Bose QuietComfort 35 vs. Sennheiser Momentum Wireless

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
RanWeinstock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הצרכים ושימושים: טלויזיה,מוזיקה בבית ובדרכים (מטוס,רכבת...)
האם מישהו יכול להמליץ מנסיון על אחד מהדגמים או לתת דיס המלצה
בארץ ה BOSE יקרות ב כ 500 שח,אם אני טועה ,עזרה לקישור או הפנייה לחנות מומלצת תתקבל בברכה
דעתכם חשובה
ולא... עדיין לא התנסתי ושמעתי אף אחת מהן )-:

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3627
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #2 

מניסיון ה-QC35 מעולות.

לדעתי הכי טובות שלהם עד היום. היו לי את ה-QC3, QC15, QC25.
עובדות לי מצויין בחיבור ל-PC Windows, Macbook, OnePlus 3 ואייפון 6S.

Batnun

.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #3 

מכל מה שקראתי עליהן... (יש לי את ה 25)
הסנהייזר סאונד יותר טוב והבוס ביטול רעשים יותר טוב אבל ההבדלים הם לא גדולים בטירוף ברמה שאחת הרבה יותר טובה מהשנייה. בסך הכל שתיהן מעולות אז כדאי אולי לחשוב על יחס שימוש של תחבורה מול בית.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #4 

מבחינת ביטול רעשים הבוס ממש טובות והן גם נוחות מאוד. אבל מהניסיון שלי, הבוס הן לא אוזניות אודיופיליות והסאונד שלהן רחוק מהאיכויות של האוזניות הטובות באותה שכבת מחיר. הסנהייזר טובות יותר מבחינה מוסיקלית באופן חד משמעי. אם תרצה שדרוג נוסף האיכות הסאונד אז Denon MM400.

RanWeinstock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@Nir1
האם ה DENON הן bluetooth ??
בכל הסקירות לא ראיתי או קראתי שום דבר לי היותן אלחוטיות
בכל מקרה לפי הביקורות אוזניות מעולות

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

הן ללא בלוטות. אוזניות אודיופיליות אינן יכולות להיות עם בלוטות (לפחות כרגע), מכיוון שאז לא ניתן יהיה לשמוע קבצי מוסיקה באיכות גבוהה כמו FLAC ו- DSD.

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #7 

Nir1 כתב:הן ללא בלוטות. אוזניות אודיופיליות אינן יכולות להיות עם בלוטות (לפחות כרגע), מכיוון שאז לא ניתן יהיה לשמוע קבצי מוסיקה באיכות גבוהה כמו FLAC ו- DSD.
...
·
ניר, תסביר בבקשה את הקשר בין איכות הקבצים להיות האוזניות אלחוטיות...
חשבתי שפיענוח הקבצים הוא תלוי המקור בלבד...

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

כמובן שיש קשר למקור ואם המקור אינו תומך אז לא ניתן יהיה לנגן. אבל זה קשור גם לטכנולוגיה של הבלוטות ויכולת הדחיסה שלה.
אוזניות חדשות שתומכות ב- Bluetooth with aptX יכולות לנגן קבצי FLAC בדחיסה של lossless compression 4:1 with data resolution at 352kbps. במקרה של DSD, עדיין אין תמיכה.

באוזניות של בוס אמנם יש בלוטות, אבל No aptX support ולכן הן לא מסוגלות להתמודד עם הקודקים המתקדמים, למרות שהמקור תומך.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #9 

Nir1 כתב:כמובן שיש קשר למקור ואם המקור אינו תומך אז לא ניתן יהיה לנגן. אבל זה קשור גם לטכנולוגיה של הבלוטות ויכולת הדחיסה שלה.
אוזניות חדשות שתומכות ב- Bluetooth with aptX יכולות לנגן קבצי FLAC בדחיסה של lossless compression 4:1 with data resolution at 352kbps. במקרה של DSD, עדיין אין תמיכה.

באוזניות של בוס אמנם יש בלוטות, אבל No aptX support ולכן הן לא מסוגלות להתמודד עם הקודקים המתקדמים, למרות שהמקור תומך.
...
שלום,
בקשר ל aptX יש איתו כמה בעיות:
1. צריך שהנגן BT יתמוך ב aptX בנוסף לאוזניות. רוב נגני ה BT לא תומכים ב aptX. כדאי לוודא את זה כמובן לפני הקנייה.

2. גם אם הנגן והאוזניות תומכים ב aptX , אין בפרוטוקול הזה אינדיקציה לכך ש aptX אכן פועל. ז"א: צריך להסתמך על האוזניים בלבד.

3. יש מספר מקודדים של aptX כמו Enhanced aptX , aptX Live , aptX Lossless. עכשיו לך תדע איזה קודק נמצא אצלך בנגן ואיזה נמצא באוזניות, הרי המקודד הנמוך יותר קובע את איכות האודיו.

