ציוד תקשורת חוטי + אלחוטי בבית חדש בגודל של 240 מ"ר
-
pointBreak
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
אני לקראת סיום בנייה של בית פרטי בגודל של 240 מ"ר.
בכל חדר בבית, וליד כל מיקומי טלוויזיות ומחשבים, ישנה נקודת רשת המחוברת בכבלים של CAT7.
בסה"כ יהיו כ - 20 נקודות רשת בבית.
החברה שדרכה עשיתי את ייעוץ הוידאו אודיו, טוענת שאני לא יכול להסתפק בפתרונות של בזק\HOT לרשת כזו בבית שאמורה בנוסף גם לתמוך בתקשורת WI FI מקצה לקצה, ועליי לרכוש ראוטר\סוויצט'ים\אנטנות\מתאם אנטנות מקצועיים וכל זאת בסכום שיכול להסתכם ב 10,000-15,000 ש"ח.
נקודות גישה האלחוטיות שהציעו לי הם למשל בטכנולוגית AC.
הראוטר המקצועי למשל תומך ביכולות הבאות:
ראוטר ג׳יגה מקצועי. התקנת ב- Rack 1U. כולל תמיכה ברשת אורחים. כולל VPN. כולל שליטה מרחוק Remote Media Access. כולל תמיכה ב- Preconfigured Pakedge Zones
השאלה שלי האם באמת יש צורך בכך. אם אסבול מאיכות ירודה, מבעיות תקשורת וכו', ברור שכדאי ללכת על כיוון כזה.
אני רק רוצה להבין אם מנסים למכור לי פה שאני לא באמת צריך.
תודה.
אני לקראת סיום בנייה של בית פרטי בגודל של 240 מ"ר.
בכל חדר בבית, וליד כל מיקומי טלוויזיות ומחשבים, ישנה נקודת רשת המחוברת בכבלים של CAT7.
בסה"כ יהיו כ - 20 נקודות רשת בבית.
החברה שדרכה עשיתי את ייעוץ הוידאו אודיו, טוענת שאני לא יכול להסתפק בפתרונות של בזק\HOT לרשת כזו בבית שאמורה בנוסף גם לתמוך בתקשורת WI FI מקצה לקצה, ועליי לרכוש ראוטר\סוויצט'ים\אנטנות\מתאם אנטנות מקצועיים וכל זאת בסכום שיכול להסתכם ב 10,000-15,000 ש"ח.
נקודות גישה האלחוטיות שהציעו לי הם למשל בטכנולוגית AC.
הראוטר המקצועי למשל תומך ביכולות הבאות:
ראוטר ג׳יגה מקצועי. התקנת ב- Rack 1U. כולל תמיכה ברשת אורחים. כולל VPN. כולל שליטה מרחוק Remote Media Access. כולל תמיכה ב- Preconfigured Pakedge Zones
השאלה שלי האם באמת יש צורך בכך. אם אסבול מאיכות ירודה, מבעיות תקשורת וכו', ברור שכדאי ללכת על כיוון כזה.
אני רק רוצה להבין אם מנסים למכור לי פה שאני לא באמת צריך.
תודה.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מנסיוני, רשת אלחוטית 802.11n עם ראוטר וסוויצ'ים התומכים ב- 1Gbps, עם כבילה CAT6 נותנת מעל ומעבר מה ששימוש ביתי צריך.
במקרה שלך עם בית כה גדול יש צורך כנראה ב- Access Point נוסף אחד לפחות. רשת אלחוטית לאורחים זה משהו בסיסי שאפשר לעשות עם המון דגמי ראוטרים היום (שים לב שרשת אורחים בד"כ לא צריכה פריסה מושלמת בכל הבית).
סה"כ מה שתארתי עולה משמעותית פחות ממה שציינת. לשיקולך.
במקרה שלך עם בית כה גדול יש צורך כנראה ב- Access Point נוסף אחד לפחות. רשת אלחוטית לאורחים זה משהו בסיסי שאפשר לעשות עם המון דגמי ראוטרים היום (שים לב שרשת אורחים בד"כ לא צריכה פריסה מושלמת בכל הבית).
