שלום לכולם,
כבר שאלתי כמה שאלות בפורום כאן.. גם על חיבור סיגנל דיגיטלי לאנלוג, גם על סונוס... בקיצור, מבולבל בעולם הזה.
במסגרת מעבר לדירה חדשה, גם הלכתי לקבל הצעה למערכת קולנוע ביתי כוללת. הציעו לי משהו מרחיק לכת, חיבור רסיבר לשני אזורים, קונטרול פור.. וכו׳.
מפה לשם, הפכתי ליותר ממוקד. אני מבין שמה שיותר מעניין אותי זה סאונד סטראו. קולנוע ביתי וכו׳ פחות מעניין.
גם מאד חשוב לי שתהיה זמינות של ניגון המוסיקה. היינו- היום יש טידל, אפל מיוזיק- מנוי על שניהם (ונחליט לפי נוחות שימוש והרגל אם מי להמשיך..). מחפש חיבור מתאים ואיכותי של המדיה הזאת להגברה.
עכשיו לתובנות החדשות שיש לי מהתקופה האחרונה, אחרי שקצת חיפשתי ציוד, בעיקר יד 2 (אוהב לרכוש יד 2:)
אז ככה, לציוד שיש לי- מגבר אונקיו איי 8500. ישן ונראה טוב. 80 וואט לערוץ ב 8 אוהם. נראה מבטיח, לא?ֿ
הצלחתי להבין שהדברים הישנים האלה עושים את העבודה טוב יותר מהרסיברים החדשים של הקולנוע ביתי (בהצעה שקבלתי לקולנוע ביתי הציעו לי את הדיון 3300).
רמקולים של kef דגם c70. דווקא אותם חשבתי לשדרג. ראיתי ביד 2 Elac, ראיתי b&w..
מה חסר..?- DAC. חושב להביא מחול ארקם. ראיתי שיש אחד שהוא גם bt, נראה לי מתאים.
כל הדבר הזה צריך לנגן סטראו באיכות טובה. בונוס- לחבר את ההגברה לסאונד של הממיר יס, לאפל טיוי..וזהו בעצם.
כלומר, בראש איכות סטראו טובה, משנית לקבל סאונד סטראו גם לטיוי, בין אם רואים יס ובין אם צופים בסרט באפל טיוי.
אשמח לדיעות, תובנות שלכם.
האם הכיוון נכון? להשקיע בדאק, כמו שמתכנן. האם המגבר נכון וראוי או לחשוב על שידרוג שלו דווקא.
תודה, תמיר.
Onkyo A8500
טוב, אף אחד לא הגיב. שמתם אותי עם הגב אל הקיר..והייתי צריך לקבל החלטות:)
אז החלטתי. מאחר ואין לי דאק והייתי צריך לטפל בנקודה..ראיתי בלוחות מגבר הגל 80.
תגובה מהירה ופגשתי איש חביב ביותר שארח אותי לביקור קצר בביתו.
המגבר האמור על הרמקולים שלו נשמעו להבנתי ושמעתי לא פחות ממעולה.
וכך האונקיו שלם את מחיר הזקנה ונדחק החוצה.
היום כבר חיברתי את המגבר ל c70 שלי, או איך שהם לא נקראים..
חיבור כבל usb למחשב נייד ובאמצעות האיטיונס האזנתי כשעתיים, סגנונות שונים.
מוסיקה קלאסית עדיין לא בחנתי.
אציין שהקבצים ששמעתי בפורמט AAC רגיל. לא מהמשובחים.
נשמע טוב..אבל יש מה לשפר:)...עכשיו אני מבין כמה הרמקולים בסיסיים. הצליל חם ונעים לאוזן..אבל, הבאס נשמע ממש לא טוב. וגם מאד לא מפורטים. אולי הטעות הייתה לשמוע את הסט של מי שארח אותי, דגם אופרה משהו..
אז כבר הבנתי מה היעד הבא;)
לסיכום, עולם ומלואו. אבל בהחלט מרתק. מחזיר אותי שנים לאחור שהייתי מאזין למוסיקה הרבה בבית.
לילה טוב, תמיר.
אז החלטתי. מאחר ואין לי דאק והייתי צריך לטפל בנקודה..ראיתי בלוחות מגבר הגל 80.
תגובה מהירה ופגשתי איש חביב ביותר שארח אותי לביקור קצר בביתו.
המגבר האמור על הרמקולים שלו נשמעו להבנתי ושמעתי לא פחות ממעולה.
וכך האונקיו שלם את מחיר הזקנה ונדחק החוצה.
היום כבר חיברתי את המגבר ל c70 שלי, או איך שהם לא נקראים..
חיבור כבל usb למחשב נייד ובאמצעות האיטיונס האזנתי כשעתיים, סגנונות שונים.
מוסיקה קלאסית עדיין לא בחנתי.
אציין שהקבצים ששמעתי בפורמט AAC רגיל. לא מהמשובחים.
נשמע טוב..אבל יש מה לשפר:)...עכשיו אני מבין כמה הרמקולים בסיסיים. הצליל חם ונעים לאוזן..אבל, הבאס נשמע ממש לא טוב. וגם מאד לא מפורטים. אולי הטעות הייתה לשמוע את הסט של מי שארח אותי, דגם אופרה משהו..
אז כבר הבנתי מה היעד הבא;)
לסיכום, עולם ומלואו. אבל בהחלט מרתק. מחזיר אותי שנים לאחור שהייתי מאזין למוסיקה הרבה בבית.
לילה טוב, תמיר.