kef concerto גרסת קיט

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1808
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #1 

מדובר ברמקול יחיד שקיבלתי במתנה ביום שישי האחרון.
הרמקול ישב במרפסת כחצי שנה למרבה ההפתעה האלמנטים תקינים ועובדים!

רמקול נהדר, במיוחד לגיטרות באס וקונטרה באס (דוגמת אבישי כהן, נשמע מטורף בקטעי סולו)
פחות אוהב את היכולות של הטוויטר, והאמת, הייתי שמח להחליף אותו, אם למישהו יש טוויטר מעניין שהוא חושב שיוכל להחליף את הטוויטר המקורי אשמח שייצור איתי קשר פה\בפרטי (אני אישית חושב על טוויטר וינטאג' איכותי של פירלס כלשהו)

עכשיו לעניין שבשבילו פתחתי את השרשור.
אני כמובן מחפש רמקול זהה נוסף, אני מניח שלמצוא אחד זהה יהיה קשה מאוד אבל עדיף לחפש מאשר להתייאש,
אז אם למישהו במקרה יודע על קף קונסרטו בודד, בבקשה בבקשה ליצור איתי קשר פה בפרטי.

יש אפשרות שנייה שאני חושב עליה, שהיא גם ה"פשוטה" יותר... להפוך את הקף לסאב, ופשוט לנתק את הטוויטר והמיד, הבעיה היא איך אני מחבר את הקף כך שהוא יוכל לתפקד כסאב.

תודה לעוזרים מראש(f)

קצת תמונות

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול לקנות קרוסאובר שתואם רק לסאב.
http://www.ebay.com/itm/1x-Pure-Bass-Su ... SwMNxXT4ZZ
אבל זה לא מומלץ כי האלטמנטים בו קטנים מאוד וסאב זה לפחות 10" ומעלה, לפחות ממה שכותבים.
וופר אליפטי נחמד.

יש לי את הטוויטר של TANNOY MX3 במצב על הפנים (איך שנמצא ברחוב, אחרי שעבר גשם ושכב במחסן רטוב אצל מישהו, לא תרחתי לשפץ את הקופסא) (יש ברשותי גם את הוופר שלו), אבל עובד. למסירה.
יש לי טוויטר נייר סיני פשוט של 4OHM מאיביי (היה לו זוג שנשרף). למסירה.
2 טוויטרים DOME גם סיניים של 8OHM במחיר 15$ (רק להחזיר עלות) , אתן עם מגנט טוב. מפה קניתי http://www.aliexpress.com/item/25-4mm-s ... .82.d7xauX
כרגע ממש לא זמין לקשר, מאוד עסוק.

תבדוק את הדגם של הרמקול בEBAY או אולי ב GOOGLE אולי תמצא לו "עזר כנגדו"

לגבי טוויטר, אז אתה תמיד יכול להזמין טוויטר חיצוני בדוגמה לאלו של המכוניות, הוא בא עם קבל של 4.7uF כי הרמקול 4OHM
http://www.ebay.com/itm/151623210946?_t ... EBIDX%3AIT
אבל עדיין זה עדיף על להקריב את הטוויטר של המערכת הנוכחית. אולי תשים חיצוני

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #3 

mikel1999
רבות נכתב על הרמקול הזה והוא באמת מעולה. תמצא טונה חומר על הרשת שניתן לקרוא לבד..

