מיני מרכזי אלקטרה orbivo / broadlink / zwave

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
cool_man פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אני חושב ומקווה שזאת תיהיה שאלה קצרה ועניינית =]
עברתי לדירה חדשה שיש בה מזגן מיני מרכזי של אלקטרה.
על השלט שלי כתוב RC5.
אני יודע שהיה פה כמה דיבורים ושיחות על זה שניסו לשלוט על המזגן עם broadlink אבל לא הצליחו משום מה, אבל זה היה עם שלט RC3. מה ההבדל? אין לי שמץ :)
הדייר הקודם שהיה בדירה הצליח לשלוט במזגן עם Orvibo.

השאלה שלי היא כזאת:
האם כדאי לי לקנות Orvibo כי הדייר הקודם הצליח?
האם עדיף ללכת על Broadlink Rm2 שיש לו גם תמיכה ב RF, ובגלל שזה עבד באורביבו זה יעבוד גם פה..?
האם לעשות ZWave שבתכלס, קראתי על זה פה בשרשורים אבל לא הבנתי בתכלס מה אני צריך בשביל המזגן....

המטרה זה לשלוט במזגן ובנוסף במערכת סטראו, טלויזיה ויכול להיות עוד דברים אבל אני בספק.
המערכת סטראו אני חושב שהיא עובדת עם RF בגלל שלא ראיתי נורת IR (לא יודע אם זה קשור)
והטלויזיה אמורה לעבוד גם ככה וגם ככה

בסוף לא יצאה שאלה קצרה אבל אני אשמח אם תעזרו בכל זאת :D

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 908
נתן תודות: 180 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

נראה לי שמה שאתה רוצה(?) זה שליטה ממקור אחד על כל המערכות.
אם כל הרכיבים מקבלים פקודות ב IR, נראה לי ללכת על שלט אוניברסלי של הרמוני.
אם אתה מחפש משהו יותר מזה: תרחישים שונים / חוקים וכו' אז זה כבר בית חכם ואז ללכת על ZWAVE א פתרון אחר.

cool_man פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

שלט אוניברסלי לצערי זה פחות אופציה (אני חושב) בגלל שהסיבה העיקרית שאני רוצה את אחד הרכיבים שאמרתי (רק לא סגור איזה), זה בגלל שהקולטן של המזגן נמצא בסלון, ואם אני נמצא בחדר ואני רוצה לכבות או להדליק את המזגן, אני צריך לקום.. ללכת לסלון ולהשתמש בשלט. אם יהיה לי את השליטה הזאת דרך וויפי ל orvibo לדוגמא אז זה יהיה פשוט יותר
השאלה העיקרית שלי זה האם orvibo ו broadlink RM תומכים בדיוק באותם קודים ותדרים ומה שצריך.
כלומר בהנחה שלדייר שהיה לפני היה orvibo והוא הצליח לשלוט על המזגן אומרת שגם אם יהיה לי broadlink אני אצליח לשלוט באותו המזגן?

דומיקון
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 886
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 146 פעמים

שליחה #4 

הצעה - אני חיברתי מודול של קובינו ישירות לבקרה של המזגן ליציאות של המגע יבש לשעון שבת. 10 ד עבודה פשוטה. מאפשר הדלקה וכיבוי אמינה לחלוטין של המזגן מכל מקום. למודול הזה חיברתי גם חיישן טמפ אז אפשר כבר להפעיל תסריטים…
דומיקון - בית ישראלי חכם יותר
נציגי חברת Vera Control LTD בישראל
הפתרון המלא לבית חכם ישראלי בטכנולוגיית Z-Wave בתדר 916 MHz באישור משרד התקשורת ומכון התקנים
http://www.domicon.co.il/

dank4
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
נתן תודות: 150 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #5 

@cool_man
·

אני רכשתי סתם מתוך סקרנות את ה RM MINI 3 החדש יחסית של BROADLINK , והוא שולט מעולה במזגן מיני מרכזי של אלקטרה אצלי , כמו גם ב טלוויזיה של SMASONG וברסיבר של מרנז , בינתיים אני ממש ממש מבסוט ומרוצה. - הוא אפילו לא קרוב להיות ב LOS עם המקלט של המזגן , ובכל זאת מצליח לשדר אליו.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5010
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #6 

cool_man כתב:שלט אוניברסלי לצערי זה פחות אופציה (אני חושב) בגלל שהסיבה העיקרית שאני רוצה את אחד הרכיבים שאמרתי (רק לא סגור איזה), זה בגלל שהקולטן של המזגן נמצא בסלון, ואם אני נמצא בחדר ואני רוצה לכבות או להדליק את המזגן, אני צריך לקום.. ללכת לסלון ולהשתמש בשלט. אם יהיה לי את השליטה הזאת דרך וויפי ל orvibo לדוגמא אז זה יהיה פשוט יותר
השאלה העיקרית שלי זה האם orvibo ו broadlink RM תומכים בדיוק באותם קודים ותדרים ומה שצריך.
כלומר בהנחה שלדייר שהיה לפני היה orvibo והוא הצליח לשלוט על המזגן אומרת שגם אם יהיה לי broadlink אני אצליח לשלוט באותו המזגן?
...
·
נראה לי שהכי פשוט בשבילך יהיה לרכוש עוד עינית (מפצל גם ) וכבל עינית ארוך עד לחדר שבו אתה רוצה לשלוט על המוצר.
ככה לא תצטרך שלטים ובקרים למינהם.

