתרון היחידי שמצאתי בווינדווז-10.....רק חסרונות מצאתי בו ואני נאלץ להישאר איתו ביגלל ה-PARNOOSE ידידי סקינר......ואותו הדבר אח שלי עם העסק שלו.....

·

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #11 

זה אמיתי?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

https://vid.me/HDmg
צילמתי מאחד המחשבים אצלי סרטון המחשה למה שאני עושה... אצלך זה לא ככה?
נערך לאחרונה על ידי tomer953 ב 31/08/2016 14:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

SHAULISHKO פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

זה עלבון?

שליחה #13 

@mp3lll
·י
אתה מקפיד להעליב אנשים כשאתה מיתחבא מאחורי המסך, נכון?
כי אם היית עומד מולי עם ה-192 שלי על 98קג של שרירים, אני בטוח שלא היית מעיז להעליב אותי......
אבל בכול-זאת תודה לך MP3 ידידי כי עזרת לי.........

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

LOL.
אני מניח שבזה נסיים את השרשור.

בהצלחה שאול, יום טוב.

SHAULISHKO פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה!!!!

שליחה #15 

@tomer953
·י
אכן כן סיימנו והרבה תודה ידידי תומר....

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

Re: תודה!!!!

שליחה #16 

@shaul5540

בהנחה ואתה עדיין תקוע עם הבעיה, תפתח בסייר הקבצים את חלון "מחשב זה". כשהוא פתוח, תקבע את הגודל והמיקום הרצויים
בבר התפריטים למעלה, לך ל- "תצוגה"-"אפשרויות"-"שנה אפשרויות תיקיה וחיפוש"
בחלון שיפתח, בחר בלשונית "תצוגה", גלול עד למטה וסמן את "שחזר חלונות תיקיה קודמים בעת הכניסה"
לחץ "אישור".

בדקתי אצלי בכמה גדלי חלון וכמה מיקומים, ותמיד נפתח בתצורה שקבעתי לפני כן. אולי יעזור גם לך.

וכמו שאומרים, שאלו יהיו הצרות שלנו :wink:

SHAULISHKO פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: תודה!!!!

שליחה #17 

@Lee
י
הרבה תודה לי, אבל סליחה על חוסר היידע, מה זה בדיוק "סייר הקבצים"?
רק בלי לילעוג בבקשה....

·

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #18 

shaul5540
מתנצל אם חשבת שאני לועג לך, פשוט הפוסט היה נראה כמו פוסט של טרול ולא אמיתי.
(f)
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

SHAULISHKO פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

@mp3lll
י
טוב סלחנו....עכשיו תגיד לי, מישהו מעליך שגם סבל מהבעייה הסביר לי איך ליפתור את הטיולים האלה ימינה ולמעלה, רק שאני לא יודע מזה "סייר הקבצים" ומזה "בר תפריטים", כי הווינדווז-10 שלי באנגלית.....יודע למה האדון LEE מיתכוון?

·

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

מה ש- Lee הציע לא קשור לבעיה שלך,
מה שהוא הציע עוזר על מנת להגדיר למחשב לפתוח מחדש את התיקיות שהיו פתוחות בזמן שביצענו יציאה מהמערכת לאחר כניסה מחדש למערכת.

בכל מקרה זה נמצא שם:
זה 1:
[imgur-album]VPVJ6[/imgur-album]

זה 2:
[imgur-album]Rtc4a[/imgur-album]

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”