פורמט h264
-
shlomiaz07
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 276
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
היי חברים...
שאלה...
אני מקווה שזה הפורום הנכון...
קניתי 2 מסכים לרכב,במסכים יש חיבור usb ,ניסיתי לשדר קובץ mp4 דרך הusb והמכשיר כתב שהפרמט אינו נתמך.
בבירור מול שירות הלקוחות התברר שהמכשיר תומך ב פורמט h264
עכשיו לשאלה:אילו סיומות מכיל פורמט h264 (אני מתכוון divx?dvd?mp3) וכו...
יכול להיות שהשאלה לא כתובה נכון,הדבר נובע אך ורק מחוסר ההבנה שלי.
תודה לעוזרים...
שאלה...
קניתי 2 מסכים לרכב,במסכים יש חיבור usb ,ניסיתי לשדר קובץ mp4 דרך הusb והמכשיר כתב שהפרמט אינו נתמך.
תודה לעוזרים...
שלום,shlomiaz07 כתב:היי חברים...
שאלה...
תודה לעוזרים......
סייומת MP4 ו MKV בשם קובץ מעידות על סוג ה container של הוידאו. בד"כ זה בתקן דחיסת ווידאו H.264 אבל לא בהכרח.
תבדוק מה ה codec של הסרט: אפשר להריץ את הסרט בנגן במחשב ולבחור בתפריט Playback Info או משהו כזה שנותן מידע על הפורמט.
אם כתוב אחד מהבאים: AVC1, H264, h264, X264 אז זה בתקן H.264.
shlomiaz07
-
- חבר פעיל מאוד

אז רק בשביל לראות שהבנתי....
mp4 וmkv לדוגמא אלו קונטינרים שבעיקרון אלו 2 סוגים של "מכלים" שלכל מכל יש את היכולות שלו (לשם השוואה מכל ממתכת ומכל מנייר שלכל אחד יש את היכולות שלו להכיל בתוכו דברים ויש דברים שמיכל אחד יכול להכיל והשני לא...מים לדוגמא...ויש דברים ששני המיכלים יכולים להכיל )
אחד מהדברים שהקונטינר מכיל זהו מקודד(בנוסף לקבצי סאונד,תמיכה בכתוביות מסוג כזה ואחר וכו...),ובשביל שהמסך ברכב יוכל לקרוא את הקובץ אני צריך שהמקודד ב"מיכל" שלי יהיה מסוג H264 ויעמוד בסף רזולוציה מסוים....
הבנתי נכון?
אז אם כך גם DVD,Divx,Xvid וכו... אלו גם קונטינרים שמבחינתי ציריכם פשוט להכיל מקודד מסוג h264?
תודה לעוזרים
mp4 וmkv לדוגמא אלו קונטינרים שבעיקרון אלו 2 סוגים של "מכלים" שלכל מכל יש את היכולות שלו (לשם השוואה מכל ממתכת ומכל מנייר שלכל אחד יש את היכולות שלו להכיל בתוכו דברים ויש דברים שמיכל אחד יכול להכיל והשני לא...מים לדוגמא...ויש דברים ששני המיכלים יכולים להכיל )
אחד מהדברים שהקונטינר מכיל זהו מקודד(בנוסף לקבצי סאונד,תמיכה בכתוביות מסוג כזה ואחר וכו...),ובשביל שהמסך ברכב יוכל לקרוא את הקובץ אני צריך שהמקודד ב"מיכל" שלי יהיה מסוג H264 ויעמוד בסף רזולוציה מסוים....
הבנתי נכון?
אז אם כך גם DVD,Divx,Xvid וכו... אלו גם קונטינרים שמבחינתי ציריכם פשוט להכיל מקודד מסוג h264?
תודה לעוזרים
אתה בכיוון.shlomiaz07 כתב:אז רק בשביל לראות שהבנתי....
הבנתי נכון?
תודה לעוזרים...
MKV, MP4, AVI, 3GP, FLV וכו' הם פורמטים שנקראים קונטיינרים ויכולים בתאוריה להכיל קודקים שונים.
אבל מקובל ש MP4 ו MKV מכילים תכנים באיכות HD עם מקודד ממשפחת H.264
ומקובל שקידודי Divx ו Xvid נמצאים בקונטיינר AVI.
לגבי DVD: נשאיר את זה בצד, פה מדובר במשהו שונה ואם תרצה אכתוב עוד פרטים. בכל מקרה,DVD זה לא עם H.264 אלא אם כן מדובר בבלו ריי.
סביר להניח שהקובץ שלך עם סיומת MP4 הוא בקידוד ממשפחת H.264 ואתה יכול לבדוק את זה בחצי דקה.
אבל הצעה שלי לפיתרון מהיר: תשתמש בתוכנת הסבה להמיר את הסרט שלך ל MKV ול MP4 ותבדוק אם עובד במכונית.
במהלך ההסבה יש אפשרות לבחור codec. נסה קודם עם מה שתוכנית מציעה ואם לא יעבוד תשנה codec.
אני חושב שאחרי ניסוי אחד או שניים זה יעבוד לך טוב.
(עוד לא הגענו לאודיו, מקווה ששם יעבוד חלק)
-
shlomiaz07
-
- חבר פעיל מאוד

@gilg7
·
היי גיל...
תודה על התשובה המפורטת והסבלנית...
אם המכשיר תומך בקודקים ממשפחת H264 וגם בDIVX זה אומר שהוא תומך במספר קודקים?
