תכנון כבלים בדירה בשיפוצים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
madafaka פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים

אחרי שנים של חיסכון, שקל אחרי השקל, הצלחנו לרכוש דירה ראשונה שלנו!! :wink: . זו דירה ישנה ודורשת שיפוצים. אני רוצה סוף סוף שיהיה לי בית בלי כבלים מעל הראש ותעלות הגלויות בכל הכיוונים. לכן אני מנסה לחשוב מראש מה אפשר לעשות בשלבי השיפוצים כדי לחסוך את הבלאגן בעתיד. המצב הוא כזה:

- אני לא הולך לגעת בריצוף. העברת התעלות\צינורות תהיה רק בקירות.
- אין בדירה ארון תקשורת או מקום מרכזי כלשהו שקיים כרגע.

השאלות הן:
1. על מה אני צריך לחשוב מראש? אילו דברים הייתם עושים אם הייתם במקומי? אני אפילו לא יודע מה לשאול? :>
2. אני הולך להתחבר ליס או הוט ואני רוצה לעשות הכנה גם לזה. יש בדירה סלון ו 4 חדרים. איך אני מכין את הדירה כך שיגיע טכנאי של חברת יס או הוט ולא יעשה לי תעלות גלויות? האם אני צריך להכין רק את התעלות או כבר להשכיל את הכבלים מראש?
3. אני רוצה שתהיה לי נקודת רשת Lan בכל חדר בבית. האם אני צריך לבנות ארון ראשי לכל הסיפור הזה? משהו כמו המרכזיה? ואם כן, איפה כדאי למקם אותו?
4. יש לי מרפסת ששם יהיו 2 צלחות לוויין פרטיות שלי. ואז כבל צריך לעבור דרך 2 חדרי השינה עד הסלון. האם זה יכול לעבור באותם התעלות כמו היס\כבלים או שאני צריך תעלות נפרדות?

השיפוצניק שמצאתי לא ממש מבין בתחום. אשמח לקבל טיפים והצעות ואולי לשמוע על הדברים שבכלל לא חשבתי עליהם!
מי בכלל עושה את העבודה מסוג זה? ברור לי שזה לא יהיה השיפוצניק שלי. אולי חשמלאי? האם תהיה לי גמישות בעתיד להוסיף כבלים ולהשכיל אותם לבד בתעלות האלו?

תודה מראש לכל העוזרים. ואם פתחתי את השרשור במקום הלא נכון, תסלחו לי!!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

1. צריך לראות שרטוט של הדירה כדי להתרשם, אבל בגדול:
היום כמעט כל חשמלאי שתיקח יודע מה זה תשתית CAT 6 (עבור רשת LAN בבית).
נקודות רשת קווית הייתי שם בחלק מהחדרים (או כולם) 2 בכל חדר - אחת איפה שיהיה מחשב שולחני ואחת מאחורי הטלוויזיה. כיום כל טלוויזיה יכולה להיות סמארט וחבל שלא תהיה לה רשת קווית אמינה.
לגבי ארון תקשורת - לא תמיד חובה, אבל אין ספק שזה הרבה יותר נוח ואפשר לשים שם את הראוטר והסוויץ'. גישה נוספת שמתאימה בעיקר לדירות קטנות/ישנות היא לרכז את כל חיבורי ה-LAN בסלון באזור המזנון/רסיבר ולמקם שם את הראוטר/סוויץ'.
שקול גם העברת תשתית לרמקולים - העבר צינורות ל-4 פינות הסלון.
2. עדיף להעביר כבלים מראש - כבל קואקסיאלי מסוג RG 6 יתאים גם ליס וגם להוט. כל חשמלאי מכיר...
3. ראה 1.
4. עדיף תעלות נפרדות או להעביר מראש באותו צינור עבה (למשל, בקוטר 23-25 מ"מ במקום הפשוטים של 16-20 מ"מ) שני כבלי RG 6 לכל החדרים.

