תמונה מאכזבת ביותר לסמסונג וlg החדשות ( והישנות), מתקשה להבין על מה הרעש...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
odpr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 313

שליחה

כאמור לאחר תקופה ארוכה בה היה לי שארפ מלפני עשור, החלטתי שהגיע הזמן לשדרג.

לאחר אינסוף קריאת מאמרים, ודיונים כאן, הבנתי שה״כוכבות״ הגדולות הם סמסונג וlg.
עוד לפני עשור שני החברות הללו היו בתחתית של המסכים, ונחשבו נחותים מאוד ביחס לשארפ וסוני, אבל אמרתי לעצמי שהטכנולוגיה התקדמה והם קרוב לודאי הדבר הבא, לאור מה שקראתי כאן.
שהגעתי לחנות ראיתי שיש מספר דגמי סמסונג, הישנים יחסית ju6000( והכל כך אהוב על הישראלים) וחדשים ( ku7000) ועוד דגם מסדרת הקצה שלהם.
יש lg950y.
מבט חטוף בתמונות ולאחר מכן הסתכלות ממושכות של 20 דקות במגוון תכנים, וניסיונות כיול כאלו ואחרות של הבחור שהיה שם.
הביאו אותי למסקנה העצובה מבחינתי,
אין מצב להחליף את השארפ שלי, התמונה שלה עולה עליהם בכל פרמטר.
קשה להאמין שעד עכשיו התמונה של lg מפוקסלת בצורה מעצבנת, יש תמיד מין הילות מעצבנות סביב כל דמות בסרט.
שמעברים למצב קולנוע המסך סתם מרצד וכל תמונה חולפת של מצלמה מעצבנת במיוחד.
הסתכלות על פנים של בן אדם בשתי החברות מראה תמיד את אותו באג מעצבן מלפני עשור(!), הפנים מכילים מין פיקסלזיצה בתנועה ושהם מתייצבים, מופעל מעין מנגנון החלקה.
סמסונג כמו לפני עשור עם מסך מאוד מואר, אבל מפוקסל.
קשה להבין על מה הרעש....
לעומת זאת עמדה שם בצד סוני, לא
4k בלי כל השמות והתגיות המפוצצות.( אבל יקרה משניהם גם יחד) אבל מה, תמונה חלקה יפה, תנועה של הדמיות מדויקת בלי הילות מוזרות, התמונה מדויקת ונעימה לעין בדיוק כפי שזכרתי לפני עשור.

יתכן והמסכים לא היו מכיולים, יתכן שאפשר היה לכייל אותם עוד שעה ולקבל תוצאה טובה. אבל מניסיוני מהתחום כל הכיולים האלה לרוב לא משנים יותר מידי.
טלויזיה שהיא טובה היא טובה ישר מהקופסה בלי באגים קשים כמו שראיתי בlg וסמסונג.
שאלתי את במוכר איך הסדרות החדשות lg ואם גם שם יש את מחלות התמונה שלהם, לטענתו כן זה קיים גם שם כי מנגנון ההחלקה שלהם לא מיושם מי יודע מה.

מאכזב מאוד.
עכשיו לא ברור מה אפשר לקנות במחיר שפוי.
סוני יקרות מאוד, היבואן פשוט דופק מחירים.
שארפ הבנתי כבר מזמן לא במשחק.
צריך לחשב מסלול מחדש...

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294

שליחה

אתה קובע ״עובדות״ קצת מוזרות ולא מדויקות לגבי מי היה או שהוא עדיין נחשב לכוכב.

