לקנות מסך 150" ולהישאר בחיים
היי,
אני מחפש מסך 150" חשמלי, ומתלבט בין רגיל למתיחה.
הסיבה להתלבטות היא שאני למען האמת לא ממש סובל מ"גלים" במסך הזמני הנוכחי שלי (106" ידני) ולכן קשה לי להצדיק תשלום של כמעט פי-4 עבור חתיכת חוט שמורכבת מצידי המסך.
ראיתי את המסך הזה של Vega, חשמלי רגיל בגודל 150" (פורמט 16:9) במחיר של 2,400 ש"ח:
http://www.projector.co.il/product.asp? ... 0&Cat2ID=0
(אגב, באתר של softec יש מסכים של "WEGA", זאת סתם טעות שלהם או שמדובר בחברות שונות? ואם שונות, ה"ווגה" שכולם מדברים עליהם בפורום זה Vega או Wega?)
בהנחה שזו נקודת הייחוס שלי (כ-2500 ש"ח למסך ללא מתיחה), מה האפשרויות שלי בשביל לשדרג את הבחירה למסך שכולל מתיחה?
ראיתי שאין יותר מדיי אפשרויות למסך מתיחה בגודל הזה של 150", אבל מהמעט שראיתי:
* יש למשל את ה-grandview שעולה כ-9,500 ש"ח (אבל היבואן מוכר אותו עם תקע אמריקאי, חוצפה)
* בקצת פחות כסף יש מסך של StarView שעולה כ-8,500 ש"ח (וכולל דרופ שחור של 70 ס"מ להתקנה נוחה מהתקרה)
* מצאתי גם את המסך הזה של ScreenLine שעולה כ-7,500 ש"ח (ומגיע עם מנוע סומפי, אבל לא כתוב לגבי דרופ)
חוץ מה-grandview שאני מבין שמאוד פופולרי בפורום, יש פה למישהו ניסיון עם מסכים משתי החברות הנ"ל?
יש אופציות נוספות, זולות/טובות יותר?
תודה
אני מחפש מסך 150" חשמלי, ומתלבט בין רגיל למתיחה.
הסיבה להתלבטות היא שאני למען האמת לא ממש סובל מ"גלים" במסך הזמני הנוכחי שלי (106" ידני) ולכן קשה לי להצדיק תשלום של כמעט פי-4 עבור חתיכת חוט שמורכבת מצידי המסך.
ראיתי את המסך הזה של Vega, חשמלי רגיל בגודל 150" (פורמט 16:9) במחיר של 2,400 ש"ח:
http://www.projector.co.il/product.asp? ... 0&Cat2ID=0
(אגב, באתר של softec יש מסכים של "WEGA", זאת סתם טעות שלהם או שמדובר בחברות שונות? ואם שונות, ה"ווגה" שכולם מדברים עליהם בפורום זה Vega או Wega?)
בהנחה שזו נקודת הייחוס שלי (כ-2500 ש"ח למסך ללא מתיחה), מה האפשרויות שלי בשביל לשדרג את הבחירה למסך שכולל מתיחה?
ראיתי שאין יותר מדיי אפשרויות למסך מתיחה בגודל הזה של 150", אבל מהמעט שראיתי:
* יש למשל את ה-grandview שעולה כ-9,500 ש"ח (אבל היבואן מוכר אותו עם תקע אמריקאי, חוצפה)
* בקצת פחות כסף יש מסך של StarView שעולה כ-8,500 ש"ח (וכולל דרופ שחור של 70 ס"מ להתקנה נוחה מהתקרה)
* מצאתי גם את המסך הזה של ScreenLine שעולה כ-7,500 ש"ח (ומגיע עם מנוע סומפי, אבל לא כתוב לגבי דרופ)
חוץ מה-grandview שאני מבין שמאוד פופולרי בפורום, יש פה למישהו ניסיון עם מסכים משתי החברות הנ"ל?
יש אופציות נוספות, זולות/טובות יותר?
