טלויזיה סמסונג 50" 4k דגם UE50JU6072
-
eitanrg
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
מישהו מכיר סמסונג 50" 4k דגם UE50JU6072?
מופיע באחד האתרים לקנייה - שום מידע אחר.
מופיע באחד האתרים לקנייה - שום מידע אחר.
- pessik
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6644
סמסונג סדרה 6 פחות מומלצת לצפייה בסרטי בלו-ריי \ סטרימינג בגלל קצב ריענון נמוך יחסית (60 הרץ)
אם אתה רואה המון סרטי פעולה עם סצינות מהירות אז עדיף שתעלה לסדרה 8 (120 הרץ)
אם אתה רואה המון סרטי פעולה עם סצינות מהירות אז עדיף שתעלה לסדרה 8 (120 הרץ)
נערך לאחרונה על ידי pessik ב 18/08/2016 17:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
- jtk
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5177
אי אפשר להגיד דברים כללית על מספרי סדרות סמסונג כי הן משתנות כל שנה...
באופן כללי 120Hz שימושי רק להחלקת תנועה, דבר שלא כולם אוהבים (אפשר לכבות בד"כ). אולי זה עוזר גם ל-3D, לא בטוח. הדבר היחיד שמשנה לסרטים הוא אם המסך תומך או לא ב-24Hz. לא לכל האנשים זה משנה. יש גם מסכים שמוגדרים 60Hz שתומכים בזה, ויש מסכי 120Hz שלא תומכים.
אין מסכי 100Hz. אין קשר בין מהירות התנועות המצולמות בסרטים (שהם בכל מקרה 24-25Hz) לקצב רענון.
באופן כללי 120Hz שימושי רק להחלקת תנועה, דבר שלא כולם אוהבים (אפשר לכבות בד"כ). אולי זה עוזר גם ל-3D, לא בטוח. הדבר היחיד שמשנה לסרטים הוא אם המסך תומך או לא ב-24Hz. לא לכל האנשים זה משנה. יש גם מסכים שמוגדרים 60Hz שתומכים בזה, ויש מסכי 120Hz שלא תומכים.
אין מסכי 100Hz. אין קשר בין מהירות התנועות המצולמות בסרטים (שהם בכל מקרה 24-25Hz) לקצב רענון.
- pessik
-
- חבר מכור קשה

· תרשה לי לתקן אותך :jtk כתב:באופן כללי 120Hz שימושי רק להחלקת תנועה, דבר שלא כולם אוהבים (אפשר לכבות בד"כ)
אין קשר בין מהירות התנועות המצולמות בסרטים (שהם בכל מקרה 24-25Hz) לקצב רענון....
אם הטלוויזיה היא 60 הרץ , אבל יש לה מנגנון החלקה מלאכותי אז נכון - לא כולם אוהבים את זה
אבל אם הטלוויזיה היא Native refresh rate 120Hz - זה מסייע לתמונה חלקה בסרטים של 24fps
אתה יכול לראות ביקורת של סדרה 8 שהיא 120 הרץ native ללא הכפלה :
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000 :
אם אתה מעוניין לקרוא קצת יותר על ההבדלים בתדר ריענון והמשמעויות שלהם :
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2379206,00.asp
- jtk
-
- חבר מכור קשה

החלקת תנועה היא להוסיף פריימים שלא היו במקור, בין אם זה ל-60 או 120Hz. אני לא חושב שמי שלא אוהב את זה ב-60 יאהב את זה ב-120. אני מתכוון כאן לקצב רענון אמיתי, לא למספרים חסרי המשמעות שהיצרנים מפרסמים בשמות שונים.
24Hz לסרטים, או כפולה של 24, יכול תאורטית גם להיות על מסך 60Hz (אגב, חלק מהמסכים שמפורסמים כ-60Hz משתמשים בפנלי מסך שהם 120Hz), ולא תמיד קיים במסכי 120Hz.
אגב, אני משער שאפשר להגיד ש-24Hz אמיתי (שלא מתורגם ל-60Hz) הוא "חלק" יותר, אבל נראה לי קצת מוגזם לקרוא חלק למשהו שדי קופצני בתנועות גדולות. אז הייתי מגדיר את זה רק "אחיד" יותר.
24Hz לסרטים, או כפולה של 24, יכול תאורטית גם להיות על מסך 60Hz (אגב, חלק מהמסכים שמפורסמים כ-60Hz משתמשים בפנלי מסך שהם 120Hz), ולא תמיד קיים במסכי 120Hz.
אגב, אני משער שאפשר להגיד ש-24Hz אמיתי (שלא מתורגם ל-60Hz) הוא "חלק" יותר, אבל נראה לי קצת מוגזם לקרוא חלק למשהו שדי קופצני בתנועות גדולות. אז הייתי מגדיר את זה רק "אחיד" יותר.
- pessik
-
- חבר מכור קשה

