מסתבר שסוני מתכוונים להציג מקרן חדש שיחליף את ה- VW520ES.
אין עדיין פרטים לגביי היכולות של המקרן הזה ואם סוני מתכוונים להציג שיפורים כלשהם ביחס לדור הקודם או בעצם רק לתקן את מה שהיה תקול ובעייתי ב- 520.
היות ולא עקבתי אחרי ה-520, עכשיו מסתבר לי שסוני הוציאו במהלך 2016 מספר עידכוני תוכנה, על מנת לפתור מספר רב של בעיות שהתגלו ב- 520, עידכוני תוכנה אשר ככל הנראה לא פתרו את הבעיות עד תום.
בעיות אלו, חלקן לפחות , נבעו מההחלטה התמוהה של סוני להשתמש ב- צ'יפים של HDMI 10.2Gbps במקום 18 ובכך ליצור אי תאימות עם נגני UHD החדשים.
מעבר לכך, כעת עולה כי המקרן הזה סבל מ:
1. בעיות הרעשה ב-30 דק' הראשונות של פעולתו
2. בעיות שונות בהצגת תוכן HDR, לרבות אי יכולת הצגתו כלל, או הצגתו לא כראוי.
3. בעיות שונות במנורה, פליקרינג וכיוצ"ב.
השאלה היא אם ה- 550 רק נועד רק לטפל בכל אותן בעיות או להציג מעבר לכך גם שיפור אמיתי בתמונה.
עוד מספר ימים נקבל תשובות (חלקיות לפחות).
רן
Sony VPL-VW550ES
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
bgrl
מה שמוזר לי זה שאין לסוני כיום שום מקרן שיכול להתחרות במקרנים של JVC ואפסון ברמת ה 3000$.
קשה לי לראות מישהו כיום מוציא 2000-2500 דולר על מקרן FHD כאשר יש ב 3000$ מקרנים שתומכים כבר ב 4K (אמנם לא אמיתי אבל קרוב מאד לזה)
אם הם לא יוציאו משהו דומה השנה, לפי דעתי נתח השוק שלהם יצנח.
קשה לי לראות מישהו כיום מוציא 2000-2500 דולר על מקרן FHD כאשר יש ב 3000$ מקרנים שתומכים כבר ב 4K (אמנם לא אמיתי אבל קרוב מאד לזה)
אם הם לא יוציאו משהו דומה השנה, לפי דעתי נתח השוק שלהם יצנח.
Cine4home כבר עם ביקורת ראשונה:
http://www.cine4home.de/tests/projektor ... _test3.htm
כזכור מדובר במקרן שסוני נאלצה להוציא לאור הכישלון של ה-520 ושלל הבעיות שהתגלו בו. ה-520 עבר מספר עידכוני תוכנה שהיו אמורים להתיחס ולפתור את הבעיות שמשתמשים חוו במהלך השנה האחרונה, אך הבעיות לא תוקנו עד תום.
בעיות בהצגת HDR, תאימות לנגני UHD, מכשירים רועשים ומנורות שלא מתפקדות כראוי.
למרבה הצער עושה רושם שמעבר לפתרון בעיות של הדור הקודם, אין כאן חידוש רציני מלבד התמודדות טובה יותר עם HDR.
נתוני הקונטרסט עדיין תקועים מאחור ועומדים על 15,000:1 בלבד. מדובר בנתון מאוד נמוך ביחס למתחרים.
חבל.
רן
http://www.cine4home.de/tests/projektor ... _test3.htm
כזכור מדובר במקרן שסוני נאלצה להוציא לאור הכישלון של ה-520 ושלל הבעיות שהתגלו בו. ה-520 עבר מספר עידכוני תוכנה שהיו אמורים להתיחס ולפתור את הבעיות שמשתמשים חוו במהלך השנה האחרונה, אך הבעיות לא תוקנו עד תום.
בעיות בהצגת HDR, תאימות לנגני UHD, מכשירים רועשים ומנורות שלא מתפקדות כראוי.
למרבה הצער עושה רושם שמעבר לפתרון בעיות של הדור הקודם, אין כאן חידוש רציני מלבד התמודדות טובה יותר עם HDR.
נתוני הקונטרסט עדיין תקועים מאחור ועומדים על 15,000:1 בלבד. מדובר בנתון מאוד נמוך ביחס למתחרים.
חבל.
רן