מארז HTPC בגודל הגיוני לסלון
שלום,
הודעה ראשונה שאני כותב בפורום אחרי שהרבה זמן רק קראתי...
אני מחפש לרכוש לעצמי HTPC לסלון. המכשיר אמור להכנס בין יתר רכיבי מערכת הקולנוע הביתית ולהחליף בהדרגה את ה-DVD. אני מעוניין במארז שיהיה יפה חיצונית (מראה של מערכת סטריאו) ובמימדים של רכיב כזה (אני מדבר בעיקר על גובה המארז).
כל המארזים שראיתי עד עכשיו היו גבוהים מאוד (כ-13-14 ס"מ גובה). הייתי רוצה מארז נמוך יותר שאוכל לשלב במערכת ולא ייראה כמו חייזר... או כמו מפלצת...
אם יש המלצות למארזים כאלה, אני אשמח לדעת.
אני לא צריך מסכי מגע אבל לא הייתי מתנגד לתצוגה כמו שיש במכשירי DVD (מסך עם כמה שורות טקסט).
תודה.
הודעה ראשונה שאני כותב בפורום אחרי שהרבה זמן רק קראתי...
אני מחפש לרכוש לעצמי HTPC לסלון. המכשיר אמור להכנס בין יתר רכיבי מערכת הקולנוע הביתית ולהחליף בהדרגה את ה-DVD. אני מעוניין במארז שיהיה יפה חיצונית (מראה של מערכת סטריאו) ובמימדים של רכיב כזה (אני מדבר בעיקר על גובה המארז).
כל המארזים שראיתי עד עכשיו היו גבוהים מאוד (כ-13-14 ס"מ גובה). הייתי רוצה מארז נמוך יותר שאוכל לשלב במערכת ולא ייראה כמו חייזר... או כמו מפלצת...
אם יש המלצות למארזים כאלה, אני אשמח לדעת.
אני לא צריך מסכי מגע אבל לא הייתי מתנגד לתצוגה כמו שיש במכשירי DVD (מסך עם כמה שורות טקסט).
תודה.
זה מארז מאוד מאוד יפה!
האם יש דגמים נוספים בסגנון כזה?
זה נראה לי כמו מארז SLIM כמו מכשירי ה-DVD הדקים.
אין לי בעיה גם לקנות מארז קצת יותר גבוה (עד כ-10 ס"מ גובה) למרות שהמארז שהראית פה הוא ממש ממש יפה ומצא חן בעיניי.
אשמח לדעת אם יש אופציות נוספות.
תודה.
זה נראה לי כמו מארז SLIM כמו מכשירי ה-DVD הדקים.
אין לי בעיה גם לקנות מארז קצת יותר גבוה (עד כ-10 ס"מ גובה) למרות שהמארז שהראית פה הוא ממש ממש יפה ומצא חן בעיניי.
אשמח לדעת אם יש אופציות נוספות.
תודה.
תבדוק אצל מנש מדיגיטייז. לאחרונה ראיתי אצלו מכשיר חתיך להפליא שדי דומה בממדים לתמונה הראשונה בשרשור הזה....
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE
אגב, לא יודע מה המפרט של המכשיר אצל מנש אבל מה שצורף בתמונה לעיל של פלונטר נראה לי קצת בעייתי עם הספק 300W, למרות שהמחיר סה"כ סביר.. השאלה מה המטרות של המכשיר אצלך ומה ההעדפות שלך והאם המכשיר יענה עליהן
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE
אולי יפה אבל לא מעשי
קח בחשבון שמארזים דקים יותר הם אולי יפים יותר אבל מסבכים את החיים ומקשים על שדרוג עתידי.
א. ברובם אי אפשר להשתמש בכרטיסים בגובה סטנדרטי אלא רק בכרטיסי Low Profile, זה גם מייקר את המחיר וגם מקטין את המבחר, סביר להניח שלא תוכל למשל למצוא כרטיס מסך איכותי בתצורה הזו ותאלץ להסתפק בהכרח בכרטיס מסך מובנה על לוח האם.
ב. ברובם הספק הוא Micro-ATX, המבחר של ספקים איכותיים כאלה קטן למדי ושוב, המחירים יקרים יותר
ג. דיסקים קשיחים - ב-HTPC דיסק קשיח תמיד יתמלא בסוף, לא תמיד יהיה לך מקום להוסיף עוד דיסק קשיח.