·jtk כתב:24Hz לסרטים, או כפולה של 24, יכול תאורטית גם להיות על מסך 60Hz...
24 לא מתחלק ב 60 , זה יוצא 2.5 תמונות במחזור אחד . מכיוון שלא ניתן להציג חצאי תמונות
אז הטלוויזיה מציגה 2 תמונות ואז 3 תמונות , 2 תמונות ואז 3 תמונות וחוזר חלילה ..
ההצגה הלא רציפה הזו של התמונות יכולה לגרום לגימגום בסצינות מהירות (נקרא judder בשפה המקצועית)
לינק : http://whatis.techtarget.com/definition ... 2-telecine
ב 120 הרץ התופעה הזו כמעט ולא קיימת בגלל ש 24 מתחלק מ 120 במדוייק : 5 תמונות במחזור .
אני מקווה שזה סוגר לנו את הפינה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
@pessik
נכון ש60 לא מתחלק ב24, אבל יש מסכים המסוגלים לעבוד ב24HZ או ב48HZ ואז זה לא משנה.
כפי ש-jtk אמר, יש מסכים עם פאנל 120HZ שגם לא עובדים כמו שצריך עם תוכן 24P.
נכון ש60 לא מתחלק ב24, אבל יש מסכים המסוגלים לעבוד ב24HZ או ב48HZ ואז זה לא משנה.
כפי ש-jtk אמר, יש מסכים עם פאנל 120HZ שגם לא עובדים כמו שצריך עם תוכן 24P.
- jtk
-
- חבר מכור קשה

יש לי הרושם ש-24Hz נמוך מדי לרוב פנלי ה-LCD, וסביר יותר להניח שזה לפחות 48Hz.
אני לא יודע בוודאות, אבל זה מה שמשתמע מקצבי הרענון המינימליים של מסכי מחשב שתומכים ברענון משתנה/דינמי.
למשל בעמוד הזה, ברשימה כשבוחרים "monitors", יש כמה שמתחילים ב-30Hz אבל הרוב ב-40 ומשהו:
http://www.amd.com/en-us/innovations/so ... g/freesync
אבל מה שעוזר הוא לא זה שקצב הרענון מהיר יותר, אלא ההתאמה בין קצב הרענון לקצב הפריימים בסרט. בסרטי 24Hz לא יהיה הבדל בין הצגה ב-48Hz או 120Hz.
בכל מקרה, כל מה שרציתי להגיד מההתחלה הוא: אם מישהו מחפש מסך שתומך ב-24Hz כמו שצריך, צריך לחפש סקירות שאמורות אם הדגם המסוים תומך בזה. אי אפשר לדעת את זה בוודאות מקצב הרענון של המסך, לא לחיוב ולא לשלילה. גם ממפרטי היצרן קשה להגיד, אם כי מזה אפשר להסיק קצת יותר. ולגבי החלקת תנועה, זו תכונה נפרדת, לא בהכרח רצויה, ולא קשורה ישירות להצגה של 24Hz בלי 3:2.
אני לא יודע בוודאות, אבל זה מה שמשתמע מקצבי הרענון המינימליים של מסכי מחשב שתומכים ברענון משתנה/דינמי.
למשל בעמוד הזה, ברשימה כשבוחרים "monitors", יש כמה שמתחילים ב-30Hz אבל הרוב ב-40 ומשהו:
http://www.amd.com/en-us/innovations/so ... g/freesync
אני מודע לזה. זה דווקא מובחן יותר בתנועה איטית ואחידה, כי בתנועה מהירה קשה יותר להבחין בחוסר אחידות.pessik כתב:ההצגה הלא רציפה הזו של התמונות יכולה לגרום לגימגום בסצינות מהירות (נקרא judder בשפה המקצועית)...
אבל מה שעוזר הוא לא זה שקצב הרענון מהיר יותר, אלא ההתאמה בין קצב הרענון לקצב הפריימים בסרט. בסרטי 24Hz לא יהיה הבדל בין הצגה ב-48Hz או 120Hz.
הבעיה היא לא שהפנלים לא יכולים לעשות את זה, אלא שיצרני הטלוויזיות שמשתמשות בפנלים האלה לפעמים לא מאפשרים תכונות כדי ליצור סגמנטציה מלאכותית בין דגמים. ואז אנשים נאלצים לקנות דגמים יקרים יותר. אגב, גם בחלק מהדגמים שרשמית תומכים ב-24p נראה שיש לפעמים קצת חוסר אחידות בתנועה, אולי בגלל בעיות קושחה/תוכנה.ב 120 הרץ התופעה הזו כמעט ולא קיימת בגלל ש 24 מתחלק מ 120 במדוייק...
בכל מקרה, כל מה שרציתי להגיד מההתחלה הוא: אם מישהו מחפש מסך שתומך ב-24Hz כמו שצריך, צריך לחפש סקירות שאמורות אם הדגם המסוים תומך בזה. אי אפשר לדעת את זה בוודאות מקצב הרענון של המסך, לא לחיוב ולא לשלילה. גם ממפרטי היצרן קשה להגיד, אם כי מזה אפשר להסיק קצת יותר. ולגבי החלקת תנועה, זו תכונה נפרדת, לא בהכרח רצויה, ולא קשורה ישירות להצגה של 24Hz בלי 3:2.