השוותי אותו לפני מספר שנים (זוג מקורי - קונצ'רטו לזוג מקורי JBL 1XX) והוא "אכל אותו בלי מלח" (כן - הקונצ'רטו את ה JBL)
קודם כל, אם תרצה - תוכל לקבל שני קרוסים מקוריים שלו ממני (DN12)
שנית - הטויטר - לא נראה לי שזה הטוויטר המקורי אך היו כמה דגמים ויתכן ששמו טוויטר חליפי (שגם הוא לא רע) אנא פתח וצלם אותו מאחור. בדרך כלל הבעייה אינה בטוויטר (T27) שהוא קצת "רדום" אבל נפלא) אלא בקבלי הסינון של הקרוס.
יפה שצילמת את הקרוס - צריך לראות אם יצרן הקיט עקב אחר הסכימה המקורית שנעשתה בעבודת אמן ע"י KEF, כאמור יש סכימות על הרשת וכן באתר KEF Heritage.
אגב ישנן מספר הצעות לאורך ה 50 שנה שבהם הרמקול חי לשדרג את הקרוס ראה כאן למשל באתר פאלקון
שלישית - שאר היחידות המיד B110 והבאס B139 נראות מקורייות
ל B139 היו שני דגמים אחד עם "פריים" יציקה (6171 נדמה לי) והשני עם "פריים" פח (SP1044 נדמה לי). שניהם מעולים וההבדלים בניהם זניחים (זקני וסטמינסטר טוענים שזה עם היציקה יכול להפיק באס עוד יותר טוב, אני מפעיל שניים כסאבים והם מעולים)
ה B110 (מיד) נראה תקין - לא נרחיב עליו למעט העובדה שהוא בעצם מיד-וופר!! (ראה KEF 101 והרבה OEM"S עם רוג'רס MISSION ועוד ועוד.)
רביעית - התיבה נראת בגודל המקורי תוכל לעשות חישוב ולהגיע לכ-~90 ליטר (יעבוד טוב גם בנפח קטן יותר).
מיקום הוופר קצת תמוה - במקור הוא אנכי וכאן מוקם אופקי. אין לכך הרבה משמעות. יכולה להיות משמעות לעובדה שהיצרן מיקם את הוופר מבפנוכו ולא מהחזית.. לא ברור מדוע
אני הייתי משלים את הזוג ונראה לי שאני יודע אצל מי יש וופרים כאלו. צריך לדעת איזה דגם בדיוק יש אצלך.
חמישית -לעשות מזה סאב:
כן!! ניתן לעשות סאב מהיחידה של ה B139. ישנו קיט קרוס אלקטרוני לסאב ב~20 דולאר באיבי ואתה יכול לשדך לו מגבר דיגיטאלי בן 50-160 וואט ללא בעיה ולסיים ב50 דולאר ללא הספק כוח.
ניתן לקנות "PLATE AMP" לסאב (בהספקים מ 60 - 300 וואט) בעלויות 70-180 דולאר לערך וכך אתה מקבל חבילה שכוללת ספק+ מגבר+ קרוס מובנה לסאב שניתן "לשתול" על הדופן הארחורית של התיבה הזו (צריך לבדוק שיש למגבר מצב הפעלה ב 220V)
צריך להפעיל שיקול דעת נוסף בייחס למהות התיבה של הסאב. ניתן לעבוד עם תיבה "PORTED" (זאת אומרת באס רפלקס-כמו במקור) או "SEALED" (דהינו תיבה אטומה) אופיי הבאס יהיה שונה, ובקונפיגורציה הראשונה תקבל באס נמוך יותר.
אני בחרתי לעבוד עם PORTED (דהינו עם הבאס רפלקס המקורי) ואני לא מצטער...
קוטר היצאה של הבאס רפלקס ואורך הפורט (הצינור) שנכנס לתוך התיבה חשובים גם הם

הערה לחבר legopart
הטוויטר לא מגיע עם "קבל של 4.7uF כי הרמקול 4OHM", הוא מגיע עם קבל בכדי לחתוך תדרים נמוכים וזהו בעצם ישום קרוס של 6DB/OCTAVE . את התאמת הקבל עושים בין היתר ע"פ התנגדות ה DC של היחיד ותדר החיתוך(HIGH PASS) הרצוי
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

legopart
תודה רבה על העזרה עם הטוויטרים!, לצערי כרגע אף אחד מהם לא נראה לי מתאים, האמת יש לי כיוון לטוויטר ספציפי שאני מכיר שאולי יתאים למשימה, צריך לברר אצל מישהו באיזה דגם מדובר.

harel
קודם כל (Y)(f)(Y)(f) על הפוסט.

1. מה ההבדל בין הקרוס המקורי למה שיש לי כרגע בעצם?

2. מדובר בT27, פשוט זה נראה לך לא מקורי כי הכיפה הצהיבה. לגבי הקבלים, יש לך סכימה שמראה מה השינויים שצריכים לעשות?

4. חישבתי והתיבה הגיעה כמעט בדיוק ל90 ליטר, בכלל לא נראה שהתיבה בעייתית מבחינת בנייה (שוקל 26 קילו אגב),
לגבי לבנות תיבה נוספת, אין לי ממש את הכלים לעניין וגם אני לא ממש רוצה זוג רמקולים שנראים שונה אחד מהשני.

5. אני מבין שאתה חושב על בניית תיבה לסאב, מה רע בתיבה המקורית של הקונסרטו?
כמובן שאם אני אלך על סאב לכל צד ואז אצטרך לבנות תיבות לשניהם, אבל כרגע מעדיף לא להיתפזר, קודם אני רוצה לבדוק אם כסאב הוא בכלל יתאים לאחד מהרמקולים שיש לי כרגע וגם יצליח להיתעלות על המורל או המיראג המעולים...
יש אפשרות שבה אוכל לחבר את הקף וזוג נוסף של רמקולים בו זמנית כדי לבדוק את העניין? אני יכול לחבר 2 זוגות בו זמנית במגבר.