אין ספק שתצטרך חשמלאי בנוסף לשיפוצניק, אבל קח רק כזה שיודע מה זה CAT 6 / CAT 7...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

madafaka פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה המפורטת! התמונה מתחילה להתבהר.
עוד כמה שאלת בעקבות זה:

5. אני מבין שאני חייב לשים את כל הכבלים עוד מראש. ושלא תהיה אפשרות להחליף\להוסיף אחרי זה. האם יס או הוט יסכימו לחבר את השירות שלהם על גבי התשתית שאני שמתי? איך הם בדיוק מתחברים לרשת הכבלים הזו שאני פורס אצלי בדירה? האם אני צריך להשאיר עבורם איזו נקודת כניסה לכל זה?
6. אם אני לא שם ארון תקשורת (מנסה לחסוך אם אפשר), איך זה יראה בכלל? אקבל 5-6 יציאות של cat6 במקום מרוכז אחד?
7. במידה ויום אחד באמת צריך להוסיף כבל או להחליף כבל לא תקין, איך עושים את זה בדיוק? יש לי הרגשה שזה יראה כמו איזו רשת אחת גדולה לא ברורה. איך יודעים איזה כבל יוצא לאן?
8. המלצת לעשות 2 נקודות רשת בכל חדר (נשמע טוב!). האם זה אומר שירוץ עכשיו כבל cat6 נפרד מכל שקע, דרך התעלות, עד למקום המרכזי? זה אומר שאני בנקודת היציאה בסלון אקבל 8 כבלים שיוצאים לשם (לפחות). אני מניח שזו לא בעיה וניתן לחבר switch לראוטר כדי לאפשר חיבור של 8 נקודות. או שהכוונה שלך ש 2 הנקודות בכל חדר יהיו על אותו הכבל ואני אבחר אחת בלבד לשימוש?

אולי מישהו מכיר חשמלאי מירושלים עם ניסיון בדברים כאלו? בתכלס לא חייב חשמלאי. מישהו שעשה עובודות כאלו בעבר ויש לו ניסיון.

תודה רבה!!

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #4 

אתה לא חייב לשים את הכבלים מראש - אבל מומלץ.
ממליץ לך לשים צנרת רחבה (צינור 23 ולא 16 מ"מ) ככה אם תצטרך תוכל בעתיד להשחיל עוד כבל בצנרת ותהיה לך אופצייה להחליף בעתיד
לכבל מסוג אחר במידה ותצטרך)

ממליץ לך לשים ארון תקשורת כמו שצריך (בכל זאת דירה שלך) ולדאוג שבארון התקשורת יהיו 2 נק' חשמל לפחות (מודם-ראוטר ו-SW)
אל תשכח לסלון - לאזור ה- TV לשים נק' רשת (SMART TV) וגם לשים צינור רחב (או 2 רחבים) בין החלק התחתון של המזנון לבין ה-TV
ככה שכל החיבורים שמגיעים אל ה-TV מהמזנון יהיו בתוך הקיר וכמובן נק' חשמל מאחורי ה- TV וככה במידה ואתה תולה את ה-TV לא יהיו שום חוטים .

הכנת צנרת - רחבה (23 מ"מ) לרמקולים אחוריים (תוכל להעביר בצנרת גם רמקול לסאב במידה והוא ימוקם באחת הפינות ליד האחוריים) .
נק' חשמל לסאב .

במידה ויש לך ארון תקשורת של טלפוניה - שהוא מופרד מארון התקשורת מחשבים - תדאג להעביר בין 2 הארונות הללו צינור רחב לכל מקרה.
נק' חשמל כפולה (חשמל לממיר ול-TV) ו-TV בחדרים בגובה של כ 1.8מ' - היום הרוב תולים את ה-TV בחדרים ונק' רשת ליד ה-TV על הדרך (אפשר להעביר
אותה באותו צינור שבו יעברו הכבלים - רק שים צינור רחב)

אתה מתכוון להביא מישהו או לחצוב בעצמך ??

אגב - כדאי לשקול העברת נק' חשמל לסלון בקיר של ה-TV או ממול - אולי תרצה בעתיד לשים תאורת לדים ליופי בתוך מדף גבס או סתם תאורה מלמעלה.
הכנות של צנרת לאזעקה והכנות למצלמות במידה ותרצה .
הכנות לבית חכם - על הדרך (מומלץ שיהיה חוט N מאחורי מפסקים בבית) .

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

מה שקודמי כתב נכון מאוד, וכמובן אפשר להשחיל גם לאחר הטמנת הכבלים. צינור עבה של לפחות 23 מ"מ כמובן מומלץ מאוד עבור זה.
לגבי שאלה 8, בארון התקשורת יהיה לך פאנל שקעי RJ-45, שכל אחד מהם מוביל לנקודה בחדר.
אפשר כמובן לשרשר סוויצ'ים בכמות הרצוייה, אבל לא חייבים לחבר את מה שלא בשימוש כרגע.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”