עדכון תכנת ניווט WAZE ברכב
בדרך כלל רכב חדש שמגיע לארץ ללא מולטימדיה מקורית מקבל שידרוג ע"י היבואן שמתקין בארץ מערכת מולטימדיה חליפית. המערכת החליפית שהיבואן מתקין היא מערכת סגורה/נעולה. יבואני הרכב דאגו להתקין מסך הכולל תוכנת אנדרויד הכולל רדיו, ניווט (WAZE ו/או IGO), מוזיקה דרך USB וכו', אבל גם חסמו את האפשרות להוריד ולהתקין אפליקציות אנדרויד חדשות.
שאלה לחברי הפורום:
האם במערכת מהסוג הזה (נעולה) ניתן לעדכן את תוכנת ה WAZE?
שאלה לחברי הפורום:
האם במערכת מהסוג הזה (נעולה) ניתן לעדכן את תוכנת ה WAZE?
נערך לאחרונה על ידי motico ב 27/08/2016 20:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אם המערכת נעולה. וויז לא מתעדכן. נקודה.
כבר קרו מקרים של מערכות נעולות שבמידה והיבואן לא התקין להם גירסא חדשה, שרתי וויז הפסיקו לתקשר עם גרסת הוויז הישנה שהיתה מותקנת שם.
כבר קרו מקרים של מערכות נעולות שבמידה והיבואן לא התקין להם גירסא חדשה, שרתי וויז הפסיקו לתקשר עם גרסת הוויז הישנה שהיתה מותקנת שם.
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
היו גם היו פה שיחות על העניין,
הם נמחקו מהפורום בגלל כמה "מעכרים" שניסו למכור פה את השירותים שלהם.
עקרונית המערכות הם ANDROID לכל דבר ועניין אלא שהם "מעוקרות"
מספר אנשים מצאו שיטה "לפתוח" את ההגבלה ולהריץ מערכת מלאה
התוצאה היא עדכונים שוטפים של ה WAZE ושאר האפליקציות
כתוצאה ישירה של התקנת GOOGLE SERVICES ו PLAY STORE
הם נמחקו מהפורום בגלל כמה "מעכרים" שניסו למכור פה את השירותים שלהם.
עקרונית המערכות הם ANDROID לכל דבר ועניין אלא שהם "מעוקרות"
מספר אנשים מצאו שיטה "לפתוח" את ההגבלה ולהריץ מערכת מלאה
התוצאה היא עדכונים שוטפים של ה WAZE ושאר האפליקציות
כתוצאה ישירה של התקנת GOOGLE SERVICES ו PLAY STORE
kaplaey2
למעשה חיפשתי גם בפורומי רכב בכללי ולא מצאתי תלונות של רוכשים.
יש כמובן פוסטים על כאלה שיודעים כיצד לפרוץ את החסימה של היבואן, אבל השתוממתי שלא מצאתי בעלי רכב חדש שמתלוננים על מערכת המולטימדיה שהם קיבלו.
לפי מה שכתבו חברי הפורום באתר, מסתבר שזאת בעיה כללית ונפוצה ואני חשבתי שרק ברכב שלי יש בעיה.
למעשה חיפשתי גם בפורומי רכב בכללי ולא מצאתי תלונות של רוכשים.
יש כמובן פוסטים על כאלה שיודעים כיצד לפרוץ את החסימה של היבואן, אבל השתוממתי שלא מצאתי בעלי רכב חדש שמתלוננים על מערכת המולטימדיה שהם קיבלו.
לפי מה שכתבו חברי הפורום באתר, מסתבר שזאת בעיה כללית ונפוצה ואני חשבתי שרק ברכב שלי יש בעיה.
מוטי
kaplaey2
WAZE מעל ורסיה 4 נראה אחרת ויש לו ZOOM שונה. תצוגה שיותר נוחה לי. ברכב תצוגת המפה היא לרוחב וכיום יש קו מידע עבה בחלקו העליון של המסך וקו נוסף עבה בחלקו התחתון. זה "גונב" הרבה שטח מהגובה ולא משאיר מספיק מידע על המפה.
