שליטה על רסיבר, ממיר, טלויזיה דרך VERA
שלום לכולם! אני מתכנן מערכת "בית חכם" אלחוטית לדירה חדשה שאמורה להיות מוכנה בקרוב מאוד.
בעיקבות המלצות הפורום החלטתי לרכוש Vera Plus ומודולים של Fibaro.
(הוזמן דרך vesternet והגיע תוך 3 שבועות).
1. אני מתכנן בבית מערכת קולנוע ביתית לסלון - ורציתי לדעת איך אפשר לשלוט על המערכת בעזרת ה VERA ?
עדיין לא רכשתי רסיבר או את המערכת רמקולים (עשיתי רק הכנות)
אז מה מומלץ? ואיך ניתן ליישם את זה? (שליטה על ווליום, ערוצים, הדלקה כיבוי וכו..) ומה עם הטלויזיה? והממיר?
2. א) האם קיים רמקול אלחוטי איכותי נגד מיים (הכוונה שמתאים לחדרי אמבטיה) ? שיכול להתחבר לרסיבר ? - מחפש ולא מצליח למצוא!! אשמח להמלצות
ב) תמיד חלמתי על אפשרות לשמוע מוזיקה בחדר האמבטיה - האם יש דרך לממש את זה בצורה אחלוטית ולחבר לוורה על מנת ליצור תרחישים? לדוגמה - בזמן פתיחת דלת האמבטיה הרסיבר ידלק ויתחיל לנגן מוזיקה באמבטיה?
תודה מראש!!
1. אני מתכנן בבית מערכת קולנוע ביתית לסלון - ורציתי לדעת איך אפשר לשלוט על המערכת בעזרת ה VERA ?
אז מה מומלץ? ואיך ניתן ליישם את זה? (שליטה על ווליום, ערוצים, הדלקה כיבוי וכו..) ומה עם הטלויזיה? והממיר?
2. א) האם קיים רמקול אלחוטי איכותי נגד מיים (הכוונה שמתאים לחדרי אמבטיה) ? שיכול להתחבר לרסיבר ? - מחפש ולא מצליח למצוא!! אשמח להמלצות
ב) תמיד חלמתי על אפשרות לשמוע מוזיקה בחדר האמבטיה - האם יש דרך לממש את זה בצורה אחלוטית ולחבר לוורה על מנת ליצור תרחישים? לדוגמה - בזמן פתיחת דלת האמבטיה הרסיבר ידלק ויתחיל לנגן מוזיקה באמבטיה?
תודה מראש!!
לא הבנתי, הוא אמר שהוא קנה את ה-hub שליטה בבית חכם של vera ואז המלצת לו לקנות אמזון אקו (שזה ה-hub שליטה בבית חכם של אמזון)....?
אני דווקא ממש לא מדבר מחוסר ידע. לאחרונה חקרתי לעומק את כל נושא מערכות השליטה (בניסיון נואש למצוא את ה-hub המושלם מבחינתי) ואני יודע מצויין מה זה אמזון אקו.
אמזון אקו, בדיוק כמו apple home, בדיוק כמו google home שעתיד לצאת ובדיוק כמו homey ומוצרים דומים נוספים, הוא hub שנועד לשלוט בבית חכם, באמצעות פקודות קוליות (מעיין "סירי" שזמינה תמיד ברחבי הבית, זו הייחודיות המרכזית שלהם על פני האבים אחרים בשוק). בדומה ל-google home, homey וכו' הוא כולל רמקול ומיקרופון מובנים, ויודע להתחבר למגוון אביזרים ברחבי הבית שנשלטים (בעיקר) באמצעות wifi/bt - רמקולים אלחוטיים, תאורה, ועוד.
מה הקשר בין זה (מה שענית לו) ובין הבקשה שלו לשלוט ברסיבר דרך ה-vera - זה אני כבר לא יודע...
