מעוניין לשדרג לרמקולים רצפתיים, זקוק להמלצות.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #1 

אהלן לכולם.

אני מעוניין לשדרג את המערכת קולנוע הביתי שלי, כרגע היא מאוד (מאוד) מינימליסטית:

Yamaha RXV-471
2X Morel SP-2
Morel Sub 8

אני שומע בתצורת 2.1, הייתי שמח לעבור ל-5.1 אבל לצערי הדירה קטנה, ואין ממש אפשרות לפתוח חמישייה ולהנות מסראונד. אז אני חושב שהשדרוג הכי טוב שאני יכול לעשות כרגע הוא החלפת הסטליטים לרצפתיים ולהשאר עם הסאב במצב 2.1.

אני יודע שהסאב הזה יותר מיועד להשלים סטליטים ואני קצת לא בטוח איך הוא ישתלב עם עוד זוג רצפתיים חדש.

בינתיים הבחירה הכי טובה שנראית לי היא זוג Morel Solan רצפתיים שעולים בסביבות 3,000.

מדובר בחדר סלון פתוח שמחובר למטבח, שטח הצפייה הוא איזור של 220x330 אבל בגלל שהוא מתחבר למטבח יש חלל גדול יותר שצריך להתמלא בסאונד. כל הסלון + המטבח הוא בגודל של 6x6 בערך. צירפתי גם תמונה שתמחיש איך זה נראה.

הייתי שמח לשמוע חוות דעת על הרמקולים הנ"ל, ולקבל אלטרנטיבות לזוגות אחרים שאולי יעשו את העבודה טוב יותר.

מוכן להשקיע עד 4,000 שח בעניין. רסיבר כרגע נראה לי אין צורך להחליף :)

תודה מראש

haimpk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 262
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

שני דברים:
1. יכול להיות שכדאי לך לשקול רמקול מדפי באותו הסכום שייתן לך כרגע תמורה טובה יותר לכסף ובהמשך תוכל להשתמש בו בתור אחורי להשלמת הסראונד
2.אל תהיה נעול על מורל. לך ותשמע כמה רמקולים שאתה יכול עם המגבר שלך (או משהו דומה מאוד שיש בחנות) ותראה למה אתה מתחבר.

המלצות על רמקולים חוות דעת על רמקולים זה עניין סובייקטיבי לחלוטין מבחינתי...

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה, מדפיים כרגע הם פחות פרקטיים כי אין ממש מקום להניח אותם ליד הטלויזיה, הטלויזיה היא 123 רוחב והשידה היא 160, מה שמשאיר קצת פחות מ-20 ס״מ בכל צד. כן אפשר לתלות אותם על הקיר בצידי הטלויזיה. אבל להגיד תאמת הייתי מעדיף רצפתיים. אני ממש לא נעול על מורל פשוט זה הדגם שראיתי שנותן תמורה ממש טובה לכסף בתקציב, אבל לגמרי פתוח לעוד חברות אחרות, לכן באתי לכאן להמלצות.

דברים נוספים שהמליצו לי עליהם:

Dali Senzor 5
Polk TSX330

איך אלה למשל?

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

מישהו?

Liron79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #5 

בסכום הזה הייתי מתמקד על יד שניה.
בכל מקרה, לך לחנות מתמחה ותשמע רמקולים, לפעמים יש שם מציאות גם.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10921
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1945 פעמים

שליחה #6 

ה- Morel SP-2 מעולים, תישאר איתם.

ועכשיו ברצינות.
כל אחד אוהב משהו אחר.
עובדה שמוכרים רמקולים מכל החברות והמינים.

קיבלת את העצה הכי טובה.
לך תשמע ותחליט מה מתאים לך.

אי אפשר לקנות רמקולים לפי "המליצו לי עליהם"
ככה ברוב המקרים אתה מקבל משהו שמישהוא אחר אוהב, ואתה לא.

ואין בעיה להשאר עם הסאב שלך ועם רמקולים רצפתיים.
ההתאמה של סאב ללוויניים זה בדיוק הקטע של הבעייתיות בלוויניים.
הצורך לקבוע קרוס אובר בתדר גבוה מידי, כי הלוויניים לא מסוגלים להפיק באסים.
אתה תקבע קרוס אובר על 80Hz במקום מה שהוא היום (בטח 120Hz או 150Hz), וזה צריך להיות בסדר.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #7 

מצטרף לקודמי ומוסיף המלצה להאזין לוורפדייל שלדעתי נותנים תמורה טובה למחירם ולמוניטור אודיו שנותנים לטעמי איכות סאונד מהנה גם בהגברה יחסית בסיסית.
ארז

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה רבה על התגובות חברים!

