הגיע הזמן לטלויזיה חדשה - ה Loewe 9381 שבקה סופית

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
OmerPiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום,

בשישי בערב ה loewe הוותיקה שלי (בערך עשור) שבקה חיים. לחיצה על השלט בניסיון להדליק אותה החזיר *פוק* קטן וזהו. הטלויזיה לא נדלקת יותר.

הבטחתי לעצמי שהתקלה הקרובה תביא סופית לרכישת טלויזיה חדשה ובגלל זה אני כאן :)

אני לא מחובר לכבלים או לויין (ואין לי כוונות להתחבר בקרוב),אין לי blu ray (אבל במסגרת השאלות בהמשך אני מוכן לשקול רכישה והחלפת ה dvd הנוכחי), יש לי מחשב מיני שניסיתי בעבר לחבר אותו עם כל מיני מתאמים (hdmi-scart וכו) - זה לא עבד; עכשיו תהיה הזדמנות לעבוד איתו.
הכי חשוב: יש לי מאות כותרי dvd שאין לי רצון שיעלו אבק.

הרצון הוא לעבור למסך full hd או 4k ושימוש במכשיר dvd הקיים. במידה ומעבר לנגן blu ray ייתן מענה לשאלות מטה זה גם טוב.

השאלות:
- האם כדאי להשקיע במסך 4k או להישאר עם full hd ? מצד אחד יש לי הרבה dvd ומצד שני יש את מחשב המיני (עם חיבור hdmi), יותר ויותר תוכן באיכות 4k וכמובן כותרי blu ray שטרם התנסיתי איתם
- האם כדי להציג תוכן 4k אני בכל מקרה צריך חומרה מתאימה - בין אם זה נגן תומך או כרטיס מסך תומך במחשב ?
- האם למישהו יש ניסיון עם מסך 4k/ full hd וכותרי dvd ויכול להעיד שאיכות הצפיה היא טובה פלוס ?
כאמור, אם החלפת הנגן הרגיל בנגן blu ray תסייע לפיתרון (בין היתר, בזכות upscale איכותי) - אני פתוח להצעות.

אני נוטה למסך מבית Samsung. התרשמתי (מקריאה בלבד) שיש להם מסכים איכותיים וגם רמת upscale גבוהה (במסכי ה 4k). אם למישהו ניסיון עם מסך שלהם וצפיה בכותרי dvd עם מכשיר dvd רגיל זה יעזור.

בנוסף, ראיתי סקירות בגוגל על נגן blu ray של sony מדגם bdp-s7200. בסקירות שיבחו את איכות ה upscale שלו אבל מתברר שלא ניתן להשיג אותו בארץ. באתר ישפאר אין לו זכר (יש שם בסהכ דגם אחד), לא מצאתי אותו בזאפ או בחנות כלשהי ברשת.

תודה,
עומר.

Mad-Dog
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4298
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 480 פעמים

שליחה #2 

תכני ה DVD שלך יוצגו טוב יותר על מסך HD ולא 4K

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #3 

* אפשר לתקן את המסך הנוכחי. :) אם במקרה הוא היה פלזמה, ייתכן שלעבור ל-LCD יהיה שינוי לרעה.

* נעשה קשה להמנע מ-4K במסכים חדשים, אם כי זה עדיין קיים. תלוי בגודל מסך ובמרחק צפיה, בחלק גדול מהמקרים 4K לא יתן לך כלום גם עם תוכן 4K. אבל זה גם לא יזיק, באופן כללי.

* אתה יכול לשלוח למסך 4K תוכן FHD, אז אין בעיה עם כל מקור HDMI קיים. ייתכן שיש יתרונות מסוימים במחשב שיכול להוציא 4K, אבל זה לא קריטי.

* אני לא יודע, אבל לא חושב שיש סיבה ש-upscaling של מסכים יהיה שונה מהותית ממה שנגנים עושים. אולי קח על דיסק USB סרטי 480p לסבב בדיקת מסכים בחנויות?

