מערכת קולנוע ביתית
שלום רב, אני כבר אובד עיצות בבקשה שמישהו יפתור לי את הבעיה...קניתי מערכת קולנוע ביתית SAMSUNG HTF450BK סבבה של מערכת רק יש בעיה אחת שאני לא מצליח לשמוע את הטלווזיה דרך המערכת, בהתחלה חיברתי כל מכשיר בנפרד ממיר לטלווזיה ומערכת לטלווזיה ב-HDMI אז ברור שאני חייב לנתב בין הHDMI בכדי לבחור מה אני רוצה לראות בטלווזיה ממיר או מערכת, אז חיברתי בנוסף להכל כבל אודיו RCA לבן ואדום בין ממיר למערכת עובד לסירוגין ולא ברור למה וגם כשעובד איכות על הפנים אמרתי אולי ננסה לחבר לטלווזיה לא עובד בכלל ( יש לי טלווזיה לד פשוטה מוצר מדבקה MULLER) לאחר מכן אמרתי נקנה 2 מפצלים מזכר ל2 נקבות HDMI לאחד נחבר מהטלווזיה HDMI1 ולשני נחבר HDMI2 ובמקום הפנוי שנשאר בשניהם נגשר עם כבל HDMI הזכרים של שניהם מחוברים אחד למערכת ואחד לממיר אבל גם זה לא עוזר כי לצערי לא שמתי לב ועל המפצל יש כפתור בחירה של איזה כניסה אני רוצה להשמיש לכן זה לא עזר לי בכלום פשוט אני חשבתי שזה כמו ברב שקע חשמל שהם מחוברים כולם במקביל ואז הייתי בוחר בטלווזיה איזה HDMI להשמיש ככה שמצד אחד הייתי רואה תמונה ובמקביל שומע דרך המערכת....לאחר מכן אמרתי טוב ננסה דרך כבל אופטי יש כניסה בממיר הוט ויש לי במערכת זה עובד רק שאני בוחר ב-HDMI של המערכת בקיצור קיבלתי עצבים חבל על הזמן אני יודה מאוד למי שיפתור לי את הבעיה זה חשוב לי מאוד ומאוד דחוף !!!מחכה לתשובות...
צודק קרמיט.Kermit כתב:שמע... התייאשתי כבר בשורה השלישית..
קצת ניקוד, פיסוק וסדר יעזרו הרבה יותר טוב להבין מה הבעייה....
גם אני התייאשתי אחרי כמה שורות, אבל בסוף חרקתי שיניים והמשכתי עד הסוף.
אם אתה רוצה שיבינו את הודעותיך ויעזרו לך, קח נשימה בין משפט למשפט ועל הדרך תשתמש בסימני פיסוק.
כמה כניסות HDMI יש במסך שלך וכמה חיבורי HDMI (כניסות או יציאות) יש במערכת שקנית?
מקווה שבאמת בדקתי את הדגם הנכון, אבל מהצצה מהירה בחוברת של המערכת נראה כי אין בה כלל כניסות HDMI, אלא רק יציאה אחת המיועדת להתחבר למסך. משום כך, ככל הנראה גם אין במערכת ערוץ ARC, כך שלא תוכל לשמוע דרך הרמקולים שלה, התקנים המחוברים ישירות למסך.
הכי הגיוני, שתחבר למסך ישירות את ההתקנים שאתה רוצה (ממיר וכו'), כמובן במגבלת כניסות ה-HDMI שיש לך בו. אתה יכול גם לנסות לחבר מפצל HDMI לאחת מהכניסות במסך, כדי להגדיל את מספר המכשירים שיהיה ניתן לחבר אליו. כמובן שהמיתוג בין המכשירים המחוברים למפצל יצטרך להיות באופן ידני.
כדי לשמוע את הטלויזיה וההתקנים המחוברים אליה דרך רמקולי המערכת, תצטרך להוציא כבל מהיציאה הדיגיטלית/אופטית במסך (במידה וקיימת כמובן), אל הכניסה האופטית במערכת (לפי מה שראיתי, קיימת כזו). אם אין כזו במסך, תוכל לחבר ישירות מהיציאה האופטית של ממיר הוט/יס במידה וישנה, אבל אז תשמע ברמקולים רק את שידורי הממיר.
בכל מקרה, זה שכתבת שהמערכת "סבבה" לא באמת הופך אותה לכזו. היא לא ממש תומכת בפורמטי וידאו ואודיו חדשים, אלא בכאלה שמתאימים לעידן ה-DVD שכבר חלף מן העולם (על אף שלפי המפרט הטכני היא יכולה לבצע אפסקייל ל-1080p לתכנים ברזולוציה נחותה...). מערכות מסוג זה בד"כ מאוד נחותות, ולדעתי היה עדיף לחסוך עוד קצת, ולרכוש רסיבר קולנוע-ביתי בסיסי, אפילו ברמת כניסה, שתומך בכל הפורמטים העכשוויים, כולל תמיכה ב-4K, ויש לו לפחות 4 כניסות HDMI וכניסה הכוללת ערוץ ARC.
פשוט חבל על הכסף.
ראשית תודה שהגבתם, שנית מרוב ייאוש כתבתי ככה,אבל קיבלתי מה שאמרתם ועכשיו אני ינסה להיות הכי ברור שיש.
