אני יודע שההמלצה הגורפת פה בפורום היא על מסכי מתיחה, במיוחד בגדלים מעל 100".
אבל כשההבדל במחיר הוא קיצוני (פי-2 ואפילו פי-3 ממסך מקביל ללא מתיחה!) אני מנסה למצוא את ההצדקה. נורא נוח להמליץ בכסף של אחרים
יש לי היום מסך 106" ידני כמובן ללא מתיחה, שקניתי לפני כשנה עבור שימוש זמני בדירה שכורה.
היום אני מתלבט לגבי המסך הקבוע, שהולך להיות בגודל 150" וכמובן חשמלי.
במסך 106" שלי אני בהחלט יכול לשים לב לאותם "גלים" מדוברים, במיוחד במשחקי כדורגל וכו' כשהתמונה זזה לצדדים. כך שאני בהחלט מבין במה מדובר וראיתי את ה"אפקט" בעיניים.
מבחינתי האישית, האם זה שווה תוספת של 200-300% למחיר המסך? כנראה שלא. במיוחד כי רוב השימוש יהיה בסרטים/סדרות (שם אני לא מבחין בתופעה).
אבל - אני כרגע מסתכל על מסך 106", ובהמשך אני מדבר על מסך 150".
האם התוספת בגודל המסך משפיעה בעצם רק על ה"שכיחות" של התופעה (כלומר מה הסיכוי שיהיו גלים או מה תהיה הכמות שלהם), או שהיא משפיעה גם על העוצמה של התופעה?
אני שואל כי כאמור מצב הגלים הנוכחי ב-106" שלי - הוא מבחינתי סביל.
אם ב-150" זה יהיה אותו דבר או אפילו עם יותר גלים אבל באותה עוצמה (כלומר אני [באופן אישי] לא אבחין בהם כלל בסרטים וכו' אלא רק במצבים של תמונה תבניתית [כמו בכדורגל] שזזה הצידה) - אז מבחינתי גם ב-150" אין צורך במתיחה.
אבל אם ב-150" העוצמה של הגלים תהיה גדולה יותר - כלומר אני אבחין בהם והם יפריעו לי גם בסרטים רגילים ולא רק במצבים "מועדים לפורענות" - אז זה כבר סיפור אחר...
יצא למישהו להתנסות עם מסכים בטווח הגדלים הזה ולראות מה ההבדל המעשי, אם בכלל, בתופעת הגלים על פני מסכים בגדלים שונים?
תודה