עזרה בהוצאת סאונד מהטלויזיה לרסיבר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם
יש לי טלויזית fujicom fj-32st1. המכשיר הוא סמארט וניתן לגלוש באינטרנט ולצפות ביוטיוב. אני רוצה לחבר אותה לרסיבר כדי לשמוע את האודיו (בעיקר סרטוני יוטיוב) שלה דרך הרמקולים שמחוברים לרסיבר ולא דרך הרמקולים של הטלויזיה.
השאלה שלי איך אפשר לחבר כבל hdmi (או כל חיבור אחר) שיוציא סאונד מהטלויזיה לרסיבר?. האם חיבור hdmi עובד בצורה דו כיוונית ויכול להוציא סאונד וגם לקבל?. האם לטלויזיה יש יציאה מיוחדת לזה?
עד עכשיו חיברתי רק כבל hdmi ואני לא מצליח להוציא ולשמוע סאונד מהטלויזיה ברסיבר
אשמח לקבל עזרה וכל פיתרון או רעיון שיש לכם.
תודה מראש

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

חיבורי ה HDMI בטלביזיה זה רק כניסה.

היציאות הן בדרך כלל או חיבור אופטי, או קואקסיאלי או זוג שקעים לאודיו דו ערוצי (אדום/לבן)
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10921
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1945 פעמים

שליחה #3 

כדי שתוכל להוציא סאונד מהטלויזיה לרסיבר על HDMI (התכונה נקראת ARC - Audio Return Channel)
גם הטלויזיה וגם הרסיבר חייבים לתמוך בתכונה זו.
זה כתוב בהוראות ההפעלה של המכשירים.
בטלויזיות בד"כ רק כניסה אחת של HDMI תומכת ב- ARC והיא צריכה להיות מסומנת כך (ולא תמיד היא כניסה מספר 1)

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #4 

וכמובן שאם יש לך ARC בשניהם זה כנראה לא יהיה אוטומטי וצריך להגדיר גם ברסיבר וגם בטלוויזיה שאתה שימוש בARC

Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

תודה רבה על התשובות.
שאלה נוספת. איך אני יכול לדעת האם באמת בטלויזיה הזאת (fujicom fj-32st1) יש בכלל תמיכה בARC? זה לא כתוב או מופיע בשום מקום (לפחות בשום מקום שאני חיפשתי בו) ואם אין, אז מה האופציה הבאה שמומלצת כדי להוציא סאונד מהטלויזיה?

שאלה נוספת. הטלויזיה היא סמארט והיא מריצה מערכת הפעלה אנדרואיד. האם זה אומר שאני יכול להוריד ולהפעיל את KODI על הטלויזיה?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177
נתן תודות: 480 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #6 

אם לא כתוב ARC בשום מקום, ואין אפשרויות סאונד שקשורות לזה בהגדרות מסך, ייתכן מאוד שאין.
דברים בסיסיים יותר הם יציאת SPDIF אופטית, ואולי יציאות אנלוגיות. אנלוגי נראה לי נדיר יותר, אבל אני חושב שבמסכים זולים לפעמים יש דברים מפתיעים. :)

Kodi: נסה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”