פסים שחורים בסרטים
ראיתי שהנושא נטחן אבל עוד לא הצלחתי לקבל תשובה איך אני מסדר תבעיה הזאת של סרטים שרואים את השני פסים השחורים האלה ותכלס ה55 אינץ טלוויזיה שיש לי לא שווים בכלל .. איך אני יכול לסדר את זה? תוכנה? קידוד ? כל מה שצריך רק תגידו לא יהיה לי בעיה לעשות
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1945 פעמים
סרט קולנוע מצולם ביחס של 21/9, לעומת הטלויזיה שהיא ביחס של 16/9.
בגלל זה הפסים השחורים.
אתה תמיד יכול לעשום zoom in בנגן או בטלויזיה, עד שהתמונה ממלאת את כל גובה המסך, תוך איבוד השוליים הימניים והשמאליים, אם זה כל כך מפריע לך.
בגלל זה הפסים השחורים.
אתה תמיד יכול לעשום zoom in בנגן או בטלויזיה, עד שהתמונה ממלאת את כל גובה המסך, תוך איבוד השוליים הימניים והשמאליים, אם זה כל כך מפריע לך.
ולא אפשרי לקודד את ההורדה ליחס שונה או משהו? להוריד הורדה אחרת אולי?Amir64 כתב:סרט קולנוע מצולם ביחס של 21/9, לעומת הטלויזיה שהיא ביחס של 16/9.
בגלל זה הפסים השחורים.
אתה תמיד יכול לעשום zoom in בנגן או בטלויזיה, עד שהתמונה ממלאת את כל גובה המסך, תוך איבוד השוליים הימניים והשמאליים, אם זה כל כך מפריע לך....
לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון בפסים שחורים.
יתכן שאתה מתכוון לסרטים שמשודרים במצב תמונה 16:9
שמותח את התמונה ואז רואים את כל פרטי הסרט אבל רק על חלק משטח המסך.
אתה יכול להכנס לתפריט הטלויזיה ולשנות מצב תמונה ל 4:3 או ל zoom או לתמונה רחבה
אבל, אז תראה רק חלק מתמונת הסרט או שתהיה קצת מעוותת.
יתכן שאתה מתכוון לסרטים שמשודרים במצב תמונה 16:9
שמותח את התמונה ואז רואים את כל פרטי הסרט אבל רק על חלק משטח המסך.
אתה יכול להכנס לתפריט הטלויזיה ולשנות מצב תמונה ל 4:3 או ל zoom או לתמונה רחבה
אבל, אז תראה רק חלק מתמונת הסרט או שתהיה קצת מעוותת.
- Amir64
-
- גורו

לא, כי זה הפורמט של סרטי קולנוע.edenhemo כתב:ולא אפשרי לקודד את ההורדה ליחס שונה או משהו? להוריד הורדה אחרת אולי?.........
כשרואים אותם ביס או הוט, הם עושים עבורך את המתיחה (zoom in), תוך איבוד חלק מהצדדים.
כל שינוי אחר יגרום לאנשים להיראות צרים וארוכים.
- Amir64
-
- גורו

