ככה נראים 24T ( טוב 18 אחרי Raid5 )
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8136
- נתן תודות: 420 פעמים
- קיבל תודות: 475 פעמים
הזמנתי מאמזון Qnap 453A שמתווסף ל Qnap420.
מחיר ברצפה ( 1850 שקלים ) היה אמור להגיע ביום חמישי והגיע היום בבוקר. האמזון האלה מצחיקים, קיבלתי את המכשיר ואפילו החיוב באשראי עדיין לא מופיע..
סה"כ שטח אחסון כולל 24T ( ארבעה דיסקים של 3T בכל אחת מהמערכות ) שטח זמין נטו כ 18T אחרי Raid5.
האמת שלא היתי הולך על הפרוייקט הזה אם היתי צריך לקנות דיסקים, פשוט קיבלתי כמות מאוד גדולה בחינם
( מערכת Storage בעבודה של חבר שנגרטה וניתן היה לפרק ממנה את הדיסקים ).
שתי המערכות מחוברות ל UPS, אחת מהן מוגדרת Master והשניה Slave, ברגע שהיחידה שמוגדרת Master
מקבלת הודעה מה UPS על אובדן חשמל, היא שולחת הודעה ברשת ליחידה השניה ( גם המתג מחובר ל UPS ) וזו מורידה את עצמה גם כן.
ליאור
מחיר ברצפה ( 1850 שקלים ) היה אמור להגיע ביום חמישי והגיע היום בבוקר. האמזון האלה מצחיקים, קיבלתי את המכשיר ואפילו החיוב באשראי עדיין לא מופיע..
סה"כ שטח אחסון כולל 24T ( ארבעה דיסקים של 3T בכל אחת מהמערכות ) שטח זמין נטו כ 18T אחרי Raid5.
האמת שלא היתי הולך על הפרוייקט הזה אם היתי צריך לקנות דיסקים, פשוט קיבלתי כמות מאוד גדולה בחינם
( מערכת Storage בעבודה של חבר שנגרטה וניתן היה לפרק ממנה את הדיסקים ).
שתי המערכות מחוברות ל UPS, אחת מהן מוגדרת Master והשניה Slave, ברגע שהיחידה שמוגדרת Master
מקבלת הודעה מה UPS על אובדן חשמל, היא שולחת הודעה ברשת ליחידה השניה ( גם המתג מחובר ל UPS ) וזו מורידה את עצמה גם כן.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
תתחדש !!!
גם אני חושב ללכת על משהו כזה .
כיום יש לי כ-8 TERA שאני צריך לגבות מדי פעם.
1. אשמח אם תמליץ על דגם טוב של שרת כזה12T ) ועל דגמים של דיסקים שעובדים איתו כמו שצריך.
המטרה היא להעביר לשם את כל התמונות הסרטונים , המוזיקה והסרטים.
ככה אוכל לשמור על הקבצים החשובים שלי ולהזרים אותם דרך הסטרימר לרסיבר ולמקרן .
מדי פעם כשה-WIN נדפק אני פשוט עושה RESTORE של GHOST למע' ההפעלה וזהו
ולכן חשוב לי שהתקנת התוכנה והשימוש בה יהיו פשוטים.
2. האם מדי פעם ניתן לכבות את ה-QNAP (כשנוסעים לחו"ל - להפחית את שחיקת הדיסקים) בלי לקנפג אותו אח"ג מחדש ??
גם אני חושב ללכת על משהו כזה .
כיום יש לי כ-8 TERA שאני צריך לגבות מדי פעם.
1. אשמח אם תמליץ על דגם טוב של שרת כזה12T ) ועל דגמים של דיסקים שעובדים איתו כמו שצריך.
המטרה היא להעביר לשם את כל התמונות הסרטונים , המוזיקה והסרטים.
ככה אוכל לשמור על הקבצים החשובים שלי ולהזרים אותם דרך הסטרימר לרסיבר ולמקרן .
מדי פעם כשה-WIN נדפק אני פשוט עושה RESTORE של GHOST למע' ההפעלה וזהו
ולכן חשוב לי שהתקנת התוכנה והשימוש בה יהיו פשוטים.
