שאלה לגבי כיול YPAO של Yamaha RX-V471
אתמול כיוונתי את הרמקולים עם המיקרופון אחרי שהשלמתי את המערכת ל-5.1 ומשהו היה מוזר, המיקרופון כיוון את כל הרמקולים והגביר אותם ככה:
קדמיים: 6db+
סנטר: 6.5db+
אחוריים: 2db+
סאב: 10db-
משום מה הוא החליט שהסאב צריך להיות במינוס 10db, אין לי מושג למה. הדבר היחיד שאני יכול לשער זה בגלל שהוא זיהה את הקדמיים כ Large ולכן הוריד מהעוצמה של הבאס? בכל מקרה אני אחרי זה שיניתי אותם ל Small כי אני לא מעוניין שהבאס יעבוד רק בערוץ LFE והגברתי את הסאב חזרה. רציתי רק לשאול האם זה נורמלי או תקלה כלשהיא במיקרופון?
קדמיים: 6db+
סנטר: 6.5db+
אחוריים: 2db+
סאב: 10db-
משום מה הוא החליט שהסאב צריך להיות במינוס 10db, אין לי מושג למה. הדבר היחיד שאני יכול לשער זה בגלל שהוא זיהה את הקדמיים כ Large ולכן הוריד מהעוצמה של הבאס? בכל מקרה אני אחרי זה שיניתי אותם ל Small כי אני לא מעוניין שהבאס יעבוד רק בערוץ LFE והגברתי את הסאב חזרה. רציתי רק לשאול האם זה נורמלי או תקלה כלשהיא במיקרופון?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
זו "תקלה" בכיוון הראשוני של הווליום בסאב מאחורה. הוא מכוון גבוה מידי ולכן מערכת הכיול הנמיכה אותו ב 10DB .
לפני תחילת הכיול תנמיך את הווליום מאחורי הסאב ותכייל שוב.
בגדול מומלץ לכוון את הווליום בסאב ל 75DB לפני תחילת הכיול אבל את זה ניתן לעשות על ידי שימוש במד SPL ולכן במידה ואין לך זה ענין של ניסוי ותהייה
בהצלחה
לפני תחילת הכיול תנמיך את הווליום מאחורי הסאב ותכייל שוב.
בגדול מומלץ לכוון את הווליום בסאב ל 75DB לפני תחילת הכיול אבל את זה ניתן לעשות על ידי שימוש במד SPL ולכן במידה ואין לך זה ענין של ניסוי ותהייה
בהצלחה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·אתה זקוק למד SPL כדי לכןן ל 75DB לפני תחילת הכיול.Zachn כתב:תודה, הווליום של הסאב היה קצת מעל האמצע, אין לי מושג איך לכמת את זה ל db כמו שאמרתכמה נמוך להוריד אותו, נגיד לרבע עוצמה?
...
במידה ואין לך תנמיך קצת פחות מהחצי ותריץ כיול. במידה והמערכת כיול תגדיר כ +- 3-4DB סימן שזה בסדר.
אין ברירה ,כפי שצינתי, זה ניסוי ותהייה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Zachn כתב:אחלה, תודה!
אגב 3-4db+ לסאב זה לא יותר מדי?...
לא יותר מידי תיקון בגבולות האלו זה אחלה
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
·עופרפולק כתב:גם אצלי הוא מראה כול כיול מינוס עשר את הרמקולים שים על שמאל ואת הסאב תעלה ל1 או 2 פלוס ככה עשיתי נראה לי שגם אצלך יהיה טוב...
העלת ל 1 או 2 בלי להוריד ווליום בסאב ולכייל שוב?
אז הסאב אצלך בווליום גבוה מידי.
- Amir64
-
- גורו

הופתעתי לקרוא כי לא ציפיתי לכך ממך,
אבל זה מה שכתבת...
אבל זה מה שכתבת...
- Amir64
-
- גורו

כתבת:
גם מהניסוח לעיל אתה נותן עיצה בלי לציין שצריך להוריד ווליום בסאב ולהריץ כיול, רק
אם כל כיול הסאב מראה 10- אז אתה לא מוריד ווליום בסאב לפני הכיול הבא.עופרפולק כתב:גם אצלי הוא מראה כול כיול מינוס עשר את הרמקולים שים על שמאל ואת הסאב תעלה ל1 או 2 פלוס ככה עשיתי נראה לי שגם אצלך יהיה טוב...
גם מהניסוח לעיל אתה נותן עיצה בלי לציין שצריך להוריד ווליום בסאב ולהריץ כיול, רק
הרי לא צריך לעשות זאת. צריך לתת לכיול להגיע קרוב לתחום הזה.ואת הסאב תעלה ל1 או 2 פלוס...