המרת HD-DVD ל-DL-DVD
חברים ,
הורדתי קובץ של סרט HD שמקורו היה דיסקHD BLUE RAY . יש לי אפשרות להמיר את הסרט הזה לפורמט DL-DVD או DVD9 .מבחינת הפורמט של לאחר ההמרה אני מניח שייצרו קבצי VOB בדומה לאיך שכל סרט DVD בנוי .
השאלה היא : האם הסרט ישאר באיכות HD גם לאחר ההמרה ?
תודה ,
HAGI
הורדתי קובץ של סרט HD שמקורו היה דיסקHD BLUE RAY . יש לי אפשרות להמיר את הסרט הזה לפורמט DL-DVD או DVD9 .מבחינת הפורמט של לאחר ההמרה אני מניח שייצרו קבצי VOB בדומה לאיך שכל סרט DVD בנוי .
השאלה היא : האם הסרט ישאר באיכות HD גם לאחר ההמרה ?
תודה ,
HAGI
אני חושב שאולי לא ניסחתי טוב את השאלה אז אנסה את זה בצורה אחרת :
זה ברור שבהמרה מטה בין HD-DVD ל-DL-DVD האיכות תופחת . השאלה היא האם האיכות הזו תהיה טובה יותר \ הרבה יותר טובה בהשוואה לפורמט ה-DVD של אותו סרט שנוצר על DVD9 ?
זה ברור שבהמרה מטה בין HD-DVD ל-DL-DVD האיכות תופחת . השאלה היא האם האיכות הזו תהיה טובה יותר \ הרבה יותר טובה בהשוואה לפורמט ה-DVD של אותו סרט שנוצר על DVD9 ?
גיא ,
המטרה היא לקחת סרט לאחר ההורדה מהאינטרנט , לדוגמה הסרט הבא :
Traffic
Video: 1920x1080 29.97fps 1080p VC-1
* HD DVD
* HD-30 Dual-Layer Disc
Video Resolution/Codec
* 1080p/VC-1
Audio Formats
* English Dolby Digital-Plus 5.1 Surround
... והיות מסוגל להציג אותו במכשיר כמו TVIX מבלי לאבד הרבה מידע . היה טוב אם היה אפשר לפצל את קובץ הסרט הזה שהוא בנפח של 20 גיגה , נגיד ל-4 דיסקים DVD-R רגילים . הבעיה היא שהמרה של HD-DVD ל-DVD - VOBs תגרום לכך , במידה והיה אפשרי לעשות זאת , לאיבוד איכות ה-HD .
בכל מקרה , אם יש כל דרך להמיר סרט כזה , לפורמט שיאפשר הצפיה ב-TVIX ושעדיין ישאיר אותו כ-HD , אשמח לדעת איך !
המטרה היא לקחת סרט לאחר ההורדה מהאינטרנט , לדוגמה הסרט הבא :
Traffic
Video: 1920x1080 29.97fps 1080p VC-1
* HD DVD
* HD-30 Dual-Layer Disc
Video Resolution/Codec
* 1080p/VC-1
Audio Formats
* English Dolby Digital-Plus 5.1 Surround
... והיות מסוגל להציג אותו במכשיר כמו TVIX מבלי לאבד הרבה מידע . היה טוב אם היה אפשר לפצל את קובץ הסרט הזה שהוא בנפח של 20 גיגה , נגיד ל-4 דיסקים DVD-R רגילים . הבעיה היא שהמרה של HD-DVD ל-DVD - VOBs תגרום לכך , במידה והיה אפשרי לעשות זאת , לאיבוד איכות ה-HD .
בכל מקרה , אם יש כל דרך להמיר סרט כזה , לפורמט שיאפשר הצפיה ב-TVIX ושעדיין ישאיר אותו כ-HD , אשמח לדעת איך !
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
hagi,
התחלת מזה שאמרת שאתה יכול להמיר.
התפלאתי, אני לא מכיר תוכנת המרה כזו...
התחלת מזה שאמרת שאתה יכול להמיר.
התפלאתי, אני לא מכיר תוכנת המרה כזו...
