גישה מרחוק לקבצי KODI על Android ממחשב עם Windows 10
שלום,
יש לי בסלון KODI על Android. מדובר על Xtreamer Wonder עם חיבור קווי לאינטרנט.
יהיה לי נוח לפעמים לגשת לקבצים של ב KODI ממחשב Windows באותה רשת, אני מחפש דרך קלה לעשות את זה.
אשמח לשמוע על פתרונות טובים שעובדים אצל אנשים בבית.
הפתרון הנפוץ זה אפליקציה בשם Airdroid אבל יש לאפליקציה הזו מגבלה מוזרה: בגישה מרחוק היא לא מראה קבצים "מוסתרים" באנדרואיד. ז"א: אין דרך לראות מרחוק תיקיות וקבצים ששמם מתחיל בנקודה ".". עם מגבלה כזו אי אפשר לגשת לקודי כמובן.
גישה אחרת: להתקין את הקודי על דיסק חיצוני שיושב ברשת. יש לי דיסק כזה מחובר לנתב ב USB אבל לא בטוח שזה רעיון טוב. יכולות להיות בעיות ביצועים, בכל עליה של הקודי הוא ייגש לדיסק חיצוני ואם יהיה בו סקטור אחד פגום זה ישפיע על הקודי. יש פה תלות גדולה מידי בחיבור USB של הנתב.
רעיונות טובים יותר ?
יש לי בסלון KODI על Android. מדובר על Xtreamer Wonder עם חיבור קווי לאינטרנט.
יהיה לי נוח לפעמים לגשת לקבצים של ב KODI ממחשב Windows באותה רשת, אני מחפש דרך קלה לעשות את זה.
אשמח לשמוע על פתרונות טובים שעובדים אצל אנשים בבית.
הפתרון הנפוץ זה אפליקציה בשם Airdroid אבל יש לאפליקציה הזו מגבלה מוזרה: בגישה מרחוק היא לא מראה קבצים "מוסתרים" באנדרואיד. ז"א: אין דרך לראות מרחוק תיקיות וקבצים ששמם מתחיל בנקודה ".". עם מגבלה כזו אי אפשר לגשת לקודי כמובן.
גישה אחרת: להתקין את הקודי על דיסק חיצוני שיושב ברשת. יש לי דיסק כזה מחובר לנתב ב USB אבל לא בטוח שזה רעיון טוב. יכולות להיות בעיות ביצועים, בכל עליה של הקודי הוא ייגש לדיסק חיצוני ואם יהיה בו סקטור אחד פגום זה ישפיע על הקודי. יש פה תלות גדולה מידי בחיבור USB של הנתב.
רעיונות טובים יותר ?
את הכל אני יכול לעשות במכשיר עצמו אבל כשהמכשיר נמצא בסלון יותר נוח לי לגשת לקבצים מהלפטופ שנמצא בחדר אחר.
אם לא הייתה את המגבלה המוזרה של Airdroid זה יכל להיות פיתרון טוב.
זה אפשרי במקרה של קודי על אנדרואיד.
הנה קישור למקום שנתן לי את הרעיון: http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Reduce_disk_space_usage
החלק הרלוונטי: Android: moving all settings to another drive/location
זה אומנם מוצע שם בהקשר שונה: חיסכון בשטח דיסק מקומי במכשיר אנדרואיד, אבל תוצאת לוואי של שינוי כזה תיהיה אפשרות לגשת לכל הקבצים כי הכונן רשת הוא משותף.
אני מעדיף לא לעשות את זה אבל שוקל מידי פעם את האפשרות.
הכוונה היא למשל להסתכל בלוגים של קודי או למחוק קבצים מתיקיית temp של add on מסויים או לבדוק את הערך בקובץ קונפיגורציה, או למחוק את קבצי הספריה פעם בשנה כשהם מתנפחים...... ועוד כל מיני פעולות תחזוקה שלפעמים צריך לעשות בקודי.מה זה לגשת לקבצים של קודי, תסביר... מה הכוונה....
את הכל אני יכול לעשות במכשיר עצמו אבל כשהמכשיר נמצא בסלון יותר נוח לי לגשת לקבצים מהלפטופ שנמצא בחדר אחר.
אם לא הייתה את המגבלה המוזרה של Airdroid זה יכל להיות פיתרון טוב.
המילה "להתקין" באמת לא מתאימה פה. התכוונתי: למקם את כל קבצי ההגדרות של קודי בדיסק חיצוני עם ממשק SMB.קודי זה לא מערכת הפעלה, אתה לא יכול להתקין אותה על דיסק חיצוני....
זה אפשרי במקרה של קודי על אנדרואיד.
הנה קישור למקום שנתן לי את הרעיון: http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Reduce_disk_space_usage
החלק הרלוונטי: Android: moving all settings to another drive/location
זה אומנם מוצע שם בהקשר שונה: חיסכון בשטח דיסק מקומי במכשיר אנדרואיד, אבל תוצאת לוואי של שינוי כזה תיהיה אפשרות לגשת לכל הקבצים כי הכונן רשת הוא משותף.
אני מעדיף לא לעשות את זה אבל שוקל מידי פעם את האפשרות.
טוב,mp3lll כתב:הגיוני לגמרי, כעת זה ברור.
תבדוק את זה.
https://www.maketecheasier.com/access-a ... m-windows/...
נתחיל מהדברים הטובים:
1. זה עובד חלק וממשק המשתמש מהיר וידידותי ביחס ליישומים אחרים של שרת ftp.
מדובר ב Remote Manager של ES File Explorer שמותקן אצלי ממילא , ז"א הפיתרון היה לי מול הפנים ולא שמתי לב
(ועוד אני משתמש הרבה ב LAN של ה ES שנמצא ממש ליד בתפריט)
אז בלחיצה אחת מקבלים כתובת IP + פורט שלשם אפשר לגשת דרך File Explorer a של Windows אחרי מיפוי שלוקח מספר שניות.
2. עובד יפה עם חיבור LAN בלי WiFi, זה לא מובן מאליו באפליקציות אנדרואיד שלפעמים חושבות שהן רצות על סמארטפון.
חסרונות:
1. במקרה שהנתב עובד עם הקצאת כתובות דינמית אי אפשר ליצור מיפוי קבוע במחשב כי הכתובת תיהיה שונה כל יום.
אבל נראה לי שאגדיר בנתב ל Xtreamer כתובת IP קבועה וזה יבטל את החיסרון הזה.
2. נראה לי שצריך להפעיל ידנית את השירות מהמכשיר אחרי הדלקה כדי שתיהיה גישה מרחוק. יש בהגדרות אופציה להפעלה אוטומאטית בהדלקה אבל עוד לא בדקתי את זה. בכל מקרה, מדובר בחיסרון קטנטן.
באופן כללי אפשר להגיד שמדובר בפיתרון הרבה יותר ידידותי ונוח מישומים של שרתי ftp שבדקתי בעבר מול האנדרואיד. הם אומנם עבדו אבל לא בצורה נוחה לעבודה שוטפת.
אז בינתיים אני מאמץ את הפיתרון הזה
ו mp3lll, תודה רבה על העזרה