חברים, יש ספק או אין ספק?
-
hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
4K או OLED?
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אין ספק. המילה "או" מיותרת.
סתם..
לא הבנתי מה אתה בכלל מנסה להשוות עם מה.
סתם..
לא הבנתי מה אתה בכלל מנסה להשוות עם מה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
hipoo
- חבר ותיק

·אתה ראית/השוות את איכות התמונה בניהן?jacko-il כתב:אין ספק. המילה "או" מיותרת.
סתם..
לא הבנתי מה אתה בכלל מנסה להשוות עם מה....
הייתי עכשיו בחנות של LG (לא בארץ) ואני רואה את התמונה ב "או" כדבריך, אני לא חושב שראיתי צבעים כאלה בטלויזיות 4K LED "רגילות"
מה שכן, אין לי מושג לגבי צריבות, אורך חיים וכדומה...
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

לא הבנת כלל את מה שרשמתי.
אתה רשמת 4K או OLED. אני רשמתי המילה "או" מיותרת, היינו אתה נשאר עם 4K OLED.
לאחר מכן רשמתי "סתם". למה, כי בתכל'ס לא הבנתי בכלל מה אתה משווה כאן - אתה מנסה להשוות בין טכנולוגייה של פאנל לבין רזולוצייה? לכן, לא ברור לי מה הקשר ומה אתה משווה מול מה.
לגבי OLED באופן הכי כללי שיש - דווקא מבחינת צבע ויכולת שחזור גאמוט מסכי LCD בשילוב עם QD עם ידם על העליונה כיום. היתרון הגדול ובין הבודדים המשמעותיים של ה- OLED הוא היכולת לתת שחור מוחלט לגמרי.
אתה רשמת 4K או OLED. אני רשמתי המילה "או" מיותרת, היינו אתה נשאר עם 4K OLED.
לאחר מכן רשמתי "סתם". למה, כי בתכל'ס לא הבנתי בכלל מה אתה משווה כאן - אתה מנסה להשוות בין טכנולוגייה של פאנל לבין רזולוצייה? לכן, לא ברור לי מה הקשר ומה אתה משווה מול מה.
לגבי OLED באופן הכי כללי שיש - דווקא מבחינת צבע ויכולת שחזור גאמוט מסכי LCD בשילוב עם QD עם ידם על העליונה כיום. היתרון הגדול ובין הבודדים המשמעותיים של ה- OLED הוא היכולת לתת שחור מוחלט לגמרי.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
hipoo
- חבר ותיק

