ip קבוע + mpls

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
aviko123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם מפנה אליכם שאלה בתקווה שימצא לה פתרון הגיוני

אני רוצה להתחבר לאינטרנט של הוט במהירות 200 מגה כולל ip קבוע לבית על מנת להתקין מרכזית sip
הבעיה שהחיבור של 200 מגה עובד על פרוטוקל חדש mpls שלא יודע לעבוד עם שירות ה ip הקבוע

הפתרון היחיד שחברת הוט מציעה זה בעצם מודם שמחובר לתשתית שלהם ואליו חיבור של fortigate כראוטר
יש דרך אחרת שניתן לקבל את שני השרותים ללא fortigate?

(כרגע משתמש בראוטר של mikrotik ולא ממש בא לי לוותר עליו)
תודה מראש !

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #2 

זה לא חיבור MPLS זה חיבור DHCP
אמור לעבוד ה SIP לא רואה סיבה שלא

אגב איזה מהירות העלאה הורדה ביחד אם הפורטינט
הציעו לך בהוט?? ואיזה דגם פורטינט?

וכמה עולה ?

aviko123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@MrYair

·109 ש"ח עבור 200 מגה תשתית וספק
dhcp ?!
אולי לא הסברתי את עצמי כמו שצריך אך המצב כרגע לא מאפשר לבצע אימות פרטים מול הפרוטוקול הזה בחיבור של 100 מגה ויותר יחד עם אימות של ip הקבוע. כנראה טכנולוגיות שונות שלא ממש יודעות לעבוד יחד.

xsoft7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 604
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #4 

מאיפה המחיר הזה?- עכשיו אני מתחבר

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #5 

xsoft7 כתב:מאיפה המחיר הזה?- עכשיו אני מתחבר
...
·כנל, אשמח להסבר

aviko123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

hot עסקים, בפוסט הראשון רשמתי שזה כולל ספק, מסתבר שהספק בעלות נוספת של 30 ש"ח
בכל אופן 140 ש"ח בסה"כ.

כרגע אני משלם למתחרה 140 ש"ח עבור top 100, שבפועל אני מקבל 45.
פתרון לבעיה אולי ??

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4311
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #7 

@aviko123
·
נתחיל מזה, שהחיבור MPLS , הוא בין הספק תשתית ו ISP ובצד הלקוח החיבור הוא DHCP על גבי ETHERNET . בחיבור כזה ללקוחות פרטיים הוט מבחינה ניהולית ( ולא בגלל מגבלה טכנית כלשהי ) לרוב לא מספקת את כתובת IP קבועה, אלה כתובת דינמית. אופצייה אפשרית ללקוח פרטי לקבל כתובת IP קבועה ללא ויכוחים, היא בחיבור עם חייגן מסוג L2TP , אבל בחיבור כזה המהירות בהוט מוגבלת בפועל עד ל 40M וגם סוג חיבור כזה סובל מניתוקים מרובים בתקשורת. הנושא של FORTINET לא קשור כלל לנושא, כי לנתב כזה אין שום יכולות מיוחדות שנותנות אפשרות לקבל כתובת IP קבועה, על חיבור מסוג DHCP .
לקוח עסקי יכול לקבל כתובת IP קבועה אחת או טווח כתובות גם על גבי חיבור MPLS בין ISP להוט. כל מה שנדרש, זה לסגור את הנושא מול המנהל תיקי לקוחות האישי שלך בהוט או מול יועץ תקשורת של הוט שאתה בקשר איתו. בכל מקרה השיחות עם הילדים המוקדנים לא יובילו לשום מקום, כי הם גם לא יכולים להבין את מה רוצים מהם.
בנוסף לזה, אם אתה צריך את הכתובת רק בשביל להגדיר את SIP TRUNK במרכזייה, אז כדאי לחשוב האם זה נבון במיוחד שכל התקשורת VOIP שלך תעבור בצורה גלוייה לכל ברשת הציבורית, כי דבר מינימלי בנושא של החיבורים בין ה SoftSwitches , זה שהתקשורת בינהם תעבור בתוך ערוץ VPN מוצפן, כך גם לא יהיו לך שום אילוצים לכתובות חיצוניות המוגדרות בצד שמספק את ה SIP Trunk וגם לא יהיו בעיות שקשורות ב NAT בין המרכזיות.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אביקו משהו שאתה חייב לדעת

