אחותי עוברת דירה וצריכה כנראה לתלות את הטלוויזיה שלה (42 סמסונג) על זרוע בגלל אילוצי מקום.
מדובר ככל הנראה על קיר בטון ולא גבס, ככה שמהבחינה הזאת לא אמורה להיות בעיה, אבל בגלל שאני גר בבית עם קירות גבס, אני קצת לא מכיר את הדרך הנכונה לבצע את העבודה.
אשמח לקבל המלצה על זרוע שתעשה את העבודה והפנייה לסרטון או מדריך התקנה.
מעבר דירה ותליית טלוויזיה באמצעות זרוע
1- תקיש על הקיר (כמו שאתה מקיש על דלת), אם אתה מרגיש שזה קשה ושומעים את הדפיקה חלש, אז זה בלוק, אם לא שומעים את הדפיקה אז זו ייציקה של בטון.
אם הדפיקה חוזרת ממש חזק ואתה מרגיש שזה רך אז זה גבס.
אם זה גבס, תוותר על הרעיון של התלייה (אלא אם מישהו יגיב לי אחרת, כי לי אישית אין נסיון בזה).
כמו כן, קירות חיצוניים של בתים זה בלוק בטון.
2- תמדוד ותכנן אורך בקיר ומיקום ואורך זרוע שתצטרך, אולי לא תצטרך זרוע ורק מתקן תלייה.
תמדוד את הטלוויזיה מאחורה את אזורי החיבור (האם יש בכלל?) כדי שתדע מה אתה צריך לחפש ולקנות.
3- תלך לחנות ותתאר להם מה אתה צריך, או תחפש באינטרנט את המידות והמתקן.
4- במידה והזרוע שקנית לא כוללת את הדיבלים החזקים והטובים לבטון (ג'מבו) אז תלך למוכר בחנות כלי בניין ותתאר לו מה שאתה צריך בדיוק (לפעמים הם מציעים גם משהו אחר חוץ מג'מבו, אבל באפשרויות אחרות אני פחות מבין)
קידוח ומדידה הסבירו לך ממקודם (מקדח לקיר בגודל תואם, מקדחה חצי רוטטת, קודם כל מדידה וסימון חורים כנקודות עם עפרון, בדיקה עם פלס בין הנקודות שיהיה ישר)
בהצלחה.
אם הדפיקה חוזרת ממש חזק ואתה מרגיש שזה רך אז זה גבס.
אם זה גבס, תוותר על הרעיון של התלייה (אלא אם מישהו יגיב לי אחרת, כי לי אישית אין נסיון בזה).
כמו כן, קירות חיצוניים של בתים זה בלוק בטון.
2- תמדוד ותכנן אורך בקיר ומיקום ואורך זרוע שתצטרך, אולי לא תצטרך זרוע ורק מתקן תלייה.
תמדוד את הטלוויזיה מאחורה את אזורי החיבור (האם יש בכלל?) כדי שתדע מה אתה צריך לחפש ולקנות.
3- תלך לחנות ותתאר להם מה אתה צריך, או תחפש באינטרנט את המידות והמתקן.
4- במידה והזרוע שקנית לא כוללת את הדיבלים החזקים והטובים לבטון (ג'מבו) אז תלך למוכר בחנות כלי בניין ותתאר לו מה שאתה צריך בדיוק (לפעמים הם מציעים גם משהו אחר חוץ מג'מבו, אבל באפשרויות אחרות אני פחות מבין)
קידוח ומדידה הסבירו לך ממקודם (מקדח לקיר בגודל תואם, מקדחה חצי רוטטת, קודם כל מדידה וסימון חורים כנקודות עם עפרון, בדיקה עם פלס בין הנקודות שיהיה ישר)
בהצלחה.