באופן בסיסי אני לא רואה סיבה שדברים ברזולוציה נמוכה יראו טוב יותר על FHD מאשר 4K. אני משער שיש הבדל מסוים בין מכשירים, אבל לא נראה שזה יהיה הבדל מהותי. מקסימום אפשר להתחיל עם מסך חדש, ואם זה נראה גרוע מהצפוי לבדוק אפשרויות ניגון אחרות.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #4 

OmerPiz
יתכן שאני טועה לגביך ואם כן אני מתנצל.
אחרי 10 שנים יש לך סיבה להתחדש במסך גדול ומשוכלל יותר וזו סיבה לשמחה
ועליו אתה צריך להתמקד על פי מרחק צפיה תכנים ותקציב.
השאלות על כותרי DVD ונגני בלורי הן משניות מבחינת ״מרוב עצים לא רואים את היער״.
כמעט כל מסך סביר יודע לעשות את העבודה.
אפרופו כותרי DVD, גם לי יש מאות רבות של סרטים שנמצאים בדיסק בגודל טרה
ואני לא משתמש בו מאז שיש לי קודי שנמצא כיום בכמעט כל מסך חדש או סטרימר זול.

OmerPiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@Mad-Dog
·תודה. שיערתי שזה יהיה ככה. אלא אם כן מנגנון ה upscale הוא איכותי במיוחד שהוא יודע לטפל במקור ירוד יחסית כמו DVD.

OmerPiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@jtk
·המסך הוא מדגם Aconda 9381 32". זה מסך CRT של פעם. אומנם היתה לו תמונה מצויינת והוא היה ה-מסך כשהפלזמות רק נכנסו לשוק (לא היה מסך שהתקרב אליו) אבל נראה לי שהגיע הזמן להגיע לו שלום :) הוא כבר תוקן פעמיים בזמנו ונראה לי שאחרי עשור ועם מסך כזה כבר אפשר לשדרג

אם המקור הוא 4K אמיתי, לא כל כך ברור לי המשפט שמסך 4K במקרה כזה לא ייתן כלום :)

בנושא ה upscaling, מסתבר שיש כאלו יותר טובים ויש כאלו שפחות - גם כשמדובר בנגנים וגם במסכים. לכן יכול להיות שעם מסך איכותי שיש לו מנגנון ברמה גבוהה התוצאה תראה אחרת לגמרי מאשר עם מסך עם מנגנון בינוני ומטה.
לראיה, הנגן של Sony שציינתי בהודעה המקורית שקיבל שבחים יוצאי דופן על איכות שדרוג התמונה (בהשוואה, כמובן, לנגנים אחרים).

OmerPiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@se1
·כנראה שאתה לא טועה :) באמת כבר הגיע הזמן. בגלל זה ציינתי את ההבטחה שנתתי לעצמי שבתקלה הבאה זו כבר תהיה טלויזיה חדשה.

זו בהחלט היתה טלויזיה איכותית (Aconda 9381 32") אבל לכל דבר יש סוף ואחרי משהו כמו עשר שנים אפשר לעבור הלאה.

אני מודה שאני עוד מחסידי ה DVD (רכישה...) ומכאן הסוגיה של מה יהיה איתם במידה ואני רוכש מסך חדש. אני מניח שמסך ברמה גבוהה, עם מנגנון upscale יעשה עבודה יותר טובה ממסך אחר. כמובן שזה לא יהיה ברמת של מקור ב- HD או ב 4K אבל זה עדיין משהו אם ניתן יהיה באמת "להנות" מהצפיה ולא לסבול מתמונה מגורענת ולא נעימה לעין.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #8 

הגדלת תמונה היא לא דבר מסובך. אלא אם אתה רוצה "עיבודי תמונה", שלדעתי עדיף בלעדיהם, לדעתי כל ההגדלות יראו דומה למדי. יש יותר מה לעשות בדברים כגון שידורים שהם interlaced. אבל סרטי DVD הם progressive (תמונות מלאות).
בסקירות החדשות יותר באתר rtings יש התייחסות להצגה של 480p. לא מצאתי טבלת השוואה אבל אפשר להסתכל על הסקירה של כל דגם בנפרד, ולחפש 480p. בהסתכלות מהירה ולא מקיפה, היחידים שמקבלים ציון נמוך יותר הם דגמי Vizio (גם ב-720p, אגב).

