ECM Synchronika

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ozeltzex פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648

שליחה

מרשימה מאוד!

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096

שליחה

נראה מעולה
מבחינת הרבה דברים.
מעניין מה התוצאה בכוס כאשר הם בחרו בדודים עומדים על פני דודים שוכבים לטובת משאבה רוטורית.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374

שליחה

איפה מזמינים ? :D
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551

שליחה

@TsurTriger
לדעתי בDB, אין לזה משמעות.
ישי לך דוד אחד לחליטה ולקיטור אתה לא יכול להשתולל עם החום כמו שאתה יכול בדוד נפרד,
ולדעתי הפער ביכולות הקיטור של מכונה כזו לעומת דוד שוכב תהיה זניחה אם מגבירים את החום והלחץ.
גם כך בחשבון שרוב המשתמשים הביתיים לא צריכים קיבולת של מכונה מסחרית ומקום זה שיקול מהותי.
בנויה מאוד יפה חיצונית ופנימית.
את הדודי סטינלס פחות אהבתי.
לדעתי הבחירה בכפתורים הישנים והנורות ביקורת הישנות מכערות.
השאסי מרשים אך אני מערייך שיהיה לזה מחיר בעלות היחידה והשילוח.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

מה רע בדוד נירוסטה?
דוד שוכב יהיה יותר יציב בטמפרטורה, בדאבל בוילר לא תמיד קל למקם ולכן מעמידים (לא בגלל שזה עדיף)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096

שליחה

מה שעפר אמר.
דוד שוכב יציב יותר מבחינת טמפרטורה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

למה שיהיה יותר יציב?
נירוסטה מבחינתי אופציה פחות טובה בגלל האופציה התיאורטית של חלודה ושאין לה תכונות אנטי בקטריאליות כמו לנחושת והעברת חום פחות טובה.
אני לא יודע איך דודי נירוסטה מתפקדים בטווח הארוך ואיך הם נראים מבפנים אחרי כמה שנים.
ללא ספק מבחינת נוחות טיפול והברגות נוח בהרבה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

לה מרצוקו עובדים כבר שנים עם נירוסטה (אם זאת נירוסטה טובה כמו 316 היא לא תחליד, משתמשים בנירוסטה ברפואה) ובטעם אומרים שזה עדיף על נחושת. רב המכונות האוטומטיות שיש להן דוד (מסחריות) מיוצרות עם נירוסטה. תכונות אנטי בקטריאליות אני חושב שיש רק לכסף.
חום עולה למעלה ולכן בדוד שוכב יהיו פחות הבדלי טמפרטורה בין חלקי הדוד (במחליף חום גם יותר קיטור להקצפה כי יש רק דוד אחד)

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

היי עופר,
בד"כ גם בתעשיה הרפואית והמחקרית עובדים בעיקר עם 304 שהיא כן מחלידה בתנאים מסוימים,
חלק מהיצרנים מציעים את האופציה של 316 אבל היא יותר יקרה ולא נפוצה עדיין לא יודע איך זה בעולם הקפה,
ואותה אני לא מכיר מספיק טוב בכדי לדעת. סבר שבפורום של כלי נשק קרים ידעו יותר.
גם לנחושת יש תכונות אנטיבקטריאליות ונכון שגם לכסף. חלק מיצרני הציוד מציעים חלקים מסוימים בנחושת(שאינם מפריעים לתפקוד).
בקשר לטעם אין לי מושג.
לדעתי בחירת היצור בקווים מכיוון שהיא יותר קלה הריתוך יותר זול וסטנדרטי.
הפרשי טמפרטורות קיימים לדעתי בעיקר מכיוון שלא שמים גוף חימום ארוך כמו בשוכבים כנראה מחשש שיחשף לאויר וישרף.
בכוונה ציינתי בDB -היות שגם בHX כמו האוסקר שלי הלחץ והחום יחסית גבוה ולכן מצטיינת בקיטור ודורשת קולינג פלאש יחסית ארוך-
מה שלא ממש משמעותי למשתמש הביתי. ויתרון נוסף לDB זה התאמה מלאה של חיישן לתפקוד-פרשוסטט ללחץ קיטור וPID לטמפ מים.
באותה מידה בDB לא אכפת לך שתהיה שם גם לאבה על חשבון לחץ כי דוד החליטה בנפרד ואין לך השלכה מלבד צריכת חשמל ולכן לא משנה לך שדוד הקיטור עומד ולא שוכב.
לגבי דוד החליטה- לא יודע למה החליטו להעמיד אותו ולהשאיר מרווח כזה מאחור.לדעתי היו יכולים לשים שוכב גם במחיר של להקטין אותו-נראה שהעדיפו להשתמש באותו דוד של קיטור מבחינת נוחות תפעולית בייצור.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

זה שדאבל בוילר עדיף - על זה אין ויכוח.
בדוד עומד, אם תבנה גוף חמום גבוה אז יישאר לך פחות מקום לקיטור לא משנה כמה לחץ וטמפרטורה יהיו בדוד. לא תהיה לך מספיק ספיקה של קיטור.
בדרך כלל לחליטה משתמשים בדוד חצי ליטר שאותו יותר קל לייצב ולחמם מהר (גם כאן דוד החליטה קטן יותר). להקצפה אפשר דוד גדול יותר כדי לקבל הרבה קיטור.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה בדיוק מה שאני אומר בין עומד לשוכב לצרכי קיטור בהנחה ששמים גוף חימום נורמאלי אם יש הבדל לדעתי יהיה זניח.
רק עכשיו הבחנתי שזה לא אותו דוד קשה לראות בזויות צילום שלו.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”