סה"כ מה שתארתי עולה משמעותית פחות ממה שציינת. לשיקולך.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- nahum2013
- עובד טלפוניה/אינטרנט

- תגובות: 58
- שם מלא: network solutions
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
הגזמה פראית
מנסיון (קופת חולים של 300 מטר , 2 וילות של 3 קומות ועוד..)
מדובר כאן בהגזמה פראית לגבי המחיר
כולל ציוד של הוט/בזק יש צורך של 2 Access ponit נוספים והבית עם כיסוי מלא
במחיר שאפילו לא שליש ממה שהציעו
חוץ מזה שאין צורך בכל הפיצרים שהציעו לך כדי להצדיק מחיר מוגזם
מדובר כאן בהגזמה פראית לגבי המחיר
כולל ציוד של הוט/בזק יש צורך של 2 Access ponit נוספים והבית עם כיסוי מלא
במחיר שאפילו לא שליש ממה שהציעו
חוץ מזה שאין צורך בכל הפיצרים שהציעו לך כדי להצדיק מחיר מוגזם
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בגדול בסכום הזה אתה יכול לבצע גם את הכבילה וגם לרכוש ציוד מצויין עבור תשדורת אלחוטית.
הכל תלוי במה הציעו לך ובאיזו חברה מדובר, שווה לקחת הצעות נגדיות על בסיס אותו יועץ (אם הוא בלתי תלוי כמובן)
הכל תלוי במה הציעו לך ובאיזו חברה מדובר, שווה לקחת הצעות נגדיות על בסיס אותו יועץ (אם הוא בלתי תלוי כמובן)
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
סיימתי עכשיו לבנות בית פרטי 220 מ״ר, שרשרתי הכל בכבלים cat5E כאשר בכל חדר יש 2 נקודות רשת ובסלון 6 נקודות, סה״כ אני מגיע ל-20 נקודות.
עכשיו אני מתחיל לבנות את ארון התקשורת - חשבתי על patch panel ועל switch לדעתי של 1 ג׳יגה יהיה מעל ומעבר עם 24 פורטים כמובן.
כרגע שמתי בארון תקשורת רסברי פאי 3 שמשמש כ-NAS לכל הבית וגם משמש כשרת הורדות.
בהנחה וכל האביזרים בקירות כבר מותקנים לך עלות החומרים לא צריכה לעבור את ה-1,000 ש״ח (ממה שקראתי באינטרנט ובחנויות שונות).
פאץ׳ פאנל - 200 ש״ח
סוויץ׳ - 400 ש״ח
ג׳אמפרים - 8*20 = 160 ש״ח
לוחץ כבלים לפאץ/ פאנל - 100 ש״ח
אשמח גם לעצות מועילות בנושא
עכשיו אני מתחיל לבנות את ארון התקשורת - חשבתי על patch panel ועל switch לדעתי של 1 ג׳יגה יהיה מעל ומעבר עם 24 פורטים כמובן.
כרגע שמתי בארון תקשורת רסברי פאי 3 שמשמש כ-NAS לכל הבית וגם משמש כשרת הורדות.
בהנחה וכל האביזרים בקירות כבר מותקנים לך עלות החומרים לא צריכה לעבור את ה-1,000 ש״ח (ממה שקראתי באינטרנט ובחנויות שונות).
פאץ׳ פאנל - 200 ש״ח
סוויץ׳ - 400 ש״ח
ג׳אמפרים - 8*20 = 160 ש״ח
לוחץ כבלים לפאץ/ פאנל - 100 ש״ח
אשמח גם לעצות מועילות בנושא
@RafalovitchTom
·
מה עם עלות בעל מקצוע ?
בית של 240 מ"ר לפחות 2 אם לא יותר אקסס פוינטס ברמה טובה .
אין ספק שההצעה שקיבל יקרה אבל כמובן לציוד טוב ומקצועיות בעבודה \אחריות ושרות יש מחיר
·
מה עם עלות בעל מקצוע ?
