בעיה ברסיבר?
-
ErezAharon
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי חבר'ה קיבלתי רסיבר מההורים של אישתי וחיברתי אותו במקום הרסיבר הקודם. יש בעיה מעצבנת שכל פעם שאני מדליק את הרסיבר אני לא שומע כלום עד שאני מגביר את הווליום ומוריד חזרה (ואז הרמקולים כאילו מתעוררים), או משנה סוג אפקט (לדוגמה מעביר מדיסקו לרוק). זו תופעה נפוצה? יכול להיות שחיברתי לא נכון? או שהרסיבר דפוק?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
זו ככל הנראה בעיה טכנית של קבלים או רכיבים אחרים שלא מתפקדים כמו בצעירותם.
יש לי בעיה כזו לעיתים ברסיבר של פיוניר, שהמעבדה לא הצליחה לזהות.
בד"כ עובד אבל לפעמים מתנתק רמקול שמאלי קדמי.
את תיאור הבעיה, והפתרון של הגברת ווליום שמעירה את הרמקול ראיתי באינטרנט, וזה עובד.
יש לי בעיה כזו לעיתים ברסיבר של פיוניר, שהמעבדה לא הצליחה לזהות.
בד"כ עובד אבל לפעמים מתנתק רמקול שמאלי קדמי.
את תיאור הבעיה, והפתרון של הגברת ווליום שמעירה את הרמקול ראיתי באינטרנט, וזה עובד.
-
ErezAharon
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הכבלים תקינים בוודאות, לא בטוח לגבי הגירסה
הכבלים בני שנה בערך, והם עובדים יפה מאוד עם הרסיבר הקודם שלי (עדיין לא זרקתי אותו).
אין חיבורים מיותרים. הדברים היחידים שמחוברים זה 2 רמקולים (חיברתי ל Main) ו-2 כבלי בננה (מחשב וטלויזיה).
לגבי העלאה והורדה של הווליום, אי אפשר לקרוא לזה "פתרון".. כל פעם לעשות את זה? ממש מציק
ולגבי השדרוג גירסה זה נראה לי רסיבר די ישן בשביל הדברים האלה.. YAMAHA HTR-5250
אין חיבורים מיותרים. הדברים היחידים שמחוברים זה 2 רמקולים (חיברתי ל Main) ו-2 כבלי בננה (מחשב וטלויזיה).
לגבי העלאה והורדה של הווליום, אי אפשר לקרוא לזה "פתרון".. כל פעם לעשות את זה? ממש מציק
ולגבי השדרוג גירסה זה נראה לי רסיבר די ישן בשביל הדברים האלה.. YAMAHA HTR-5250
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
Re: הכבלים תקינים בוודאות, לא בטוח לגבי הגירסה
זה פתרון לבעיה שרמקול לא עובד ואתה רוצה לשמוע, לעומת המצב שהוא לא עובד וזהו.ErezAharon כתב:לגבי העלאה והורדה של הווליום, אי אפשר לקרוא לזה "פתרון".. כל פעם לעשות את זה? ממש מציק...
לא אמרתי שזה הפתרון לבעיה.
הבעיה קיימת, אתה רק מצליח כך לעקוף אותה.
האלטרנטיבות הן:
לתת לתיקון, כנראה לא כדאי,
או לקנות אחר.
לרוב מגעים רופפים/קורזיה ברגלי הDSP/שאר הגברות בכרטיס מעבד הצליל.
מה שקורה זה שבגלל ההתנגדות הטפילה בין הרגלים, המעבד מפרש ווליום נמוך כמחסור בצליל/רעש היס, ולא מבצע עיבוד כלל כדי לא להוציא סתם רעש. כשאתה מגביר אתה מעלה את רמת המתח, ואז הוא נכנס לעבודה וממשיך לפעול גם בעוצמה נמוכה.
כמובן שיתכנו גם דברים אחרים כמו קבלים, ופוט' ווליום, אבל זה הנפוץ.
מה שקורה זה שבגלל ההתנגדות הטפילה בין הרגלים, המעבד מפרש ווליום נמוך כמחסור בצליל/רעש היס, ולא מבצע עיבוד כלל כדי לא להוציא סתם רעש. כשאתה מגביר אתה מעלה את רמת המתח, ואז הוא נכנס לעבודה וממשיך לפעול גם בעוצמה נמוכה.
כמובן שיתכנו גם דברים אחרים כמו קבלים, ופוט' ווליום, אבל זה הנפוץ.
..
·הצ'יפים וההלחמות בימינו, עושים יותר תקלות מה OLD SCHOOL, ואולי הייתי אומר, בנוסף לOLD SCHOOLZiggyMan כתב:לרוב מגעים רופפים/קורזיה ברגלי הDSP/שאר הגברות בכרטיס מעבד הצליל.
כמובן שיתכנו גם דברים אחרים כמו קבלים, ופוט' ווליום, אבל זה הנפוץ....
אני מקבל טראומה כשאני שומע על ההלחמה של BGA ball ודומיו... זה מקצועי מבחינת ניצול הצ'יפ אבל שמעתי שמלא תקלות נובעות מזה.
אני שומר את הקישור של ההודעה עד היום בה עזרו לי לתקן את הרסיבר:
http://www.hometheater.co.il/vp2464886#2464886
וזה אחד לא קשור, אבל גם אותו אני שומר http://www.hometheater.co.il/vt255487.html
בנוסף אתה יכול לחפש באינטרנט או פה בפורום, אולי הציעו פתרונות לזה בעבר.
אני פשוט דיי בטוח שהבעיה הוצגה בעבר בפורום "רב ערוצי" אבל לא נמצא לה פטרון.
הבחור ששלח תגובה אחרי דיבר על קבלים, אני דיברתי על כבלים, דיברנו על 2 דברים שונים, אז שים לב.
אכן מסכים שלכלוך וחיבורים רפויים זו סיבה מספר 1 לרוב התקלות והפלט הלא איכותי שמקבלים.
הייתי שמח לפתח פה דיון תאורתי עם מישהו שמבין, אז אשמח אם מישהו יענה:
אני יכול רק לחשוב על 2 קווים של מקור הבעיה:
- אם זה היה OLD SCHOOL אז הרכיב איתו שיחקנו והבעיה תוקנה אז הוא מקור הבעיה
- אם זו התכנולוגיה החדשה והיינו צריכים לשחק עם רכיב מסויים שמיילא כל מה שהוא עושה זה לשלוח אות (מידע) לצ'יפ/שבב במערכת שכבר לבד מגדיר את הערך "הפוטנציומטרים" וה"מפסקים".
אם נשלול שהבעיה היא בקבלים או סלילים, אז כנראה הבעיה באיזה טרנזיסטור (או רליי) שאמור להעביר דכו את האות, או שהוא לא מקבל את האות ההתחלתי שמאפשר לו להעביר את האות הלאה שצריך לעבור דרכו