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Amir64 כתב:ואין בעיה להשאר עם הסאב שלך ועם רמקולים רצפתיים.
ההתאמה של סאב ללוויניים זה בדיוק הקטע של הבעייתיות בלוויניים.
הצורך לקבוע קרוס אובר בתדר גבוה מידי, כי הלוויניים לא מסוגלים להפיק באסים.
אתה תקבע קרוס אובר על 80Hz במקום מה שהוא היום (בטח 120Hz או 150Hz), וזה צריך להיות בסדר.
...
רציני? עד היום הקרוס שלי היה על 80Hz, אתה אומר שעם לוויניים אני צריך להיות קרוס באיזור 120Hz?

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #10 

תלוי ברמקולים... זה משתנה מרמקול לרמקול.
יש כאלה שיורדים אפקטבית ל120 ושם צריך להיות החיתוך. ויש כאלה שיורדים יותר נמוך.
אצלי למשל הלווינים הקרוס על 85 (הם מסגולים לרדת ל80 בצורה אפקטיבית). לכל רמקול יש גרף שמראה במדיוק, ומצויין מה טווח התדרים או טווח היענות - ז"א לרדת לתדר מסויים, נניח 80HZ מבלי לאבד עוצמה

אצלך ספציפית בSP2 מצויין שהטווח שלהם 120-22000
ז"א הקרוס של SP2 צריך להיות על 120

ishaked
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 381 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #11 

solan v2
:שוטר-עצבני:
יש ללמוד מטעויות של אחרים, אנחנו לא חיים מספיק זמן בשביל לטעות כל כך הרבה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #12 

Kermit כתב:אצלך ספציפית בSP2 מצויין שהטווח שלהם 120-22000
ז"א הקרוס של SP2 צריך להיות על 120
...
120Hz ב- 5dB-,
שאני מניח שאומר בערך 130Hz ב- 3dB-.

Zachn
כלומר יש לך חור של כ- 50Hz שאתה לא שומע (או שומע בווליום נמוך בהרבה מהווליום שבו אתה שומע את שאר הצלילים).
הרמקולים יכולים לרדת עד 120, כלומר לא מנגנים צלילים מתחת ל- 120 בערך, אתה אומר לסאב לא לנגן צלילים מעל 80.
אז הם לא מנוגנים ע"י אף רמקול.

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

תודה חברים באמת בדקתי את הטווח וראיתי שהם מתחילים ב-120, אז כיוונתי את הקרוס ל-120 ברסיבר ובהחלט הכל נשמע עכשיו יותר טוב. מסתבר שיש גם כפתור Freq בסאב מאחורה שאני מניח שעושה את אותו דבר? בכל מקרה גם אותו כיוונתי לאיזור ה-120 ועכשיו הבאס הרבה יותר ברור ומורגש.

תת שאלה אוף טופיק: מה עושים במקרה שיש לך רצפתיים שמתחילים ב-80 נגיד, סנטר שמתחיל ב-100 וסראונדים שמתחילים ב-120? איך קובעים את הקרוס הכי טוב במקרה הזה? יש אפשרות להגדיר קרוס של סאב פר כל רמקול? אגב אני רואה שהסולן מתחילים ב-30, ואצלי הסאב מתחיל ב-40, אז איך יהיה הכי נכון לקבוע קרוס במקרה כזה?

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #14 

Zachn כתב:תודה חברים באמת בדקתי את הטווח וראיתי שהם מתחילים ב-120, אז כיוונתי את הקרוס ל-120 ברסיבר ובהחלט הכל נשמע עכשיו יותר טוב. מסתבר שיש גם כפתור Freq בסאב מאחורה שאני מניח שעושה את אותו דבר? בכל מקרה גם אותו כיוונתי לאיזור ה-120 ועכשיו הבאס הרבה יותר ברור ומורגש.

תת שאלה אוף טופיק: מה עושים במקרה שיש לך רצפתיים שמתחילים ב-80 נגיד, סנטר שמתחיל ב-100 וסראונדים שמתחילים ב-120? איך קובעים את הקרוס הכי טוב במקרה הזה? יש אפשרות להגדיר קרוס של סאב פר כל רמקול? אגב אני רואה שהסולן מתחילים ב-30, ואצלי הסאב מתחיל ב-40, אז איך יהיה הכי נכון לקבוע קרוס במקרה כזה?
...
1. הקרוס בסאב יכול להיות על קצה הסקאלה העליונה (כלומר סביב 150 בד"כ) גם כך החיתוך מבוצע ברסיבר ל 120.
2. לא יודע איך זה אצלך ברסיבר, אבל אצלי למשל דנון X1200 יש אפשרות לחתוך כל זוג בנפרד, בהתאם לנדרש.
אם יש לך רסיבר בסיסי וישן יחסית, אז סביר שהאפשרות שלך היא חיתוך של כולם יחד, למרות שזה לא הגיוני או נכון לביצוע.

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

האמת שעד עכשיו היו מחוברים אליו רק שמאל וימין אז אני לא יודע איך הרסיבר (RXV-471) מתנהל כשמחוברים אליו יותר, יכול להיות שהוא נותן אפשרויות קרוס לכל זוג אבל מעולם לא ראיתי את זה.