בתשתית הוט כדי לקבל איפי קבוע זה רק בחיבור אם חייגן L2TP
אם התשתית שלך היא 100 מגה בחיבור אם חייגן L2TP תקבל הורדה
של סביב 50 מגה בתשתית הוט 200 מגה אם חייגן תקבל סביב 110-115 מגה

אם הדרך היחידה שלך לעבוד אם חייגן אז תיקח תשתית הוט 30 מגה ככה שאם
חייגן תקבל מלוא 30 מגה משאתה משלם כי אני לא רואה סיבה לשלם על 100 או 200 מגה
כאשר אתה מתחבר אם חייגן ומקבל חצי מהירות ממה שאתה משלם

מבחינה טכנית אפשר להגיע אם חייגן כזה גם ל 500/10 בתשתית הוט אבל זה מצריך
לא מעט סוג של האקינג בכרטיס רשת של המחשב כי משמגביל תחייגן לספק מלוא רוחב
הורדה זה הרוחב העלאה בגלל שהוט נותנים 100/2 200/5 500/10 אתה תקבל חצי מהירות
הורדה אם אתה שם לב הוט מספקת חצי מהירות העלאה בכוונה על מנת ששאר הספקים
לא יצליחו לספק מלוא מהירות בחיבור בחייגן כי על מנת שספק יוכל להיתחבר להוט ב DHCP
צריך לשלם להוט סביב 80 אלף שח בחודש ... היה על זה כתבה איפשהו למה אחת הסיבות שהוט
לא מאפשרת רוחב העלאה נורמלי

Eliran_w
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

שלום רב,
לא מדובר בחיבור ללא חייגן או בחיבור על ידי פרוטוקול L2TP.
מדובר בפתרון שהוט החלה לספק בחודשיים האחרונים.
לקוח מקבל הוטבוקס 3 שמוגדר כ-layer2, מי שבין יודע שבשכבה זו אין עדיין כתובות אי פי.
ההוטבוקס מתחבר ל-fortigate 30d, ששם מוגדר כתובת אי פי קבוע של הוטנט שעוברת דרך ה-CMTS של הוט וככה לקוחות יוצאים החוצה.
כמובן פתרון זה לא קיים למגזר הפרטי רק למגזר העסקי.
מקווה שעזרתי לכם.

aviko123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

אלירן יפה אמרת !
השאלה אם יש דרך להגדיר את המערכת הזו ללא ה fortigate , אני כרגע משתמש ב mikrotik וכמעט בטוח שגם שם יש אפשרות להגדיר את המערכת ככה, רק לא ממש בטוח מה אני צריך אפילו לחפש על מנת להגדיר. אשמח אם תוכל להאיר קצת את הנושא.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

לא מדובר כאן על שום נס טכנולוגי חדשני או על טלפלא חדש של הוט. בכל חיבור "ללא חייגן" בהוט שרוצים להשתמש בנתב נפרד, מדורי דורות מגדירים את הוטבוקס כגשר ( Bridge ) , שמן הסתם גשר תמיד עובד ב L2 בסכמה של OSI ומגשר בין חיבור Ethernet ולבין רשת Docsis של הוט והנתב הנוסף כבר מקבל את הכתובת שהספק מקצה ללקוח. הכתובת הזו יכולה להיות סטטית, דינמית או דינמית עם lease time אינסופי, כך שמבחינת הלקוח היא תהיה כאילו קבועה. גם ב Fortinet בחבילת תקשורת ל SOHO בהוט משתמשים רק בגלל שיש מי שרוצה להיפטר מהצרה הזו ששמה Fortinet ולא ניתן היום למכור אותה כמעט לשום לקוח שפוי, אלה רק כעסקת חבילה שבה הלקוח לא יכול לבחור את הציוד קצה המסופק לו, כמו שעושים לרוב הלקוחות SOHO . הנתב בקונפיגורציית חיבור כזו של הוט, מבחינה טכנית יכול להיות כל נתב, מ CISCO ועד לכל נתב ביתי הכי פשוט, כי ל FORTINET אין שום ייחודיות כאן, חוץ מייחודיות שהספק רוצה להיפטר מהמלאי שלו.
בכל מקרה, כמו שכבר כתבתי לפני זה, לקוח עסקי לא צריך את כל הכאב ראש הזה ובונה לעצמו את הפתרון המתאים לפי הצורך הספציפי, עם המנהל תיקי לקוחות שלו ועם היועץ תקשורת שלו, שהוט שולחת אותם ללקוחות העסקיים שלה, ועם יש צורך, אז יועץ תקשורת כבר מערב את מחלקת ההנדסה שלהם לתת פתרון ייחודי ללקוח.
מכווה שעכשיו זה יותר מובן ופשוט.