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

הי
תשובות צמודות לשאלות:

1. מה ההבדל בין הקרוס המקורי למה שיש לי כרגע בעצם?
לא ידוע... צריך לקחת את הקרוס שאצלך ולהשוות לסכימה - דבר איתי בפרטי אם זה לא ברור

2. מדובר בT27, פשוט זה נראה לך לא מקורי כי הכיפה הצהיבה. לגבי הקבלים, יש לך סכימה שמראה מה השינויים שצריכים לעשות?
ל T27 היתה כיפה שחורה מחומר שלא דוהה. זה עד כמה שניתן להסיק מהתמונה זהו דור אחר שלו או חליפי (פאלקון מוכרים אותם עד היום)

4. חישבתי והתיבה הגיעה כמעט בדיוק ל90 ליטר, בכלל לא נראה שהתיבה בעייתית מבחינת בנייה (שוקל 26 קילו אגב),
לגבי לבנות תיבה נוספת, אין לי ממש את הכלים לעניין וגם אני לא ממש רוצה זוג רמקולים שנראים שונה אחד מהשני.
אין שום בעייה לבנות תיבה בדיוק כזו היא נראת מסיבית וגם בגודל הנכון (90 ליטר כבר אמרנו?)

5. אני מבין שאתה חושב על בניית תיבה לסאב, מה רע בתיבה המקורית של הקונסרטו?
כמובן שאם אני אלך על סאב לכל צד ואז אצטרך לבנות תיבות לשניהם, אבל כרגע מעדיף לא להיתפזר, קודם אני רוצה לבדוק אם כסאב הוא בכלל יתאים לאחד מהרמקולים שיש לי כרגע וגם יצליח להיתעלות על המורל או המיראג המעולים...
אין שום בעייה לנצל את התיבה הזו לסאב אדרבה זהו REUSE של החומרים הקיימים

6. יש אפשרות שבה אוכל לחבר את הקף וזוג נוסף של רמקולים בו זמנית כדי לבדוק את העניין? אני יכול לחבר 2 זוגות בו זמנית במגבר.
כן כמובן הקרוס של הקונצ'רטו "חותך את הוופר ב 470 הרץ שזה כמובן גבוה מאוד עבור סאב.
אתה צריך קרוס שיתן Low pass filter בתדר 40-100 הרץ (דהינו - מעבר של התדר הנמוך שאתה קובע בין 40 ל 100 הרץ), + מגבר לסאב (אני יכול להשאיל לך קרוס כזה אקטיבי) או לחשב סליל וקבל ל 12DB.OCTAVE פילטר לכך ראה כאן בחישוב מהיר עבור
100 Hertz
8 Ohm Woofer
Capacitor C1 = 99.5 uF
Inductor L1 = 25.46 mH

אפשרות נוספת היא לנצל רסיבר קולנוע ביתי עם יציאה לסאב למשימה הזו, להזין את האות מה RECORD OUT ברסיבר סטריאו שלך ל AUX ברסיבר קולנוע, לצאת מיציאת הסאב (אחרי שכווננת אותה) למגבר אחר או לערוץ בקולנוע להגברת הסאב. נשמע מורכב אבל פשוט מאוד = דבר איתי בפרטי אסביר לך איך לעשות זאת

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הנה כמה רעיונות מה לעשות עם הרכיבים שנשארים:

לבנות זוג מוניטורים קטנים דוגמה ה CODA או ה 101 / ROGERS 3 עם תיבות כאלו
צ
ריך עוד מיד וטוויטר כמו אלו או אלו

לקנות זוג תיבות כאלו ולהשלים סט קונצ'רטו

למכור אותם הלאה למי שרוצה חלקי חילוף

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

1. תודה אני אבדוק.

2. כנראה... בכל מקרה מאחורה הכל נראה אוטנתי של קף.

4. אם התיבה הייתה פשוטה אז מילא אבל יש את התיבה העגולה הנפרדת של המיד (מיד-וופר?), וגם יש מעין חיזוק באמצע התיבה, וכמובן יש את החומר האקוסטי שאני צריך להשיג מאיפשהו. אני לא לגמרי מבטל את האפשרות, אבל כרגע לא קורץ לי במיוחד, אולי אחרי שאסיים עם חידוש הקרוסים.