כאמור, הוא ביקש לשלוט על הרסיבר דרך ה-vera (הפיתרון הוא באמצעות מודול IR), ואתה פשוט הצעת לו להחליף/להוסיף hub שליטה בנוסף/במקום ה-vera.. זה פיתרון דיי תמוה ולכן שאלתי.
אמזון אקו, בדיוק כמו apple home, בדיוק כמו google home שעתיד לצאת ובדיוק כמו homey ומוצרים דומים נוספים, הוא hub שנועד לשלוט בבית חכם, באמצעות פקודות קוליות (מעיין "סירי" שזמינה תמיד ברחבי הבית, זו הייחודיות המרכזית שלהם על פני האבים אחרים בשוק). בדומה ל-google home, homey וכו' הוא כולל רמקול ומיקרופון מובנים, ויודע להתחבר למגוון אביזרים ברחבי הבית שנשלטים (בעיקר) באמצעות wifi/bt - רמקולים אלחוטיים, תאורה, ועוד.
מה הקשר בין זה (מה שענית לו) ובין הבקשה שלו לשלוט ברסיבר דרך ה-vera - זה אני כבר לא יודע...
כאמור, הוא ביקש לשלוט על הרסיבר דרך ה-vera (הפיתרון הוא באמצעות מודול IR), ואתה פשוט הצעת לו להחליף/להוסיף hub שליטה בנוסף/במקום ה-vera.. זה פיתרון דיי תמוה ולכן שאלתי.
[img2=1366x248]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... ces-v2.jpg[/img2]Use Echo to switch on the lamp before getting out of bed, turn on the fan or space heater while reading in your favorite chair, or dim the lights from the couch to watch a movie—all without lifting a finger.
Echo works with devices such as lights, switches, thermostats, and more from WeMo, Philips Hue, SmartThings, Insteon, Nest, ecobee, and Wink. Learn more about compatible smart home connected devices, including starter kits for easy setup.
...
- AlonGoldfiz
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 26 פעמים
·Tomer1985 כתב:שלום לכולם! אני מתכנן מערכת "בית חכם" אלחוטית לדירה חדשה שאמורה להיות מוכנה בקרוב מאוד.
תודה מראש!!...
תומר שלום
1. בכדי לשלוט על המערכת בסלון, אתה צריך רכיב שידע לקבל פקודות מה Vera ולתרגם אותם ל IR - Infra Red, המערכת המומלצת היא מערכת Harmony Hub של חברת Logitech, אני רכשתי אחת כזאתי ב ebay בסכום של כ 300 ש״ח, המערכת שולטת על כל מה שיש לו שלט IR, אצלי בבית המערכת שולטת על הממיר, המקרן, המסך, הרסיבר, המזגן.
נראה לי שיש למערכת מגבלה בשליטה עד 10 מערכות בלבד.
היופי במערכת שאתה יכול ליצור תרחישים, אצלי לדוגמא בלחיצת כפתור , יורד המסך של המקרן, המקרן נדלק, הרסיבר נדלק על הכניסה של הטלוויזיה, והממיר נדלק גם, זאת סתם דוגמא כמובן.
ניתן לממשק את המערכת גם ל Vera ולגרום לתרחישים שלדוגמא יכבו את האורות ויסגרו חלונות ברגע שתדליק טלוויזיה.
2. לגבי הרמקול, אני לא מכיר, אבל לדעתי בטוח קיים.
ב. אין בעיה, צריך לשים גלאי תזוזה על הדלת ולבנות תרחיש מתאים, כך בחשבון שהרסיבר צריך לדעת להפעיל את המוסיקה רק באמבטיה , נראה לי יותר פשוט לשים איזה נגן mp3 באמבטיה עצמאי ולשלוט עליו.
אלון
@AlonGoldfiz
תודה רבה על התשובה! בקשר ל Harmony Hub - הבנתי שזה שלט בפני עצמו? האם זה נכון? יש אפשרות לעשות זאת דרך האפליקציה של וורה (בפלאפון או באייפד לדוגמה?)
הבנתי שהיום יש כבר מגברים/רסיבריים עם יכולות Wifi - האם יש לך ידע בנושא?
