TVIX וחיבור LAN
חברים ,
אני מחכה להגעת ה-TVIX-4000 שרכשתי . בינתיים קורא את הספר למשתמש כדי להכיר קצת יותר טוב איך הדברים פועלים במכשיר .
החיבור ל-LAN לא עיניין אותי עד כה ולא היה שיקול ברכישה אבל האופציה הזו מתחילה לעניין אותי עכשיו כשאני חושב מה היתרונות השימוש בה .
כאן יש לי כמה שאלות שמיועדות לאלה שכבר התנסו ב-TVIX ( דגם 5000) :
1.מהספר למשתמש אני מבין שהאפשרות היחידה ליצור חיבור LAN היא על ידי חיבור פיזי בין כרטיס הרשת של המחשב לבין כניסת ה-LAN של ה-TVIX (על ידי כבל רשת ) .
האם יש אפשרות להשתמש בקו הטלפון שקיים בקיר , כלומר שבמקום לחבר את המכשיר למחשב שאהיה מסוגל לחבר את המכשיר ישירות לשקע הטלפון ולקבל IP עבור המכשיר , IP המופק על ידי ה-TVIX בעצמו ?
2.אחרי יצירת חיבור ה-LAN עם המכשיר , האם יש אפשרות להעביר קבצים אליו בצורה ישירה מכל מחשב אחר ולא בהכרח רק מהמחשב שאליו ה-TVIX מרושת ישירות ?
במילים אחרות האם אפשר להמיר את חיבור ה-LAN ל-TVIX למשהו דומה יותר ל-WAN ( WIDE AREA NETWORK ) ?
תודה מראש ,
HAGI
אני מחכה להגעת ה-TVIX-4000 שרכשתי . בינתיים קורא את הספר למשתמש כדי להכיר קצת יותר טוב איך הדברים פועלים במכשיר .
החיבור ל-LAN לא עיניין אותי עד כה ולא היה שיקול ברכישה אבל האופציה הזו מתחילה לעניין אותי עכשיו כשאני חושב מה היתרונות השימוש בה .
כאן יש לי כמה שאלות שמיועדות לאלה שכבר התנסו ב-TVIX ( דגם 5000) :
1.מהספר למשתמש אני מבין שהאפשרות היחידה ליצור חיבור LAN היא על ידי חיבור פיזי בין כרטיס הרשת של המחשב לבין כניסת ה-LAN של ה-TVIX (על ידי כבל רשת ) .
האם יש אפשרות להשתמש בקו הטלפון שקיים בקיר , כלומר שבמקום לחבר את המכשיר למחשב שאהיה מסוגל לחבר את המכשיר ישירות לשקע הטלפון ולקבל IP עבור המכשיר , IP המופק על ידי ה-TVIX בעצמו ?
2.אחרי יצירת חיבור ה-LAN עם המכשיר , האם יש אפשרות להעביר קבצים אליו בצורה ישירה מכל מחשב אחר ולא בהכרח רק מהמחשב שאליו ה-TVIX מרושת ישירות ?
במילים אחרות האם אפשר להמיר את חיבור ה-LAN ל-TVIX למשהו דומה יותר ל-WAN ( WIDE AREA NETWORK ) ?
תודה מראש ,
HAGI
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
גם אם אתה תפתח את המודם שלך להיות רטואר, אתה תצטרך לקנות hub.
הדרך הקלה ביותר היא לקנות ראוטר כפי שליאור המליץ.
השימוש בקוים הקיימים של בזק לא יעזור לך.
אתה צריך 4 גידים לפחות ובקו של בזק יש 2 גידים.
אין מנוס מלהתחיל לפרוס\להשחיל כבלים.
אולי תקנה את המתאם האלחוטי?
הדרך הקלה ביותר היא לקנות ראוטר כפי שליאור המליץ.
השימוש בקוים הקיימים של בזק לא יעזור לך.
אתה צריך 4 גידים לפחות ובקו של בזק יש 2 גידים.
אין מנוס מלהתחיל לפרוס\להשחיל כבלים.
אולי תקנה את המתאם האלחוטי?
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
1. אם אתה משתמש בחייגן על ה- PC, אזי מודם ה-ADSL שלך מקונפג כמודם ולא כראוטר (ואז אין בכלל משמעות לפתיחת פורטים).
אם אתה מקבל כתובת IP בעזרת DHCP ישירות מהמודם, בימן שהוא מקונפג כראוטר.
בכל מקרה אתה צריך switch זול שיאפשר חיבור של יותר מנקודת רשת אחת לראוטר (בראוטר ביתי רגיל יש switch כזה מובנה בד"כ).
אם אתה רוצה באמת להשתמש בשקע הטלפון תצטרך 2 מתאמי HPNA 3.0 (שים לב שמתאמים ישנים יותר, בתקן 2.0 או 1.0, לא יהיו מספיק מהירים לתצוגת HD).
אם לא, תהיה חייב למתוח כבלים או להשתמש בפתרון אלחוטי.
אם אתה מקבל כתובת IP בעזרת DHCP ישירות מהמודם, בימן שהוא מקונפג כראוטר.
בכל מקרה אתה צריך switch זול שיאפשר חיבור של יותר מנקודת רשת אחת לראוטר (בראוטר ביתי רגיל יש switch כזה מובנה בד"כ).