בתוכנה המעודכנת זה שונה.
הרכב שיש לי זה הונדה סיווק שהמולטימדיה שהיבואן מתקין ממש לא מתאימה לי. רשימת הפרמטרים שהייתי רוצה לקבל במכשיר המולטימדיה כנראה ישארו בגדר "רוצה".
לדוגמה,
אני רוצה יכולת לעדכן אפליקציות קיימות.
אני רוצה שכפתורי ההחיצים על גלגל ההגה במצב רדיו יחליפו תחנה (אחת מששת התחנות הקבועות). במכשיר שלי זה מפעיל סריקה.
אני רוצה שכשאני מדליק את האורות ברכב תאורת המולטימדיה תקטן.
אני רוצה שיהיו על המכשיר (בצידו הימני או השמאלי) לחצנים מכניים. כל לחצן יקפיץ את מסך בלחיצה אחת לניווט, לרדיו, למוזיקה וכו' כל זאת ללא הצורך לעבור תחילה ב Menu כל שהוא.
יש לי עוד כמה דרישות שחלקן אסטתיות וחלקן קשורות לבטיחות אבל סביר שאין את הכל במכשיר אחד.
WAZE מעל ורסיה 4 נראה אחרת ויש לו ZOOM שונה. תצוגה שיותר נוחה לי. ברכב תצוגת המפה היא לרוחב וכיום יש קו מידע עבה בחלקו העליון של המסך וקו נוסף עבה בחלקו התחתון. זה "גונב" הרבה שטח מהגובה ולא משאיר מספיק מידע על המפה.
בתוכנה המעודכנת זה שונה.
הרכב שיש לי זה הונדה סיווק שהמולטימדיה שהיבואן מתקין ממש לא מתאימה לי. רשימת הפרמטרים שהייתי רוצה לקבל במכשיר המולטימדיה כנראה ישארו בגדר "רוצה".
לדוגמה,
אני רוצה יכולת לעדכן אפליקציות קיימות.
אני רוצה שכפתורי ההחיצים על גלגל ההגה במצב רדיו יחליפו תחנה (אחת מששת התחנות הקבועות). במכשיר שלי זה מפעיל סריקה.
אני רוצה שכשאני מדליק את האורות ברכב תאורת המולטימדיה תקטן.
אני רוצה שיהיו על המכשיר (בצידו הימני או השמאלי) לחצנים מכניים. כל לחצן יקפיץ את מסך בלחיצה אחת לניווט, לרדיו, למוזיקה וכו' כל זאת ללא הצורך לעבור תחילה ב Menu כל שהוא.
יש לי עוד כמה דרישות שחלקן אסטתיות וחלקן קשורות לבטיחות אבל סביר שאין את הכל במכשיר אחד.
מוטי
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
טוב הייתי במצב כמו שלך, לי יש אוטלנדר 2016.
אני מצאתי דרך לשנות את התקנת הייצרן ע"מ שיתאפשר לי
להתקין אפליקציות יעודיות, לקבל עדכונים שוטפים, ולבצע עוד שינויים/שיפורים כאלו ואחרים
ע"פ רשימת הדרישות שלך נראה לי שאין לך מנוס אלא לפנות אל אחד מאותם אנשים ש "פורצים" את המערכת
והם יבצעו לך את ה "פתיחה" תמורת סכום סמלי... (כמה זה סמלי רק הם יודעים
)
אני מצאתי דרך לשנות את התקנת הייצרן ע"מ שיתאפשר לי
להתקין אפליקציות יעודיות, לקבל עדכונים שוטפים, ולבצע עוד שינויים/שיפורים כאלו ואחרים
ע"פ רשימת הדרישות שלך נראה לי שאין לך מנוס אלא לפנות אל אחד מאותם אנשים ש "פורצים" את המערכת
והם יבצעו לך את ה "פתיחה" תמורת סכום סמלי... (כמה זה סמלי רק הם יודעים
kaplaey2
אני פניתי בנושא לחברת "מאיר" יבואני הונדה. הם מבינים את הדרישות שלי ודי משתפים פעולה לשיפור המצב.