6.אז בעצם אני אוכל להשתמש ב 25HM ו100UF,
האמת קניתי 4 יחידות של 100UF בשביל ה98LS והרמקו, והתלבטתי אם לא לקנות עוד איזה אחד בגלל המחיר האפסי שקבל כזה עולה, בסוף החלטתי לקנות את מה שצריך בלי לקנות "שטויות" על הדרך:קיבינימט:
לגבי הסליל, יש 25HM על הAR98LS אז אולי נשאיל מהם

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

harel כתב:הנה כמה רעיונות מה לעשות עם הרכיבים שנשארים:

לבנות זוג מוניטורים קטנים דוגמה ה CODA או ה 101 / ROGERS 3 עם תיבות כאלו
צ
ריך עוד מיד וטוויטר כמו אלו או אלו

לקנות זוג תיבות כאלו ולהשלים סט קונצ'רטו

למכור אותם הלאה למי שרוצה חלקי חילוף
...
האמת אני בעיקר התעניינתי בוופר עד עכשיו, אבל הרוג'רס מעניינים אותי מאוד, אני אבדוק לגביהם באינטרנט.

אגב זה הטוויטר שיש אצלי:
http://www.ebay.co.uk/itm/Kef-T27-Origi ... SwH6lXRHAg

·

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אז תמיד השיקול יהיה (אצל חוביבים ויצרנים כאחד) Buy or Make
בכדי ללפף סליל לבד (זה לא Rocket science ) צריך חוט מוליך (עדיף מנחושת טהורה שההתנגדות העצמית שלה נמוכה)
אפשר גם ליבה להגברת השטף המגנטי אבל זה לא חובה...
הנה הסבר איך מלפפים סליל.
כאן (אפשר די בקלות לעדות "שינוןי נושא נוסחה"
וגם [url=]כאן

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

תברר לגבי KEFים אחרים
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... rto&_sop=2
נראה שאנשים בפורום מרוצים מהמותג לפי סיקורים שמצאתי

אני אהבתי את הוופר שלו שמזכיר לי את דגמי ה SONY APM
[img2=1600x900]http://i.ebayimg.com/images/g/t1sAAOSwA ... -l1600.jpg[/img2]

אפשר לקבל את הסכימה של הקרוס?
ואם אפשר עוד תמונות של הרמקול. תודה

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

legopart
הסכימה של הקרוס מצוייה על האינטרנט
אפשר לחפש "Kef Concerto Cross"
או ישירות את הדגם - "Kef DN12 Cross"

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

ד"א: לא מצאתי למכירה או תמונות של הרמקול האליפטי במצב מאוזן כמו שיש אצלו.

אני רציתי שהוא ישלח מידע לגבי המצב הנוכחי כמו שיש לו מובנה, אולי הקרוס שלו לא זהה לזה שצריך להיות.

mikel1999 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

legopart כתב:ד"א: לא מצאתי למכירה או תמונות של הרמקול האליפטי במצב מאוזן כמו שיש אצלו.

אני רציתי שהוא ישלח מידע לגבי המצב הנוכחי כמו שיש לו מובנה, אולי הקרוס שלו לא זהה לזה שצריך להיות.
...
אם תגלה לי איך אני מוציא את ההברגה ההפוכה שיש לוופר והקרוס אני אולי אוכל לבדוק אם יש שינוי בקרוס :)

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

שמע... כשזה מגיע לפועל, אני לא מציע כלום באזור המעשה.
אז אתה אומר שההברגות של הוופר הם מבפנים ללוח החיצוני (ז"א הבריגו את הוופר ואז הדבירו או או הבריגו את הלוח הקדמי לשאר הרמקול)?
אני קצת מתקשה מהזווית צילום הזו לראות לאיפה הכל מתחבר בקרוסאובר.

ד"א: ממש אהבתי את המסגרת של העץ שעשו סביב כל הרמקול מבפנים (זו שמבססת אותו) זה נראה מדהים! http://www.hometheater.co.il/files/4261 ... 220904.jpg

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #15 

היו גם קונצ'רטו, עם תיבה יותר גדולה בה הוופר שכב, וגם תוכניות קיט.
הטוויטר הוא מהדגם הראשון של ה- T27, והסיכוי למצוא אחד כזה הוא אפסי.
בשנות ה-60 היו באנגליה יצרנים שהשתמשו במבנה כזה של קרוסאובר, קף בניהן.
קבלים במבנה כזה אפשר למצוא בקרוסאוברים מוקדמים של קף כמו DN7 DN8 DN9.
כך שזה פריט מראשית תקופת הקונצ'רטו.
משום מה, לא מצליח להעלות תמונה.
אז הנה קישור לזוג:

http://www.ebay.fr/itm/162110750616?rmvSB=true

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

הי,
בקיט הזה הוופר הוא מדגם 6171 שהוא הדגם הראשון של הקונצ'רטו, מה שמאפיין אותו הוא שה FRAME עשוי מיציקה (ולא מפח כמו בדגמים המאוחרים יותר). ניתן להתקין אות הוופר מבפנים או מבחוץ. ההתקנה כאן נעשתה מבפנים עם שימוש באומי נעץ מבחוץ, כך שפירוק הוופר יעשה ע"י הסרת הדופן האחורית. אם הדופן האחורית מודבקת - כפי הנראה תהייה בעיה לפרק את הוופר החוצה. (ניתן לחלוץ את אומי הנעץ בכל זאת, ע,י שימוש בדיסק השחזה)

T27 כמו בתמונות ניתן להשיג משומשים ב EBAY. כמו כן ב FALCON ניתן להשיג את החליפיים ראה כאן

למבנה של הקרוס (עבודה עם שני תגי חיבורים) אין משמעות יוצאת דופן ה DN12 הנפוץ יותר השתמשו במעגל מודפס עם יתרון של SOCKET לחיבורי החוטים (כמו תקע גדול שכל המעגל התלבש בתוכו)... לאיכות הקבלים יש משמעות נכרת לתוצאה הסופית...
אחרי כ"כ הרבה שנים שווה לבחון להחליף למיד ולטוויטר את הקבלים. הנה פרוייקט [url=]לדוגמה
מי שמעוניין להחליף "את כל הקומפלט" יכול למצוא קרוסים משודרגים גם כן בפלקון כאשר ניתן לשקול להוסיף לקונפיגורציה המקורית (3WAY) גם סופר טווטר של קולוס. (לדעתי יוצא מהכלל).
נערך לאחרונה על ידי harel ב 28/11/2016 19:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

הצבת הרקול KEF CONCERTO

שליחה #17 

מילה על הצבת הרמקול בגובה הראוי [url=]כאן

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

נראה כמו רמקול ליגה!
לך אישית, לא נראה לי שצריך סאב וופר כי יש לך הרבה רמקולים שעובדים באופן עצמאי גם עם וופרים לא פחות גדולים מזה.
אם בכל זאת תרצה אז גם מכובד, שמעתי על הרבה שעושים ככה עם הרמקולים שלהם, שיכולים תקופה ארוכה מאוד לשמש בתור סאב-וופר

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

harel כתב:הי,
בקיט הזה הוופר הוא מדגם 6171 שהוא הדגם הראשון של הקונצ'רטו, מה שמאפיין אותו הוא שה FRAME עשוי מיציקה (ולא מפח כמו בדגמים המאוחרים יותר). ניתן להתקין אות הוופר מבפנים או מבחוץ. ההתקנה כאן נעשתה מבפנים עם שימוש באומי נעץ מבחוץ, כך שפירוק הוופר יעשה ע"י הסרת הדופן האחורית. אם הדופן האחורית מודבקת - כפי הנראה תהייה בעיה לפרק את הוופר החוצה. (ניתן לחלוץ את אומי הנעץ בכל זאת, ע,י שימוש בדיסק השחזה)

T27 כמו בתמונות ניתן להשיג משומשים ב EBAY. כמו כן ב FALCON ניתן להשיג את החליפיים ראה כאן

למבנה של הקרוס (עבודה עם שני תגי חיבורים) אין משמעות יוצאת דופן ה DN12 הנפוץ יותר השתמשו במעגל מודפס עם יתרון של SOCKET לחיבורי החותים (כמו תקע גדול שכל המעגל התלבשה בתוכו)... לאיכות הקבלים יש משמעות נכרת לתוצאה הסופית...
אחרי כ"כ הרבה שנים שווה לבחון להחליף למיד ולטוויטר את הקבלים. הנה פרוייקט [url=]לדוגמה
מי שמעוניין להחליף "את כל הקומפלט" יכול למצוא קרוסים משודרגים גם כן בפלקון כאשר ניתן לשקול להוסיף לקונפיגורציה המקורית (3WAY) גם סופר טווטר של קולוס. (לדעתי יוצא מהכלל).
...
שמע... אני עם אוזניות בסאונד נמוך וזה נשמע לי אותו דבר XD
אבל כמו שאמרו לפני 30+ שנה לרמקול/רסיבר שווה לרענן קבלים

שמע, דבק זה סיפור רציני לאנשים שעושים MODDING

grafitis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 235 פעמים

שליחה #20 

אני לא הייתי משקיע בזה שקל.