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אפשרי להמיר, אבל בגלל שאין תוכנה שעושה את התהליך במלואו צריך לבצע התעסקויות עם תוכנות שונות בדרכים לא דרכים.oferlaor כתב: התפלאתי, אני לא מכיר תוכנת המרה כזו......
עדיף במקרה הזה להתעסק עם BD מכוון ששם רוב הסרטים הם MPEG-2 ואפשר לשנות את הקונטיינר ל-TS באופן פשוט למדי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
marioman,
סליחה על הבורות, איך משנים קונטיינר של BD (או שזה פשוט RENAME)?
סליחה על הבורות, איך משנים קונטיינר של BD (או שזה פשוט RENAME)?
עופר , אתה צודק .
אני מתכתב עם חברת SLYSOFT ואני יודע שהם עומדים להוציא בקרוב תוכנה בשם CLONE DVD-HD שמיועדת בדיוק לצרכים אלה .
את השלב הראשון בהמרת חומר HD-DVD למידות דרך מדיות קטנות יותר כבר עשו באמצעות תוכנת ANY DVD-HD .
אני מודה שקצת הקדמתי את ההכרזה שלהם מבלי לשים לב ובגלל זה חזרתי ונסיתי לבדוק אם קיים תהליך של המרה מבלי שיהיה צורך בתוכנה הזו (ועושה רושם שאין ) .
הבעיה היא שהתוכנה CLONE DVD-HD תדע לכווץ את התוכן של דיסק DVD-HD ולפצל את זה לפי הצורך למדיות קטנות יותר (, DVD5 ,DL-DVD) אבל כנראה שהפורמט ישאר עדיין HD-DVD גם במדיות הקטנות . בודקים בימים אלה את האפשרות להמיר את זה גם ל-VOB אבל בשלב הזה לא בטוח שזה יצליח ( בגלל שזה לא מתאים לכל חומרה של מחשב ) .
אני מתכתב עם חברת SLYSOFT ואני יודע שהם עומדים להוציא בקרוב תוכנה בשם CLONE DVD-HD שמיועדת בדיוק לצרכים אלה .
את השלב הראשון בהמרת חומר HD-DVD למידות דרך מדיות קטנות יותר כבר עשו באמצעות תוכנת ANY DVD-HD .
אני מודה שקצת הקדמתי את ההכרזה שלהם מבלי לשים לב ובגלל זה חזרתי ונסיתי לבדוק אם קיים תהליך של המרה מבלי שיהיה צורך בתוכנה הזו (ועושה רושם שאין ) .
הבעיה היא שהתוכנה CLONE DVD-HD תדע לכווץ את התוכן של דיסק DVD-HD ולפצל את זה לפי הצורך למדיות קטנות יותר (, DVD5 ,DL-DVD) אבל כנראה שהפורמט ישאר עדיין HD-DVD גם במדיות הקטנות . בודקים בימים אלה את האפשרות להמיר את זה גם ל-VOB אבל בשלב הזה לא בטוח שזה יצליח ( בגלל שזה לא מתאים לכל חומרה של מחשב ) .
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
כדי לשנות את הקונטיינר קודם כל צריכים לעשות Demux לאודיו והוידאו מהקונטיינר (m2ts), יש המון תוכנות שיודעות לעשות את זה (xport, למשל).oferlaor כתב:marioman,
סליחה על הבורות, איך משנים קונטיינר של BD (או שזה פשוט RENAME)?...
לאחר מכן יש לשנות את סיומת קובץ האודיו שהתקבל (mpa) לסיומת נכונה (AC3 במקרה של DD, ו-DTS [אני חושב] במקרה של DTS. לגבי הפורמטים המתקדמים יותר - יכל להיות שפשוט אפשר להשאיר ככה).
בעזרת TMPGenc 4.0 Xpress תחת MPEG Tools ניתן לעשות את ה-Remux לקונטיינר MPG, ולאחר מכן בעזרת תוכנות אחרות כמו VideoRedo ניתן לשנות את הקונטיינר ל-TS.
אני 99% בטוח שלא תהיה פגיעה באיכות מכוון שאין פה תהליך של קידוד מחדש.