מישהו יודע משהו האם המגברים האלה יכולים להתחבר לוורה בצורה כזאת או אחרת?
תודה!
תומר
תודה רבה על התשובה! בקשר ל Harmony Hub - הבנתי שזה שלט בפני עצמו? האם זה נכון? יש אפשרות לעשות זאת דרך האפליקציה של וורה (בפלאפון או באייפד לדוגמה?)
תודה!
תומר
לגבי הרמקול לאמבטיה זה ממש לא בעיה, לי יש אחד כזה אומנם לא מחובר למערכת חכמה אבל חסר לך בעצם רק חיישן שמחובר לir וזה בדיוק אותו דבר.
יש לי רמקול של קליפש שמיועד לחדרי אמבטיה, הוא מחובר בתעלה לחדר השני שיושב הרסיבר, ליציאת zone 2, ובעצם שאני רוצה להפעיל מוסיקה אני עושה את זה עם הairplay דרך האייפון ורק הרמקול במקלחת נדלק, ולא כל שאר המערכת שבחדר.
יש לי רמקול של קליפש שמיועד לחדרי אמבטיה, הוא מחובר בתעלה לחדר השני שיושב הרסיבר, ליציאת zone 2, ובעצם שאני רוצה להפעיל מוסיקה אני עושה את זה עם הairplay דרך האייפון ורק הרמקול במקלחת נדלק, ולא כל שאר המערכת שבחדר.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
Enc0der
יפה אנחנו מתקדמים, אם הוא בונה בית חכם, במקום שישתמש בשלט לעשות כל דבר, יכול עזרת חיבור בין ורה לאקו עם Harmony לתרגם את כל הפקודות לקוליות, וזה כבר הרבה יותר הגיוני / חכם מסתם להשתמש בשלט.
יפה אנחנו מתקדמים, אם הוא בונה בית חכם, במקום שישתמש בשלט לעשות כל דבר, יכול עזרת חיבור בין ורה לאקו עם Harmony לתרגם את כל הפקודות לקוליות, וזה כבר הרבה יותר הגיוני / חכם מסתם להשתמש בשלט.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
אין ספק שתוספת של פקודות קוליות לבית חכם היא תוספת מגניבה ובמקרים מסוימים גם יעילה מאוד - אבל הוא ביקש משהו אחד והצעת לו משהו אחר.. נו מילא.
בכל אופן השליטה הקולית וכו' זו אחת מהסיבות שאני פוזל לכיוון ועוקב אחרי הפרויקט הנפלא של Homey שמחבר הכל ביחד - גם שליטה קולית כמו האקו וגם שליטה בכל הפרוטוקולים ה"חומרתיים" - z-wave, zigbee, wifi, bt, nfc, ir....
מדובר בפרוייקט kickstarter מלפני בערך שנה, ומאז הוא כבר יצא והתוכנה שלו נמצאת בפיתוח תמידי עם עדכונים שבועיים - חבר'ה מלאי אנרגיה ופרפקציוניסטים שכל חלק במוצר שלהם הוא פשוט מושלם. יש עדיין תכונות שחסרות, אבל הן נמצאות ב-todo list ויגיעו בהמשך. בניגוד לאנשי vera שאני לא סומך עליהם בגרוש, בחבר'ה האלה דווקא יש בי אמונה מלאה. לדעתי תוך כחצי שנה-שנה יהיה להם ביד מוצר מנצח.
בכל אופן השליטה הקולית וכו' זו אחת מהסיבות שאני פוזל לכיוון ועוקב אחרי הפרויקט הנפלא של Homey שמחבר הכל ביחד - גם שליטה קולית כמו האקו וגם שליטה בכל הפרוטוקולים ה"חומרתיים" - z-wave, zigbee, wifi, bt, nfc, ir....