ד. חום חום חום - החלק הכי כואב במארזים כאלה קטנים.
אני במקומך או הייתי הולך על מארז בגובה מלא כמו Ahanix D.Vine 5 וכו'. מארז כזה למשל נראה בדיוק כמו רסיבר מצוי ולכן משתלב בהיטב בסלון אפילו שהוא גדול.
אפשרות אחרת, קח מארז קטן מ-Shuttle XPC כלשהו. הוא צר, ולא תופס הרבה מקום, אבל בגובה סטנדרטי, מה שמאפשר להשתמש בכרטיסים רגילים.
א. ברובם אי אפשר להשתמש בכרטיסים בגובה סטנדרטי אלא רק בכרטיסי Low Profile, זה גם מייקר את המחיר וגם מקטין את המבחר, סביר להניח שלא תוכל למשל למצוא כרטיס מסך איכותי בתצורה הזו ותאלץ להסתפק בהכרח בכרטיס מסך מובנה על לוח האם.
ב. ברובם הספק הוא Micro-ATX, המבחר של ספקים איכותיים כאלה קטן למדי ושוב, המחירים יקרים יותר
ג. דיסקים קשיחים - ב-HTPC דיסק קשיח תמיד יתמלא בסוף, לא תמיד יהיה לך מקום להוסיף עוד דיסק קשיח.
ד. חום חום חום - החלק הכי כואב במארזים כאלה קטנים.
אני במקומך או הייתי הולך על מארז בגובה מלא כמו Ahanix D.Vine 5 וכו'. מארז כזה למשל נראה בדיוק כמו רסיבר מצוי ולכן משתלב בהיטב בסלון אפילו שהוא גדול.
אפשרות אחרת, קח מארז קטן מ-Shuttle XPC כלשהו. הוא צר, ולא תופס הרבה מקום, אבל בגובה סטנדרטי, מה שמאפשר להשתמש בכרטיסים רגילים.
- Raviv-xionite
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 149
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כמה הערות חשובות...
1. למעט גודל הלוח אני חושב שניתן לחלק את מארזי הHTPC היום לשלוש קטגוריות: גובה מלא, פרופיל נמוך ו-SLIM. על הראשון לא צריך להרחיב, בשני ניתן להתקין רק כרטיסי הרחבה בפרופיל נמוך ובשלישי ניתן בד"כ להתקין רק כרטיס אחד או שניים בגובה מלא (הם פשוט שוכבים על הצד - חיבור באמצעות RISER CARD).
מה שאני רוצה להגיד הוא, אם אתה לא גיימר או חייב כרטיס מסך לא משולב מסיבות כאלה ואחרות הייתי הולך על הדק (SLIM), קח בחשבון שלפחות חריץ אחד ילך לPVR.
2. לגבי הספק - נכון, זה לא ספק בעוצמה של ATX, אבל מבחינת חימום אתה לא רוצה ספק של ATX...
3. אני מכיר הרבה מארזים כאלה עם מקום לשני HDD (פרופיל נמוך, לא SLIM).
4. ל90% מהמשתמשים לא יהיו בעיות חימום לדעתי (100% לאלה שמשתמשים בכרטיס מסך משולב בלוח ומעבד שהוא לא מהסדרות הישנות של אינטל - הספק 65W ומטה...).
מקווה שעזרתי.
מה שאני רוצה להגיד הוא, אם אתה לא גיימר או חייב כרטיס מסך לא משולב מסיבות כאלה ואחרות הייתי הולך על הדק (SLIM), קח בחשבון שלפחות חריץ אחד ילך לPVR.
2. לגבי הספק - נכון, זה לא ספק בעוצמה של ATX, אבל מבחינת חימום אתה לא רוצה ספק של ATX...
4. ל90% מהמשתמשים לא יהיו בעיות חימום לדעתי (100% לאלה שמשתמשים בכרטיס מסך משולב בלוח ומעבד שהוא לא מהסדרות הישנות של אינטל - הספק 65W ומטה...).
מקווה שעזרתי.
נערך לאחרונה על ידי Raviv-xionite ב 21/02/2007 9:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני קניתי את המארז הזה
http://www.amexdigital.com/505bdr_frontb-s.gif
שקט מאוד ויפה מאוד והכל עובד מצוין.
שקט מאוד ויפה מאוד והכל עובד מצוין.