עכשיו במסך ברכב יש גם מגבלת רזולוציה של 800/600 ...מכאן אני מסיק שהסיכוי הגבוה ביותר שלי הוא לנסות להמיר את התוכן לAVI...
אני צודק?
·
היי גיל...
תודה על התשובה המפורטת והסבלנית...
אם המכשיר תומך בקודקים ממשפחת H264 וגם בDIVX זה אומר שהוא תומך במספר קודקים?
עכשיו במסך ברכב יש גם מגבלת רזולוציה של 800/600 ...מכאן אני מסיק שהסיכוי הגבוה ביותר שלי הוא לנסות להמיר את התוכן לAVI...
אני צודק?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תמיכה ב"פורמט" צריכה לפעול בשתי רמות.
בשלב הראשון צריכה להיות תמיכה בפתיחת האריזה של הקובץ, שליפת הערוצים השונים המרכיבים את מכלול הסרט (ווידיאו, אודיו ולפעמים גם כתוביות) ושליחתם למפענחים המתאימים. זאת אומרת שצריך להיות תמיכה בקריאת תוכן הקובץ שיכול להיות AVI, MKV או אפילו MP4.
בשלב השני צריכה להיות תמיכה בפענוח הערוצים (או לייתר דיוק ה streams) השונים ממנו מורכב הקובץ. למשל זה של הווידיאו יכול להיות ערוץ שקודד ב H.264 ואילו הערוצים של האודיו (יכולים להיות כמה, תלוי בשפות), ייתכן ומקודדים כאודיו רב ערוצי DD או DTS או דו ערוצי כדוגמת WAV או MP3.
אם ניקח קובץ DIVX למשל, ייתכן ויש בו ווידיאו שקודד כ MP4 של מיקרוסופוט ואודיו בפורמט MP3. למעשה, אם זכור לך, זה היה הפורמט הנפוץ ביותר לפני כ 10 שנים ואז היו לא מעט קבצים עם סיומת AVI שקודדו בעזרת DIVX. היום יותר מקובל למצוא שם H.264 ואודיו DD.
בשלב הראשון צריכה להיות תמיכה בפתיחת האריזה של הקובץ, שליפת הערוצים השונים המרכיבים את מכלול הסרט (ווידיאו, אודיו ולפעמים גם כתוביות) ושליחתם למפענחים המתאימים. זאת אומרת שצריך להיות תמיכה בקריאת תוכן הקובץ שיכול להיות AVI, MKV או אפילו MP4.
בשלב השני צריכה להיות תמיכה בפענוח הערוצים (או לייתר דיוק ה streams) השונים ממנו מורכב הקובץ. למשל זה של הווידיאו יכול להיות ערוץ שקודד ב H.264 ואילו הערוצים של האודיו (יכולים להיות כמה, תלוי בשפות), ייתכן ומקודדים כאודיו רב ערוצי DD או DTS או דו ערוצי כדוגמת WAV או MP3.
אם ניקח קובץ DIVX למשל, ייתכן ויש בו ווידיאו שקודד כ MP4 של מיקרוסופוט ואודיו בפורמט MP3. למעשה, אם זכור לך, זה היה הפורמט הנפוץ ביותר לפני כ 10 שנים ואז היו לא מעט קבצים עם סיומת AVI שקודדו בעזרת DIVX. היום יותר מקובל למצוא שם H.264 ואודיו DD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
@shlomiaz07
לשם השוואה יש טלוויזיות (לא חכמות) עם שקע USB לניגון סרטים שתומכות בפחות ויותר פורמטים וקודקים.
אפשר להמיר את התוכן בכל פורמט ברזולוציה יותר נמוכה. זה פרמטר בסיסי בתוכנת המרה. בדוק ואם לא תסתדר תכתוב.
פורמט MKV או MP4 עם קודק H264 עדיף על כל השאר. ברצולוציה נמוכה זה פחות מורגש למעט המשקל של הקובץ. Divx אמנם מודרני יחסית אבל קצת פחות יעיל.
אבל מה אכפת לך להמיר ל MP4 וגם AVI ברזולוציה נמוכה ולנסות את שניהם ברכב ? תשקיע עוד 10 דקות ויהיו לך תשובות מבוססות.
בהצלחה
כן. למשל הנגן במחשב שלך תומך בהמון קודקים.אם המכשיר תומך בקודקים ממשפחת H264 וגם בDIVX זה אומר שהוא תומך במספר קודקים?...
לשם השוואה יש טלוויזיות (לא חכמות) עם שקע USB לניגון סרטים שתומכות בפחות ויותר פורמטים וקודקים.
לא.עכשיו במסך ברכב יש גם מגבלת רזולוציה של 800/600 ...מכאן אני מסיק שהסיכוי הגבוה ביותר שלי הוא לנסות להמיר את התוכן לAVI......
אפשר להמיר את התוכן בכל פורמט ברזולוציה יותר נמוכה. זה פרמטר בסיסי בתוכנת המרה. בדוק ואם לא תסתדר תכתוב.
פורמט MKV או MP4 עם קודק H264 עדיף על כל השאר. ברצולוציה נמוכה זה פחות מורגש למעט המשקל של הקובץ. Divx אמנם מודרני יחסית אבל קצת פחות יעיל.
אבל מה אכפת לך להמיר ל MP4 וגם AVI ברזולוציה נמוכה ולנסות את שניהם ברכב ? תשקיע עוד 10 דקות ויהיו לך תשובות מבוססות.
בהצלחה