תודה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מסך כזה ללא מתיחה - גלים בוודאות.
הייתי שוקל מסך מתיחה בגודל כזה בפורמט כזה רק במידה ומדובר במקרן עם עצמת הארה גבוהה ומרחק צפייה של לפחות 6 מ' שלא ניתן לקצר.
בכל מקרה לא הייתי חוסך 2000 שח והולך על הרנדוויו
הייתי שוקל מסך מתיחה בגודל כזה בפורמט כזה רק במידה ומדובר במקרן עם עצמת הארה גבוהה ומרחק צפייה של לפחות 6 מ' שלא ניתן לקצר.
בכל מקרה לא הייתי חוסך 2000 שח והולך על הרנדוויו
מדובר ב-benq w1070, עוצמת ההארה שלו מספיקה בשביל גודל כזה למיטב ידיעתי:
http://screencast.com/t/S2spAScma
ומה הכוונה "שלא ניתן לקצר"? תמיד אפשר "לקצר" את מרחק הצפיה, אבל למה?
אני כיום יושב במרחק של כ-3 מטר ממסך 106" (רוחב 234 ס"מ), כלומר יחס 1:1.3 בערך בין רוחב המסך למרחק הצפיה, ואין לי שום בעיה עם הגודל, אני אפילו רוצה מסך גדול יותר ולעיתים מתקרב עד כדי 2 מטר בלבד מהמסך במצבים מסויימים (במשחקים בעיקר).
מסך 150" הוא ברוחב 333 ס"מ, וביחס דומה של 1:1.3 מדובר במרחק צפיה של קצת פחות מ-4 וחצי מטר. מרחק הצפיה בפועל צפוי להיות בערך כזה, אולי אפילו יותר (5+ מטר) כך שאני לא רואה בזה בעיה.
לגבי הגלים, כמו שאמרתי אין לי בעיה איתם.... המסך הנוכחי שלי הוא ללא מתיחה ואני יכול לראות בו גלים כשאני מסתכל מהצד. ביג דיל... בפועל אני לא רואה אותם בצפיה רגילה, ורק במשחקי כדורגל אני לפעמים שם לב אליהם. מבחינתי זה ממש לא מצדיק קפיצה במחיר מ-2,500 שקל ל-9,500 שקל - זה פשוט הפרש קיצוני ומופרך מדי מבחינתי.
הייתי מוכן לשלם אפילו פי-2 בשביל מסך מתיחה (אלא גם המחירים שראיתי באמזון למספר מסכי מתיחה 150", אומנם לפני משלוח ומע"מ), אבל יש הבדל בין פי-2 ובין פי-4..... אם אני לא אמצא מסך מתיחה במחיר שפוי, אז שימכרו את החוט המותח שלהם לפראייר אחר.. אני לא אשלם מחיר של 4 מסכים עבור מסך אחד רק בגלל שיש לו חוט בצדדים.
מה שבכל זאת הייתי רוצה לדעת זה:
1. האם המסך שמצאתי (Vega) הוא אותו "ווגה" שכולם מדברים עליו בפורום? (כי ראיתי גם Wega...)
2. האם יש למישהו ניסיון עם גדלים כאלה (150"~) ללא מתיחה והאם הגלים בולטים יותר (גם בשימוש רגיל) לעומת הגלים במסכים קטנים יותר (שם בשימוש רגיל אני כלל לא שם לב לגלים, אפילו שהם קיימים) ?
3. האם מישהו מכיר את שאר החברות שציינתי? או חברות אחרות נוספות במחירים שפויים (סטייל ה-vega) שכדאי לי לבדוק?
4. האם בכל זאת יש אפשרות למצוא מסך מתיחה במחיר שפוי?
תודה
אני כיום יושב במרחק של כ-3 מטר ממסך 106" (רוחב 234 ס"מ), כלומר יחס 1:1.3 בערך בין רוחב המסך למרחק הצפיה, ואין לי שום בעיה עם הגודל, אני אפילו רוצה מסך גדול יותר ולעיתים מתקרב עד כדי 2 מטר בלבד מהמסך במצבים מסויימים (במשחקים בעיקר).