2. האם מדי פעם ניתן לכבות את ה-QNAP (כשנוסעים לחו"ל - להפחית את שחיקת הדיסקים) בלי לקנפג אותו אח"ג מחדש ??
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זה הכל שאלה של יחס עלות תועלת.
אני חושב שה 453 ב 1800 שקלים זו קניה מצויינת. יש גם את ה 451mini סביב אותו מחיר עם מעבד חזק יותר.
בגדול העלות המשמעותית היא של הדיסקים. כעיקרון אתה יכול לדחוף ל NAS איזה דיסקים שאתה רוצה אבל אם אתה מהמדקדקים ( ואתה מהמדקדקים .. ) רצוי לבחור בדגמים שמותאמים ל NAS ( לכל חברה יש סדרה אחת או שתיים שמיועדת למערכות סטוראג' ).
הסדרה האדומה של WD מומלצת על ידי לא מעט חברים פה, היא יחסית שקטה כנראה בגלל שהיא 5400Rpm. לי יש את ה HGST שעובד ב 7200Rpm ולכן מייצר יותר רעש וחום. כמו שאמרתי קודם לכן, לא בחירה שלי, נתנו לי דיסקים אמרתי תודה הסתובבתי ורצתי מהר הביתה למקרה שמישהו יתחרט.
לגבי כיבוי והדלקה, מאוד תלוי מה השימוש שלך ב NAS. אם אתה צריך אותו זמין אז אל תכבה.
בגדול לא צריכה להיות בעיה עם כיבוי והדלקה, רק אל תסחף כלומר אל תהפוך את זה לפעולה של כמה פעמים ביום או בשבוע.
בגדול לרכיבים נעים ( דיסקים ) יש נטייה להתקלקל דווקא בהדלקה.. מן קטע כזה.
ליאור
אני חושב שה 453 ב 1800 שקלים זו קניה מצויינת. יש גם את ה 451mini סביב אותו מחיר עם מעבד חזק יותר.
בגדול העלות המשמעותית היא של הדיסקים. כעיקרון אתה יכול לדחוף ל NAS איזה דיסקים שאתה רוצה אבל אם אתה מהמדקדקים ( ואתה מהמדקדקים .. ) רצוי לבחור בדגמים שמותאמים ל NAS ( לכל חברה יש סדרה אחת או שתיים שמיועדת למערכות סטוראג' ).
הסדרה האדומה של WD מומלצת על ידי לא מעט חברים פה, היא יחסית שקטה כנראה בגלל שהיא 5400Rpm. לי יש את ה HGST שעובד ב 7200Rpm ולכן מייצר יותר רעש וחום. כמו שאמרתי קודם לכן, לא בחירה שלי, נתנו לי דיסקים אמרתי תודה הסתובבתי ורצתי מהר הביתה למקרה שמישהו יתחרט.
לגבי כיבוי והדלקה, מאוד תלוי מה השימוש שלך ב NAS. אם אתה צריך אותו זמין אז אל תכבה.
בגדול לא צריכה להיות בעיה עם כיבוי והדלקה, רק אל תסחף כלומר אל תהפוך את זה לפעולה של כמה פעמים ביום או בשבוע.
בגדול לרכיבים נעים ( דיסקים ) יש נטייה להתקלקל דווקא בהדלקה.. מן קטע כזה.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·idoa01 כתב:תתחדש!
קנית מאמזון ארה״ב? איך המשלוח עובד למוצר גדול יחסית? מכס ומע״מ? תמיד חששתי להזמין מוצרים כאלו מחו״ל......
אמזון אנגליה היה המחיר הנמוך ביותר והמשלוח בחינם (בערך כי הם לוקחים כמה גרושים על האריזה ).
המחיר שמוצג לך אחרי שהוספת לסל הוא סופי (לפני המרת שער ).
המוצר הגיע באריזה המקורית כשהיא בתוך קופסה גדולה יותר.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
@צפיד
·מזכיר לי את עצמי, של פעם... הצלחתי לרדת ל1T היום...
