מעבר ל MAC BOOKPRO
היי לכולם,
בשנים האחרונות אני מתפקד בתור מנהל תשתיות IT של ארגון די גדול.
רוב העבודה שלי היא hands on 60/40
vmware/ssh/storages etc....
שנים שאני עם נייד של MS כרגע lenovo W530
וחושב להחליף ל 15 MACBOOK PRO
בכוונה תחילה פתחתי בפורום זה כי השימושים בתור איש IT הם שונים.
מתאימות ל VPN VMWARE SSH TENETS
ועוד מיליון דברים.
האם עלי לחשוש מהמעבר???
שלא לדבר על דוק במשרד ופיצול ל 2-3 מסכים.
אשמח לרשמים ממי שביצע מעבר כזה ומהם הבאמפים צריך לעבור בדרך
בתודה מראש
בשנים האחרונות אני מתפקד בתור מנהל תשתיות IT של ארגון די גדול.
רוב העבודה שלי היא hands on 60/40
vmware/ssh/storages etc....
שנים שאני עם נייד של MS כרגע lenovo W530
וחושב להחליף ל 15 MACBOOK PRO
בכוונה תחילה פתחתי בפורום זה כי השימושים בתור איש IT הם שונים.
מתאימות ל VPN VMWARE SSH TENETS
ועוד מיליון דברים.
האם עלי לחשוש מהמעבר???
שלא לדבר על דוק במשרד ופיצול ל 2-3 מסכים.
אשמח לרשמים ממי שביצע מעבר כזה ומהם הבאמפים צריך לעבור בדרך
בתודה מראש
בתור מתכנת, המקבוק פרו שלי מתאים לי לעבודה הרבה הרבה יותר מאשר כל מחשב וינדוס.
אני עובד המון עם ssh, מחבר את המחשב בעבודה ל 2 מסכים במקביל, ובעבר הייתי משתמש ב virtualbox בשביל office, אבל עם הגירסא החדשה, גם את זה לא צריך יותר.
מה שכן, אתה צריך להיות מוכן לעבוד עם bash, כלומר, משתמש רגיל יכול להשתמש במחשב בלי לדעת בכלל שיש דבר כזה במק, אבל מי שרוצה להיות poweruser, צריך להפשיל שרוולים...
כמובן, שאתה צריך לקחת בחשבון שזה מק ולא ווינדוס, אז אם אתה צריך משהו שהוא רק לחלונות (תוכנה של האירגון/אתר אינטרהנט שעובד רק על אקספלורר 6 או משהו דומה) או שתצטרך למצוא תחליף, או שתתקין ווינדוס על מחשב ווירטואלי.
אני עובד המון עם ssh, מחבר את המחשב בעבודה ל 2 מסכים במקביל, ובעבר הייתי משתמש ב virtualbox בשביל office, אבל עם הגירסא החדשה, גם את זה לא צריך יותר.
מה שכן, אתה צריך להיות מוכן לעבוד עם bash, כלומר, משתמש רגיל יכול להשתמש במחשב בלי לדעת בכלל שיש דבר כזה במק, אבל מי שרוצה להיות poweruser, צריך להפשיל שרוולים...
כמובן, שאתה צריך לקחת בחשבון שזה מק ולא ווינדוס, אז אם אתה צריך משהו שהוא רק לחלונות (תוכנה של האירגון/אתר אינטרהנט שעובד רק על אקספלורר 6 או משהו דומה) או שתצטרך למצוא תחליף, או שתתקין ווינדוס על מחשב ווירטואלי.
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2338
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
האמת? אפשר להנות מ 2 העולמות.
משתמש ב MacBook Air שמריץ VMware Fusion
למכונות וירטואליות, זה המחשב Windows הכי טוב שהיה לי מעולם!
ה Windows 7 (מכונה וירטואלית) רץ חלק, אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה עשיתי BOOT
מעבר מהיר בין ה OSX ל Windows ואני נהנה משני העולמות גם יחד.
משתמש ב MacBook Air שמריץ VMware Fusion
למכונות וירטואליות, זה המחשב Windows הכי טוב שהיה לי מעולם!
ה Windows 7 (מכונה וירטואלית) רץ חלק, אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה עשיתי BOOT
מעבר מהיר בין ה OSX ל Windows ואני נהנה משני העולמות גם יחד.
תודה על התגובות!
עשיתי מחקר קטן בסופש ותהיתי האם אני מוכן לעבור .
הדבר ההגיוני היה להסתכל איזה תוכנות מותקנות לי היום על הנייד.
קיבלתי חום (:
ביום שאעבור למק תהיה לי חצי שנה קשה של הסתגלות ולא נראה לי שאני UP TO IT
אם כי באופן די הזוי ולא רציונלי הוא די מושך אותי ואני ממש לא APPLE GUY אפילו די אנדרויד בעשור האחרון.
בנוגע ל POWER USER אני חושב שזה עניין די משמעותי ץ
יכול להרחיב על זה?