מה נגן ה-DVD שלך? האם הוא מוציא HDMI? השאלה היא אם הוא יכול להוציא 24p במקום 60i, או אם המסך מזהה ומציג נכון 24p שנשלח אליו כ-60i.

באופן כללי CRT יהיה עדיף על LCD מבחינת שחורים, זוויות צפיה, ובמידה מסוימת גם מריחות בתנועה.

השאלה אם אפשר או לא להבחין ב-4K תלויה בשילוב של גודל מסך, מרחק צפיה, וחדות ראיה. הרושם שלי הוא שבממוצע, מרחקי הצפיה וגדלי המסך של אנשים לא מאפשרים להבחין בהבדל, או שזה גבולי וההבדל לא יהיה גדול.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #9 

CRT עדיף על LCD כמו שתקליט וניל עדיף על CD או כמו ששפופרת הריק עדיפה על הטרנזיסטור.
צריך להיות ממש חובב נוסטלגיה כדי להאמין בזה.
נכון לטכנולוגיה הישנה יש כמה יתרונות על החדשה אבל ברוב הפרמטרמים אין מה להשוות בכלל.
אחרי CRT, קח לך FHD טובה. 4K זה אובר קייל מטורף ל DVD הישנים שלך.
יכול להמליץ לך על BR של פייוניר, שעושה UPSACLE משובח מ DVD ל HD
אם אתה מצפה מהמכשיר להחזיק שוב 10 שנים, סמסונג זה המכשיר האחרון שהייתי קונה.

OmerPiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@jtk
·ה DVD הוא סטנדרטי ביותר של Philips, לא משהו מיוחד.

אני לא מאמין שיש יות רמדי מה להתעסק איתו וגם לא לצפות לתוצאות מרהיבות מדי במעבר מ DVD ל FHD או ובטח ל- 4K.

וכמו שכתב @ahersko , עם כל הכבוד לטכנולוגיה של פעם, אי אפשר להשאר לנצח עם CRT. גם אם היינו רוצים אין להשיג מסכים כאלו. צריך להתקדם עם הטכנולוגיה :)

@ahersko
כנראה ש jtk הוא אכן איש של נוסטלגיה :) גם אם זה פחות רלוונטי לעניינו - אני מעריך אנשים נוסטלגים :)

Blu Ray של Pioneer: דגם מסויים או כל אחד ? כי קראתי לא מעט סקירות בכל מיני אתרים ועל כל מיני נגנים כמו גם מסכים. יש איכות ויש איכות, יש כאלו שעושים עבודה טובה ויש כאלו שעדיף לא להתקרב אליהם כשמדובר ב Upscale.

חשבתי על האפשרות של BR טוב+ עם מסך יותר מטוב+ ואולי שילוב של שניהם ייתן תוצאה סבירה גם אם ה DVD הישנים שלי. במקביל אני אוכל לעבור לאט לאט לכותרי BR ולהנות גם מתוכן באיכות גבוהה יותר.

אתה פוסל מסך 4K על הסף או רק בהקשר של ה DVD הישנים שלי ? השילוב של BR טוב עם מסך טוב מצדיק מסך 4K (שגם אם אני לא ממש רוצה, רוב המסכים החדשים היום הם בטכנולוגיית 4K ומעלה) ?

לגבי הסמסונג: אני לא מצפה למסך שיחזיק עשרות שנים. עם זאת קראתי ושמעתי שיש להם מסכים לא רעים...