היבואנים "סוגרים" אפשרות להתקנת אפליקציות נוספות כי הם חוששים, כנראה מנסיון, שחלק מיחידות המולטימדיה יתפקדו לא טוב עקב התקנת תוכנות לא נקיות מבאגים. הם לא רוצים שיבואו אליהם בטענות.
אין לי נסיון בנושא אבל נראה לי שזאת טעות. 100 אחוז מהחברים שאני מכיר שגם ברכב שלהם יש מולטימדיה בהתקנה מקומית, לא מרוצים ממה שמותקן להם. הם מקבלים את זה כי "זה מה יש".
חבל.
במכשיר פתוח קל מאד להחזיר את התוכנה לרמת המכשיר הבסיסי ע"י התקנת תוכנת המקור שנמצאת בזכרון האנדרויד. אם המכשיר לא לקוי, בחמש דקות של עדכון התוכנה המכשיר חוזר למצב כמו שהיה כשהרכב נמסר.
הרבה יותר מהר ואמין מלהכנס למוסך.
היתרון במערכת פתוחה זה שכל אחד יכול להתקין ו/או לעדכן תוכנות לפי נוחיותו ולא צריך להמתין להתקנה "רשמית" מהיבואן (אם זה בכלל קיים).
כמובן שיש למנוע גלישה או צפייה בסרטים בזמן נהיגה, לשם כך לא צריך להוסיף תכנה מיוחדת. במולטימדיה יש קו פיזי שמחובר לפיקוד בלם היד וכל זמן שהבלם משוחרר - הגלישה מנוטרלת.
אני פניתי בנושא לחברת "מאיר" יבואני הונדה. הם מבינים את הדרישות שלי ודי משתפים פעולה לשיפור המצב.
היבואנים "סוגרים" אפשרות להתקנת אפליקציות נוספות כי הם חוששים, כנראה מנסיון, שחלק מיחידות המולטימדיה יתפקדו לא טוב עקב התקנת תוכנות לא נקיות מבאגים. הם לא רוצים שיבואו אליהם בטענות.
אין לי נסיון בנושא אבל נראה לי שזאת טעות. 100 אחוז מהחברים שאני מכיר שגם ברכב שלהם יש מולטימדיה בהתקנה מקומית, לא מרוצים ממה שמותקן להם. הם מקבלים את זה כי "זה מה יש".
חבל.
במכשיר פתוח קל מאד להחזיר את התוכנה לרמת המכשיר הבסיסי ע"י התקנת תוכנת המקור שנמצאת בזכרון האנדרויד. אם המכשיר לא לקוי, בחמש דקות של עדכון התוכנה המכשיר חוזר למצב כמו שהיה כשהרכב נמסר.
הרבה יותר מהר ואמין מלהכנס למוסך.
היתרון במערכת פתוחה זה שכל אחד יכול להתקין ו/או לעדכן תוכנות לפי נוחיותו ולא צריך להמתין להתקנה "רשמית" מהיבואן (אם זה בכלל קיים).
כמובן שיש למנוע גלישה או צפייה בסרטים בזמן נהיגה, לשם כך לא צריך להוסיף תכנה מיוחדת. במולטימדיה יש קו פיזי שמחובר לפיקוד בלם היד וכל זמן שהבלם משוחרר - הגלישה מנוטרלת.
מוטי
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
הבעיה בארץ בתחום הזה, כמו בהרבה נושאים הקשורים לרכב היא שהיבואנים חמדנים מאוד ועושים על הצרכנים, קובמינות על קומבינות.
כמעט כל רכב היום בשוק, להוציא קונצרן VAG\מאזדה\טויוטה\BMW\מרצדס, לא מגיע עם המערכת המקורית, ז"א הם מגיעים עם מערכת מאוד בסיסית, בארץ עושים להם התקנה מקומית של איזה מוצר סיני פשוט, זול וגורפים על הלקוח קופון ענק.
הם משווקים את זה כמערכת מתקדמת, כאשר מספיק להקיש בגוגל את דגם הרכב שלכם ולראות את רמת האבזור מבחינת מערכת הבידור ברכב ואיך הוא נמכר בחו"ל.