אם אתה רוצה באמת להשתמש בשקע הטלפון תצטרך 2 מתאמי HPNA 3.0 (שים לב שמתאמים ישנים יותר, בתקן 2.0 או 1.0, לא יהיו מספיק מהירים לתצוגת HD).
אם לא, תהיה חייב למתוח כבלים או להשתמש בפתרון אלחוטי.
udif ,
תודה רבה על ההסבר המפורט .
אני לא רוצה "להזרים" מידע דרך הרשת לצורך הצגתו על גבי מסך הטלויזיה אלא רק להיות מסוגל להעתיק קבצים בודדים מהמחשב ל-TVIX מבלי שאצטרך לחברו דרך חיבור USB2 בכל פעם שרוצה לעשות זאת .
תודה שוב ,
HAGI
אני לא רוצה "להזרים" מידע דרך הרשת לצורך הצגתו על גבי מסך הטלויזיה אלא רק להיות מסוגל להעתיק קבצים בודדים מהמחשב ל-TVIX מבלי שאצטרך לחברו דרך חיבור USB2 בכל פעם שרוצה לעשות זאת .
תודה שוב ,
HAGI
חגיhagi כתב:udif ,
תודה שוב ,
HAGI...
תקן אותי אם אני טועה-נדמה לי שהייתה בעיה ב-5000 שלא ניתן היה בעבר לבצע העתקת קבצים ברשת ובחיבור USB HOST.-או אולי זה היה רק בUSB
האם הנושא תוקן בקושחות האחרונות - ומה המצב ב=4000 , האם החבר של בארה"ב בדק את הנושא הלכה למעשה .
שאלה נוספת:
(הועבר לשרשור של MG-350)
היי wizz ,
לא יודע אם היתה בעיה כזו ב-5000 אבל אני חושב שאוכל לבדוק את הנושא טוב יותר כשאקבל את המכשיר שהזמנתי . גם אם יש בעיה כזו , זה לא כל כך עקרוני עבורי .
HAGI
לא יודע אם היתה בעיה כזו ב-5000 אבל אני חושב שאוכל לבדוק את הנושא טוב יותר כשאקבל את המכשיר שהזמנתי . גם אם יש בעיה כזו , זה לא כל כך עקרוני עבורי .
HAGI
wizz כתב:חגיhagi כתב:udif ,
תודה שוב ,
HAGI...
תקן אותי אם אני טועה-נדמה לי שהייתה בעיה ב-5000 שלא ניתן היה בעבר לבצע העתקת קבצים ברשת ובחיבור USB HOST.-או אולי זה היה רק בUSB
האם הנושא תוקן בקושחות האחרונות - ומה המצב ב=4000 , האם החבר של בארה"ב בדק את הנושא הלכה למעשה .
שאלה נוספת:
(הועבר לשרשור של MG-350)...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78900
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
לא מכיר תקלה כזו ב-5000 או ב-4000. אני מעתיק הלוך חזור מכל הכיוונים ללא כל בעיה...
- alicenir
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 570
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
עופר
איך אתה מעתיק - דרך NFS או דרך ה-SAMBA??
אני יכול לנגן דרך ה- TVIX תכנים מהמחשב שלי אבל לא להעתיק מהמחשב אליו,למעשה אני לא רואה את ה-TVIX בכלל מהמחשב
האם אני עושה משהו לא נכון???
איך אתה מעתיק - דרך NFS או דרך ה-SAMBA??
אני יכול לנגן דרך ה- TVIX תכנים מהמחשב שלי אבל לא להעתיק מהמחשב אליו,למעשה אני לא רואה את ה-TVIX בכלל מהמחשב
האם אני עושה משהו לא נכון???
"Assumption Is The Mother Of All Fuckups"
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78900
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
alicenir,
אני משתמש ב-CUTEFTP. שם החשבון והסיסמא ניתנים לך על גבי מסך המכשיר (הסיסמא זה המספר הסידורי שלו או מס' ה-MAC שלו).
אני משתמש ב-CUTEFTP. שם החשבון והסיסמא ניתנים לך על גבי מסך המכשיר (הסיסמא זה המספר הסידורי שלו או מס' ה-MAC שלו).
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
Re: HPNA?
סליחה שנרדמתי... (יש לי תאומים בבית שיצאו לא מזמן מהפגיה, וחוסר זמן כרוני)tzotz כתב:udif,
אתה מוכן לפרט קצת על HPNA? מה זה? מי השחקנים בשוק? בארץ? האם זה יאפשר להעביר נתונים ובמקביל להשתמש בכבילה למטרות שלשמן היא הותקנה (טלפון/כבלים)?
תודה...
אין לי הרבה מה להוסיף לגבי HPNA מעבר למה שתוכל למצוא בעצמך בגוגל, ויקיפדיה או ב- zap. פשוט אין לי נסיון מעשי בתחום, רק ידע כללי שישנו דבר כזה.
לגבי שימוש במקביל בטלפון אני מניח שזה עובד כמו ADSL כלומר המתאמים כוללים פילטר כזה שמבטיח שאף טלפון או פקס שתחבר לא ישבש את תקשורת ה- HPNA (שלא משתמשת ב-4KHz הנמוכים של הספקטרום שמשמשים ל-voice).