תליית כבלים על גבס
אהלן,
אני הולך לתלות 16 מ' של כבל 2.5 מ"מ עבור כל רמקול על קיר גבס.
בגלל שזה גבס, אני תוהה איך כדאי לקבע אותו כדי שהוא יתפוס חזק אבל גם ייראה אסתטי. שאלות:
א. האם כבל בעובי הזה יכול לתפוס חזק על קיר גבס (בהנחה שזה למעלה על קיר עליון, צמוד לתקרה ולא נשען על פאנלים)
ב. האם יש פתרונות אסתטיים לא יקרים מידי להסתיר אותו...(למרות שהוא לבן).
תודה לעונים!
אני הולך לתלות 16 מ' של כבל 2.5 מ"מ עבור כל רמקול על קיר גבס.
בגלל שזה גבס, אני תוהה איך כדאי לקבע אותו כדי שהוא יתפוס חזק אבל גם ייראה אסתטי. שאלות:
א. האם כבל בעובי הזה יכול לתפוס חזק על קיר גבס (בהנחה שזה למעלה על קיר עליון, צמוד לתקרה ולא נשען על פאנלים)
ב. האם יש פתרונות אסתטיים לא יקרים מידי להסתיר אותו...(למרות שהוא לבן).
תודה לעונים!
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
לפני כמה שנים עשיתי את זה בשביל חבר .
השתמשתי בדבק חם.
מה שכן, הדבר לא אמור להיות רק בין הכבל לבין הקיר אלה גם לעטוף מעט את הכבל.
השתמשתי בדבק חם.
מה שכן, הדבר לא אמור להיות רק בין הכבל לבין הקיר אלה גם לעטוף מעט את הכבל.
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
דבק חם???
אבל זה פוגע בסאונד, חונק את הגבוהים.

אבל זה פוגע בסאונד, חונק את הגבוהים.
אם זה קיר גבס הוא גם חלול...
מה שאני עשיתי לפני מספר שנים בסיטואציה דומה היתה לעשות חור קטן בקיר משני צידיו ואחרי מאמצים הצלחתי להשחיל מצד לצד.
זה הכי אסתטי שהצלחתיי לחשוב עליו..
אפילו שמתי מעין רוזטה בנקודת החור כדי שגם החור עצמו ייראה טוב.
אבל זה ממש לא היה 16 (!) מטר
מה שאני עשיתי לפני מספר שנים בסיטואציה דומה היתה לעשות חור קטן בקיר משני צידיו ואחרי מאמצים הצלחתי להשחיל מצד לצד.
זה הכי אסתטי שהצלחתיי לחשוב עליו..
אפילו שמתי מעין רוזטה בנקודת החור כדי שגם החור עצמו ייראה טוב.
אבל זה ממש לא היה 16 (!) מטר
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
בנוגע לדבק חם, חשוב לציין כי יש 2 רמות של אקדחי דבק, כזה בטמפרטורה נמוכה ונוסף שעובד בטמפרטורה גבוהה יותר, אשר עלול לפגוע בבידוד של כבלי הרמקולים. בנוסף, קיימים סטיקים שונים של דבק חם כאשר יש לבחור בכזה אשר יתאים במיוחד להדבקת גומי וגבס - ולא כל הסטיקים מתאימים.
אני אישית הייתי מעדיף להזיע מעט וללכת לכיוון של השחלה בתור קיר הגבס.
אני אישית הייתי מעדיף להזיע מעט וללכת לכיוון של השחלה בתור קיר הגבס.
· בנוגע לאופציית הדבקה עם סיליקון, זה לא יהיה בעייתי להוריד את זה אח"כ עוד כמה שנים?Kermit כתב:מצטרף להמלצה של הדבקת הכבלים.
בדיוק השבוע עשיתי משהו דומה, העברתי כבלים על הפנלים והחיבור של הקיר לתקרה. השתמשתי הסיליקון הדבקה בצבע לבן. לא רואים שבכלל יש כבל, זה מאוד אסתטי וקל לביצוע...
האמת שיש לי תקרת גבס ואני ממש מתפתה להשחיל את הכבלים בתוכה (חור די גדול בשני קצוות) אני פשוט לא יודע עד כמה זה יהיה סרט לסגור אח"כ את החורים האלו בגבס (כשיגיע הזמן לעזוב את הדירה...) מבלי להיכנס לתיקונים יקרים....:/
אין שום בעייה בהדבקה עם סיליקון.
השתמשתי במסטיק אקרילי גמיש, בעיקרון מיועד לסתימת חורים. הוא מספיק חזק להדביק כבלים וכשרוצים להוריד אחרי כמה שנים אין שום בעייה, פשוט תולשים בעדינות את הכבלים.
אמנם זה מוציא טיפה צבע מהקיר יחד איתו, אבל זה תיקון קל מאוד עם שפכטל.
עשיתי את זה בדירה הקודמת ששכרתי והדבקתי שם יותר מ10 מטר כבלים. ותיקון הצבע אח"כ לקח לי אולי חצי שעה.. לא נורא
השתמשתי במסטיק אקרילי גמיש, בעיקרון מיועד לסתימת חורים. הוא מספיק חזק להדביק כבלים וכשרוצים להוריד אחרי כמה שנים אין שום בעייה, פשוט תולשים בעדינות את הכבלים.
אמנם זה מוציא טיפה צבע מהקיר יחד איתו, אבל זה תיקון קל מאוד עם שפכטל.
עשיתי את זה בדירה הקודמת ששכרתי והדבקתי שם יותר מ10 מטר כבלים. ותיקון הצבע אח"כ לקח לי אולי חצי שעה.. לא נורא