תודה על התגובות שהתקבלו בינתיים. כמה תובנות שלי אחרי בדיקות שאני ערכתי (בחומרה אני מבין לא רע אבל לא הכרתי את עולם המארזים...):
1. המארז "MOZART" הזה שהוצג פה הוא ממש מכוער לדעתי ונראה כמו מארז מחשב שניסו לעצב לסלון וממש לא מתקרב לעיצוב של המארז הדקיק או המארז AMEXDIGITAL שציין פה emordeko (ואני מניח שאליו גם התכוון aloni). אני מחפש מארז שנראה כמו רכיב סטריאו ורצוי שיזכיר DVD ולא מגבר כמו המארזים הגבוהים מאוד שאותם אני לא רוצה...
2. אחרי עיון נוסף בחנות של פלונטר ראיתי שיש מארזים נוספים של החברה שמייצרת את המארז הדקיק (GMC קוראים להם או משהו כזה) והם מעוצבים מהמם (יש דגם כזה:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 8318595494 )
האם מישהו מכיר אותם?
3. לגבי חומרה, אני חוזר ואומר שהמחשב הזה ישב בסלון ולא יהיה מחשב עיקרי ולכן מבחינתי לוח מיקרו-ATX וספק כח קטן יותר הם יתרון גדול! יש לוחות מיקרו-ATX עם כל פונקציונליות שאני יכול לחשוב שאני צריך היום (HDMI, יציאות SPDIF וכו') ל-HTPC ותמיד אפשר להוסיף כרטיס מסך נוסף למי שהוא גיימר (ואני לא מחפש מחשב למשחקים).
מנסיונות שערכתי עם ויסטה במחשב השולחני שלי (שרץ עם כרטיס מסך 6150 על הלוח עם 1GB זכרון ומעבד AMD X2, 3800+), הצלחתי להציג תכני H264 בלי בעיה ולהשתמש בכל פונקציות ה-AERO של ויסטה) וברור לי שזה יספק מאוד בסלון.
כרטיסי מסך שהם LOW PROFILE זמינים במגוון מאוד גדול של דגמים וממש לא עולים יותר כסף...
היום רוב הכרטיסים מתחילים להיות מיוצרים גם בגרסאות כאלה שמאפשרות מעבר אויר טוב יותר בתוך המארז וכרטיס מבוסס צ'יפסט 7600 שמצאתי בחיפוש מאוד שטחי (מצויין באתר של AMEXDIGITAL למארז 505) הוא אוברקיל...
לגבי ספק כח, מחשבוני הספק מראים ששימוש של החומרה שאני מציין (לוח אם, WIFI, 1GB, דיסק קשיח SATA אחד או שניים, PVR, צורב DVD, כרטיס מסך PCI-E, מעבד 65W של AMD או של אינטל - DUAL CORE) תעבוד פיקס עם ספק של 300W ולכן אין כאן בעיה של הספק.
אני מקווה שעזרתי בייעוץ על חומרה. עדיין אשמח להמלצות על מארזים שיתאימו לי.
תודה.
לכן, נראה שהכיוון של מארז נמוך וקומפקטי הוא הכיוון שצריך להיות למי שלא רוצה מפלצת בסלון (ולאשתי זה חשוב מאוד...).
1. המארז "MOZART" הזה שהוצג פה הוא ממש מכוער לדעתי ונראה כמו מארז מחשב שניסו לעצב לסלון וממש לא מתקרב לעיצוב של המארז הדקיק או המארז AMEXDIGITAL שציין פה emordeko (ואני מניח שאליו גם התכוון aloni). אני מחפש מארז שנראה כמו רכיב סטריאו ורצוי שיזכיר DVD ולא מגבר כמו המארזים הגבוהים מאוד שאותם אני לא רוצה...
2. אחרי עיון נוסף בחנות של פלונטר ראיתי שיש מארזים נוספים של החברה שמייצרת את המארז הדקיק (GMC קוראים להם או משהו כזה) והם מעוצבים מהמם (יש דגם כזה:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 8318595494 )
האם מישהו מכיר אותם?
3. לגבי חומרה, אני חוזר ואומר שהמחשב הזה ישב בסלון ולא יהיה מחשב עיקרי ולכן מבחינתי לוח מיקרו-ATX וספק כח קטן יותר הם יתרון גדול! יש לוחות מיקרו-ATX עם כל פונקציונליות שאני יכול לחשוב שאני צריך היום (HDMI, יציאות SPDIF וכו') ל-HTPC ותמיד אפשר להוסיף כרטיס מסך נוסף למי שהוא גיימר (ואני לא מחפש מחשב למשחקים).