עידכון: אחרי שכבר פרסמתי את ההודעה ותוך כדי שאני ממשיך לקרוא ולחפש ולעבור בין חברות (כבר יש לי כאב ראש :) ), נראה לי ש FHD יהיה הכי טוב. ה 4K מיותר (למרות שהוא נפוץ), יש יותר סיכוי לראות את המאגר של ה DVD באיכות טובה יותר מאשר במסך 4K, אפשר לקנות נגן BR סביר ונגמר הסיפור.
אני כל הזמן נע ונד בין FHD ו- 4K, מנסה לשכנע את עצמי פעם לכיוון הזה ופעם לזה אבל צריך גם להיות ענייני, לא ? :)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20185
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2608 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

אם כבר, הייתי מתלבט בין FHD ומסך שתומך ב-HDR.
4K כרזולוציה בלבד לא באמת עושה הבדל משמעותי מבחינת איכות התמונה. אני לא חושב שיש צורך לייחס חשיבות רבה לרזולוציה של המסך, עדיף לחפש מסך בעל יכולת עיבוד תמונה טובה (עבור תכני הDVD) ואיכות תמונה טובה באופן כללי.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #12 

אם אתה נהנה מסרטי DVD, תעשה לעצמך טובה ותעבור לBluRay. חוץ מזה אם חיית כל השנים האלו עם מסך SD, אז אין מה להיחפז לקפוץ ל4K. בטח ובטח לדגם בסיסי. תשקיע עדיף במסך גדול, בשביל להינות מכל הפיקסלים החדשים. יותר מפי 4 :-)

OmerPiz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

תודה @TheCoolest ו @Alon_Solo :)

זה באמת הכיוון שאני מושך אליו: FHD ברמה טובה (לא צריך את המילה האחרונה אבל שיהיה איכותי מספיק) שיתאים כמובן ל BR וגם קצת למאות כותרי DVD שהצטברו אצלי (שרק היום קיבלתי עוד משלוח קטן מ- דיוידי ישיר :) ).

החשוב הוא שלא נחפזתי לרוץ ביום א' האחרון לקנות. הייתי נעול על דגם 4K של SAMSUNG אבל כאמור, עם הזמן הבנתי שזה מיותר ולא נותן הרבה.
אם אנחנו עדיין בעולם ש DVD יוצאים בלי סוף, מה יש לקפוץ ל 4K ? אומנם יש כותרים שיוצאים בפורמט הזה אבל זה נראה לי סתם גימיק ומיותר.

עכשיו רק השאלה איזה מותג ואיזה דגם: על הגודל אני בערך סגור. עד היום הייתי עם 32" שזה די קטן. עכשיו אני חושב על סביב "45-50 (מרחק צפיה 3 מטר). נשאר "רק" להחליט איזה: SAMSUNG (אולי K6000 מהסדרה החדשה שטרם זמינה), אולי LG, אולי PANASONIC...יש כל כך הרבה שזה מוציא מהדעת ! :(

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #14 

אני משתמש בנגן מיושן LX-54 של פיוניר. הוא מאוד איטי בהדלקה עד כדי מעצבן. אבל מאוד איכותי. הדגם הנוכחי הוא 58, אני מניח שלא מדובר במוצר זול אבל מוצר מאוד מאוד איכותי.

3 מטר הייתי הולך על 55 אינטש.
אכן לסמסונג יש מכשירים מצויינים אבל (לדעתי האישית) אמינות על הפנים (ואל תגיד לי זה לא יקרה!)

לכל שאר המותגים הגדולים יש מוצרים טובים. חפש אחריות ארוכה ככל שיש!

לאחד שמחפש איכות, הייתי מחפש סדרה גבוהה של השנה שעברה. כך תרוויח איכות ע"ח שטויות כמו 4K שאתה בכלל לא צריך.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”