מבקש עזרה חשובה לי, אני בתאילנד וצריך להפעיל את ה VOIP

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
AzurA פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 165
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

יש לי חשבון VOIP שאני עובד איתו שאני משלם כסף לחברה ישראלית כל חודש עליו
כמובן לפי דקות וכו'
יש לי מכשיר טלפון פיזי מדגם YEALINK T19 , באמת מכשיר טוב עושה את העבודה יופי
בארץ הוא היה מחובר לראוטר עם כבל רשת והכל היה עובד פיקס
מיד היה מושך כתובת אייפי ואפשר להתחיל לחייג
כאן בתאילנד הסיפור הוא אחר
אין לי ראוטר לנסות לחבר אליו ישירות
אז אז אני מתחבר דרך הלפטופ לרשת האלחוטית של המלון ומחבר את הכבל רשת מהלפטופ לתוך הטלפון VOIP
קראתי באינטרנט שניתן לשתף אינטרנט בתצורה הזאת
עשיתי BRIDGE בין החיבורים
לא עזר
עשיתי ICS
לא עזר
תמיד הטלפון תקוע בצורה של מושך כתובת אייפי
נכנסתי לקרביים שלו פעם אחת וניסיתי אפילו להגדיר ידנית את האייפי זה לא עוזר גם כן

פה אני כרגע לפני קנייה של ציוד אז אני שואל אתכם בדחיפות לפני שאני מוציא כסף מהכיס
דיברתי עם חבר אתמול שהסביר לי שבבתי מלון משתדלים לחסום כמה שאפשר את האפשרות לVOIP
סבבה מקובל, ניסיתי מספר בתי מלון עם מספר ראוטרים שונים שלהם
אוקיי בהנחה וכולם חוסמים את החיבור הזה- מה שאני הולך לעשות זה לקנות ראוטר 3G/4G , לקנות נטסטיק וחבילת גלישה בכרטיס סים ולחבר לראוטר ומשם להוציא כבל לטלפון VOIP ואז הכל אמור לעבוד פיקס , נכון ???
הדבר היחיד שאני עדיין לא מצליח להבין, וחשוב לי להבין , זה למה, יש לי אפליקציה בשם ZOIPER שאני בטוח שאתם מכירים, שאליה מחובר אותו החשבון שמחובר לטלפון הקווי שלי, באפליקציה הזאת הכל עובד תקין! בכל רשת סלולרית ובכל רשת אלחוטית, אותם רשתות אלחוטיות שבהם ניסיתי להתחבר בתצורה שציינתי מקודם, שכביכול חסומות, הZOIPER תמיד מצליח, רק מבקש הסבר לזה וכמובן לקבל מכם אישור ללכת לקנות את הנטסטיק והראוטר ולדעת שאכן זה יעבוד כדי לא להוציא כסף מיותר
מודה מאוד לעזרתכם הנאמנה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4313
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #2 

@AzurA
·
זה שהטלפון מגיעה רק עד השלב של משיכת כתובת, זה רק אומר הוא בכלל עוד לא להתחבר לרשת המקומית, וזה שלב הרבה יותר מוקדם מהשלב של התחברות לשרת SIP ועוד הרבה לפני זה שיש או שאין הגבלות של רשת לשירותי VOIP.
המחשב הנייד שעליו מותקן SoftPhone , כן מחובר לרשת ובגלל זה SoftPhone שמותקן עליו כן מצליח להירשם לשרות המדובר.
עד שלא תחבר את YEALINK T19 לרשת בצורה תקינה, אתה לא תדע האם יש מגבלה באותה הרשת לשירותי VOIP.
לצורך של חיבור התקן רשת קווי לרשת אלחוטית אפשר להשתמש בכל נתב ביתי שתומך ב OpenWRT ואחרי שיהיה מותקן עליו OpenWRT אפשר יהיה להתחבר דרכו לרשת אלחוטית.
בהרבה בתי מלון ורשתות סלולריות במדינות כמו תאילנד קיימת מגבלה לשימוש של שירותי VOIP וניתן לעקוף אותה בעזרת שרות VPN לאותה המדינה שבה נמצא שרת VOIP . דגם ספציפי של הטלפון שלך לא כולל בתוכו לקוח VPN , אבל אותו הנתב שיריץ את ה OPENWRT כן יכול לשמש כלקוח של OpenVPN . גם חייבים להבין שהאיכות חיבור לרשת בבתי מלון או ברשת נתונים סלולרית, היא די מוגבלת ויכולה להשפיע לרעה על השימוש ב VOIP .

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #3 

אתה לא מצליח להתחבר כי אתה צריך כבל רשת מוצלב כאשר אתה מתחבר לכרטיס רשת אחר (של המחשב במקרה שלך)
אני לא יודע אם זה יפתור לך את הבעיה, אבל זה הצעד הראשון.

AzurA פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 165
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

giladl כתב:אתה לא מצליח להתחבר כי אתה צריך כבל רשת מוצלב כאשר אתה מתחבר לכרטיס רשת אחר (של המחשב במקרה שלך)
אני לא יודע אם זה יפתור לך את הבעיה, אבל זה הצעד הראשון.
...
·זה נשמע כבר יותר הגיוני
קניתי כבר ראוטר תומך 3G , קניתי כרטיס 3G
לא תאמינו אבל לא מוצא בכל פוקט בתאילנד כרטיס AIRCARD 4G
חחחחחחחח
חיברתי והכל עובד פיקס
אני סתם בשביל הניסיון יארגן כבל רשת מוצלב ונראה אם זה יעבוד
תודה לכם

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”