@jacko-il
·
תודה על התיקון...
מה עם הלבנים כשבלד רגיל HD הם מעט תכלת (אני לא יודע לגבי 4K לד)?
מה עם עננות שגם כן ראיתי לא מעט בלד רגיל HD?
מה זה QD?
·
תודה על התיקון...
מה עם הלבנים כשבלד רגיל HD הם מעט תכלת (אני לא יודע לגבי 4K לד)?
מה עם עננות שגם כן ראיתי לא מעט בלד רגיל HD?
מה זה QD?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@hipoo
·
בוא נתחיל מזה שמסכי 4K הם סה"כ מסכים עם רזולוצייה גבוהה יותר ותו לא. אין פה טכנלוגייה חדשה או איזה חידוש מהפכני שובר שיוויון. סתם יותר רזולוצייה.
לכן, בהגדרה, לא שינית שום דבר בהיבט של בעיות של עננות, זליגות אור, אחידות, ניגודיות וכן הלאה שקיימות במסכי LCD באשר הם.
לגבי בעייה של לבנים שהם תכלת במסכי LCD - אני לא מכיר דבר כזה. כנראה מסכים נחותים או שלא מכויילים נכון.
לגבי עננות וכו' - כאמור, אולי יהיה גם במסך 4K בדיוק כמו שאולי יהיה במסך FHD. סה"כ שינו לפאנל עם רזולוצייה גבוהה יותר.
לגבי מידע מעבר למספר השורות המצומצם הזה שרשמתי, אני מאד ממליץ לך לקרוא וללמוד. יש כרגע בתחום דברים מעניינים מאד שמסתכמים ביותר מסתם צמד אותיות "4K" או כל מיני מונחים כאלה ואחרים וחשוב לדעתי להבין אותם במידה וקונים מסך.
תתחיל מזה:
http://www.hometheater.co.il/article07301.html
ומשרשור התגובות שמלווה אליו.
·
בוא נתחיל מזה שמסכי 4K הם סה"כ מסכים עם רזולוצייה גבוהה יותר ותו לא. אין פה טכנלוגייה חדשה או איזה חידוש מהפכני שובר שיוויון. סתם יותר רזולוצייה.
לכן, בהגדרה, לא שינית שום דבר בהיבט של בעיות של עננות, זליגות אור, אחידות, ניגודיות וכן הלאה שקיימות במסכי LCD באשר הם.
לגבי בעייה של לבנים שהם תכלת במסכי LCD - אני לא מכיר דבר כזה. כנראה מסכים נחותים או שלא מכויילים נכון.
לגבי עננות וכו' - כאמור, אולי יהיה גם במסך 4K בדיוק כמו שאולי יהיה במסך FHD. סה"כ שינו לפאנל עם רזולוצייה גבוהה יותר.
לגבי מידע מעבר למספר השורות המצומצם הזה שרשמתי, אני מאד ממליץ לך לקרוא וללמוד. יש כרגע בתחום דברים מעניינים מאד שמסתכמים ביותר מסתם צמד אותיות "4K" או כל מיני מונחים כאלה ואחרים וחשוב לדעתי להבין אותם במידה וקונים מסך.
תתחיל מזה:
http://www.hometheater.co.il/article07301.html
ומשרשור התגובות שמלווה אליו.
לשאלה המקורית: OLED.
וזוויות צפיה, וזמן תגובה של פיקסלים (שלפחות ב-2 הסוני שהיו לי עם פנלי VA היה בעיה במעברים מסוימים).jacko-il כתב:היתרון הגדול ובין הבודדים המשמעותיים של ה- OLED הוא היכולת לתת שחור מוחלט לגמרי....
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@jtk
·
אמת.
אך בכוונה ניסחתי את זה כיתרון הבולט ולא כיתרון היחיד.
יש כמובן עוד יתרונות, לטעמי האישי השחור זה היתרון המרכזי. לא היחיד.
ויש כמובן גם הרבה חסרונות, אותם בכלל לא ציינתי.
·
אמת.
אך בכוונה ניסחתי את זה כיתרון הבולט ולא כיתרון היחיד.
יש כמובן עוד יתרונות, לטעמי האישי השחור זה היתרון המרכזי. לא היחיד.
ויש כמובן גם הרבה חסרונות, אותם בכלל לא ציינתי.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
רוב האנשים חושבים ומאמינים ש "4K" אומר איכות טובה יותר....בלי לדעת בכלל מה זה.
מה שמדהים הוא שגם כך אנשי מכירות "מוכרים" את התכונה הזו ללקוחות...
"למסך הזה יש איכות 4K"..." אין מה להשוואת למסך רגיל בלי 4K "...
אוי ואווי...אבל זה הלוקשים שמוכרים ללקוחות
מה שמדהים הוא שגם כך אנשי מכירות "מוכרים" את התכונה הזו ללקוחות...
"למסך הזה יש איכות 4K"..." אין מה להשוואת למסך רגיל בלי 4K "...
אוי ואווי...אבל זה הלוקשים שמוכרים ללקוחות
-
hipoo
- חבר ותיק

אז בואו נדבר על החסרונות של ה OLED:
כבר הבנתי שהאפורים, מעט מתחת לשחור לא משהו...
יש קצת יותר תאורה בצדדים
באזורים מסוימים הלבן קצת ורוד...
כבר הבנתי שהאפורים, מעט מתחת לשחור לא משהו...
יש קצת יותר תאורה בצדדים
באזורים מסוימים הלבן קצת ורוד...
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אנשי מכירות לא תמיד אשמים. זאת התוצאה כשמישהו לא מבין עד הסוף מה הוא בכלל מוכר וחייב למכור בכל מחיר. בהשקה של סמסונג היו גם נציגים של אבי סופר. אז ההשקה כללה בתוכה גם תדרוך לאנשי המכירות. זה נשמע בערך ככה: השנה יגיעו לקוחות שיבקשו HDR. אתם בטח תחשבו שהם מתכוונים לHDMI אבל לא. יש משהו חדש שנקרא HDR. אז תגידו להם שיש לכם מסכי סמסונג עם HDR 1000...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@hipoo
·
כל היתרונות והחסרונות כבר נטחנו פה דק דק על גבי הפורום. בעיקר בדיונים בהם אני ועוד כמה חברים ספציפיים פה מעורבים. אשמח לתת לך קישורים וכו' אם אתה לא מוצא בעצמך. פשוט כבר שבאמת די מאוס עליי לחזור שוב ושוב על אותם הדברים ולרשום את הכל מחדש כל פעם שמישהו מתעניין.
אבל עזוב את זה שניה,
אני מבין שאתה מתעניין במסך חדש ופשוט מתלבט על מה ללכת ומה יותר מתאים לך.
אשאל אותך ככה - מהו התקציב? מהו תמהיל השימוש במסך (היינו תכנים ומקורות)? ומה אתה מצפה מהמסך, כרגע ובטווח בארוך?
·
כל היתרונות והחסרונות כבר נטחנו פה דק דק על גבי הפורום. בעיקר בדיונים בהם אני ועוד כמה חברים ספציפיים פה מעורבים. אשמח לתת לך קישורים וכו' אם אתה לא מוצא בעצמך. פשוט כבר שבאמת די מאוס עליי לחזור שוב ושוב על אותם הדברים ולרשום את הכל מחדש כל פעם שמישהו מתעניין.
אבל עזוב את זה שניה,
אני מבין שאתה מתעניין במסך חדש ופשוט מתלבט על מה ללכת ומה יותר מתאים לך.
אשאל אותך ככה - מהו התקציב? מהו תמהיל השימוש במסך (היינו תכנים ומקורות)? ומה אתה מצפה מהמסך, כרגע ובטווח בארוך?
-
hipoo
- חבר ותיק