בוודאי שעושים.
תבחר סרט לדוגמה שמשודר בהוט או יס.
תוריד אותו ותשווה.
תראה שהשוליים שקיימים בסרט שהורדת לא מוצגים.
ברוב המכריע של כל סרט, החיסרון של השוליים לא מורגש,
בדיוק כמו שבכל הערוצים ששידרו סרטי קולנוע בשידור 4/3, עשו זאת,
ושם חיתוך השוליים יותר גדול.
תבחר סרט לדוגמה שמשודר בהוט או יס.
תוריד אותו ותשווה.
תראה שהשוליים שקיימים בסרט שהורדת לא מוצגים.
ברוב המכריע של כל סרט, החיסרון של השוליים לא מורגש,
בדיוק כמו שבכל הערוצים ששידרו סרטי קולנוע בשידור 4/3, עשו זאת,
ושם חיתוך השוליים יותר גדול.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pan_and_scan
יש סיכוי שאם תמצא עותק שכזה של סרטים, אולי חלקם לא יהיו סתם חתוכים באמצע.
יש סיכוי שאם תמצא עותק שכזה של סרטים, אולי חלקם לא יהיו סתם חתוכים באמצע.
במסכי מחשב יש גם דגמים עם יחס תמונה רחב יותר.edenhemo כתב:ולא אפשרי לקודד את ההורדה ליחס שונה או משהו? להוריד הורדה אחרת אולי?...
בטלוויזיות, אם זה באמת מה שאתה רוצה, אתה יכול למתוח את התמונה למסך מלא.
מזה:
[imgbig]http://i.imgur.com/hyEheD4.png[/imgbig]
לזה:
[imgbig]http://i.imgur.com/gM1n89p.png[/imgbig]
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
יס והוט לא מורחים כלום. לפחות לא אצלי. זה הכל הגדרות וברירת המחדל היא למתוח. אני למשל אוהב לראות הכל ב1:1 בלי זום או מתיחה (שזה שתי שיטות שונות. הראשונה חותכת והשניה מעוותת). תוכן 4:3 אני רואה עם פסים שחורים משמאל ומימין, מסך רחב עם פסים למעלה ולמטה ו16:9 על מסך מלא.
בגדול זה עניין של הרגל והעדפות. מתרגלים להכל. מי שאוהב להיות נאמן למקור רואה כמוני ומי שאוהב לנצל את כל השטח בוחר במריחה.
במסכי מחשב מסויימים אפשר ללכת צעד קדימה ולראות 1:1 לא רק מבחינת יחס אלא ממש פיקסלים 1:1 ואז ערוץ 2 זה ריבוע קטנטן ומסכן באמצע המסך...
בגדול זה עניין של הרגל והעדפות. מתרגלים להכל. מי שאוהב להיות נאמן למקור רואה כמוני ומי שאוהב לנצל את כל השטח בוחר במריחה.
במסכי מחשב מסויימים אפשר ללכת צעד קדימה ולראות 1:1 לא רק מבחינת יחס אלא ממש פיקסלים 1:1 ואז ערוץ 2 זה ריבוע קטנטן ומסכן באמצע המסך...
- Amir64
-
- גורו

לא הבנת...Alon_Solo כתב:יס והוט לא מורחים כלום. לפחות לא אצלי. זה הכל הגדרות וברירת המחדל היא למתוח. אני למשל אוהב לראות הכל ב1:1 בלי זום או מתיחה (שזה שתי שיטות שונות. הראשונה חותכת והשניה מעוותת). תוכן 4:3 אני רואה עם פסים שחורים משמאל ומימין, מסך רחב עם פסים למעלה ולמטה ו16:9 על מסך מלא.
במסכי מחשב מסויימים אפשר ללכת צעד קדימה ולראות 1:1 לא רק מבחינת יחס אלא ממש פיקסלים 1:1 ואז ערוץ 2 זה ריבוע קטנטן ומסכן באמצע המסך......
ביס והט כאשר השידור הוא 16/9 והתוכן הוא 16/9 (שידורים, סדרות וכו'),
הם לא משנים שום דבר.
אבל סרטי קולנוע היו נראים בדיוק כמו שמתלונן פותח השרשור, עם פסים שחורים למעלה ולמטה.
כי מה לעשות 21/9 יותר רחב...
הם עושים זום, כך שהגובה יתאים ולכן השוליים מימין ושמאל נחתכים. תבדוק.
לא יכול להיות שסרט קולנוע ייראה בדיוק בגודל המסך, בלי לעוות את התמונה, כלומר למתוח אותה לגובה, ואתה תראה אנשים צרים וארוכים, או לעשות זום.
בוחרים בזום כי זה פחות פוגע בחווית הצפייה.
לא קשור בכלל להגדרות שיש לך בטלויזיה, בה צריך להיות מוגדר 16/9 ללא שום שינוי אלא אם כן עדיין יש לך מקור ביחס 4/3.