התרגלת כנראה למסך מסוים ולצבעים וגוונים מסוימים של תמונה וזה יופי.
לא קל להתרגל אחרי 10 שנים למסך חדש ובודאי אם הוא הרבה יותר גדול.
מה שאתה קורא מסך כוכב הוא כוכב בדרך כלל ״בעיני המתבונן״
לרוב זה בעיני אחד שקנה מסך ומדווח לעולם בהתלהבות עצומה עד כמה המסך שלו מדהים וכדאי שכולם ירכשו מסך דומה.
במקרים אחרים מדובר במסך שהיבואן או יצרן שלו עושה מסעי שיווק ופרסום אגרסיביים ומציג נתונים טכניים שספק אם כעבור כמה חודשים של שימוש עדיין יתקיימו.
נראה לי שהבעיה העיקרית היא התקציב. כי מצאת לדבריך מסך עם תמונה שאהבת.

כעת עליך להחליט האם תעשה פשרה ותמצא משהו חלופי שבסוף כנראה תתרגל לתמונה ולצבעים שלו
או תגדיל התקציב.
בהצלחה בבחירה (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78944
שם מלא: עפר לאור

שליחה

כל החנויות שמות את המסכים במצב store שהוא בהיר מאוד עם הרבה מאוד ארטיפקטים ותפקידה לתפוס את העין של הקונה לשניה ורבע. אני לא אומר שבמצב מכוייל אתה בהכרח תאהב את התמונה אבל בבירור זו לא התמונה האידאלית למבחן.

מהתיאורים שלך, נשמע שאתה וידאופיל ״רדום״ שפשוט לא מודע לכך ולכן מחפש מבצעים ומסכים זולים כאשר אתה כנראה מקולל כמו חלק קטן מהאוכלוסיה שצריך את מסכי הדגל. שווה שתתחיל לקרוא את הביקורות שאנחנו מוציאים על מסכי הדגל במקום לחפש ברשתות החשמל פיתרון למסכים איכותיים כאשר מה שיש שם אלה מסכים למרבית האוכלוסיה שמסתפקת בתמונה סבירה פלוס.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

oferlaor כתב: מהתיאורים שלך, נשמע שאתה וידאופיל ״רדום״

אהבתי את הניסוח..(Y)
...
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3630

שליחה

תמונה מפוקסלת בטלוויזיות 4K של סמסונג ו-LG?...

נראה לי שהמוכר פשוט השתמש במקור באיכות גרועה, אולי איזה קובץ AVI, או שידורים של עידן פלוס... :lol:

Batnun

.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

כמה שאני לא אוהב את סמסונג, עדיין יש להם תמונה מעולה! לא מבין על מה אתה מדבר.
תבדוק את פנסוניק... גם מחירים טובים גם 5 שנות אחריות.

לגבי סוני שהיתה הבחירה שלי, עם המחיר אתה מתמודד בחנות עם המוצר עשר שנים בבית.
תשקיע קצת יותר ותהיה שלם עם עצמך.

odpr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@oferlaor
·אהבתי את המינוח״ וידיופיל רדום״ :)
האמת שאני לא כזה רדום ומודע ״לבעייתיות ״ הזו.
העניין שחשבתי שהטכנולוגיה בעשור האחרון עשתה קפיצה גדולה מאוד שאפילו וידיופיל ממוצע לא ישים לב להבדל.
טעיתי...
רואים גם רואים. וכרגע הטלויזיה עם התמונה הטובה ביותר נמצאת אצלי בבית והיא בת עשר.
אני אבדוק יותר דגמי סוני ונראה אם אפשר למתוח תקציב טיפה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

לצערי אתה צודק. בעשר השנים האחרונות היצרנים התמקדו בכל מלבד בשיפור איכות התמונה. הם הצרו את המסכים, הפכו אותם לקמורים, הוסיפו 3D, הורידו את צריכת החשמל, הפכו אותם לזולים, הוסיפו SmartTV ואפליקציות.

והתמונה נשארה כפי שהייתה ובחנויות ממשיכים להציג מסכים עם תמונה בוהקת, חדות על מקסימום וצבעים כל כך לא טבעיים שהדמויות נראות עשויות מפלסטיק.