אני אמנם לא יכנס לדומיין אבל אני חייד להיות LOCAL ADMIN/ROOT USER
אגב ישנם תואמי LOOK אפל כמו ה DELL 15XPS INFINITY
שהוא חמוד לאללה.
עשיתי מחקר קטן בסופש ותהיתי האם אני מוכן לעבור .
הדבר ההגיוני היה להסתכל איזה תוכנות מותקנות לי היום על הנייד.
קיבלתי חום (:
ביום שאעבור למק תהיה לי חצי שנה קשה של הסתגלות ולא נראה לי שאני UP TO IT
אם כי באופן די הזוי ולא רציונלי הוא די מושך אותי ואני ממש לא APPLE GUY אפילו די אנדרויד בעשור האחרון.
יכול להרחיב על זה?
שהוא חמוד לאללה.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
תראה, אם זה רק בגלל שאתה נמשך למחשב, חבל על הזמן ועל הכסף. אני עשיתי את המעבר הזה לפני כ4 שנים - קניתי MacBook Pro כי רציתי לנסות, התלהבתי מהמסך RETINA וכל השטויות. בפועל - כמו כל מוצר של אפל אתה משלם אקסטרא כסף על השם והעיצוב, ובסופו של יום זה מחשב שלא חף מבעיות.
אם היית משתמש casual במחשב, אז הבעיה היחידה היתה עקומת הלמידה של להתרגל למערכת הפעלה חדשה. במקרה שלך, אם אתה מנהל IT עסוק, הדבר האחרון שתרצה לבזבז עליו את הזמן זה לחפש איך עושים דברים פשוטים כמו לצלם מסך (Command-Shift-Control-4. באמת ככה!...)
אני יכול להבין את ההתלהבות, גם אני עברתי אותה כשקניתי את המקבוק, אבל ביום שהוא ישבוק חיים (וזה מתקרב), אם אקנה לפטופ חדש בטוח שלא אשקיע את הפרמיה של רכישת מאק. מקסימום, אם נכנס לך בתקציב, בכסף שאתה חוסך קנה לך איזה airbook רק בשביל החוויה.
אם היית משתמש casual במחשב, אז הבעיה היחידה היתה עקומת הלמידה של להתרגל למערכת הפעלה חדשה. במקרה שלך, אם אתה מנהל IT עסוק, הדבר האחרון שתרצה לבזבז עליו את הזמן זה לחפש איך עושים דברים פשוטים כמו לצלם מסך (Command-Shift-Control-4. באמת ככה!...)
אני יכול להבין את ההתלהבות, גם אני עברתי אותה כשקניתי את המקבוק, אבל ביום שהוא ישבוק חיים (וזה מתקרב), אם אקנה לפטופ חדש בטוח שלא אשקיע את הפרמיה של רכישת מאק. מקסימום, אם נכנס לך בתקציב, בכסף שאתה חוסך קנה לך איזה airbook רק בשביל החוויה.
·אני איש אנדרויד, ואני כנראה לא אעבור לאייפון, לא מתאים לי. אבל אני כן עשיתי את המעבר למק (למען האמת, עברתי מחלונות ללינוקס לאיזה 6 שנים ואז עברתי למק, כמשהו בין לבין). אומנם יש יתרון להיות גם עם מק וגם עם אייפון כי הם משתלבים טוב ביחד, אבל זאת לא חובה.eladeb כתב:ביום שאעבור למק תהיה לי חצי שנה קשה של הסתגלות ולא נראה לי שאני UP TO IT
יכול להרחיב על זה?
שהוא חמוד לאללה....
בכל מקרה, אישתי עברה למק בעקבותיי, והיא מסתדרת איתו יופי, מצד שני, הדרישות שלה הן מינימליסטיות - אינטרנט / הורדות.
כשאני מדבר על power user, אני מתכוון למישהו שאין לו בעיה להכנס לשורת פקודה של bash (תחשוב cmd בחלונות, רק יותר מתקדם. מייקרוסופט הכניסו עכשיו bash לווינדוס 10) ולעבוד דרך טקסט, בלי ממשק גרפי.
כדי לעשות ssh, כותבים בשורת הפקודה ssh server.com ואז עורכים קבצים עם עורך קבצים טקסטואלי כמו vim.
שם נמצא הכוח האמיתי של מק לעומת חלונות. אם אתה עושה הכל בממשק הגרפי, לא תרגיש הרבה בהבדל, החומרה קצת נחמדה יותר, אבל באמת יש את ה Dell XPS 13 החדש שנותן מערכת כמעט זהה (במחיר דומה). אם אתה power user, תוכל לעשות הרבה יותר ממה שחלונות מאפשר לך - להרים שרתים כמו mysql או mongo זה קל יותר. לנהל קבצים מרוחקים, לקחת קובץ ולבצע עליו פעולות כמו להוציא עמודה מ CSV, למיין אותה, לספור מופעים וכו׳
לא לגמרי מבין מה אתה מתכוון ב Local Admin / Root User, אתה ה root על המחשב שלך.