אצלי בדירה יש מזגן מיני מרכזי וכבר בהתקנה ביקשתי שישימו לי עינית בסלון ועוד אחת בח. שינה.
ככה אני יכול להפעיל את המזגן גם מהסלון וגם באמצע הלילה אם חם לי .

cool_man פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה על ההמלצות והתגובות :D
בסופו של דבר הזמנתי את ה BroadLink RM Pro שבתקווה ילווה אותי להרבה זמן בהמשך =]
הצלחתי להפעיל דרכו את המזגן, את הטלויזיה ובהמשך יהיה גם רסיבר וקודי (עוד לא הגעתי אליהם חח)

הייתי רוצה שיהיה לי בפלאפון במסך בית כל מיני כפתורים לשליטה, הורדתי אז את ה Tasker החינמי לשבוע כדי לנסות, סנכרנתי אותו עם התוכנה שלהם אבל משום מה הוא לא מזהה את הפונקציות של המזגן, רק של הטלויזיה.
הבנתי שיש גם RM Bridge אבל לא הכי הבנתי מה זה ואיך אמורים בדיוק להשתמש בו

Oron123
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

מנצל את השרשור הקצת ישן - קניתי את ה RM mini 3, ומנסה להפעיל איתו מזגן מרכזי של אלקטרה (זה עם השלט השחור הקטן, וכפתור ההפעלה הכתום). הבעיה שלי בדיוק כמו מה שתואר בהתחלה - השלט והעינית בסלון ואני רוצה להפעיל מחדר השינה (או הפילו מחוץ לבית).

אבל לצערי כל דרך שאני מנסה, לא מצליח לגרום ל RM3 לשלוט על המזגן. הצלחתי לגרום לו להפעיל את הטלויזיה די בקלות, והוא נמצא קרוב ובקשר עין אם העינית של המזגן.

מישהו יכול להמליץ איך לקנפג אותו כדי להפעיל את המזגן?

cool_man יכול לפרט איך הצלחת לגרום לו לעבוד עם המזגן שלך?

תודה

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #9 

Oron123 כתב:מנצל את השרשור הקצת ישן - קניתי את ה RM mini 3, ומנסה להפעיל איתו מזגן מרכזי של אלקטרה (זה עם השלט השחור הקטן, וכפתור ההפעלה הכתום). הבעיה שלי בדיוק כמו מה שתואר בהתחלה - השלט והעינית בסלון ואני רוצה להפעיל מחדר השינה (או הפילו מחוץ לבית).

אבל לצערי כל דרך שאני מנסה, לא מצליח לגרום ל RM3 לשלוט על המזגן. הצלחתי לגרום לו להפעיל את הטלויזיה די בקלות, והוא נמצא קרוב ובקשר עין אם העינית של המזגן.

מישהו יכול להמליץ איך לקנפג אותו כדי להפעיל את המזגן?

cool_man יכול לפרט איך הצלחת לגרום לו לעבוד עם המזגן שלך?

תודה
...
גם אני באותו בעיה בדיוק רק עם מזגן אלקו. מצליח לשלוט על כל מוצר עם IR בבית חוץ מהמזגן הארור

alooon
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

מצטרף לשאלה, איך שולטים במזגן מרכזי של אלקטרה עם BroadLink RM Pro?
נראה שה BroadLink RM Pro קולט את הלחיצות בשלט, אבל לא מצליח לשדר אותם חזרה למזגן...

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #11 

מה עם סנסיבו ?
קניתי אחד. משתמש כרגע מול טורנדו בהמשך מול מיני מרכזי אלקטרה.

עובד ממש נחמד. אלקטרה אפילו משווקים אותו.
בכדי לפתור את נושא הסנכרון האם המזגן דולק או לא, אני פשוט מסתכל על הקריאה של הטמפרטורה. אם היא גבוהה, אני מבין שהמזגן מכובה ויכול לסנכרן את הסנסיבו למצב החדש.

נרכש במבצע שכתבתי עליו לפני חודש 80$

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #12 

shlomyga כתב:
...
...
גם אני באותו בעיה בדיוק רק עם מזגן אלקו. מצליח לשלוט על כל מוצר עם IR בבית חוץ מהמזגן הארור
...
·אחרי עוד כמה נסיונות היום נתגלתה הבעיה. ה-RM PRO אכן למד את השלט וקיבל את הפקודות וגם העביר אותם למזגן ( נורה צהובה נדלקת) אבל המקלט ir של המזגן כל כל חלש שהייתי צריך ממש ממש לקרב את הברודלינק אליו כדי שזה יעבוד. כפיתרון אני חושב להזמין את המומר הזה:
https://www.ebay.com/itm/272704482387

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”