מסך 150" הוא ברוחב 333 ס"מ, וביחס דומה של 1:1.3 מדובר במרחק צפיה של קצת פחות מ-4 וחצי מטר. מרחק הצפיה בפועל צפוי להיות בערך כזה, אולי אפילו יותר (5+ מטר) כך שאני לא רואה בזה בעיה.
לגבי הגלים, כמו שאמרתי אין לי בעיה איתם.... המסך הנוכחי שלי הוא ללא מתיחה ואני יכול לראות בו גלים כשאני מסתכל מהצד. ביג דיל... בפועל אני לא רואה אותם בצפיה רגילה, ורק במשחקי כדורגל אני לפעמים שם לב אליהם. מבחינתי זה ממש לא מצדיק קפיצה במחיר מ-2,500 שקל ל-9,500 שקל - זה פשוט הפרש קיצוני ומופרך מדי מבחינתי.
הייתי מוכן לשלם אפילו פי-2 בשביל מסך מתיחה (אלא גם המחירים שראיתי באמזון למספר מסכי מתיחה 150", אומנם לפני משלוח ומע"מ), אבל יש הבדל בין פי-2 ובין פי-4..... אם אני לא אמצא מסך מתיחה במחיר שפוי, אז שימכרו את החוט המותח שלהם לפראייר אחר.. אני לא אשלם מחיר של 4 מסכים עבור מסך אחד רק בגלל שיש לו חוט בצדדים.
1. האם המסך שמצאתי (Vega) הוא אותו "ווגה" שכולם מדברים עליו בפורום? (כי ראיתי גם Wega...)
2. האם יש למישהו ניסיון עם גדלים כאלה (150"~) ללא מתיחה והאם הגלים בולטים יותר (גם בשימוש רגיל) לעומת הגלים במסכים קטנים יותר (שם בשימוש רגיל אני כלל לא שם לב לגלים, אפילו שהם קיימים) ?
3. האם מישהו מכיר את שאר החברות שציינתי? או חברות אחרות נוספות במחירים שפויים (סטייל ה-vega) שכדאי לי לבדוק?
תודה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

נראה לי שכבר קיבלת החלטה (150" בפורמט 16:9 עם בנקיו 1070 ממרחק צפייה של 4.5 מ').
עפ"י ההחלטה הזו הייתי רוכש את המסך הזול ביותר שיש. יש לי הרגשה שאחרי כמה חודשים הוא ילך לפח (אם לא יהיה פרייר אחר שיקנה אותו) ואז לפחות תהיה בהרגשה שקנית את המסך הזול ביותר.
עפ"י ההחלטה הזו הייתי רוכש את המסך הזול ביותר שיש. יש לי הרגשה שאחרי כמה חודשים הוא ילך לפח (אם לא יהיה פרייר אחר שיקנה אותו) ואז לפחות תהיה בהרגשה שקנית את המסך הזול ביותר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·Enc0der כתב:מדובר ב-benq w1070, עוצמת ההארה שלו מספיקה בשביל גודל כזה למיטב ידיעתי:
תודה...
אז אתה טוען שמי שיש לו מסך מתיחה הוא פראייר?אז שימכרו את החוט המותח שלהם לפראייר אחר.. אני לא אשלם מחיר של 4 מסכים עבור מסך אחד רק בגלל שיש לו חוט בצדדים....
אני חושב בדיוק הפוך שמי שקונה מקרן כמו שקנית ומסך בגודל שאתה מדבר עליו ,בלי מתיחה, הוא איך אומרים? לא מבין מהחיים שלו כלום בתחום הזה.
תהנה מגלי הצונאמי, שאתה עתיד לחוות.
יש משפט אנגלי מפורסם- "אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול" מציע לך לחשוב עליו.
