איך נוצרות הכתוביות בעידן פלוס?

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 567
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

היי,

נושא קצת מוזר:
בעידן+ (האמיתי עם אנטנה, לא בקומבינות דרך האינטרנט) יש אפשרות להפעלת כתוביות שמופיעות בחלק מהתוכניות, ואפילו בשידורים חיים - למשל בחדשות / משחקי כדורגל...
איך בכלל זה נוצר? זה משהו ממוחשב אוטומטי? זה משהו שמישהו יושב וכותב ידנית בזמן אמת?
יש בזה גם דיי הרבה בעיות של דיליי, לפעמים דיי קיצוני (5+ שניות בין הדיבור לכיתוב) שגורם לכל העסק להיות ממש מבלבל ויותר מזיק מעוזר (אלא אם מדובר בבעלי לקויות שמיעה, אני מניח), אז אני תוהה אם זה באמת בגלל שמישהו אשכרה יושב בזמן אמת לכתוב את זה, או שיש פה איזושהי תקלה/מגבלה טכנית...

מישהו יודע?

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

זה שידורים דיגיטליים... כלומר כל המידע עובר לממיר אצלך בבית ואתה קובע דרך הממיר מה להציג - במקרה שלך את הכתוביות.
זה ממש לא בזמן אמת... זה שיש דיליי בין הקול לכתוביות יכול לנבוע גם מממיר דפוק... לי היה בממיר הקודם דיליי בין הקול לתמונה
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

of1978 כתב:זה שידורים דיגיטליים... כלומר כל המידע עובר לממיר אצלך בבית ואתה קובע דרך הממיר מה להציג - במקרה שלך את הכתוביות.
...
אני יודע שזה מנותק מהתמונה ואני יכול לבחור האם להציג את זה או לא. זה לא מה ששאלתי..

of1978 כתב:זה ממש לא בזמן אמת... זה שיש דיליי בין הקול לכתוביות יכול לנבוע גם מממיר דפוק... לי היה בממיר הקודם דיליי בין הקול לתמונה
...
אני משתמש בדונגל USB וצופה דרך קודי. אין לי שום בעיות של סינכרון קול ותמונה, כן יש דיליים עצבניים בכתוביות.
עדיין לא הבנתי מי מייצר את הכתוביות האלה (שבהכרח נוצרות בזמן אמת כי הן קיימות גם בשידורים חיים, למשל במשחקי כדורגל) והאם הדיליים שיש שם (לפחות אצלי?) זה בגלל שככה זה או בגלל תקלה כלשהי...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #4 

@Enc0der
·
הכתוביות האלה מוקלדות בזמן אמת על ידי גורם אנושי ומכאן בא גם ההשהיה ושגיאות כתיב והקלדה.
הכתוביות האלה הוגדרו ככתוביות סמויות המיועדות לכבדי שמיעה והן קיימות מכח החוק כבר מספר רב של שנים.

מאתר של הרשות השנייה:
בתכניות המשודרות בשידור חי הכתוביות נכתבות בזמן אמת, ולכן ייתכן פער של שניות מספר בין הופעת הכתוביות לשידור עצמו.
http://rashut2.org.il/subtitle_lobby.asp

מהיום: כתוביות סמויות בשידור חי לכבדי שמיעה
הרשות השנייה משיקה היום קמפיין לכתוביות סמויות שילוו שידורים חיים בערוצים 2 ו-10. אבל לא כל השידורים יקבלו כתוביות בינתיים, ולא כל הצופים יזכו לשירות. קרוב ל-40% ממנויי HOT יצטרכו להחליף ממיר כדי לקבלו
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3717065,00.html

Enc0der פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

זה מסביר את הבלאגן שיש שם... תודה :)

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”