עזרה בהכנת תערובת

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

היי

אני צריך המלצה בבחירת תערובת נכונה למגוון הזנים שאני אוהב לשתות כסינגל. לאחרונה קצת משעמם אותי לשתות כל אחד מהם כסינגל וחשבתי לעשות מהם תערובת.
אני קולה בג'ין , 235 מעלות לאורך כל הדרך ללא חימום ראשוני של הקולה, עצירת חירום בפיצוץ שני וקירור ידני במחבת קר.
אני לא אוהב את הקירור של הג'ין....(אגב מה דעתכם על הדרך האם נשמע תקין ?) בקליית חד זני אני מקבל טעמים טובים לא שרופים ולא בהירים. לא מגיע בחיים למצב שיש שמן על הפולים בזמן הקלייה מכיוון שאני עוצר ישר בתחילת הפיצוץ השני.

הזנים שאני אוהב לשתות כחד זני לפי סדר העדפה שלי

אתיופי
ג'וואה סלוסי קאלוסי
ברזיל

כמו כן קיבלתי 2 קילו של קאפי רויאל (רובוסטה) שעוד לא ניסיתי לקלות אותה. אגב אני לא אוהב רובוסטה בכלל אבל קיבלתי המלצה שהיא שווה מאוד.

איך איו יוצר מיזה משהו מעניין ? עם או בלי הקאפי רויאל, שאין לי מושג איך הוא...
מעבר להמלצה שאני צריך ממכם לחלוקת אחוזי המינונים של כל זן, אני מבקש לדעת בנוסף כמה גרם אתם ממליצים לקלות לכל התערובת עצמה, מכיוון שהקפה בג'ין מתייבש די מהיר יחסית לקולה תוף. ואני מעדיף את הקפה כמה שיותר טרי
אגב שאלה חשובה האם לקלות כל זן בנפרד או את כולם ביחד ? כי לכל זן יש את הזמני פיצוץ שלו ולכל זן את הטריות שלו...

אני אציין שאני מכין את האספרסו שלי במכונת מנוף של אלקטרה שאומנם הגוף של האספרסו קצת חלש אבל כן מעדנת ומעגלת את האספרסו וחושפת את כל הטעמים המעניינים...
תודה מראש על העזרה :)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #2 

שלוש יבשות שונות, שלושה זנים שונים לחלוטין, היתי הולך על 50% אתיופיה, 30% יאווה, והשאר ברזיל שממלא תרומתו מועטה (בעיני לפחות),כמי שלא אוהב רובוסטה- גם היא קאפי רוייאל, ממליץ לך לעזוב אותה בצד, היא טובה יותר מהאינדייאן צ'רי אבל עדיין רובוסטה.
ואל תיקלה כל זן לחוד, זה גוזל זמן ומוריד מהכיף של הקליה בגלל הזמן, והערך המוסף לקליית כל זן לחוד שולי.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

גם לטעמי רובוסטה מאפילה על הטעמים של השאר.
הייתי מנסה חצי אתיופיה חצי ברזיל או חצי התיופיה חצי קלוסי.
מומלץ מאוד לעשות חימום ראשוני כדי שתהליך הייבוש יהיה אופטמילי. מוזמן לחפש פה את פרופיל הקליה של מוטי.

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 279 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #4 

אני מוסיף לתערובות שלי כ10% +\- של רובוסטה. 'לחיזוק התערובת'. ממליץ לך לנסות גם.
בהצלחה.

Mario32
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

לאחר הרבה, הרבה, הרבה ניסיונות התיישבתי על:
40% אתיופיה סידמו
30% ברזיל סרדו
20% גואטמלה
10% ג'אווה (או סוג אחר של רובוסטה איכותית)
כל דבר אחר שניסיתי יצא לי פחות טוב, אבל כמובן זה עיניין של טעם.
מפעם לפעם, כדי לגוון, אני משנה את אופן הקלייה של סוג זה או אחר.
זה כל הכיף, לא ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

50% ברזיל ו 25% מכל זן אחר.
אפשר להוריד זנים אחרים ל 20% ולהוסיף 10% קאפי רויאל
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

avi_asystem
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

לנסות כל אחד בנפרד...מנסיון עדיף להשתמש בברזיל כבסיס לפחות 50 אחוז כל השאר לא יותר מ 20. ואם רוצים שבירה אפשר להוסיף רובוסטה 10 אחוז. תלוי גם בסוג הקולה, נותן אופי שונה לתערובת. אוויר חם מבשיל מהר אבל מתיישן מהר מאוד. תוף מבשיל לאט אבל מחזיק יותר זמן

shay_n17 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 83
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #8 

היי

תודה על כל התשובות מכל העונים....

אז ככה, הלכתי על :
50% ברזיל
30% אתיופי
20% ג'אווה
קליתי כל זן בנפרד , נכנסתי בג'אווה לפיצוץ השני, הוא היה טרי מאוד. הברזיל קצת פחות לכן עצרתי מיידית בפיצוץ השני. אגב בגלל שהכמויות היו קטנות יותר משך הזמן היה ארוך מהזמנים שאני רגיל אליהם (למשל 18:15 דק' בג'אווה הפכו ל 24.5 דק ) קליתי כ 400 גרם סה"כ לפי היחס שציינתי.
אני חייב לציין שיצא מעולה בול בטעם שאני אוהב ומאוז מאוזן מבחינת יחסים של כל אחד מהם...

אגב לא חושב שהייתי מצליח להגיע לאותה תוצאה אם הייתי קולה את כל הזנים ביחד בו זמנית....תקנו אותי אם אני טועה (זה יקצר לי הרבה זמן והתעסקות חחח) השאלה איך זה יהיה כי לחלק מהזנים לוקח הרבה יותר זמן להגיע לפיצוץ השני ואני לא רוצה לקבל תוצאה בהירה.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”