אבל זה מה שהצרכנים רוצים ולכן מי שאוהב סרטים ייאלץ להמשיך להשתמש במסכים שיוצרו טרם גילו הייצרנים שהם לא מצליחים לכסות את ההשקעה בשיפור התמונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

לדעתי יש לך ציפיות גבוהות מדי מהסדרה הבסיסית ביותר עם UHD. מה גם שיש בעיות מובנות שלא ממש ניתן להעלים. וכן, סדרות ביניים ומטה, גם לדעתי, כבר מזמן לא מציגות איזו התקדמות טכנולוגית באיכות התמונה כי אין כזאת ברמות האלה. אני מניח שהפאנל נשאר די אותו פאנל כבר הרבה מאוד שנים ורק הפלסטיק מסביב עבר שינוי.
רק הדגמים הגבוהים בשילוב התוכן הנכון יראו לך שכן התקדמנו הרבה ב10 שנים.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10921

שליחה

הערה שלא נאמרה כאן עדיין.
ברוב החנויות, כל הטלויזיות מקבלות את אותו מקור נקלט, המפוצל לכל הטלויזיות, ללא הגברה מתאימה, וגם אם כן, זו לא הדרך לקבל תמונה באיכות שהטלויזיה מסוגלת להפיק.
הטלויזיות הזולות סובלות מזה הכי הרבה, כי אין להן יכולת טובה מראש.

תרגיל ידוע הוא להעמיד מכשירים שהחנות רוצה לדחוף, כשהיא מכויילת למצב תצוגה בהיר מאוד ומושך את העין,
מקבלת סיגנל שונה מכל השאר, ישירות מהממיר או הנגן, ללא שותפים אחרים לתצוגה.

כמו שאמר פותח השרשור, בהשוואה לסוני שעולה כפול (לא חוכמה להשוות אליה, כמו להשוות יונדאי ללקסוס), ועם תנאי פתיחה נחותים, ברור שלא רואים טוב.

מזכיר לי שראיתי בחנות במקרה לפני כמ החודשים שידור משחק כדורגל.
ברוב הטלויזיות אשכרה לא ראו שמעל לשחקנים הרצים יש ראש. היתה מין קוביה זזה, ורש כששחקן נעמד או הלך לאט ראו שזה ראש אדם ולא משהו אחר.
ואיזו הפתעה, במרכז הקיר היתה טלויזיה יקרה יותר שבה ראו יופי (היו עוד יקרות כמוה על הקיר וראו זוועה גם בהן).
ברור מייד שהיא מקבלת Feed אחר.

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431

שליחה

@odpr
איזה מסך שארפ יש לך היום? דגם?
איציק.

odpr פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני חושב שזה הדגם :
http://www.cnet.com/products/sharp-lc-d62u/specs/
https://www.amazon.com/Sharp-Aquos-LC42 ... B000HKLIVI
אני רואה זמן תגובה 4 ms...
תאורה 450...
מה הערכים הממוצעים היום?, מעניין.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

רמת תאורה מקסימלית רלוונטית רק אם המטרה היא להשתמש במסך בחדר מואר מאוד. זה לא קשור לאיכות תמונה.
זמן תגובת הפיקסלים שמפורסם ע"י יצרנים הוא שקר חסר משמעות. זה משפיע על איכות תמונה רק במקרים מסוימים, וסביר להניח שכאן יש יתרון מסוים למסכים מודרניים.

אני חושב שמה שראית בחנויות היה שילוב של הגדרות תמונה לא מוצלחות (בעיקר, עיבודי תמונה פעילים במקום מכובים), ואולי גם מקור וידאו לא איכותי. אתה יכול להביא מהבית משהו איכותי על דיסק USB, אבל קצת קשה להעריך איכות בחנויות בגלל שבד"כ יש הרבה תאורה.

אולי בדוק מסכי OLED, במיוחד אם אתה צופה בחושך.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”