בהצלחה בקניה
·idan309 כתב:נראה לי שכבר קיבלת החלטה (150" בפורמט 16:9 עם בנקיו 1070 ממרחק צפייה של 4.5 מ').
עפ"י ההחלטה הזו הייתי רוכש את המסך הזול ביותר שיש. יש לי הרגשה שאחרי כמה חודשים הוא ילך לפח (אם לא יהיה פרייר אחר שיקנה אותו) ואז לפחות תהיה בהרגשה שקנית את המסך הזול ביותר....
לא הבנתי מה הקשר.
ברור שההחלטה לגבי הגודל כבר התקבלה. אתה טוען שהיא לא טובה? תסביר למה.
ולא הבנתי מה הקשר בין ההחלטה לגבי הגודל ובין סוג המסך.
·istarmini כתב:אז אתה טוען שמי שיש לו מסך מתיחה הוא פראייר?......
אני חושב בדיוק הפוך שמי שקונה מקרן כמו שקנית ומסך בגודל שאתה מדבר עליו ,בלי מתיחה, הוא איך אומרים? לא מבין מהחיים שלו כלום בתחום הזה.
תהנה מגלי הצונאמי, שאתה עתיד לחוות.
יש משפט אנגלי מפורסם- "אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול" מציע לך לחשוב עליו.
בהצלחה בקניה...
ידעתי שהמשפט הזה יגרום למישהו לקפוץ...
כן, לדעתי מי שמוכן לשלם מחיר של 4 מסכים עבור מסך 1 רק בגלל שיש לו חוט בצד, הוא פראייר.
אתה חושב שלא, זכותך.
אני חושב שהחברות מקבלות את עזות המצח לדרוש את המחירים החצופים האלה רק בגלל שיש פראיירים כמוך שמוכנים לשלם אותם.
[behave]
נערך על ידי ride: פניה לגופו של אדם
[/behave]
מדובר באחד מהמקרנים הכי מוצלחים שיש היום בשוק ביחס למחירו, ואין שום מגבלה להקרין איתו תמונה בגודל 150". עוצמת התאורה שלו מספיקה מעל ומעבר אפילו למסכים גדולים יותר.
מה כלכך הקפיץ אותך? אתה מקנא שאני מבין משהו מהחיים שלי בניגוד אליך, ושאני לא פראייר כמוך שמאמין לאנשי מכירות ומשלם הון תועפות כי זה מה שהמוכר סיפר לו, במקום אשכרה ללמוד את התחום ברמה הטכנית האמיתית ולדעת מה מוצדק ומה לא?
מת לדעת כמה שילמת על מקרן ה"היי-אנד" שלך (וכמה בנקיו 1070 הייתי יכול לקנות במחיר הזה) ולתת לך לזהות ביניהם במבחן עיוור. אולי זה היה קצת מפוצץ את בלון האגו הנפוח שלך.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
@Enc0der
·
הפוסל במומו פוסל
ההשתלחות שלך באנשים שמזמן שכחו מה שאתה עדיין לא הספקת ללמוד לא לעניין.
שאלת שאלה וקיבלת תשובות לא מוצאת בעיניך התשובה אל תעשה את מה שמציעים לך אבל להגיד "אני מבין משהו בחיים שלי בניגוד אליך" מראה שאתה ממש לא מבין כלום בחיים שלך.
בשלב מסויים רציתי לענות לך אבל אתה מבין כל כך הרבה שאני רק אקרא את מה שאתה מחליט לעשות ואבין שהכי נכון זה לעשות ההפך.
ולא אל תטרח לענות לי
·
הפוסל במומו פוסל
ההשתלחות שלך באנשים שמזמן שכחו מה שאתה עדיין לא הספקת ללמוד לא לעניין.
שאלת שאלה וקיבלת תשובות לא מוצאת בעיניך התשובה אל תעשה את מה שמציעים לך אבל להגיד "אני מבין משהו בחיים שלי בניגוד אליך" מראה שאתה ממש לא מבין כלום בחיים שלך.