·מזכיר לי את עצמי, של פעם... הצלחתי לרדת ל1T היום...
הלוואי עלי, ואפילו לרדת ל-2-3 טרה כמו צפיד.rafi_d כתב:@צפיד
·מזכיר לי את עצמי, של פעם... הצלחתי לרדת ל1T היום......
רק לאחרונה התחלתי למחוק בסיטונות תכנים שצפיתי בהם, מתוך הבנה שאני כנראה אתפגר הרבה לפני שאספיק לצפות בהם פעם נוספת.
@Lee
·נראה לי שצריך להמציא שיטה לצפיה בחומרים בFast-Forward... מין סוג של מכונת זמן כזאת... זמן זה המשאב הכי יקר שלנו... , או בחלומות
בינתיים - הכל לפח...
·נראה לי שצריך להמציא שיטה לצפיה בחומרים בFast-Forward... מין סוג של מכונת זמן כזאת... זמן זה המשאב הכי יקר שלנו... , או בחלומות
בינתיים - הכל לפח...
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·צפיד כתב:פעם חשבתי שאני חייב storage גדול במיוחד עבור סרטים,
אחרי כמה זמן אתה מבין שרוב הדברים שאתה שומר אתה ככל הנראה לא תצפה שוב ...
היום אני חי בשלום עם 2-3 טרה...
אתה צודק, אבל לקח לי כל כך הרבה זמן לבנות את הספריה שלי שפשוט כואב הלב למחוק דברים.
אני חייב להגיד שלאחרונה יצא לי למחוק לא מעט סרטים מיד אחרי שצפיתי בהם משום שהם לא היו מוצלחים מי יודע מה ובאמת שלא היה שווה להחזיק אותם. מצד שני אני בטוח שיש לא מעט סרטים אצלי שלא שווים צפיה חוזרת (וגם לא שווים צפיה ראשונית) פשוט עוד לא הגעתי אליהם.
בכל מקרה 2-3 טרה זה מאתגר אם הגרסאות שאתה מחזיק הם remux או iso
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
הבעיה העיקרית היא באמת זה שכואב למחוק דברים, במיוחד כשהשקעת בהם לא מעט משאבים והתעסקות כגון מנוי בתשלום, זמן הורדה, כתוביות וכו'.Lior_M כתב:·......
אתה צודק, אבל לקח לי כל כך הרבה זמן לבנות את הספריה שלי שפשוט כואב הלב למחוק דברים.
אני חייב להגיד שלאחרונה יצא לי למחוק לא מעט סרטים מיד אחרי שצפיתי בהם משום שהם לא היו מוצלחים מי יודע מה ובאמת שלא היה שווה להחזיק אותם. מצד שני אני בטוח שיש לא מעט סרטים אצלי שלא שווים צפיה חוזרת (וגם לא שווים צפיה ראשונית) פשוט עוד לא הגעתי אליהם.
בכל מקרה 2-3 טרה זה מאתגר אם הגרסאות שאתה מחזיק הם remux או iso...
אצלי, האוסף כבר חצה מזמן את 35 הטרה!, אמנם לא מרוכז כמו אצלך ב-Nas אחד או שניים, אלא מפוזר על פני Nas אחד ועוד דיסקים חיצוניים ופנימיים רבים (וגם הם, על פני כמה מחשבים).
בסופו של דבר הבנתי, שמדובר באגרנות לכל דבר. כצעד ראשון החלטתי לא להשקיע אפילו שקל נוסף באמצעי אחסון חדשים, ומשם הדרך להחלטה לצפות ולמחוק היתה קלה, יחסית...
כיום אני משאיר בעיקר בלוריי מלאים מתורגמים, קלאסיקות וסרטים עם דירוג גבוה, ואת רוב הסרטים שיוצאים בשנים האחרונות, פשוט מוחק לאחר צפייה. עכשיו אני צריך ללמוד להיגמל גם מרכישת בלוריי מקוריים, כרגע האוסף עומד על כמה עשרות טובות...