אני לא סתם מקטר:
יש לי אוזניות עם תמיכה ב aptX וגם טלפון LG G3 שלכאורה תומך ב aptX אבל אני לא מרגיש איכות מיוחדת בהשוואה לטלפון אחר. כנ"ל לגבי רמקולים שיש לי בבית עם aptX.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

מסכים. בגלל זה אני לא ממליץ על אוזניות אלחוטיות למי שמחפש להקשיב לקבצים אודיופילים.

RanWeinstock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

קודם כל תודה לכל המגיבים,אבל כמו שציינתי בהודעה הראשונה אני מחפש איכות וניידות
מחפירות באינטרנט ומהמלצות של יודעי דבר החלטתי ללכת על ה sennheiser momentum 2.0 wireless
כ1500 שח בארץ עם שנתיים אחריות

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Sony mdr100abn מוזכרות עם שתי אלה שהזכרת באותה נשימה. יש לי אותן והם גם bt גם nc וגם תומכות aptx.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

תתחדש ותהנה.

Drazick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #14 

מה רוחב הפס של BT?
הוא לא מספיק על מנת להעביר אודיו לא דחוס (2 ערוצים של 44.1KHz עם 16 ביט כ"א)?
מדובר על פחות מ- 1.5 מגה ביט לשנייה והתקן של BT4 תומך בקצבים שהם פי 16 מזה (כלומר גם מעשית אין חשש שהוא לא יעמוד בזה).

אז אני קצת לא מבין מה הבעיה עם אזניות BT?
הייתי אפילו מצפה שלהיפך, אין חוט אנלוגי שבוודאות פוגע ב- SNR (אולי זניח לגמרי, אבל עדיין מראה שלב- BT יש יתרון).

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

@Drazick
·
אין בעיה בבלוטוט. הכל תלוי באיזה גרסה מדובר. מתקשה להאמין שמישהו צריך יותר מ aptx

Drazick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אני רואה שכבר מגרסא 3 מספקים 25 מגה ביט.
בלי קשר לשום פורמט אחר (לא ממש מכיר aptx) פשוט להעביר את המידע כפי שהוא באיכות CD.
אז אני לא מבין למה שמישהו יאמר שאזניות אלחוטיות פוגעות באיכות.

מה מכניזם העברת אודיו ב- BT? הוא מוגבל מתחת לאיכות CD?

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

@Drazick
·
התשובה טיפה יותר מורכבת כי היא לא בדיוק קשורה לאמירה. רוב האודיופילים לא אוהבים בלוטות כי הטענה היא ששומעים פחות טוב בצורה הזו אבל הסיבה היא לא שהבעיה היא בפרוטוקול. להבנתי רוב האודיופילים ישקיעו ב dac איכותי ואוזניות איכותיות.
מבחינת האוזניות הקיימות בשוק האוזניות היקרות ביותר שיש עם אלחוט לא ברמה שווה לאוזניות הכי יקרות שיש עם חוט.
מבחינת dac ברגע שאתה שולח את המוסיקה באלחוט אתה בעצם עוקף את הdac בנגן או הטלפון או ה dac שאתה משתמש בדרך כלל ולכן הdac בו תשתמש הוא זה שיש באוזניות כי שם האותות הופכים לאנלוגיים.
מסקנה היא שצריך אוזניות עם יכולות אלחוט טובות וגם dac מובנה ברמה גבוהה. אני חושב שיש פיתרונות טובים אבל קודם כל הם מעטים ובנוסף הם לא מושלמים. חיסרון ברור הוא המשקל.
תחשוב שכבר מצאת אוזניות טובות עם dac מובנה. אם האוזניות היו קוויות וה dac היה בעצם בצד של הנגן האוזניות היו יותר קלות שזה דבר שמשפיע על נוחות.
בנוסף אם ה dac חיצוני תוכל להשתמש בו במגוון אוזניות ולא רק בזוג בו הוא מובנה. אם בכוונתך לקנות מספר אוזניות אז יותר הגיוני לקנות dac אחד טוב. לעומת זאת אם אין בכוונת לקנות הרבה זוגות אז אוזניות כאלה יכולות לחסוך קנייה של dac

Drazick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

היי,
כל שרשמת נכון ואני לגמרי מסכים.

אין לי ידע ב- DAC כך שאני לא יכול להעיר.
אבל אני בטוח שבהקשר של אזניות המחוברות למחשב / פלאפון / רסיבר יחסית פשוט אין שום דבר אינהרנטי באזניות BT שאומר לפגוע באיכות (כלומר אני מניח שבכל אלה רכיב ה- DAC הוא יחסית פשוט וזניח במחיר ולכן די דומה בביצועים שלו).
להיפך, ה- DAC נמצא קרוב ככל שניתן לרמקול וזה אומר שיש פחות רעש על הערוץ.

תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”