למה להוציא את השמות של היצרנים לעיל, כי שם המערכות הן סטנדרט ואין התקנות מקומיות,לרוב ובהכללה.
המלצה שלי, תסתפקו במערכת הבסיסית שהיבואן מציע, ללא שום קומבינת שדרוג מקומית, לכו לחנות שמתמחה בהתקנות לרכב ותזמינו מוצר מבית שיתן לכם שקט ואיכות.
זו התעסקות, אבל כמו כל דבר, היא שווה הרבה יותר מברירת המחדל וגזירת הקופון העצום עליכם.
כמעט כל רכב היום בשוק, להוציא קונצרן VAG\מאזדה\טויוטה\BMW\מרצדס, לא מגיע עם המערכת המקורית, ז"א הם מגיעים עם מערכת מאוד בסיסית, בארץ עושים להם התקנה מקומית של איזה מוצר סיני פשוט, זול וגורפים על הלקוח קופון ענק.
הם משווקים את זה כמערכת מתקדמת, כאשר מספיק להקיש בגוגל את דגם הרכב שלכם ולראות את רמת האבזור מבחינת מערכת הבידור ברכב ואיך הוא נמכר בחו"ל.
למה להוציא את השמות של היצרנים לעיל, כי שם המערכות הן סטנדרט ואין התקנות מקומיות,לרוב ובהכללה.
המלצה שלי, תסתפקו במערכת הבסיסית שהיבואן מציע, ללא שום קומבינת שדרוג מקומית, לכו לחנות שמתמחה בהתקנות לרכב ותזמינו מוצר מבית שיתן לכם שקט ואיכות.
זו התעסקות, אבל כמו כל דבר, היא שווה הרבה יותר מברירת המחדל וגזירת הקופון העצום עליכם.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
saspo59
מסכים עם כל מה שכתבת.
להבדיל מהסיוויק שיש לי, ברכב הקודם שהיה לי היתה דיבורית מקורית. איזה הבדל מהדיבורית של היום. אומרים שהיום הקול שלי דרך הדיבורית נשמע כמו מתוך קופסא.
ברכב יש אפשרות לשנות את רמת המיקרופון. אני צריך ל"שחק" גם עם הפרמטר הזה.
לגבי "גן נעול", כמוך, אני חושב שזה יותר מזיק מאשר עוזר. העניין הוא שכמו שכתבתי בתחילת השרשור הזה - האם רק לי זה מפריע? לא מצאתי בפורומי רכב כאלו שמתלוננים על המולטימדיה שלהם.
אם זה לא מטריד את רוכשי הרכב סביר שזה גם לא יטריד את היבואנים.
מסכים עם כל מה שכתבת.
להבדיל מהסיוויק שיש לי, ברכב הקודם שהיה לי היתה דיבורית מקורית. איזה הבדל מהדיבורית של היום. אומרים שהיום הקול שלי דרך הדיבורית נשמע כמו מתוך קופסא.
ברכב יש אפשרות לשנות את רמת המיקרופון. אני צריך ל"שחק" גם עם הפרמטר הזה.
לגבי "גן נעול", כמוך, אני חושב שזה יותר מזיק מאשר עוזר. העניין הוא שכמו שכתבתי בתחילת השרשור הזה - האם רק לי זה מפריע? לא מצאתי בפורומי רכב כאלו שמתלוננים על המולטימדיה שלהם.
אם זה לא מטריד את רוכשי הרכב סביר שזה גם לא יטריד את היבואנים.
מוטי
·גם ברכב של אישתי (קנינו לפני כשבועיים), כמעט ולא שומעים אותה. מדובר על מערכת מולטימדיה של ZED, על בסיס אנדרואיד.motico כתב:saspo59
גם בדיבורית שלי לא שומעים היטב....
תבדוק בהגדרות שהמיקרופון מנותב למיקרופון חיצוני....
משהו מוזר שם עם המיקרופון.
היכן מגדירים שם "מיקרופון חוצוני".