מנסיונות שערכתי עם ויסטה במחשב השולחני שלי (שרץ עם כרטיס מסך 6150 על הלוח עם 1GB זכרון ומעבד AMD X2, 3800+), הצלחתי להציג תכני H264 בלי בעיה ולהשתמש בכל פונקציות ה-AERO של ויסטה) וברור לי שזה יספק מאוד בסלון.
כרטיסי מסך שהם LOW PROFILE זמינים במגוון מאוד גדול של דגמים וממש לא עולים יותר כסף...
היום רוב הכרטיסים מתחילים להיות מיוצרים גם בגרסאות כאלה שמאפשרות מעבר אויר טוב יותר בתוך המארז וכרטיס מבוסס צ'יפסט 7600 שמצאתי בחיפוש מאוד שטחי (מצויין באתר של AMEXDIGITAL למארז 505) הוא אוברקיל...
לגבי ספק כח, מחשבוני הספק מראים ששימוש של החומרה שאני מציין (לוח אם, WIFI, 1GB, דיסק קשיח SATA אחד או שניים, PVR, צורב DVD, כרטיס מסך PCI-E, מעבד 65W של AMD או של אינטל - DUAL CORE) תעבוד פיקס עם ספק של 300W ולכן אין כאן בעיה של הספק.
אני מקווה שעזרתי בייעוץ על חומרה. עדיין אשמח להמלצות על מארזים שיתאימו לי.
תודה.
לכן, נראה שהכיוון של מארז נמוך וקומפקטי הוא הכיוון שצריך להיות למי שלא רוצה מפלצת בסלון (ולאשתי זה חשוב מאוד...).
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
בקשר להספק זה בכלל לא נושא
לא מבין למה אנשים מעלים אותו כאשר הדרישות הן ממוצעות.
תוכל לחבר בשקט 3-4 כוננים, מעבד, לוח זכרון וכרטיס מסך און בורד גם עם הספק 250
ואפילו איזה כמה התקני USB...
לא צריך כ"כ לעשות רעש מההספק
במיוחד אם יש לך ספק כוח מחברה ידוע שלרוב ייתן יותר ממה שרשום עליו בכמה אחוזים
מי שמתחיל לחבר כרטיסי מסך מטורפים
ומתחיל לאוורר את המחשב שלו בכל מיני מאווררים
ומתחיל לחבר כל מיני התקנים וכו וכו צריך להתחיל לחשוב על הספקים
וגם, לא ראיתי מחשב עדיין, שנמצא בבית, שצורך יותר מ400 500.. בלחץ
לא מבין למה אנשים מעלים אותו כאשר הדרישות הן ממוצעות.
תוכל לחבר בשקט 3-4 כוננים, מעבד, לוח זכרון וכרטיס מסך און בורד גם עם הספק 250
ואפילו איזה כמה התקני USB...
לא צריך כ"כ לעשות רעש מההספק
במיוחד אם יש לך ספק כוח מחברה ידוע שלרוב ייתן יותר ממה שרשום עליו בכמה אחוזים
מי שמתחיל לחבר כרטיסי מסך מטורפים
ומתחיל לאוורר את המחשב שלו בכל מיני מאווררים
ומתחיל לחבר כל מיני התקנים וכו וכו צריך להתחיל לחשוב על הספקים
וגם, לא ראיתי מחשב עדיין, שנמצא בבית, שצורך יותר מ400 500.. בלחץ
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
asp - קיימים לך כבר רכיבים ל HTPC או שאתה צריך לקנות?
אם אתה צריך לקנות ורוצה ללכת בכיוון AMD תקנה את כמובן תלך על ה EE שהם 65W
אבל לדעתי יותר מומלץ לך ללכת אפילו בכיוון של אינטל לסדרת CORE2DUE של הניידים.
מדובר במעבדים מאוד חזקים שעובדים ב 35W .
יש בלוחות של האתר מישהו שמוכר T7400 ולוח אם ... לדעתי למארז בכיוון שאתה רוצה ללכת זה מתאים בול!
אם אתה צריך לקנות ורוצה ללכת בכיוון AMD תקנה את כמובן תלך על ה EE שהם 65W
אבל לדעתי יותר מומלץ לך ללכת אפילו בכיוון של אינטל לסדרת CORE2DUE של הניידים.
