ממש אשמח לייעוץ בקניית רסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
SleepyMaya פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, הרסיבר שיש לנו כרגע ממש ישן וכבר לא עובד טוב (וגם הרמקולים), אני רוצה לקנות חדש ליום הולדת של אמא שלי, אבל אני לא מבינה בזה כלום ואין לי אף אחד להתייעץ איתו. ניסיתי לקרוא כמה מדריכים באינטרנט על איך לבחור אבל אני לא בטוחה שכדאי לי לקנות בלי ייעוץ ממישהו שבאמת מבין בזה.

מה שאני צריכה לחבר לרסיבר זה:
- נגן blueray של סוני (משמש לשמיעת מוזיקה יותר מאשר לצפייה בסרטים)
- טלוויזיה
- ממיר של יס
- מחשב נייד (בעיקרון אנחנו מחברים אותו לטלוויזיה ביציאת HDMI כי הרסיבר שלנו ישן מדי ואין בו HD, אבל נראה לי שאם יהיה רסיבר חדש אז הוא זה שיתחבר לשם ואז לא יהיה איפה לחבר את המחשב, אז כדאי שיתחבר לרסיבר?)
- אוזניות
- רמקולים

האם זה אומר שאני צריכה רסיבר עם ארבע כניסות HDMI? אני לא בטוחה מה נחשב לכניסה ומה נחשב ליציאה.

חוץ מזה הרמקולים גם מאוד ישנים (אין לי תקציב כרגע לקנות גם וגם, אבל כן יש תכנון לקנות רמקולים בעתיד) ואני לא יודעת איך לבדוק אם רסיבר חדש יתאים לרמקולים שיש לי. אני חושבת שזה סט של חמישה רמקולים (שלדעתי רק ארבעה מהם מחוברים כרגע). זה נקרא 5.1? איך אני יודעת אם זה מתאים? לא כתוב שם של דגם על הרמוקלים... האם זה סטנדרטי וזה תמיד מתאים?

ניסיתי לחפש לבד וחשבתי על זה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=911136
רק הבעיה שהוא ממש יקר, אבל יש אתר שהסכים למכור לי ב1600 אם אני אחזור אליו מחר... רק שזה עדיין די יקר ואני לא יודעת אם אני צריכה את זה? אני פשוט רוצה משהו ממש טוב כדי שיחזיק הרבה זמן, כי אני יודעת שלא נקנה רסיבר חדש בעשר שנים הקרובות (מה שיש לנו כרגע בן 13 לדעתי).
מחיפוש בגוגל הגעתי להודעה בפורום הזה שאומרת שלדגם הזה אין "כיול אוטומטי", מה זה בדיוק והאם אני צריכה את זה?

וראיתי גם את זה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=889280
לא הצלחתי להבין מה ההבדל חוץ מזה שהוא ישן יותר? האם הוא עדיף?

הם שניהם די יקרים אבל הבנתי שכדאי לפחות 130 וואט, ולא הצלחתי למצוא משהו זול יותר עם ארבע כניסות HDMI...

(הסיבה שאני קונה קודם רסיבר ולא רמקולים, היא שיש לי תקציב רק לאחד מהם כרגע, וכרגע הרמקולים עובדים אבל הרסיבר מקולקל ויש קפיצות בסאונד, בעיקר כששומעים מוזיקה)

אני ממש אשמח לעזרה, אני מחפשת כבר מעל חודש את מי לשאול ובשום מקום אף אחד לא מבין בזה, במקרה הגעתי לפורום הזה ברגע האחרון.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #2 

את צריכה רסיבר עם 3 כניסות HDMI, המסך של ה TV מחובר ליציאה, לא לכניסה.
בכל מקרה, מציע להגדיר את התקציב, ומעבר לכך, לשקול להביא מאמזון, כי שם זול משמעותית, עם שירות טוב בהרבה, וגם תקבלי רסיבר שיהיו בו הרבה יותר מאפיינים מתקדמים, מה שיחסן אתכם גם לעתיד.

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #3 

המערכת כיול המומצלת במיוחד בדגמי הכניסה נקראת Audyssey (יש כמה גרסאות, מערכת כיול יקרה יותר תהיה בדגמים הבכירים היותר יקרים)
לדוגמא ברסיבר Denon X1200 יש אודיסי בגרסא הכמעט הכי בכירה.
המערכת כיול מבצעת תיקון שנובע מאקוסטיקה בחדר, ומשפר בצורה מאוד משמעותית את הסאונד. השיפור כמובן תלוי מה היה המצב מלכתילה ואיזה בעיות יש בחדר (נניח מקלט עם קירון ביטון תהיה אקוסטיקה לא משהו), מבנה החדר וכו'

אופצייה זולה - רסיבר ב 200 דולר שנמכר בדיוטי פרי, ויש גם סט רמקולים 5.1 של JBL גם ב200 דולר
אופצית לרסיבר כניסה: לקנות Denon x1200\x1300 מה שתמצאי הכי זול באמזון גרמניה\איטליה\צרפת. בארץ זה 3000 ש"ח אחרי "הנחה". רסיבר מצויין, עם מערכת כיול של אודיסי (לרוב מערכת כיול בגרסא הזה תמצאי ברסיברים הרבה יותר יקרים)

השאלה מה באמת התקציב שלך לעניין..