לגבי מה שרשמת:

"הקרוס בסאב יכול להיות על קצה הסקאלה העליונה (כלומר סביב 150 בד"כ) גם כך החיתוך מבוצע ברסיבר ל 120"

זה אומר שאם אתה משנה את ה Freq בסאב הרסיבר משנה את הקרוס באופן אוטומטי? אני ברסיבר כיוונתי ל-120 ובסאב ל-120 גם בכפתור, זה נכון לכוון אותם לאותו תדר או שצריך להיות הפרש? סורי שאני שואל מלא שאלות פשוט זה נורא מעניין ואני אשמח לכוון את זה למצב הכי טוב.

תודה

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #16 

Zachn כתב:האמת שעד עכשיו היו מחוברים אליו רק שמאל וימין אז אני לא יודע איך הרסיבר (RXV-471) מתנהל כשמחוברים אליו יותר, יכול להיות שהוא נותן אפשרויות קרוס לכל זוג אבל מעולם לא ראיתי את זה.

לגבי מה שרשמת:

"הקרוס בסאב יכול להיות על קצה הסקאלה העליונה (כלומר סביב 150 בד"כ) גם כך החיתוך מבוצע ברסיבר ל 120"

זה אומר שאם אתה משנה את ה Freq בסאב הרסיבר משנה את הקרוס באופן אוטומטי? אני ברסיבר כיוונתי ל-120 ובסאב ל-120 גם בכפתור, זה נכון לכוון אותם לאותו תדר או שצריך להיות הפרש? סורי שאני שואל מלא שאלות פשוט זה נורא מעניין ואני אשמח לכוון את זה למצב הכי טוב.

תודה
...
הטעיתי אותך מעט כי לא פירטתי:
אתה יכול לשים את הקרוס בסאב על המקסימום, כי בכל מקרה חתכת אותו ברסיבר על 120.
לכך התכוונתי.
כלומר, לא משנה איך תגדיר בסאב, מה שיקבע את התחום העליון הוא הרסיבר במידה וביצעת בו את החיתוך, וכל עוד שלא הורדת את התחום העליון בסאב, מתחת לתחום אותו הגדרת ברסיבר.
סיטואציה אפשרית - הקרוס בסאב על 150HZ, הקרוס ברסיבר על 120HZ = הסאב ישמיע צלילים לפי הקרוס ברסיבר, עד 120HZ.
סיטואציה אפשרית - הקרוס בסאב על 80HZ, הקרוס ברסיבר על 120HZ = הסאב ישמיע צלילים לפי הקרוס שלו, עד 80HZ.

Zachn פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

הבנתי, זאת אומרת שברגע שהגדרתי 120 ברסיבר לא ארגיש שינוי אם אעלה את הקרוס בסאב מעבר ל-120, אבל כן ארגיש אם אוריד אותו מתחת ל-120. תודה רבה!

Amir64
גורו
גורו

שליחה #18 

הקרוס בסאב תמיד על המקסימום.
אם אתה שם בערך באותו ערך כמו שמוגדר ברסיבר, אתה גורם לשני מערכות קרוס להתחרות ביניהן מי מבצע חיתוך בדיוק ולאילו תדרים.
הקרוס הוא לא קיר כלומר החיתוך לא נעשה ב80 בדיוק לדוגמה, אלא בהדרכה ככל שיורד התדר.

הקרוס בסאב נועד לשימוש עם מגבר שאין לו הגדרת קרוס, כמו מגבר סטריאו.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #19 

לפי התמונה אם אני רואה נכון, דוקא יש לך אפשרות לארגן תצורה יפה של 5.1 . אני לא רואה בעיה שתשים רצפתיים וסנטר ועוד 2 סראונד בקיר מול המסך. הרי יש חדרי הדגמה בגודל הזה ושומעים בהם נהדר.
לדעתי , אם אתה רוצה 5.1 אז הסאב גם צריך שדרוג למשהו חזק יותר. אפשר למצוא דברים מעניינים וטובים בלוחות יד שניה ולחסוך בדרך. אבל אם אתה רוצה גם סנטר+סראונד+סאב יתכן שתצטרך להרחיב את התקציב. בסרטים/סדרות אין שום ספק שתהיה לך חויה יותר טובה באופן משמעותי מאשר 2 רצפתיים בלבד.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #20 

אפשר גם לרכוש רמקולים On-Wall או אפילו מדפיים על סטנדים. לא חייבים דווקא רצפתיים, מה עוד שזה לא מבטיח לכשעצמו צליל טוב יותר. הבעיה היחידה שאני רואה במרחב אצלך זה שאין ממש מקום לשים בו את רמקול הסנטר.

בגדול, מרחב האפשרויות גדל באופן ישיר עם הרצון להגדיל את התקציב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”