בשלב מסויים רציתי לענות לך אבל אתה מבין כל כך הרבה שאני רק אקרא את מה שאתה מחליט לעשות ואבין שהכי נכון זה לעשות ההפך.
ולא אל תטרח לענות לי
למה אתה צריך לשלם יותר מ-200 אירו עבור מסך כמו שאתה מחפש? (אני בטוח שיש אפילו בחצי מחיר מזה, תוצאה ראשונה)
http://www.ebay.de/itm/HEIM-KINO-BEAMER ... Swr7ZW6tEU
http://www.ebay.de/itm/HEIM-KINO-BEAMER ... Swr7ZW6tEU
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Enc0der כתב:·......
ידעתי שהמשפט הזה יגרום למישהו לקפוץ...
כן, לדעתי מי שמוכן לשלם מחיר של 4 מסכים עבור מסך 1 רק בגלל שיש לו חוט בצד, הוא פראייר.
אתה חושב שלא, זכותך.
אני חושב שהחברות מקבלות את עזות המצח לדרוש את המחירים החצופים האלה רק בגלל שיש פראיירים כמוך שמוכנים לשלם אותם.
[behave]
נערך על ידי ride: פניה לגופו של אדם
[/behave]
מדובר באחד מהמקרנים הכי מוצלחים שיש היום בשוק ביחס למחירו, ואין שום מגבלה להקרין איתו תמונה בגודל 150". עוצמת התאורה שלו מספיקה מעל ומעבר אפילו למסכים גדולים יותר.
מה כלכך הקפיץ אותך? אתה מקנא שאני מבין משהו מהחיים שלי בניגוד אליך, ושאני לא פראייר כמוך שמאמין לאנשי מכירות ומשלם הון תועפות כי זה מה שהמוכר סיפר לו, במקום אשכרה ללמוד את התחום ברמה הטכנית האמיתית ולדעת מה מוצדק ומה לא?
מת לדעת כמה שילמת על מקרן ה"היי-אנד" שלך (וכמה בנקיו 1070 הייתי יכול לקנות במחיר הזה) ולתת לך לזהות ביניהם במבחן עיוור. אולי זה היה קצת מפוצץ את בלון האגו הנפוח שלך....
אסכם ואומר לך
מה שאתה למדת ועדין מסתבר שצריך ללמוד והרבה ,אני ורבים וטובים פה, כבר ממזמן שכחנו.
אתה טירון בתחום וטבעם של טירונים לסבול ולכן העונש שלך יהיה לסבול מתמונה מחורבנת על מסך עם גלי צונאמי.
מאחל לך הנאה צרופה מהסבל ,לפחות תתנחם ,שילמת עליו בזול.
אין לי נסיון עם זה אבל גם לי לא נראה שזה יפריע עד כדי כך שארצה להשקיע את הסכומים האלה.
הכל בעיני המתבונן.
יש אנשים שרגישים לכל פאק קטן ברמה של OCD ואחרים "מסתכלים על התמונה הגדולה".
אני לא חושב שיש פה נכון או לא נכון.
זה שיקולי עלות/תועלת וכל אחד נותן משקל אחר לדברים.
אתם מחפשים פרפקציוניזם.
הכל בעיני המתבונן.
אתם מחפשים פרפקציוניזם.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·deepspace כתב:אין לי נסיון עם זה אבל גם לי לא נראה שזה יפריע עד כדי כך שארצה להשקיע את הסכומים האלה.
הכל בעיני המתבונן.
אתם מחפשים פרפקציוניזם....
שום עלות תועלת
ראית פעם סרט על מסך עם גלי צונאמי כשהמצלמה זזה מצד לצד והבניינים מתחילים להתנדנד לך כמו בלונים? זה מה שהוא יראה .
אתה אומר יתכן וזה לא מפריע לו לכן לא השקיע? לטעמי זו טעות קריטית אבל אני להבדיל ממנו לא כיניתי אותו פראייר בגלל שחושב אחרת .