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
יפה מאוד.
אני גם מהאוגרים, אבל פחות 'פסיכי' מכם.
אבל אני תמיד חושב על העתיד, ומה לדעתי יקרה בתחום הזה בעוד כמה שנים.
אז ההימור הכי משמעותי שלי הוא שהענן ישתלט על העסק. ו24TB בענן יהיו משתלמים יותר מלקנות כמה NASים ועשרות HDDים.
יש גם את ההימור שיהיו שירותי VOD סטייל נטפליקס (עם כתוביות והכל) שמכילים את כל מה שאתה אוגר במחיר משתלם יותר מאחזקה פיזית של העסק.
אז אני כרגע נמנע מלבזבז הון על אחסון, ומתאזר בסבלנות אל העתיד.
עקרונית לפני 10 שנים -+ הייתי מחבר את השקע של הטלפון מאחורי המחשב ומקבל חיבור של 256kb\s שאני משלם על הזמן שאני מחובר לאינטרנט ולא על הדאטה...
אז לך תדע מה יהיה 10 שנים מהיום.
אז ההימור הכי משמעותי שלי הוא שהענן ישתלט על העסק. ו24TB בענן יהיו משתלמים יותר מלקנות כמה NASים ועשרות HDDים.
יש גם את ההימור שיהיו שירותי VOD סטייל נטפליקס (עם כתוביות והכל) שמכילים את כל מה שאתה אוגר במחיר משתלם יותר מאחזקה פיזית של העסק.
עקרונית לפני 10 שנים -+ הייתי מחבר את השקע של הטלפון מאחורי המחשב ומקבל חיבור של 256kb\s שאני משלם על הזמן שאני מחובר לאינטרנט ולא על הדאטה...
אז לך תדע מה יהיה 10 שנים מהיום.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

·ra כתב:אבל למה raid5 ?
לא רוצה לפתוח דיון שלם אבל זו תצורה
לא אופטימלית בלשון המעטה
אמנם raid6 דורש הורדת האיחסון הזמין
אבל לא נראה שחסר לך בשלב הזה...
כי זה נותן את יחס העלות תועלת הטוב ביותר.
בנפילת דיסק אצטרך לקרוא כ 9 טרה בשביל לבנות מחדש את המערך, למיטב הבנתי סטטיסטית אני בסדר. לפי התיאוריה הסיכוי הממשי לשגיאת קריאה מתחיל מעל 12T
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
כבר כיום 5 טרה מהחומר מגובים אצלי בענן. כמו שכבר רשמתי כאן בעבר באחד השרשורים, להעלות 5 טרה לשירות אחסון קיצר לי את החיים בכמה שנים (מהירות העלאה של 3 מגה, המקסימלית כיום לרוב המשתמשים הביתיים. גם 5 מגה לא ממש היה עוזר). כך שכמו שאתה יכול להבין, לא עלות שירות הענן היא הפרמטר החשוב כאן (אני משלם 42 ש"ח/לחודש עבור-5 טרה), אלא בעייתיות רוחב הפס להעלאה שקיים בארץ, דבר שעושה רושם שלא ממש ישתנה בשנים הקרובות.tomer953 כתב:יפה מאוד.
אז לך תדע מה יהיה 10 שנים מהיום....
האמן לי, אם רוחב הפס להעלאה בארץ היה נורמלי כמו בחו"ל, הייתי מעיף מהבית את כל אמצעי האחסון. מה גם שבחישוב שנתי פר טרה, ונוכח העובדה שבשירות ענן איכותי החומר מגובה בכמה שכבות, עלות רכישת אמצעי האחסון גבוהה בהרבה ממנוי שנתי.
@Lee
·רק להעיר, שאצלי רוחב הפס העולה הוא 200M, ולא מרגיש שום צורך בגיבוי של קבצי המדיה הנ"ל שאני מוחק בסיטונאות...
·רק להעיר, שאצלי רוחב הפס העולה הוא 200M, ולא מרגיש שום צורך בגיבוי של קבצי המדיה הנ"ל שאני מוחק בסיטונאות...