נכון להיום יש לי פלזמה 60" של סמסונג ו לד 60" של פנסיוני שקניתי לא מזמן, היה בארץ והיא חדשה אז אשאר איתה, בחו"ל אני עם הפלזמה שהתחילה לעשות בעיות ואני מרוצה מאוד מהצבעים(אני מאלה שאומרים אין על פלזמה)
התקציב זניח, אני לא בארץ והמחירים פה זולים, היום הייתי בחנות של LG וראיתי את האו לד, 55" ו 65", יש מבצע של ה 55 ב 1700$ וה 65 עולה 5000$
זה בגדול המצב
התקציב זניח, אני לא בארץ והמחירים פה זולים, היום הייתי בחנות של LG וראיתי את האו לד, 55" ו 65", יש מבצע של ה 55 ב 1700$ וה 65 עולה 5000$
זה בגדול המצב
-
hipoo
- חבר ותיק

נכון להיום יש לי פלזמה 60" של סמסונג ו לד 60" של פנסיוני שקניתי לא מזמן, היה בארץ והיא חדשה אז אשאר איתה, בחו"ל אני עם הפלזמה שהתחילה לעשות בעיות ואני מרוצה מאוד מהצבעים(אני מאלה שאומרים אין על פלזמה)
זה בגדול המצב
זה בגדול המצב
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

לומר OLED בגודל 55 ו- 65 אינץ' לא אומר הרבה מאחר ויש מגוון דגמים עם יכולות שונות לגמרי.
בכל אופן, OLED, לדעתי, היא אחלה טכנולוגיה שבהחלט מציגה הרבה יתרונות ביחס ל- LCD אך גם די מוגבלת ביכולות שלה. אני יכול לומר לך בלב די שלם שמסכי ה- OLED האחרונים "לוקחים" די בהליכה כל LCD באשר הוא אם מדברים על תכנים ב- SDR, במיוחד ממקור איכותי כמו בלו-ריי וכו'. אבל, לא בטוח ש- OLED היא הטכנולוגייה המנצחת בהכרח כאשר מדברים על HDR. נכון, HDR רק נכנס עכשיו ומתחיל לאט לאט לחלחל למיינסטרים, אבל זה כבר כאן. אני אומר בכוונה "לא בטוח" משום שזה נתון למחלוקת וגם נתון לטעם אישי לדעתי. עובדתית, מסכי LCD עם QD (כמובן לא כולם, אלא דגמים ספציפיים) מסוגלים לתת גאמוט צבע רחב יותר מ- OLED ומסוגלים להגיע לעצמת הארה גבוהה בהרבה (יותר מפי 2, נכון לכתיבת שורות אלו) ממסכי OLED המתקדמים ביותר.
אבל אם שמים את זה לרגע בצד ודנים במקרה בו "פלוני חייב ממש עכשיו לקנות מסך", אז הרבה מזה הופך לדעתי למעט פחות רלוונטי. הטעם שלי, נכון לעכשיו, מוטה יותר לטובת OLED כאשר ספציפית יותר - לכיוון ה- OLED65E6 (או נגזרת קרובה כלשהי מהליין החדש). אבל בקנייה של מסך OLED כיום צריך גם להבין את המגבלות במיוחד את משמעות המגבלות הללו עם הסתכלות לעתיד (הלא כל כך רחוק ובאופק). אז כרגע כאמור, אני עדיין מצדד ב- OLED כבחירה אישית שלי, תוך הבנת המגבלות ותוך הבנה של תמהיל הצפייה שלי לשנים הבודדות קדימה. ייתכן מאד שבעתיד (יכול להיות עוד חצי שנה ויכול להיות עוד שנתיים-שלוש) אשנה לגמרי את ההעדפה שלי. דברים מעניינים וחדשניים יוצאים לעולם על בסיס חודשי (ע"ע סדרת ZD9 של סוני או מסכי QLED בעתיד הרחוק יותר).
לסיכום חבר,
אם התקציב לא רלוונטי, לפי מה שאתה אומר, נותר לשאול מה מרחק צפייה? זה קצת מוזר להתלבט בין 55 ל- 65 באותה רכישה. ההבדלים מהותיים.
בכל אופן, OLED, לדעתי, היא אחלה טכנולוגיה שבהחלט מציגה הרבה יתרונות ביחס ל- LCD אך גם די מוגבלת ביכולות שלה. אני יכול לומר לך בלב די שלם שמסכי ה- OLED האחרונים "לוקחים" די בהליכה כל LCD באשר הוא אם מדברים על תכנים ב- SDR, במיוחד ממקור איכותי כמו בלו-ריי וכו'. אבל, לא בטוח ש- OLED היא הטכנולוגייה המנצחת בהכרח כאשר מדברים על HDR. נכון, HDR רק נכנס עכשיו ומתחיל לאט לאט לחלחל למיינסטרים, אבל זה כבר כאן. אני אומר בכוונה "לא בטוח" משום שזה נתון למחלוקת וגם נתון לטעם אישי לדעתי. עובדתית, מסכי LCD עם QD (כמובן לא כולם, אלא דגמים ספציפיים) מסוגלים לתת גאמוט צבע רחב יותר מ- OLED ומסוגלים להגיע לעצמת הארה גבוהה בהרבה (יותר מפי 2, נכון לכתיבת שורות אלו) ממסכי OLED המתקדמים ביותר.
אבל אם שמים את זה לרגע בצד ודנים במקרה בו "פלוני חייב ממש עכשיו לקנות מסך", אז הרבה מזה הופך לדעתי למעט פחות רלוונטי. הטעם שלי, נכון לעכשיו, מוטה יותר לטובת OLED כאשר ספציפית יותר - לכיוון ה- OLED65E6 (או נגזרת קרובה כלשהי מהליין החדש). אבל בקנייה של מסך OLED כיום צריך גם להבין את המגבלות במיוחד את משמעות המגבלות הללו עם הסתכלות לעתיד (הלא כל כך רחוק ובאופק). אז כרגע כאמור, אני עדיין מצדד ב- OLED כבחירה אישית שלי, תוך הבנת המגבלות ותוך הבנה של תמהיל הצפייה שלי לשנים הבודדות קדימה. ייתכן מאד שבעתיד (יכול להיות עוד חצי שנה ויכול להיות עוד שנתיים-שלוש) אשנה לגמרי את ההעדפה שלי. דברים מעניינים וחדשניים יוצאים לעולם על בסיס חודשי (ע"ע סדרת ZD9 של סוני או מסכי QLED בעתיד הרחוק יותר).
לסיכום חבר,
אם התקציב לא רלוונטי, לפי מה שאתה אומר, נותר לשאול מה מרחק צפייה? זה קצת מוזר להתלבט בין 55 ל- 65 באותה רכישה. ההבדלים מהותיים.
-
hipoo
- חבר ותיק

