שאלה לגבי Straight ו-DSP ברסיבר Yamaha RX-V471

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #1 

שאלה קטנה לגבי משהו שאני לא מצליח להבין.

ברסיבר יש מצב STRAIGHT ותכניות DSP, אם למשל אני שם אותו על STRAIGHT בטלויזיה דרך הממיר של יס, בערוצים שבהם יש דולבי דיגיטל (סרטים, סדרות HD) הרסיבר מפענח את המקור ואני רואה שכתוב עליו Dolby Digital, אבל הוא משאיר אותי רק עם שני הרצפתיים והסאב. כדי להגיע למצב סראונד אני צריך להפעיל את ה SUR.DECODE על Pro Logic ואז הוא מזהה את כל חמשת הרמקולים והסאב. לעומת זאת ב-PS4, אם אני משאיר אותו על מצב STRAIGHT, אוטומטית הוא מזהה את כל החמישה ומפענח לי DTS ולא צריך להפעיל DSP. כנ״ל במחשב, אם אני מנגן סרט DTS או DTS-HD ה-5.1 יעבוד אוטומטית על מצב STRAIGHT ויחזור ל-2.1 כשאני סוגר את הסרט ויעבור ל-PCM.

בטלויזיה אם אני משאיר את המפענח Pro Logic ועובר לערוץ שאין בו דולבי כמו ערוץ 2 למשל, האחוריים עובדים, אבל נשמעים מהם רעשי רקע מלוכלכים. זה לא ביג דיל פשוט קצת מעצבן שצריך לשנות את המפענח כל פעם שמעבירים ערוצים.

אז כדי לקצר את השאלה, נגיד ואני לא רוצה להשתמש ב DSP בכלל, מה אני צריך לעשות ברסיבר כדי שבממיר של יס, על מצב STRAIGHT הוא ידע לפענח לי אוטומטית מתי צריך להשתמש רק ב-2.1 (ערוץ 2) ומתי ב-5.1 (ערוצי HD).

תודה

עריכה:

אוקיי הבנתי את הבעיה, ביס יש אמנם סרטים שהם דולבי דיגיטל, אבל שני ערוצים, פשוט מסתבר שיש סרטים שהם חסכו באיכות ההקלטה ולא משדרים 5.1. עברתי לערוץ סרטים אחר על מצב STRAIGHT וכן נפתח לי ה-5.1. אז בקיצור הכל במקור...

סורי על הטופיק המיותר :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”