מדובר במעבדים מאוד חזקים שעובדים ב 35W .
יש בלוחות של האתר מישהו שמוכר T7400 ולוח אם ... לדעתי למארז בכיוון שאתה רוצה ללכת זה מתאים בול!
יש מארז חדש של ANTEC שנראה (בתמונה לפחות) ממש טוב

http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=15336
760 ש"ח
יש מקום ל-DVD ול-VFD...קיט של IMON
לפי מה שאני רואה זה כולל ספק 380W

http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=15336
760 ש"ח
יש מקום ל-DVD ול-VFD...קיט של IMON
לפי מה שאני רואה זה כולל ספק 380W
המארז הזה הוא בדיוק מה שאני לא מחפש...
הוא בגובה של 14 ס"מ, אין לו תצוגה (צריך להתחיל להתעסק עם קיט חיצוני) ולטעמי הוא ממש גס ולא נראה סלוני... נראה כמו מארז מחשב רגיל בגימור מתכתי וממש לא כמו מארזים כגון זה למשל.
נראה לי שהכיוון הוא באמת המארז הזה שמחירו גם לא בשמיים. אולי אקפוץ לראות איך הוא נראה.
אם יש למישהו עוד רעיונות או מוצרים שלא הוזכרו פה ונראים חיצונית כמו DVD ובמימדים דומים, אשמח לדעת.
נראה לי שהכיוון הוא באמת המארז הזה שמחירו גם לא בשמיים. אולי אקפוץ לראות איך הוא נראה.
אם יש למישהו עוד רעיונות או מוצרים שלא הוזכרו פה ונראים חיצונית כמו DVD ובמימדים דומים, אשמח לדעת.
Re: כמה הערות חשובות...
בשביל HD DVD PLAYER או HDTV PLAYER מספיק ה 6200 ש O.B (כ. מסך) או רצוי משהו יותר חזק לכיוון ה 7600 וכו... ?Raviv-xionite כתב:1. למעט גודל הלוח אני חושב שניתן לחלק את מארזי הHTPC היום לשלוש קטגוריות: גובה מלא, פרופיל נמוך ו-SLIM. על הראשון לא צריך להרחיב, בשני ניתן להתקין רק כרטיסי הרחבה בפרופיל נמוך ובשלישי ניתן בד"כ להתקין רק כרטיס אחד או שניים בגובה מלא (הם פשוט שוכבים על הצד - חיבור באמצעות RISER CARD).
מקווה שעזרתי....
Amex505
אני רוצה להמליץ על מארז שרכשתי, עשוי מחומרים איכותיים מאד מרשים בצורתו ובגודל מתאים.
הרכיבים בפנים לא צפופים מידי, יש מקום לאוורור הכול עובד אצלי בצורה מאד שקטה.
AMD3800+ x2 הספק של 65W. מאד מרוצה.
הרכיבים בפנים לא צפופים מידי, יש מקום לאוורור הכול עובד אצלי בצורה מאד שקטה.
AMD3800+ x2 הספק של 65W. מאד מרוצה.
- Raviv-xionite
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 149
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לא ניסיתי לנגן HD DVD או BR עדיין (לפי פרסומים לא צריכה להיות בעייה, אבל אתה יודע איך זה...).
אני כן יכול להגיד לך שלא הייתה לי בעייה לנגן 1080P בכל הפורמטים.
ספציפית לגבי ה6200 - לא נראה לי שתהייה בעייה. עבדתי עם כזה חיצוני (מה שהצגנו בתערוכה) והוא ניגן תכנים בלי בעייה (אינדקס 3) בויסטה...
יש לי ניסיון טוב מאוד עם סדרת הDH של ASUS עבור שימושים אלו.
אני כן יכול להגיד לך שלא הייתה לי בעייה לנגן 1080P בכל הפורמטים.
ספציפית לגבי ה6200 - לא נראה לי שתהייה בעייה. עבדתי עם כזה חיצוני (מה שהצגנו בתערוכה) והוא ניגן תכנים בלי בעייה (אינדקס 3) בויסטה...
יש לי ניסיון טוב מאוד עם סדרת הDH של ASUS עבור שימושים אלו.
קסיונייט - פתרונות מחשוב מתקדם לבית ולתעשיה - www.xionite.com www.xgene.co.il