@jacko-il
·
אתה צודק, לא נכון היה להתחיל ככה, זה בא מההתלהבות אחרי שראיתי את המסך.
אז למה 65 או 55?
היום יש לי מסך 60" והוא בתוך אממ... נישה בקיר כך שאני רוצה 60" שיתאיםם לנישה, 55 יהיה קטן מדי (אבל המחיר שלו מפתה לגמרי)
לקחתי בחנות את המידות של ה 65" לראות אם הוא נכנס לנישה.
מרחק הצפיה הוא בסביבות ה 4 מטר.
·
אתה צודק, לא נכון היה להתחיל ככה, זה בא מההתלהבות אחרי שראיתי את המסך.
אז למה 65 או 55?
היום יש לי מסך 60" והוא בתוך אממ... נישה בקיר כך שאני רוצה 60" שיתאיםם לנישה, 55 יהיה קטן מדי (אבל המחיר שלו מפתה לגמרי)
לקחתי בחנות את המידות של ה 65" לראות אם הוא נכנס לנישה.
מרחק הצפיה הוא בסביבות ה 4 מטר.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@hipoo
·
55 קטן מידי ל 4 מטר. רד ממנו. לא תהנה ממסך כזה, איכותית ככל שתהיה התמונה.
ותרשום דגמים. גודל לא אומר הרבה.
·
ותרשום דגמים. גודל לא אומר הרבה.
-
hipoo
- חבר ותיק

·ארשום דגמים רק מחר, כשאלך שוב לחנות.jacko-il כתב:@hipoo
·
ותרשום דגמים. גודל לא אומר הרבה....
תודה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@hipoo
·
תרשום דגמים, תרשום מחירים וצנן התלהבות.
אף פעם לא טוב לקנות משהו בהתלהבות, זה כמעט תמיד מוביל לקבלת החלטות שגויה..
·
תרשום דגמים, תרשום מחירים וצנן התלהבות.
אף פעם לא טוב לקנות משהו בהתלהבות, זה כמעט תמיד מוביל לקבלת החלטות שגויה..