aviko123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

sys_admin לפי מה שאתה אומר אין שום הגדרות מיוחדות שמוגדרות ב Fortinet המוגזם הזה ?!
אני פשוט יכול לחבר את הציוד שקיים אצלי להוטבוקס כגשר ( Bridge ) ופשוט לישון בשקט ? כי אם כך המצב פתרת לי את הבעיה.
אז איפה בעצם מוגדרים השם משתמש והסיסמה של הספקית ? או שבעצם אין :roll:

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

ההבדל בין פורטינט לבין נתב פשוט הוא שפורטינט
הוא פיירוול מתקדם יותר מאשר נתב פשוט הוא בכיף
יכול לאכול התקפות ddos ולא לתאמץ בכלל נתב רגיל ביתי
אם מעמיסים עליו ddos הוא פשוט יקרוס
למרות שגם פורטינט יכול לקרוס אבל בישביל להפיל
אותו אם ddos צריך ממש לתאמץ

אם אתה רוצה לישון באמת בשקט ויש לך כסף נזיל
עדיף שתשאר אם הפורטינט כי ראוטר פשוט לא יתן
הגנה כמו פורטינט

בחיבור DHCP אין שם משתמש או סיסמה זה פשוט plug and play
השרת DHCP של ספקית מקצה לך כתובת איפי לפי mac address
של הנתב זה הכל

אם כבר עסקינן בפיירוולים היתי מציע לך ללכת על juniper ולא פורטינט
למה הפורטינט נוטה באופן מסתורי למות אחרי שמסתיימת תקופת אחריות שלו
וגם המחיר שהספקים גובים עליו בחבילות בנדל למיניהם לא שווה תסכום

בסכום תשלם על הפורטינט אתה יכול להביא אחלה פיירוול של juniper
גם לסיסקו יש אחלה פיירוולים הביעה אם סיסקו שהמחיר של הפיירוולים
שלהם הדגם הכי פשוט אם רישיון יכול לעבור בכיף 10 אלף שח לפני מע''מ

היה לנו יותר קל לעזור לך לבחור ציוד אם הינו יודעים מה טופולוגיה שלך בעסק/בית

שלום רב,
לא מדובר בחיבור ללא חייגן או בחיבור על ידי פרוטוקול L2TP.
מדובר בפתרון שהוט החלה לספק בחודשיים האחרונים.
לקוח מקבל הוטבוקס 3 שמוגדר כ-layer2, מי שבין יודע שבשכבה זו אין עדיין כתובות אי פי.
ההוטבוקס מתחבר ל-fortigate 30d, ששם מוגדר כתובת אי פי קבוע של הוטנט שעוברת דרך ה-CMTS של הוט וככה לקוחות יוצאים החוצה.
כמובן פתרון זה לא קיים למגזר הפרטי רק למגזר העסקי.
מקווה שעזרתי לכם.
...
אלירן הוט לא התחילה את זה לפני כמה חודשים
זה כבר כמה שנים טובות קיים
עוד כשיצא ה 100 מגה בהוט

כמו שאמרו זה סהכ הוטבוקס 1 2 או 3 ללקוחות עסקיים מוגדר כי bridge
מחובר לנתב כלשהו מקבל איפי מה dhcp של הספק
ושלום על ישראל