יש לי טלווזיה פשוטה מוצר מדבקה MULLER בטלווזיה יש 2 כניסות HDMI וכמובן גם AUX וגם RCA ואודיו אדום לבן, בממיר של הוט יש לי כניסה ל-RCA אודיו אדום לבן וכניסה לכבל אופטי,ויציאה אחת ל-HDMI. במערכת יש לי יציאה אחת ל-HDMI יציאה ל-RCA יציאה ל-AUX יציאה לכבל אופטי ויציאה לאודיו אדום\לבן. מה שלא עשיתי לא הצלחתי לראות תמונה ולשמוע דרך המערכת במקביל ....
מה אפשר לעשות"?!?!?
יש לי טלווזיה פשוטה מוצר מדבקה MULLER בטלווזיה יש 2 כניסות HDMI וכמובן גם AUX וגם RCA ואודיו אדום לבן, בממיר של הוט יש לי כניסה ל-RCA אודיו אדום לבן וכניסה לכבל אופטי,ויציאה אחת ל-HDMI. במערכת יש לי יציאה אחת ל-HDMI יציאה ל-RCA יציאה ל-AUX יציאה לכבל אופטי ויציאה לאודיו אדום\לבן. מה שלא עשיתי לא הצלחתי לראות תמונה ולשמוע דרך המערכת במקביל ....
מה אפשר לעשות"?!?!?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הכי פשוט, תצלם לנו באיכות גבוהה ככל הניתן את המקורות ואת החיבורים במערכת.
לגבי הוט קנה/השג כבל אופטי וחבר בין המערכת להוט וזה אמור לפתור לך את הבעייה. אפשרות אחרת זה דרך RCA אבל זה לא ייתן לך סראונד.
יש לך מקורות נוספים?
זו דרך אגב הצרה הגדולה שלא כל המערכות הללו - אין כניסות כמו שצריך. לכן קשה לחבר, ובמיוחד קשה להתחבר באיכות.
HDMI כמובן הולך ישירות למסך.
לגבי הוט קנה/השג כבל אופטי וחבר בין המערכת להוט וזה אמור לפתור לך את הבעייה. אפשרות אחרת זה דרך RCA אבל זה לא ייתן לך סראונד.
יש לך מקורות נוספים?
זו דרך אגב הצרה הגדולה שלא כל המערכות הללו - אין כניסות כמו שצריך. לכן קשה לחבר, ובמיוחד קשה להתחבר באיכות.
HDMI כמובן הולך ישירות למסך.
אין הרבה ברירות.netanelbh כתב:ראשית תודה שהגבתם, שנית מרוב ייאוש כתבתי ככה,אבל קיבלתי מה שאמרתם ועכשיו אני ינסה להיות הכי ברור שיש.
מה אפשר לעשות"?!?!?...
כמו שכתבתי קודם, HDMI מהיציאה במערכת לכניסה בטלויזיה. אם אתה לא מתכוון להשתמש ב-DVD המובנה במערכת לצורך צפייה, אז ניתן לוותר על חיבור זה, מה שיפנה לך כניסת HDMI במסך לצורך חיבור מכשיר שני.
את הממיר/מחשב (ומכשיר נוסף, בהתאם לאמור בפיסקה לעיל), חבר ישירות למסך, לכניסות ה-HDMI. ניתן להשתמש במפצל HDMI כדי להגדיל את מספר הכניסות במסך.
כבל אופטי מהיציאה בממיר לכניסה אופטית במערכת - לצורך העברת סאונד רב-ערוצי לרמקולים.
אגב, אם אני לא טועה, לפני כמה שעות כשרפרפתי בחוברת, נדמה לי שראיתי שצריך להעביר בשלט לפונקציה D.In (ככל הנראה Digital In) כשמחברים באופטי. יתכן וזו הסיבה שאינך שומע כלום. אולי יש לזה כפתור יעודי בשלט שרשום עליו D.In או שזה נמצא תחת כפתור Function, תצטרך לבדוק.
חברים תודה רבה, עשיתי כל מה שכתבתם פה ושום דבר לא הצליח מאה אחוז זאת אומרת רק שהעברתי יציאת HDMI למערכת אז שמעתי במערכת מה שיש בטלווזיה אבל בלי תמונה וכשעברתי שוב לHDMI של הממיר אז ראיתי תמונה ולא שמעתי אודיו מהמערכת רק מהטלווזיה. לגבי הכבל אופטי עם הבחירה בשלט ל-D.IN עשיתי כמובן אחרת זה לא היה עובד לי בכלל! (ז"א גם לא כשאני מעביר HDMI). וב-RCA זה עבד לסירוגין משהו מוזר לפי קריזות וכשזה עבד האיכות לא משהו בכלל....אז שוב בבקשה מה נשאר עוד לעשות? זהו להרים ידיים? אין איזו קומבינה??
נראה שהמערכת כן תומכת ב-ARC תבדוק בתפריטים של הטלויזיה יכול להיות שזה פשוט לא מופעל בה (אם יש בכלל).
אופשרות נוספת תחליף את שקע ה HDMI בטלויזיה שאליו מחוברת המערכת בדרך כלל ARC מופעל רק על אחד הכניסות (מצויין כיתוב על הכניסה).
אופשרות נוספת תחליף את שקע ה HDMI בטלויזיה שאליו מחוברת המערכת בדרך כלל ARC מופעל רק על אחד הכניסות (מצויין כיתוב על הכניסה).