דרך אגב לי בכלל אין מסך מתיחה אבל היה לי פעם ,כשהייתי טירון ולכן אני מרחם עליו.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
·deepspace כתב:אין לי נסיון עם זה אבל גם לי לא נראה שזה יפריע עד כדי כך שארצה להשקיע את הסכומים האלה.
הכל בעיני המתבונן.
אתם מחפשים פרפקציוניזם....
עלות תועלת זו ההחלטה אם לקנות מקרן או לא. לגבי מסך מתיחה או לא זה כלל לא עלות תועלת זה להיות או לא להיות כאשר מדברים על מסכים גדולים.
גם אני למדתי את זה בדרך הקשה ולאחר שסבלתי במשך זמן מה מהגלים החלפתי למסך מתיחה ואני כבר לא מתוח איך המסך יפתח עם גלים גדולים או עם קטנים.
ומי שטוען שלא רואים את זה מטעה את עצמו ואת האחרים.
זה כמו להחליט אם לקנות מקרן HD READY או FHD. פעם קראו למי שקנו FHD פרפקציוניסטיים...... נראה לי שאפילו אתה תסכים שאסור לקנותת מקרן פחות מ FHD..... ולכן לאחר זמן מה עם גלים תבין שאסור לקנות מסך גדול ללא מתיחה.
ומי שקורא לזה "החוטים בצד" מראה עד כמה הוא מבין גדול
[behave] נערך על די עפר: נגד חוקי האתר [/behave]
נערך לאחרונה על ידי Enc0der ב 29/08/2016 18:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתה צודק בהחלט, אלה המחירים בחו"ל והייתי בשמחה מעדיף לקנות משם, אבל זה לא אפשרי. אין משלוח לארץ וגם אם היה הוא היה עולה כמו המסך עצמו...deepspace כתב:למה אתה צריך לשלם יותר מ-200 אירו עבור מסך כמו שאתה מחפש? (אני בטוח שיש אפילו בחצי מחיר מזה, תוצאה ראשונה)
http://www.ebay.de/itm/HEIM-KINO-BEAMER ... Swr7ZW6tEU...
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9459
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1144 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
@Enc0der
עם כל הכבוד - הגזמת בתגובות שלך..
מבחינת העדפה - אני כמוך, לא מפריעים לי גלים במסך וגם אם כן - לא מספיק בשביל שאשקיע בזה הרבה יותר כסף אבל - אתה באת לבקש עיצה ומה לעשות שבפורום הזה יש הרבה אנשים שמוכנים להשקיע הרבה כסף בשביל לקבל איכות מקסימלית בוידאו ואודיו ולכן הם לא ימליצו לך להתפשר על איכות בגלל כסף ואתה לא יכול לשפוט אותם על זה... וכן - מבחינתם גלים במסך פוגמים מאד בחווית הצפייה (בניגוד אליך ואלי).
בקיצור - מנסיון, בפורום הזה יש הרבה מומחים שמוכנים לעזור אבל אל תצפה שהם יתיישרו איתך בנוגע ליחס עלות תועלת כי אצלם מה שהכי חשוב זו האיכות ועל זה הם מוכנים לשלם (וזו זכותם - כמו שזכותך לא לקבל את זה)
בהצלחה
עם כל הכבוד - הגזמת בתגובות שלך..
מבחינת העדפה - אני כמוך, לא מפריעים לי גלים במסך וגם אם כן - לא מספיק בשביל שאשקיע בזה הרבה יותר כסף אבל - אתה באת לבקש עיצה ומה לעשות שבפורום הזה יש הרבה אנשים שמוכנים להשקיע הרבה כסף בשביל לקבל איכות מקסימלית בוידאו ואודיו ולכן הם לא ימליצו לך להתפשר על איכות בגלל כסף ואתה לא יכול לשפוט אותם על זה... וכן - מבחינתם גלים במסך פוגמים מאד בחווית הצפייה (בניגוד אליך ואלי).
