wizz ,
אתיחס בהרחבה לשאלות שלך מחר בבוקר אבל אני אנסה לענות לך בקצרה בכל זאת :
לגבי השאלה מדוע לא כל הנגנים שמבוססים על ציפ סיגמה 8620\8621 יש תמיכה ב-FLAC : אני מניח שזה קשור לבניית ארכיטקטורת המכשיר . ברגע שבונים ארכיטקטורה מסויימת , תוך כדי נקודות ברורות מה המכשיר אמור לעשות ומה לא , אז קובעים אם למכשיר תהיה תמיכה או אי תמיכה בפורמטים מסויימים .
במקרה של נגנים אחרים חוץ מה-MVIX אני חושבש שזו היתה בעיה של אילוצי זמן . במקרה של MVIX אנחנו יודעים בצורה ברורה שלחברה לא היה בכלל מושג שהציפ הזה תומך ב-FLAC (ראה פרוט המיילים שלי עם חברת MVIX מלפני כשבועיים) ואני חושב שהסיכויים שהדגם 760 שלהם יתמוך בזה בעתיד הם אפסיים בגלל זה .
אני רואה שליאור ענה בצורה מאוד מפורטת מה זה FLAC . אני רק רוצה להוסיף שלפורמט שהוא LOSELESS אבל גם לא מכווץ - UNCOMPRESSED קוראים WAVE ( ניתן לזהות אותו דרך הסיומת WAV) .
FLAC מהווה שיטה מצויינת לגיבוי דיגיטלי של כל דיסק AUDIO . ניתן תמיד להמיר קובץ FLAC ל-WAV ולקבל העתק מדוייק של הדיסק המקורי .
לגבי השאלה אם יש הבדל באיכות השמע בין MP3 מקודד ב-192K לבין FLAC - חד משמעית כן !!!! אני יכול להבדיל בקלות מה זה MP3 192K ומה זה FLAC . האוזן האנושית לא יכולה להבדיל כל כך בין MP3 בקידוד 256K או 320K לבין FLAC אבל , כפי שציינתי מעלה , האיכות הוא לא היתרון היחיד בשימוש בפורמט FLAC .
לגבי דוגמאות של פורמט FLAC , שלח לי תזכורת בהודעה פרטית מחר ואשלח לך כמה .
הממממ - אמרתי שאכתוב בקצרה ותראה מה יצא
יאללה , לילה טוב ,
HAGI