המגבר מציג רק PCM בחיבור מחשב דרך HDMI
שלום חברים ,
ראשית פורום פנטסטי ואני נהנה מכל פוסט !
העניין הוא כזה ...
חיברתי את המחשב לרסיבר פיוניר VSX 930 דרך HDMI
מדובר בכרטיס מסך HD 2500 (onboard ) . לכרטיס יש גם ציאת VGA/DVI ואליה מחובר מסך מחשב (ויציאת HDMI שמחוברת לרסיבר ) ומוגדר שיכפול של המסך
ה HDMI מוגדר כברירת מחדל ליציאת סאונד והגדרתי אותו ליציאת 5.1 רמקולים
ביצעתי טסט ואכן יש צליל נפרד מכל רמקול .
בהרצת שיר ביוטיוב מופיע לי על הצג stereo חיווי של שני רמקולים ובהרצת סרט מקודד DTS שומעים מכל השישה .
אני לא יודע מי מבצע את הפיענוח המחשב או הרסיבר(ואם בכלל חשוב במקרה זה מי מפענח )
הבעיה שלי היא שהרסיבר מציג PCM בלבד ולא פרמט DTS כאשר אני מקרין קובץ עם קידוד DTS (למרות ששומעים מכל 6 הרמקולים)
ניסיתי להגדיר בכרטיס המחשב ישיאת ל 2 רמקולים (במקום 5.1) בכוונה שהרסיבר יבצע את הפיענוח ובמקרה הזה קובץ DTS נשמע ברסיבר ב 2 רמקולים בלבד
האם זה ה Setup האופטימלי ? זה המקסימום שניתן להגדיר ??
(אגב לרסיבר 2 יציאות HDMI שאליהם מחוברים TV ומקרן )
תודה .
ראשית פורום פנטסטי ואני נהנה מכל פוסט !
העניין הוא כזה ...
חיברתי את המחשב לרסיבר פיוניר VSX 930 דרך HDMI
מדובר בכרטיס מסך HD 2500 (onboard ) . לכרטיס יש גם ציאת VGA/DVI ואליה מחובר מסך מחשב (ויציאת HDMI שמחוברת לרסיבר ) ומוגדר שיכפול של המסך
ה HDMI מוגדר כברירת מחדל ליציאת סאונד והגדרתי אותו ליציאת 5.1 רמקולים
ביצעתי טסט ואכן יש צליל נפרד מכל רמקול .
בהרצת שיר ביוטיוב מופיע לי על הצג stereo חיווי של שני רמקולים ובהרצת סרט מקודד DTS שומעים מכל השישה .
אני לא יודע מי מבצע את הפיענוח המחשב או הרסיבר(ואם בכלל חשוב במקרה זה מי מפענח )
הבעיה שלי היא שהרסיבר מציג PCM בלבד ולא פרמט DTS כאשר אני מקרין קובץ עם קידוד DTS (למרות ששומעים מכל 6 הרמקולים)
ניסיתי להגדיר בכרטיס המחשב ישיאת ל 2 רמקולים (במקום 5.1) בכוונה שהרסיבר יבצע את הפיענוח ובמקרה הזה קובץ DTS נשמע ברסיבר ב 2 רמקולים בלבד
האם זה ה Setup האופטימלי ? זה המקסימום שניתן להגדיר ??
(אגב לרסיבר 2 יציאות HDMI שאליהם מחוברים TV ומקרן )
תודה .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
זאת בדיוק הבעייה. לא בודקים סראונד עם שירים ביוטיוב... צריך סרט או פרק בסדרה שהם בעלי פס קול DTS/Dolby Digital.
וצריך כמובן גם נגן/תוכנה התומכים בזה ומוגדרים נכון (רמז: לא Windows Media Player...).
וצריך כמובן גם נגן/תוכנה התומכים בזה ומוגדרים נכון (רמז: לא Windows Media Player...).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על התגובה המהירה !
2 שאלות :
את ה passthrough אני מגדיר על המחשב או על הרסיבר ?
במידה ועל המחשב האם אני צריך לשנות את ההגדרה בכרטיס קול ל 2 רמקולים במקום 5.1 או שזה לא משנה? )
(האמת היא שחיפשתי את הגדרת "passthrough" על הרסיבר ולא מצאתי )
2 שאלות :
את ה passthrough אני מגדיר על המחשב או על הרסיבר ?
במידה ועל המחשב האם אני צריך לשנות את ההגדרה בכרטיס קול ל 2 רמקולים במקום 5.1 או שזה לא משנה? )
(האמת היא שחיפשתי את הגדרת "passthrough" על הרסיבר ולא מצאתי )
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
Passthrough תמיד מוגדר במקור, במקרה שלך בתוכנת הנגן שבמחשב.
כרגע מה שקורה הוא שהמחשב מפענח את ה DTS/DD ושולח את האודיו המפוענך בפורמט PCM לרסיבר. דרך אגב זה לא כזה אסון כי מבחינת איכות זה לא אמור לשנות הרבה איפה מתבצע הפענוח.
כרגע מה שקורה הוא שהמחשב מפענח את ה DTS/DD ושולח את האודיו המפוענך בפורמט PCM לרסיבר. דרך אגב זה לא כזה אסון כי מבחינת איכות זה לא אמור לשנות הרבה איפה מתבצע הפענוח.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.