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

נתחיל עם התעלומה, איפה ההגדרות של שם משתמש וסיסמה שלך בחיבור ללא חייגן בתשתית של הוט. והתשובה המפתיעה, היא שאין שום שם משתמש ושום סיסמה, הלקוח שמחובר בצורה כזו משויך להגדרות שלו בנקודה אחת בין הספק תשתית ל ISP , שם גם מגדירים לו כתובת IP קבוע או משתנה, קישור לספק מסוים ועוד נתונים רבים, בהמשך הלקוח כזה מזוהה ברשת DOCSIS בצורה חד ערכית בעזרת מסת''ב של רגל RF במודם DOCSIS , אותו המסת''ב , הוא כתובת MAC של רגל RF במודם, נקודת זיהוי נוספת, היא רגל WAN של הנתב, שאם ללקוח מוגדרת כתובת IP משתנה, היא תשתנה בכל פעם שה MAC הזה ישתנה וכך גם ניתן לקשור את הלקוח לציוד קצה הספציפי, למשל ל FORTINET עם המסת''ב שלו, שאם יופיע במקום הזה MAC אחר, אז המערכת לא תקצה כתובות וניתובים לאותו הלקוח.
לשאלה האם אתה יכול במקום FORTINET לחבר כל נתב אחר שלך, אז התשובה הטכנית, היא כן, אבל התשובה הניהולית של עסקת חבילה שמסופקת ללקוחות שלא רוצים להיכנס מולם בפרטים הטכניים, היא לא. ואני אחדד עוד פעם את הנושא, אני לא יכול לא לאשר או לא לשנות לך את ההרכב של חבילת תקשורת המוצעת לך בהוט. הכתובת היחידה לזה, כמו שכבר כתבתי לך לפני זה פעמיים, זה מנהל תיקי לקוחות שלך בהוט ויועץ תקשורת שלך בהוט ( אם אתה באמת לקוח עסקי ולא לקוח SOHO , שהוא לקוח ביתי לכל דבר ועניין ), שאיתם אתה בונה לעצמך את החבילת תקשורת וציודי קצה המתאימה לך.
בהקשר של אותו ה FORTINET , מדובר בכלל בציוד עלוב ביותר, והדגם הספציפי שהוזכר כאן בשם Fortigate 30D , זה המיץ של הזבל, שמכונה בשם סבונייה. מדובר במוצר שגם במפרט שלו הוגדר שבמצב שבו מופעל האנטיווירוס שלו, המהירות בין LAN ל WAN , היא עד 40Mbps , למרות ברגע שכל המנגנוני סינון ובדיקה שלו מכובים, הוא מתיימר לתת ביצועים של כ 800Mbps , כך שברור שנתב כזה מתאים לקווים של עד 40M וגם החומרה של המוצר הזה, כל כך חלשה, שהוא מתאים רק לדברים הכי בסיסיים של גלישה לאתרי חדשות וקצת אימליים, בנוסף FORTINET לא תומך בקישוריות של OPENVPN , דבר שחיוני לקישורים ל SIP Tranks ולשלוחות רחוקות וניידות של המרכזייה. גם נושא ה NAT שלו יהיה מכשול למרכזיית SIP , במיוחד, אם היא מבוססת על מנוע של Asterisk ואתה מקבל כתובת IP בודדת ולא טווח כתובת , כך שלא ניתן יהיה להקצות כתובת חוקית נפרדת על הכרטיס רשת של המרכזייה והיא תשב מאחורי NAT .

aviko123 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

המון תודה לכולם, העניין סודר !!
אומנם לא 200 אבל 120 זה מכובד ביותר.

Gary3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה #16 

אמרת שמצאת פיתרון בסוף ואתה מקבל 120 מתוך 200. מה היה הפתרון? איזה אופציה סידרת?

אני באותו מצב שלך. אני צריך יותר מ100 Mbps על הוט וIP קבוע.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

Gary3 כתב:אמרת שמצאת פיתרון בסוף ואתה מקבל 120 מתוך 200. מה היה הפתרון? איזה אופציה סידרת?

אני באותו מצב שלך. אני צריך יותר מ100 Mbps על הוט וIP קבוע.
...
אתה צריך חבילה של 200 מגה בתשתית הוט ספק אם חייגן של 200 מגה שגם מוגר איפי קבוע וזהו

Gary3
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה #18 

MrYair כתב:
...
...
אתה צריך חבילה של 200 מגה בתשתית הוט ספק אם חייגן של 200 מגה שגם מוגר איפי קבוע וזהו
...
·תודה רבה על התשובה. ואין ניתוקים? אני יכול לחיות עם 120, העיקר שאין ניתוקים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”