מדובר בפרוייקט kickstarter מלפני בערך שנה, ומאז הוא כבר יצא והתוכנה שלו נמצאת בפיתוח תמידי עם עדכונים שבועיים - חבר'ה מלאי אנרגיה ופרפקציוניסטים שכל חלק במוצר שלהם הוא פשוט מושלם. יש עדיין תכונות שחסרות, אבל הן נמצאות ב-todo list ויגיעו בהמשך. בניגוד לאנשי vera שאני לא סומך עליהם בגרוש, בחבר'ה האלה דווקא יש בי אמונה מלאה. לדעתי תוך כחצי שנה-שנה יהיה להם ביד מוצר מנצח.
הוא גם יכול להשתמש ב-fibaro swipe בשביל לשלוט באמצעות מחוות תנועה על היד... אבל זה לא ממש קשור למה שהוא שאל 
- AlonGoldfiz
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 26 פעמים
·Tomer1985 כתב:@AlonGoldfiz
תודה!
תומר...
ה Harmony Hub הוא גם שלט בפני עצמו (מאוד נח) וגם ניתן לשלוט באמצעות אפליקציה יחודית בטלפון, כמו כן ניתן להתממשק אליו גם דרך האפליקציה של וורה.
ישנם רסיברים שניתן לחבר לרשת ואז להתממשק אליהם באמצעות Plugin, לי אין אחד כזה, פחות מכיר.
שלום לכולם,
בתור מתחיל בתחום, מדוע מועדף להשתמש ב-HUB של VERA ולא בזה של FIBARO?
האם הוא לא מאפשר שליטה על מוצרי אינפרארד?
רכשתי אמזון אקו ונדלקתי על רעיון הבית החכם ואני מעוניין להתחיל לבנות את הבית החדש שלי (ללא תשתיות קוויות) כבית חכם.
האם הצורה המועדפת היא כפי שנרשם בתחילת השרשור, ע"י ורה + פיבארו או שיש המלצות אחרות?
תודה מראש לעונים.
בתור מתחיל בתחום, מדוע מועדף להשתמש ב-HUB של VERA ולא בזה של FIBARO?
האם הוא לא מאפשר שליטה על מוצרי אינפרארד?
רכשתי אמזון אקו ונדלקתי על רעיון הבית החכם ואני מעוניין להתחיל לבנות את הבית החדש שלי (ללא תשתיות קוויות) כבית חכם.
האם הצורה המועדפת היא כפי שנרשם בתחילת השרשור, ע"י ורה + פיבארו או שיש המלצות אחרות?
תודה מראש לעונים.
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@זיועמרם
·
ברוך הבא לעולם ה z-wave
אף מוצר לא מושלם ויש ייתרונות וחסרונות לכל אחד מהממוצרים.
אני עם VERA ובודק עכשיו פתרון אחר "Domoticz".
אם אתה מתחיל בתחום ואין לך ידע תיכנותי אלא רק רקע טכני כללי VERA יכול להיות פתרון לא רע, יש בפורום המון מידע בעיברית על המערכת ואולי זה יכול להועיל עבורך.
קח בחשבון שהממשק בין VERA ל אמזון אקו "HA Bridge " לא פשוט להתקנה ונדרש קצת ידע, לאחר מכן זה די קל.
https://github.com/bwssytems/ha-bridge.
יש מוצרים אחרים שיש להם ממשך מובנה לאמזון אקו.
·
ברוך הבא לעולם ה z-wave
אף מוצר לא מושלם ויש ייתרונות וחסרונות לכל אחד מהממוצרים.
אני עם VERA ובודק עכשיו פתרון אחר "Domoticz".
אם אתה מתחיל בתחום ואין לך ידע תיכנותי אלא רק רקע טכני כללי VERA יכול להיות פתרון לא רע, יש בפורום המון מידע בעיברית על המערכת ואולי זה יכול להועיל עבורך.
קח בחשבון שהממשק בין VERA ל אמזון אקו "HA Bridge " לא פשוט להתקנה ונדרש קצת ידע, לאחר מכן זה די קל.
https://github.com/bwssytems/ha-bridge.
יש מוצרים אחרים שיש להם ממשך מובנה לאמזון אקו.