בקיצור - מנסיון, בפורום הזה יש הרבה מומחים שמוכנים לעזור אבל אל תצפה שהם יתיישרו איתך בנוגע ליחס עלות תועלת כי אצלם מה שהכי חשוב זו האיכות ועל זה הם מוכנים לשלם (וזו זכותם - כמו שזכותך לא לקבל את זה)
בהצלחה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

oris,
אני אחד שתמיד מסתכל על העלות מול תועלת.
האם סוני 55 נותן תמונה זהה לבנקיו 1070? ממש לא ואני בטוח שכל אחד יראה את ההבדלים. האם הפער באיכות מצדיק את הפער במחיר? עניין סוביקטיבי.
לגבי המסך זה לא עלות תועלת.
אם הבחור מוכן להתספק בגודל של 106" אז אכן ניתן לוותר על מסך המתיחה ולרכוש מסך רגיל.
אם הבחור רואה את הגלים ב-106" אז ב-150" הוא יראה רק גלים.
אם הוא בכל זאת מתעקש על 150" ללא מתיחה הצעתי לו לרכוש את המסך הזול ביותר האפשרי מ-2 סיבות:
1. לא יהיה שום יתרון למסך אחד על השני כאשר שניהם ללא מתיחה ולכן חבל לשלם יותר.
2. אם יחליט לעבור למסך מתיחה לפחות הנזק יהיה הקטן ביותר.
אני בכלל טוען שממרחק 5 מ' 150" ב-16:9 זה גדול מידי.
אם הולכים למסך 16:9 ממרחק כזה אז לדעתי 120-130" זה מספיק (בטח כאשר נהמקרן הוא ה-1070).
אני אחד שתמיד מסתכל על העלות מול תועלת.
האם סוני 55 נותן תמונה זהה לבנקיו 1070? ממש לא ואני בטוח שכל אחד יראה את ההבדלים. האם הפער באיכות מצדיק את הפער במחיר? עניין סוביקטיבי.
לגבי המסך זה לא עלות תועלת.
אם הבחור מוכן להתספק בגודל של 106" אז אכן ניתן לוותר על מסך המתיחה ולרכוש מסך רגיל.
אם הבחור רואה את הגלים ב-106" אז ב-150" הוא יראה רק גלים.
אם הוא בכל זאת מתעקש על 150" ללא מתיחה הצעתי לו לרכוש את המסך הזול ביותר האפשרי מ-2 סיבות:
1. לא יהיה שום יתרון למסך אחד על השני כאשר שניהם ללא מתיחה ולכן חבל לשלם יותר.
2. אם יחליט לעבור למסך מתיחה לפחות הנזק יהיה הקטן ביותר.
אני בכלל טוען שממרחק 5 מ' 150" ב-16:9 זה גדול מידי.
אם הולכים למסך 16:9 ממרחק כזה אז לדעתי 120-130" זה מספיק (בטח כאשר נהמקרן הוא ה-1070).
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9459
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1144 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
עידן, אני איתך 
המסר היה לפותח השירשור שמשום מה כעס על המגיבים
המסר היה לפותח השירשור שמשום מה כעס על המגיבים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·oris74 כתב:@Enc0der
מה לעשות שבפורום הזה יש הרבה אנשים שמוכנים להשקיע הרבה כסף בשביל לקבל איכות מקסימלית בוידאו ואודיו ולכן הם לא ימליצו לך להתפשר על איכות בגלל כסף ואתה לא יכול לשפוט אותם על זה......
זו בכלל לא שאלה של כסף. יש דברים שהם פשוט [left]not meant to be[/left]
לא מעט חברים פה ( כולל אני ) ניסו לעשות את קיצור הדרך הזה ( לרכוש מסך ללא מנגנון מתיחה ), זה פשוט לא זה.
חבל על הכסף, המסך יזרק ובסוף ירכש אחד חדש.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי