בשישי בערב ה loewe הוותיקה שלי (בערך עשור) שבקה חיים. לחיצה על השלט בניסיון להדליק אותה החזיר *פוק* קטן וזהו. הטלויזיה לא נדלקת יותר.
הבטחתי לעצמי שהתקלה הקרובה תביא סופית לרכישת טלויזיה חדשה ובגלל זה אני כאן
אני לא מחובר לכבלים או לויין (ואין לי כוונות להתחבר בקרוב),אין לי blu ray (אבל במסגרת השאלות בהמשך אני מוכן לשקול רכישה והחלפת ה dvd הנוכחי), יש לי מחשב מיני שניסיתי בעבר לחבר אותו עם כל מיני מתאמים (hdmi-scart וכו) - זה לא עבד; עכשיו תהיה הזדמנות לעבוד איתו.
הכי חשוב: יש לי מאות כותרי dvd שאין לי רצון שיעלו אבק.
הרצון הוא לעבור למסך full hd או 4k ושימוש במכשיר dvd הקיים. במידה ומעבר לנגן blu ray ייתן מענה לשאלות מטה זה גם טוב.
השאלות:
- האם כדאי להשקיע במסך 4k או להישאר עם full hd ? מצד אחד יש לי הרבה dvd ומצד שני יש את מחשב המיני (עם חיבור hdmi), יותר ויותר תוכן באיכות 4k וכמובן כותרי blu ray שטרם התנסיתי איתם
- האם כדי להציג תוכן 4k אני בכל מקרה צריך חומרה מתאימה - בין אם זה נגן תומך או כרטיס מסך תומך במחשב ?
- האם למישהו יש ניסיון עם מסך 4k/ full hd וכותרי dvd ויכול להעיד שאיכות הצפיה היא טובה פלוס ?
כאמור, אם החלפת הנגן הרגיל בנגן blu ray תסייע לפיתרון (בין היתר, בזכות upscale איכותי) - אני פתוח להצעות.
אני נוטה למסך מבית Samsung. התרשמתי (מקריאה בלבד) שיש להם מסכים איכותיים וגם רמת upscale גבוהה (במסכי ה 4k). אם למישהו ניסיון עם מסך שלהם וצפיה בכותרי dvd עם מכשיר dvd רגיל זה יעזור.
בנוסף, ראיתי סקירות בגוגל על נגן blu ray של sony מדגם bdp-s7200. בסקירות שיבחו את איכות ה upscale שלו אבל מתברר שלא ניתן להשיג אותו בארץ. באתר ישפאר אין לו זכר (יש שם בסהכ דגם אחד), לא מצאתי אותו בזאפ או בחנות כלשהי ברשת.
תודה,
עומר.