SleepyMaya פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

זה ליום הולדת של אמא שלי אז אין לי זמן להזמין מחו"ל (לצערי מצאתי את הפורום הזה מאוחר מדי, אני כבר מעל חודש מנסה לחפש), אני צריכה את זה תוך שבועיים, וגם אם אני אזמין מחו"ל אז לא תהיה לי אחריות בארץ במידה ויש בעיות. לדיוטי פרי אני בטוח לא אגיע בזמן הזה. P:

התקציב שהייתי רוצה הוא בעיקרון בסביבות 1200, אבל אם נגיד זה יהיה ממש יותר טוב לקנות משהו שעולה 300-400 שקל יותר אז אני אסתדר עם להוסיף את זה, אם זה באמת הבדל גדול באיכות של המכשיר.

לא הבנתי מה זה רסיבר כניסה? וכן נראה לי שהייתי רוצה כיול אוטומטי אם זה חשוב, כי זה לא נשמע לי משהו שנדע להגדיר לבד, האם יש אותו בדגם בקישור השני ששמתי?

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הכוונה בהזמנה מאמזון זה הזמנה ישיות מהם (שהם המוכר ולא צד שלישי - רשום Prime. או sold by amazon\fullfiled by amazon) ואת מקבלת מהם אחריות שבחיים לא תקבלי בארץ. כל תקלה הכי קטנה/ בעייה והם ישלחו לך חדש במיידי עם מייל התנצלות. אז אין לך מה לחשוש מאחריות על המוצר...להיפך.

התקציב שלך נמוך..אי אפשר למצוא משהו חדש ב1200 ש"ח. האופצייה שלך זה או מהדיוטי פרי ב200 דולר

או להזמין מאמזון (וזה מגיע תוך שבועיים במשלוח רגיל, כמובן שתמורת עוד כמה גרושים אפשר משלוח יותר מהיר)
מאמזון: הזמנה של רסיבר כזה (ישירות מהם עם אחריות של אמזון) יעלה בסביבות 2000 ש"ח עד הבית (כולל משלוח ומיסים), אם זה בתקציב או לא זה כבר עניין אחר.. אבל זו בערך האופציה הזולה ביותר שקיימת

למשל (תפתחי בכרום, יתרגם את העמוד מגרמנית לאנגלית)

Denon x1200

ואופציה קצת יותר זולה (ובלי מערכת כיול, שמאוד חשובה..) באיזור 1500 ש"ח בקנייה בארץ. אבל זה רסיבר עוד יותר בסיסי מהדנון (שמהווה רמת כניסה) Onkyo 252

SleepyMaya פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אבל מה עם זה ששמתי קישור אליו? הוא לא טוב? או שאין לו את הדבר האוטומטי? אין משהו שאפשר לקנות בישראל עד 1500?
אני מעדיפה לא לקנות דבר כזה מחו"ל בלחץ של הזמן עם כל העניין של המכס פה והדואר הזוועתי, גם אלפיים שקל זה יותר מדי.

והדיוטי פרי זה לא ממש אופציה כי זה מצריך ממני לטוס לחו"ל אם אני רוצה לקנות שם...

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 933 פעמים

שליחה #7 

גם מתנות יום הולדת אפשר למסור באיחור, בעיקר כשזמן ההמתנה שווה את זה.. JUST SAYING...

SleepyMaya פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

זה די יהרוס את התכנון למתי לתת את זה (זה יום הולדת 50 ויש לי תכנון מסוים), ובכל מקרה מעדיפה לא להסתבך עם משלוחים מחו"ל לדבר כזה יקר...

אתם יכולים לענות אם הpioneer vsx424k כולל את הכיול האוטומטי? ניסיתי לבדוק אבל לא הצלחתי. ואם יש לו, אז הוא מתאים לדעתכם למה שאני צריכה? ואיך אני יודעת אם הוא יתאים לי לרמקולים או לא?

mickeyar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 856
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #9 

יש כיול, אבל שונה, של פיוניר, לא יודע לומר מה ההבדלים.
https://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Home/MCACC

סליחה, בדגם ששלחת אין לדעתי

SleepyMaya פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

לפי האתר הרשמי הישראלי של פיוניר, ב424 יש את זה, וב430 אין.
באתר הרשמי הכללי אני בכלל לא מצליחה למצוא אף אחד משני הדגמים האלה כדי לוודא... אבל אפשר לסמוך על האתר הרשמי הישראלי, נכון?

ונשארת השאלה איך אני יודעת אם זה יתאים לי לרמקולים? או שזה חיבור סטנדרטי שמתאים להכל?

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אין לו את מערכת הכיול של אודיסי.
כן, יתאים לרוב הרמקולים. אני מניח שמש שיש כרגע זה לא איזה דגם סופר יקר שדורש הגברה מיוחדת. אז סביר מאוד להניח שלמגבר לא תהיה שום בעייה עם הרמקולים האלה.

שוב.. במסגרת התקציב אין הרבה אופציות, ומה שיש בסיסי ביותר. אם שווה לך לשים 2000 או לא על מגבר זה כבר עניין אחר (יש כאלה ששמים 10,000 ו 20,000.. תלוי בתקציב ובצרכים)
ולפי מה שאני מבין זה לשימוש ביתי פשוט ובסיסי, ולא לאיזו מערכת קולנוע ביתית מטורפת. אז גם רסיבר כניסה פשוט שכזה יעשה את העבודה ויהווה שיפור על מה שיש כרגע.

בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”