האם פילטר רזין קטן במיכל המים מספיק לבעיית קשיות המיים ?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
josh_1972 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים...
סוף סוף פנקתי עצמי והשתדרגתי ממכונה אוטומטית לידנית - Quickmil anreja premium + מטחנה של Quickmil .
סליחה אם אני שואל משהו שכבר ענו עליו - פשוט יש כמה התייחסויות סותרות ממעבר על השרשורים בפורום ואנירוצה להיות בטוח שאני לא עושה שטויות ..
1. האם מספיק הפילטר רזין הקטן ששמתי במיכל ומחובר לצינור יניקת המיים ? (מתכנן להחליפו אחת ל חודשיים)
2. היכן עושים נקוי אבנית למכונה מחליפת חום עם ראש E61 ? האם יש מעבדה מומלצת לזה? (לעתיד לבוא...)

תודה חברים - אחחח איזה קפה המכונה עושה לי...תענוג !

avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

אז קודם כל תתחדש ותיהנה מהמכונה, היא מעולה. כל הכבוד לך שלמדת כל כך מהר להוציא קפה טוב, לי לקח כמה חודשים, יש לי את אותה מכונה... אצלי היא בת 5 כמעט (שנה הבאה לכתה א). לשאלותיך, מציע לך להשתמש במקלוני בדיקת קשיות מים כדי להיות בטוח. רמת הריכוך הדרושה גם תלויה במקום המגורים ובמערכת הספקת המים. וזו גם משתנה לפי כמות המים המותפלים המוכנסים למערכת. אני מעולם לא עשיתי ניכוי אבנית במכונה.
אגב, במכונה שלך בניגוד לשלי (המודל הישן) יש פתח לריקון המים מהדוד כך שניקוי עצמי של אבנית הוא משחק ילדים.
Artificial Intelligence is better then NONE...

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #3 

מה שחשוב הוא לעבוד לפי הטבלה שהיצרן מספק.
בודקים את קשיות המים עדיף בקיץ שהמים יחסית חמים לפני הפילטר מכניסים את הנתון בטבלא (אני מוסיף עוד כמה אחוזי ביטחון).
מה שמתקבל הוא כמות הליטרים שהפילטר מסוגל לסנן.
משם מחשבים את הצריכה השבועים שלך בליטרים ומחלקים את המספר שקיבלת מקודם כדי לקבל את מספר השבועות בין ההחלפות או ההמלחה.
מומלץ לבדוק גם את המים אחרי המערכת לוודא שבאמת מרככים אם משתמשים בשיטה או ספק חדש.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

תשובות:

1. מספיק. כמובן בתלות השימוש וקשיות המים יש צורך לרענן.
ממש לא צריך להחליף. אם יש בפנים רק רזין יכול להחזיק שנים עם רענון מלח.

2. יש לא מעט שרשורים בנושא, תחפור קצת בפורום :roll:

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”