אין ספק שההצעה שקיבל יקרה אבל כמובן לציוד טוב ומקצועיות בעבודה \אחריות ושרות יש מחיר
ALON PCFIX
תשתיות תקשורת
0522685204
תשתיות תקשורת
0522685204
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
·יש מדריכים להכל ביוטיוב, הציוד לא יקר.... שווה לעשות לבדalonpcfix כתב:@RafalovitchTom
·
מה עם עלות בעל מקצוע ?
אין ספק שההצעה שקיבל יקרה אבל כמובן לציוד טוב ומקצועיות בעבודה \אחריות ושרות יש מחיר...
לטעמי המחיר הזוי ולא רלוונטי בעליל. אפילו לא למשרד.
זה נראה כמו נסיון דחיפה קלאסי של ספק, ממש מרגיז לקרוא את זה.
אני מאוד אוהב את הציוד של Ubiquiti וגם את מיקרוטיק, שניהם יספקו לך ציוד מעולה במחיר מצחיק ולכן כל הדוגמאות שלהם.
לגבי הנתב:
זה בכלל לא קשור לגודל הבית אלא לרמת השימוש... לדעתי נתב פשוט של Ubiquit (נניח ERLite) יהיה מצויין לצרכים שלך (אפילו overkill אכזרי אם להיות הוגן) ויעלה פחות מ$100. תומך בכל
לגבי המתג:
לי יש בבית 32 נקודות רשת. יש כמה שקעים בכל חדר אבל זה לא אומר שכולם יאוכלסו.
תגדיר צרכים ולפי זה אפשר לאפיין משהו. אני קניתי Ubiquiti Edge Switch 24 250W עם POE לטובת המצלמות והAPים. עולה כמה מאות דולרים אבל סוגר לי את הפינה בצורה מאוד אלגנטית.
לגבי נקודות הגישה:
תקנה כמה יחידות של Ubiquiti Unifi (תלוי במיקום 2 יעשו את העבודה מצויין) וסגרת את נושא הרדיו בפחות מ-$200
בכל מקרה - כל הציוד לבית שלך אמור לעלות כ$700 בארה״ב, אולי באיזור ה$1000 בארץ (נניח - מ-senetic שיחסית זולים בשביל קניה מקומית אבל עדיין הרבה יותר יקרים מקניה ישירה בארה״ב במידה ויש לך את האפשרות).
עבודה - לא יודע להעריך אבל כנראה שלא 10,000 ש״ח, גם לא 5000...
זה נראה כמו נסיון דחיפה קלאסי של ספק, ממש מרגיז לקרוא את זה.
אני מאוד אוהב את הציוד של Ubiquiti וגם את מיקרוטיק, שניהם יספקו לך ציוד מעולה במחיר מצחיק ולכן כל הדוגמאות שלהם.
לגבי הנתב:
זה בכלל לא קשור לגודל הבית אלא לרמת השימוש... לדעתי נתב פשוט של Ubiquit (נניח ERLite) יהיה מצויין לצרכים שלך (אפילו overkill אכזרי אם להיות הוגן) ויעלה פחות מ$100. תומך בכל
לגבי המתג:
לי יש בבית 32 נקודות רשת. יש כמה שקעים בכל חדר אבל זה לא אומר שכולם יאוכלסו.
תגדיר צרכים ולפי זה אפשר לאפיין משהו. אני קניתי Ubiquiti Edge Switch 24 250W עם POE לטובת המצלמות והAPים. עולה כמה מאות דולרים אבל סוגר לי את הפינה בצורה מאוד אלגנטית.
לגבי נקודות הגישה:
תקנה כמה יחידות של Ubiquiti Unifi (תלוי במיקום 2 יעשו את העבודה מצויין) וסגרת את נושא הרדיו בפחות מ-$200
בכל מקרה - כל הציוד לבית שלך אמור לעלות כ$700 בארה״ב, אולי באיזור ה$1000 בארץ (נניח - מ-senetic שיחסית זולים בשביל קניה מקומית אבל עדיין הרבה יותר יקרים מקניה ישירה בארה״ב במידה ויש לך את האפשרות).
עבודה - לא יודע להעריך אבל כנראה שלא 10,000 ש״ח, גם לא 5000...
So long and thanks for all the fish!